čtvrtek 21. října 2010

Zimní posílení klubu

Carpe Diem musí být posíleno. K tomuto rozhodnutí mě přivedly dvě věci, které je nutno v jarní části soutěže co nejvíce eliminovat. První z dua problémů je očekávaně neuspokojivý herní projev. Vzhledem k situaci, která nastala odchodem Olina a dlouhodobým maroděním Martina je více než jasné, že odešla nebál bych se říci polovina kreativity týmu. Sice dokážeme často obstojně ubránit svoji klec, ale hra dopředu značně pokulhává. Kde hledat řešení? Je nutné sehnat nejméně dva kvalitní hráče, kteří dokáží rozproudit tým a nalít ostatním do žil novou a čerstvou butelu krve. Kde ovšem hledat odvážlivce, kteří by byli ochotni vstoupit do momentální tuhé sibiřské zimy, které Carpe Diem vládne? Je to úkol nelehký, ovšem nikoliv nesplnitelný. Třeba v dnešních dnech vyplavalo na povrch, že se pomalu uvolňuje Wayne Rooney z chapadel Manchesteru Utd.. Pošlu mu nabídku a uvidíme. Jen se bojím, aby jeho případný příchod nezkrachoval na fyzických testech.

Druhý problém je docházka na zápasy, potažmo tréninky. Nebereme li v úvahu Loba a Martina, je nás v týmu 7 do pole + Michal do brány. To není moc. Při špatné konstelaci se může klidně jednou stát, že neposkládáme tým pro soutěžní zápas. Hrát s jedním na střídání dva zápasy po sobě také není žádný med. O trénincích nemluvě. V úterý jsme byli všehovšudy 4!, což je ostuda. Těmto nepříjemnostem, které nejen mě jen stěžuje život se musí zabránit. Je mě trapně z toho, stále dokola omlouvat naši neschopnost se sejít v dostačujícím počtu na blbej trénink.

V zimní přestávce tedy máme co dělat. Shánět hráče a testovat je. Tréninky budou během zimy pokračovat, pokud k tomu budou na hřišti přizpůsobeny podmínky. Pokud se dohodneme a bude zájem, můžeme se opět přihlásit do Brno Open – zimní ligy, hrané v nafukovače v Novém Lískovci.

Žádné komentáře: