úterý 23. října 2012

Kung-Pájo!


V Restauračním zařízení Okruh, vedle kterého je postaven i náš futsalový svatostánek, se včera po poledni servírovalo zdarma světoznámé Kung-Pájo! Na nudličky nasekaný soupeř z Bosonoh a Starého Lískovce se mrskal na talíři jen chvíli, poté byl krutě pozřen tlamou černého koně soutěže, celkem Carpe Diem.

Včerejšek byl vyčerpávající. O to více těší opětovný suverénní bodový zisk, který se nám podařilo vydřít v 5ti lidech do pole + Ríša v bráně. Sestava byla ochuzena o mnohá jména a tak před nás byl položen nesnadný úkol, potvrdit roli favorita, což se nám ziskem 6ti bodů povedlo. Včerejšek konečně nadobro rozptýlil moje pochyby o tom, zda jsme do s rolí favorita soutěže spojováni právem.

Museli jsme se vypořádat s absencí hned několika hvězd týmu. Her Sykec plnil svoje reprezentační povinnosti u německé futsalové reprezentace, Petr byl zaměstnán tvorbou sádrových trpaslíků z odlomků jeho sádronohy, Prochy sháněl kapesníky v boji s rýmou a konečnou podobu sestavy udělal Nekwish, který na zápasy nedošel, vlastně nedojel z důvodu konkurzu do nového dílu filmu Kurýr IV. Ríša tedy opět zastal funkci gološe a my jsme zaujali post následovně: obrana – Michaldo, Pája, útok: Milan, Tomáš, Mira. Po celé dva zápasy Michaldo s Pájou byli stálými obránci – bez střídání, v útoku se točila již zmíněná trojice forvardů.

Utkání s Bosonohami jsme začali výborně. I přes opticky vyrovnanou hru v úvodu jsme to byli my, kdo neustále hrozil a to nejen pěstí. Dostávali jsme se do šancí, cpali se před brankáře a současně i rozvážně šetřili síly v obraně. Tentokrát se obrana z důvodu nestřídání tolik necpala do útočných vod a tak dala vyniknout kvalitám útočných vozeb, která včera skutečně zazářili. V průběhu poločasu vyšly hned dvě skvostné akce. V prvním případě byl střelec Tomáš po asistenci Milana, druhá trefa byla připsána El Niňovi Mirovi, přihrával mu Tomáš. Bohužel si přesně nepamutuju, jak branky padly, ale v obou případech jsme vsunuli kocoura až do trouby. Asi kromě prvním pěti minut, kdy bylo utkání vyrovnané jsme drželi otěže první půle v rukou my. Byli jsme nebezpečnější, střel na Ríšu bylo poskrovnu, soupeře jsme téměř nepouštěli na dostřel. Druhý poločas s sebou přinesl i zápletku, po jednom z kvalitních výhozů se šikovně uvolnil hráč Bosonoh, udělal Ríšovi kliku a míč uklidil do sítě. Tuto zápletku jsme ale záhy rovnou rozpletl. Trvala snad dvě minutky, poté se už mohli tribuny brousit šavličky na mnou podávané Kung-Pájo. Po moderní akci míč ve středu hřiště (cca 13m) dostává Milan, vtipně přistrkává mě dozadu a já se po mamutím náběhu položil plnou vahou do střely. Utěšená přízemní střela opálila brankáři rukavice, to je ovšem vše, co s ní svedl. Uklidnění na 3:1 přišlo v ten nejvhodnější okamžik. V závěru zápasu jsem se do hlavní role opět pasoval já. Dvorní nahrávač Milan mě opět přistrčil míč, tentokrát do boku k lajně, tam jsem stihl dohladka oholit obránce Bosonoh a následně levačkou plácnout míč na bránu. Bylo to jako bych lepačkou honil komára, ale účel střela každopádně splnila. Po pohotovém zákroku brankáře nakonec šťastně doskákala za brankovou čáru. Vítězství a pocit z dobré, leč urputné dřiny díky málo hráčům na střídání, jsme si už vzít nedali a tak jsme si zajistili pěkné a zasloužené vítězství 4:1.
CD vs. Bosonohy 4:1 (2:0)
branky: Tomáš (Milan), Mirek (Tomáš), Pája (Milan), Pája (Milan)

