úterý 26. října 2010

Statečný výkon na zisk bodů nestačil

Sympatický výkon, vzdor až do konce, tak by se dalo charakterizovat naše futsalové nedělní odpoledne. Avízovaná hra bez střídání se stala realitou a my i přes jedny z našich lepších výkonů sezony jsme si s přesilou protihráčů nedokázali poradit. V neděli jsme zůstali bez bodu. Tento výsledek nás v tuto chvíli nekompromisně uvázal ke svazku týmů hrajících o záchranu.
Už už to vypadalo, že se přece jen jeden na střídání najde. Byl to Kuba, který prokázal týmového ducha a i přes nedoléčené nachlazení nenechal tým na holičkách a dorazil. Zdálo se tedy, že při sestavě Michal – Kuba, Ríša, Dan, Boris a Pája si vždy alespoň jeden na střídačce odfrkne. Hned v úvodu prvního zápasu s Pentatronem se však stala nemilá záležitost. Ríša po jednom sprintu poznamenal, že se mu točí hlava stejně jako po durmanu a dál v zápase nepokračoval. Do druhého zápasu také nezasáhl. Je úplně jasné, že nejdůležitější je zdraví a jeho ukončení futsalového dne bylo jediné správné řešení. Za zlé mu to ani v nejmenším nemám a přeji mu, aby se řetízkový kolotoč v hlavě už neopakoval. Druhou minutou prvního zápasu jsme tedy byli skutečně odsouzeni pro hru zbalých nepřetržitých téměř 80ti minut bez střídání. Dovolím si trošku polemizovat. Co by se stalo, kdyby nedorazil Kuba?? Dvě kontumace? Zřejmě ano, jelikož bychom ani neposkládali čtyřku. Ano, někdo může namítnou, že jsme stejně oba prohráli.. To sice ano, ale v případě kontumace zápasu se platí 500 korun pokuta. Ušetřili jsme tak 1000 korun. I přes absenci Ríši jsme si zahráli pěkný futsal s množstvím příležitostí i na naší straně. Cena toho bylo totální fyzické vyčerpání..
.
Zápas s Pentatronem jsme začali opět skvěle, stejně jako mnoho před nimi. Po rozehrání rohu naším zajímavým signálem padl se štěstím první gól. Roh jsem rozehrál na Kubu, ten z první centroval na silového hráče Borise před bránu a tento novopečený útočník s pomocí neschopnosti brankáře Pentatronu dopravil míč za brankovou čáru. Byla to sice trma vrma, ale i takové branky platí. Dále se zápas vyvíjel obdobně na obě strany. Šance byli před oběma brankami, ale přesnější střeleckou mušku měl bohužel soupeř. Třemi brankami nás poslal tam, kde už to bohužel důvěrně známe. V poločase jsme se shodli, že jsme obranu zbytečně moc vytáhli až k půlící čáře, což se nám stalo zřejmě osudným. V druhém poločase si Pentatron svůj náskok udržel a dokonce i mírně navýšil. Na obrat v zápase prostě nezbývali síly. Naše šance byla v úvodu. Vstřelili jsme první branku. Kdybychom vstřelili i druhou, v zápase bychom jistojistě bodovali. Ovšem prohrávat o dvě branky v poločase po leckdy hloupých chybách se neodpouští a o to více při hře bez střídání. I přesto si myslím, že jsme se role týmu hrajícího na pokraji svých fyzických sil zhostili solidně a ve složení, jaké bylo podali slušný výkon. Konečné skóre hovořilo až příliš krutě vzhledem k výkonu, jaký Pentatron podal, 1:5.
Carpe Diem vs. Pentatron 1:5 (1:3)
branka: Boris (Kuba)
.
V druhém špíle nás čekal papírově těžší soupeř, než v tom prvním. Vloni ještě prvotřídový Kobas útočí na špici soutěže a my měli být další překážkou v jejich snažení. V tomto zápase nám naopak úvod nevyšel. Po hrubce na půlící čáře se dostal Kobas do brejku, který s přehledem zakončil. Ztráta bezbrankového stavu byl krutý. V tuto chvíli jsme totiž ještě měli trochu sil z pětiminutové pauzy mezi zápasy. V nájezdu 2 na brankáře jsme také zklamali a tak spravedlnost musel vzít do svých rukou až šerif Dan, který po nádherné tvrdé střele Kuby dokázal z odrazu přetlačit golmana Kobasu a donést míč do brány na prsou. Neuvěřitelný okamžik! Dan si tímto povedeným brazilským kouskem připsal první soutěžní branku v oranžovém dresu. Vyrovnání nám dalo alespoň na chvíli pocit, že máme na to se Kobasu postavit jako rovnocenný soupeř. Nevím, zda to mám opakovat stále dokola, ale i tento zápas rozhodla fyzička, které nebylo na zbyt. Do poločasu se nám nepodařilo udržet remízový výsledek a inkasovali ještě jeden gól. Smazání jednobrankového manka se nezdálo být úplně nepřekonatelným skutkem, ovšem museli bychom se skutečně semnkout v obraně a už neinkasovat. Snad v polovině druhé půle se ovšem hráz protrhla a my inkasovali potřetí. Naše bezmocné ploužení po hřišti s občasnými útočnými výpady bylo zatípnuto jako cigareta. I přesto jsme úplně nesložili zbraně. Objevilo se ještě pár šancí ke skórování, solidních průniků a střel. Žádná si však nenašla ten správný směr tři tyče. Udeřilo až minutu před konce. Po průniku Kuby po lajně mi naservíroval míč před bránu na zlatém podnose a já se střelou pod víko nemýlil. Bohužel korekce výsledku přišla pozdě. Poslední minutu si Kobas zkušeně pohlídal. Prohráli jsme tedy nejtěsnějším rozdílem 2:3.
Carpe Diem vs. Kobas 2:3 (1:2)
branky: Dan (Kuba), Pája (Kuba)
.
Pokud se prohrají oba zápasy, většinou ode mě neslyšíte nějaké poděkování, nebo slova chvály. Dnes si to však na triko vezmu a skutečně bych chtěl všem poděkovat za výkon na hřišti. Problému, jaký nastal se každý zhostil velmi dobře a vím, že jeden vedle druhého nechal na hřišti vše, co mohl. Dokonce i herní projev nekulhal tak, jako vždycky. Bylo tam pár opravdu pěkných okamžiků, na naše poměry se celkem často střílelo. Abych však nezůstal jen u toho pozitiva, musím připomenou i stále se opakující zbytečné chyby, za které jsme zaplatili lacinými brankami a to i v mém podání. Částečnou omluvou tomu je vyčerpanost. Když je člověk fyzicky na dně, dělá mnohem více chyb. To znám z vlastní zlušenosti.
.
V tabulce v současnosti zaujímáme poslední nesestupovou příčku, 12. místo. Za námi je Pentatron s bodem méně. Nad námi se nám pomalu ale jistě odtrhává zbytek pole a my pokud nebudeme v následujících kolech výrazněji bodovat, budeme mít uvázaná už nadobro u nohou kámen znamenající tuhý boj o setrvání v druhé třídě.
.
V neděli hrajeme opět dva zápasy na hřišti Novolíšeňská. Tentokrát však v netradičním čase. Sraz bude v 11:50! Hrajeme v 12:20 se Schalke a poté s Classicem.
.
Poslední věcí, na kterou chci upozornit, je dnešní trénink. Dojděte prosím v co nejvyšším počtu, děkuji!

Žádné komentáře: