pondělí 2. července 2012

Zpracování a shrnutí posezonní schůze


Máme za sebou posezonní schůzi. Rád bych zde shrnul to, o čem jsme v sobotu hovořili, k čemu jsme dospěli a jak to teda skutečně bude dál.

Jako první bod bylo krátké zhodnocení sezony 2011-2012. Bylo zopakováno vlastně to, co se již objevilo ve článku cca 14 dní nazpět. Sezona podle mého pohledu nebyla povedená a snad se nespletu, že mnohé z nás ani příliš nebavila. Bylo konstatováno, že jsme navázali na začínající nevalnou situaci, která začala „rozkvétat“ už během minulé sezony. Tato sezona byla jen jejím pokračováním, čemuž se musí udělat přítrž, pokud má klub fungovat dále. Moje podmínka, pokud mám setrvat v klubu, že kádr musí být obměněn s vírou, že nové tváře do týmu přinesou i nové nápady a především jinou atmosféru. Zda se tak stane, je zatím ve hvězdách.

Druhý bod bylo předložení statistik sezony 2011 – 2012, které se rovněž objevili už na stránkách zhruba týden nazpět. Listy byly volně k nahlédnutí, žádný komentář k nim nepadl, nebo si to alespoň nevybavuji.

Třetí, nejdůležitější bod schůze s názvem „Co dál“ nám vzalo dobrou třičtvrtěhodinku a skutečně bylo o čem hovořit. Bylo předneseno několik bodů, které měli být odsouhlaseny, nebo naopak neodsouhlaseny.

  1. Bude klub pokračovat, nebo bude ukončen, či přerušen na dobu nezbytně nutnou (zřejmě 1 rok).
Ještě, než došlo k hlasování se vyjádřil Boris a Vláďa, že v klubu dále pokračovat nebudou. Každý z jiných důvodů, které plně chápu. Vláďa především proto, že nejsme tým, což mu musím dát za pravdu, dosud jsme k týmu měli skutečně daleko, ale nejen z důvodů, které uvádí, je toho skutečně mnoho, co je špatně a je potřeba na tom zapracovat. Dále padla výtka k tomu, že si nechodíme věci vyříkat po zápase a poté na sebe štěkáme na stránkách. Boris odchází z obdobných důvodů, ke kterému přidal ještě nejdůležitější věc, od nedávna je otec na plný úvazek. Oba borce chápu a mají vesměs pravdu.
Hlasování od této tedy bylo pouze v rukou zbylých 5ti hráčů – Nekwish, Michaldo, Petr, Sykec a Pája. Bylo jednomyslně odsouhlaseno, že přítomní chtějí pokračovat i v příští sezoně.  

  1. Kdo z přítomných chce zůstat v klubu, kdo má jiné plány a chce tým opustit.
Všech pět hráčů se vyjádřilo, že chce v klubu zůstat. Boris a Vláďa své už řekli v předchozím, bodě. S jediným nezúčastněným Ríšou se chystám v nejbližší době promluvit.
Jelikož jsem o variantě odchodů hráčů dlouho uvažovat a strávil tím mnoho času, zdálo se mi férové, abych s mým plánem seznámil i ostatní. Po nervózním úvodu zazněly jména plánovaný k odchodu: Boris, Vláďa, Ríša dle toho, jak se dohodneme a Sykec jakbysmet. Sdělením jmen hráčů o kterých jsem rozhodl, nebo jsem uvažoval, jsem nechtěl nikoho ranit, či mu naznačit, že by mě v týmu zavazel,...to ani v nejmenším, ale na druhou stranu se musí pochopit, že změnou jednoho hráče se klub neokysličí a pokud má dojít k výraznému obratu, vyžaduje si to výrazné změny. Odchody hráčů tedy nejsou v žádném případě mířeny proti nim osobně, ale proto, že v klubu změna nastat musí a potřebuju do týmu zkrátka nasoukat nový náboj.

