pondělí 5. listopadu 2012

Titanic Modřice

Jako na slavném Titanicu si museli připadat hráči Modřic. Nejprve jsme jim dali perspektivu na šťastné doplutí do„Ameriky“, ovšem po těchto okamžicích slastné naděje jsme je doslova vykouřili z díry a poslali bezcitně zpět z říše fantazie na zem. Naděje se rozplynula jako obláček dýmu z ohně pasáčků. Titanic Modřice šel ke dnu!


Dá se říci, že jsme se soupeřem doslova pohráli, jako koťátka s bavlněným klubíčkem. Do všeho sobotního dění však nešťastně zasáhl jiný faktor. Většími soupeři nám tentokrát nebyl celek Modřic, ale pruhovaná nadílka s píšťalkou v pysku toulající se po čáře, která by se dala bez okolků označit jako sbor vylízaných trubiček. Nevím, zda dříve snad pískal inkriminovaný pár volejbal, protože jinak se nedá vysvětlit, že soupeři procházela zjevná hra na pivota, který míče uvnitř vápna odehrával rukou jako na běžícím pásu bez jakéhokoliv vzrušení. I tento boj jsme vyhráli, s hrdostí můžu světu sdělit, že Carpe Diem vybojovalo další tři zasloužené bodíky.

Sestava: Nekwish – Michaldo, Ríša, Pája – Prochy, Mira, Milan, Tomáš. Sešli jsme se v sestavě 8mi mužů, chyběl nám pouze Petr a Sykec.

Zápas začal tak, jak jsem napsal o pár řádků výše, Modřice se na začátku utrhli a asi po 5ti minutách jsme prohrávali 0:2. Poprvé po byla střela z dálky k tyčce, podruhé to byla nešťastná taškařice v našem vápně. Tak brzké vedení soupeře o dvě branky nevěstilo nic dobrého. Snad jsme byli svázání netradiční atmosférou večerního zápasu při umělém osvětlení, nebo natáčením zápasu na kameru Petrem. Každopádně pokud někdo v tu chvíli stál vedle mě, musel bezpodmínečně slyšet, jak se mě rozbušilo moje hovězí srdíčko. Nebylo to nic příjemného. Prapor obratu jsme ale zvedli záhy. Po jediné z tuctu rukou, které rozhodčí pískli jsme snížili na 1:2. Exekutorem jsem byl já a za střelu, která sice zajela do brány bych se měl ještě měsíc stydět. Nebyla totiž vůbec prudká, kopl jsem totiž do země. Na druhou stranu měla parametry technicky umístěné střely doprostřed brány a tak radost byla vlastně na místě. Snížení jsme potřebovali a brzy ho tedy i dosáhly. Na 2:2 vyrovnával Prochy. Michaldo Pavlovi rozehrál roh, ten míč chvíli kvedlal mezi nohy sobě, pak soupeře a najednou byl míč v síti. Prudká jedovka na zadní tyč znamenala vyrovnání a radost jak se patří. Krásný okamžik. Takto plichtově byl ukončen i první poločas. Nutno říci, že od první inkasovaných dvou branek na hřišti existoval jen jeden tým. Modřice ohrožovali naši bránu jen zlehka, jako by se báli. A pokud skutečně něco prošlo, na místě byl tradičně dobře naladěný Nekwish.
Do druhé půle jsme vstoupili velkým tlakem. Bojovnost a chuť si zahrát nám z první půle vydržel a vedoucí branka tedy po chvíli zaklepala na vrata. V útočném pásmu jsme od čáry  z první našel před bránou připraveného a nepokrytého Tomáše a ten svojí vítěznou trefou nasměroval zápas k velkému triumfu. Krásná rychlá akce. Na 4:2 zvyšoval opět Prochy, který se v útoku střelecky jak se patří probudil. A byla to lahůdka pro oko futsalového znalce i lajka. Modřičák naprosto milimetrovou přihrávkou našel Prochyho, který lišácky číhal mezi oběma obránci. Ze zkušenosti ví, že tu a tam to někdo posere a on se dostane k míči jako slepej k houslím a přesně toho byl i tento případ. Prochy obdržel zkoněnou Modřinkou přihrávku kousek za půlkou, dolil do svého choppera olej, nakopl mašinu a vyrazil směr modřická brána. Cestou si jen tak mimochodem upletl vánočku z nohou vracejícího se obránce a nakonec brankáři zahrál pěkně od podlahy na ony zmíněné housle, ke kterým právě přišel, jako ten slepec. Individuální prosazení technického génia. Další laskomina však už čekala na zlatém podnose. Opět byl v jedné z hlavních rolí Prochy, který mě šikovně našel u pomezní čáry zhruba 10 metrů ob brankáře Modřic. V cestě mě stál už pouze jeden obránce a gološ. Obránci jsme udělal kliku, že zřejmě ještě teď netuší, jak že byla provedena a po večerech o ní dumá. Tváří v tvář golmanovi jsem si počínal jako ten nejprotřelejší mazák. Viděl jsem, že golman proti mně pár rychlými kroky vystartoval a vrhá se mi pod nohy. Jediné, co mě v tu chvíli napadlo byl poboráč. Nádherným lobem ze země jsme přehodil golmana. Zbytek zápasu byla brankáře Modřic, který měl podle futsalového experta Gertyho představoval výkvět Brna, vidět už jen půlka. Po ostudných gólech byl půlkou těla zalezený pod travnatý koberec a tam zpytoval svědomí. Ovšem nejen za sebe, ale hlavně za své spoluhráče, kteří ho nechali nejednou na holičkách. Zde byl chtěl tedy výrazně oponovat Gertymu, který před měsícem ve svých vložkách působil, že brankář Modřic je téměř nadčlověk. Pohádky „S Gerty nejsou žerty“ se však klub nezalekl a dokázal, že se jednalo o jakýsi fejk a nejapné klamání. Utkání po našem koncertě skončil 5:2, ovšem skóre mohlo být i o poznání vyšší. Rozhodčí ignorovali ruce soupeře a mnoho šancí na naší straně zůstanou navždy jen šancemi, na které se brzy zapomene. Co však zůstane nesmazatelně zapsáno v análu klubu je památné vítězství 5:2 a potopení Titanicu, který 3.listopadu 2012 připlul z Modřic.
Carpe Diem vs. Blajkec (Titanic) Modřice 5:2 (2:2)
branky: Pája, Prochy (Michaldo), Tomáš (Pája), Prochy, Pája (Prochy)

Jak už bylo napsáno, upevnili jsme si první pozici v tabulce, která stále není na stránkách BAF doplněna, takže její přesné znění nevím. Vedeme ovšem o 4 body před druhým Ethanolem. To dokáže spočítat i takový analfabet, jako jsem já.

Děkuji všem za účast. Kdo se tentokrát střelecky, či bodově neprosadil, ať si z toho nedělá těžkou hlavu, podaří se to příště. Nejdůležitější je, že šlapeme jako tým a nebýt všech, kdo se sobotního klání účastnilo, utkání mohlo dopadnout úplně jinak. Každý má svůj podíl na vítězství.