Dezert po čínské pochoutce jsme naservírovali Starému Lískovci. Můj stý soutěžní zápas jsem začal famózně a to zlomením tyče branky Starého Lískovce. Tomáš mě našel na středu hřiště, já napálil bombu do tyče, od které mičuda zasvištěla do brány. Poté musela být donesena erární konstrukce, což zabralo pár minut, natažení sítě se pořadatelům rovněž příliš nevedlo a tak se fandové klubu bavili pěním chorálů a házením párků po Žočkovi (bývalý brankář Slovanu, dnes brankář Glorie a správce hřiště Okruh), který dělal lajnového rozhodčího. Po desetiminutovce zdržení se pokračovalo dále. A pokračovalo se ve velké stylu. Školu života předvedl obráncům Tomáš. Tomáš po večerech zřejmě plete bavlněné šály a svetry, jinak si nelze vysvětlit jeho dokonalé štrykování na polovině soupeře. Tomáš předvedl sólo, které se vidí jen málokdy. Z obránců soupeře udělal nicotné kuželky a po vyšívání sem a tam, tam a sem se ocitl sám před brankářem. Jeho umístění k tyči jen korunovalo už tak silný a historický okamžik, který se udál zhruba v 15 hodin na Okruhu. Pohodlným výsledkem 2:0 skončil i poločas, který by ringoví rozhodčí jistě připsali na body nám. Do druhého poločasu si střílky nazul Mira. Ale to trochu předbíhám.. Celý druhý poločas se nesl v duchu nervozity a to především ze strany Starého Lískovce, který ještě stále cítil šanci přiškrtit uzdičku naší partě. Důkazem toho byly neustálé nefutsalové polohy ležmo na pažitu, za které si v mnoha případech mohli hráči Lískovce sami. Nevím, zda se jednalo přímo o film, ale nejednou jsem viděl borce v červených dresech zakopnout o autovou čáru. Co nebyla autová čára, byla skutečně naše kosa, se kterou jsme čas od času běhali podél lajny a ta a tam podťali soupeře v achilovkách. No ale teď už se zaměřme na našeho střelce Miru. První gólová akce na jejímž konci byl El Niňo začala u gološe Ríši, který šikovným výhozem poslal Miru do úniku 1 na brankáře. Snad se mi to zdálo, ale Mirovi míč asi jaksi sjel z nohy, protože o umístěnou střelu se nejednalo. Popsal bych to jako prodloužení Ríšovi přihrávky při nulové změně směru a minimální změně rychlosti.. J Je ale dosti pravděpodobné, že to právě byl Mirkův úmysl a v tom je jeho největší síla.. Mirek hraje hlavou. Vedení 3:0 už vypadalo dosti slibně, navíc pár minut před koncem jsme rozhodli o osudu utkání nadobro. Po nepodařené akci soupeře jsem se u lajny zmocnil míče, z první ho zfalšoval před bránu, kde už stál opět připravený Mira (za ním ještě Michaldo tuším), ale střelec Mirový kvalit už si věděl s šancí rady. Nekompromisně tentokrát umístil míč k tyčce a uzavřel účet druhého zápasu.
CD vs. St.Lískovec 4:0 (2:0)
branky: Pája (Tomáš), Tomáš (Ríša), Mirek (Ríša), Mirek (Pája)


Oba zápasy jsme tedy zvládli s noblesou a to i přes okeštěnou sestavu. Všem hráčům patří velký dík a obdiv. Ríša v bráně lapal skvěle, Michaldo opět rozdával lidem radost po hrstích, pro Páju se hřiště změnilo v jeden velký parket, kde rozjel svůj pověstný futsalový Freestyle, Mira bavil technickými kousky a třemi brankami, Milan rovněž tahal králíky z klobouku a nahrával na důležité branky a Tomášovo sólo z mimoplanetárního soudku v druhém zápase jen vystihuje euforii, kterou náš tým prožívá tuto sezonu. Tomáš zahrál rovněž skvěle. Mám z Vás radost.

Šestibodový zisk nás opět posunul do čela tabulky. Do karet nám zahrál také fakt, že druhý Storks prohrál v ostře sledovaném duelu s Bolestí 2:4. Do konce podzimní části zbývají už jen tři zápasy, za 14 dní s Modřicemi (dohrávka) a následující týden se Špilberkem a Ethanolem.

Info pro lidi, co na zápase nebyli: V neděli jsme se domluvili, že za 14 dní po sobotním zápase s Modřicemi (18:30) bychom následně poseděli a popili na Okruhu, tak pokud nemáte lepší program, budu rád, když se tam sejdeme v co nejhustším počtu.