  1. Jakým způsobem bude klub pokračovat - tři varianty.
a)      klub ponechat a začít shánět nové hráče
Tato varianta s sebou přináší velké množství komplikací, přesto se stal jednomyslně vítězem. Podmínkou je sehnání 3-4 nových hráčů a to nejlépe do konce července. S tímto je totiž spojené i přihlášení samotného klubu do nového ročníku. Závazná přihláška musí být do konce července odevzdána. Čím dříve se podá, tím je vetší možnost výběru skupin a časů. V případě, že se dostatečný počet nových, solidních hráčů nesežene, klub přeruší svoji působnost na 1 rok a dále se uvidí. Během naší výluky by si každý jistě našel jiný klub, či jinou zálibu..s tím by se počítalo. Zhruba za necelý rok bych se každého zeptal, zda má zájem opět hrát za Carpe Diem, nebo chce zůstat ve svém stávajícím působišti. Vše by probíhalo dle svobodné vůle, ale na vše by bylo relativně dost času, ne jako nyní.
Po schválení tohoto podbodu bylo řečené nesledující. Každý z hráčů se aktivně zapojí do shánění nových hráčů. Jelikož je posezonní pauza, bude „zkouška“ talentů směřována na první týden v srpnu (dle inzerátu) a dále na turnaje konající se závěru srpna a na začátku září.

b)      klub ponechat a sloučit se s jiným týmem
Bod sloučení s jiným týmem je byla brána jako varianta č.2 a stejně tak se k ní vyjádřili i všichni přítomní. V prvé řadě je záchrana klubu novými hráči a až poté přichází nouzová varianta sloučení se. Podmínka zůstalo, že v názvu by zůstal nějak zakomponován náš název Carpe Diem.

c)      klub ponechat a nechat se pozřít Slovanem, kterému bychom dělali C tým.
Třetí podbod v sobě skrýval nejistou variantu dělat Slovanu tým C. Slovan o této variantě zatím ani neuvažovat, návrh přišel spíše jen od Olina, že by se zeptal, nakonec však byl tento návrh smeten ze stolu i z toho důvodu, že bychom ztratili název Carpe Diem, což je synonymum pro slovo hrdost a jeho ztrátou bychom o tu svoji zřejmě přišli už dočiasta.

  1. Vize do budoucna
Vizí do budoucna, nebo lépe řečeno do nové sezony jsou takové, že budeme minimálně v počtu 8+1. Z toho neslevím.
Dále byl předběžně schválen nákup nových dresů. Našel jsem moc pěkné dva komplety. Komplet by vycházel zhruba na 400 korun. Potisk by zřejmě mohl zajistit Sykec gratis, za což bych byl velmi vděčný. Je nutné dokoupit 3ks rozlišováků a pokud bychom se později domluvili, tak i nový míč.
Dále byla řeč směřována na docházku tréninků a zápasů. Budou jasně stanovená pravidla ohledně omluv na tyto akce, pokud se nedomluvím s někým osobně. Na pořadu by mohlo být i zavedení finančních postihů za flákání, stejně jako to mají v jiných klubech a třeba i v Antabusu. Dále bylo prohovořeny i průběhy tréninků. Pokud nějaké v budoucnu budou, všichni jsme se shodli, že se bude nejprve nacvičovat, poté hrát.

Tímto skončila posezonní schůze klubu. Dohodou, že to zkusíme i v příští sezoně, pokud seženeme schopné nové hráče. Pokud se tak nestane, klub bude na rok rozpuštěn a poté se uvidí. Klubovou loď opustil Boris a Vláďa. S Ríšou se domluvím, jak dál. Odchozím děkuji za jejich neocenitelné služby klubu a někdy v budoucnu jim věnuji oslavný článek, tak jak si to Vláďa na schůzi vydupal. :-)

Prosím všechny, aby nadále sledovali stránky, je nutné se průběžně domlouvat a informovat o stavu „náboru“ nových členů a o přihlášení do nového ročníku.