pondělí 29. března 2010

Lokomotiva s nápisem Carpe Diem

Ještě než začnu hodnotit naše včerejší futsalové odpoledne Turnaje Nadějí 2010, začnu netradičně tím, co nás dále čeká. Suverénní postup nás totiž poslal do dalších bojů, které se odehrají příští neděli 4.4. a já už nyní vím termíny i soupeře..
.
Naše čtvrtfinálové skupina H se hraje jako poslední od 14:45 do 16:30.
V případě postupu je hodinu a půl pauza a od 18 začínají semifinálová, respektive finálová zápolení ukončená odbytím 20 hodiny.
Ze skupiny postupují pouze týmy na prvním místě!
Našimi soupeři budou Q.P.Chrlice a Red Devils.
.
Q.P.Chrlice - ve skupině A získali stejný počet bodů jako my, tedy 9. U nich to však stačilo až na druhé místo. (1.A třída)
Red Devils - získali 4 body a obsadili tak třetí postupovou příčku skupiny B. (3.F třída)
.
To jest vše k nedělnímu pokračování. Nyní už se ponořme do včerejších utkání.. Jako černý kůň turnaje nastupoval Carpe Diem do Turnaje Nadějí, v základní skupině se nám podařilo naplnit očekávání, po kterém už tak dlouho prahneme a profesorským výkonem jsme si mohli blahopřát k postupu už po třech odehraných zápasech ve skupině.
.
Turnaj Nadějí se dá označit nálepkou "schůdný", jelikož se v něm účastní týmy nižších soutěží. Najde se zde občas i nějaká vyjímka typu Q.P.Chrlice, nebo třeba Werder, který byl svým postavením pasován do role favorita celého turnaje. Očekávání velikánů losovacího koše se ale zdaleka nenaplnil tak jak se očekávalo a tím vznikla možnost vyniknutí ostatních týmů, které už delší dobu prahnou po výraznějším úspěchu. Tím myslím i nás, tento turnaj je jedinečnou možností konečně si připsat po delší době výrazný úspěch.
.
Jak jsem již napsal, ještě před zahájením zápasů ve skupině jsem náš tým označil černým koněm. Věděl jsem, že kvalitativně máme na to, abychom bojovali o příčky nejvyšší, současně je však známo, v jakém blátě herní bezmoci jsme se poslední zápasy plácali. Turnaj měl ukázat, jak na tom opravdu před zahájením sezony jsme.
.
Naším prvním soupeřem "na rozehrání" měl být papírový outsider skupiny, tým Bolest. Bolest to byla, ovšem na naší straně a to herní! Tým třetí třídy nám pěkně zatopil a hned v úvodu nám uštědřil první ránu. Nemyslím, že bychom byly horším týmem, to v žádném případě, ale dopláceli jsme na kvantum neproměněných příležitostí. Do poločasu se nám nepodařilo vyrovnat, naopak jsme střelou od půlky, kterou někdo z našich ještě před Michalem v bráně tečoval, inkasovali podruhé. Výsledek se zdál být až moc krutý na to, co se na hřišti dělo, jaký byl obraz hry. Druhý poločas jsme soupeře upevnili do svěráku a tlačili, výsledek snažení byla branka na 1:2 po Oldovém nahození před bránu na Michala. Ten se k míči nedostal a dezorientovaný soupeř si branku vstřelil sám. Náš tlak byl velký, snaha byla zhmotněna druhou brankou Martina, slavné vyrovnání. Nakonec se stalo to, co se u nás dá nazvati zcela bez ostychu zázrakem. V závěru utkání Olda dokázal strhnout vítězství na naši stranu. Konečný výsledek tedy nakonec promluvil v náš prospěch. Vítězství 3:2 bylo vydřené, ale zasloužené. V tomto úvodním zápase jsme vynaložili mnoho sil na obrat, měl to být pohodový zápas, ale nakonec tomu chtěl osud jinak. Buďme tedy rádi za první vítězství ve skupině.
Carpe Diem vs. Bolest 3:2 (0:2)
branky: vlastní, Martin, Olin.
.
Po kofole na Okruhu nás čekal druhý test, tentokrát tabulkově tým naší úrovně - Sekáči. Už z utkání předešlého bylo vidno, že Sekáči nejsou kdovíjaký nepřemožitelný celek. Při troše štěstí a zahrání našeho standardu, neměl být problém přes soupeře přejít. Nebojím se říct, že od úvodních minut jsme byly lepším týmem, který těžil z obranné taktiky. Soupeř se jen těžko dostával na dostřel k naší bráně a my z toho těžili co se dalo. Sice tu bylo opět pár neproměněných tutovek, ale nakonec jsme potvrdili kvalitnější hru první brankou. Střelecky se prosadili Olinovi nové střílky. Takto skončil i poločas a je známo, že v utkáních, ve kterých vedeme, prohráváme jen v opravdu málo procentech. Druhý poločas byl stejný jako ten první, soupeř nás ničím nepřekvapil a hrál stále stejnou, okoukanou a čitelnou hru. Udeřilo tedy na druhé straně to hned dvakrát. Trefil se opět Olda a vzápětí Martin. Skore 3:0 bylo přesným odrazem celého dosavadního zápasu. V samotném závěru z protiútoku jsme inkasovali zbytečnou branku, která však pouze kosmeticky upravila výsledek. Ziskem 6ti bodů ze dvou zápasů jsme se stali leadry skupiny.
Carpe Diem vs. Sekáči 3:1 (1:0)
branky: Olin 2, Martin.
.
Ve třetím utkání se měl lámat chleba, čekal nás favorit skupiny Werder. V případě našeho úspěchu jsme si mohli už s předstihem zajistit jistotu postupu ze skupiny bez ohledu na další zápasy. Werder však potřeboval také naplno bodovat, jelikož v předchozích utkáních s někým ztratil remízou. Utkání to mělo být vyrovnané, na jedné straně dosavadní vedoucí skupiny, na druhé tým nejlépe umístěný v brněnských soutěžích, který se účastní turnaje. Nakonec se vše vyvrbilo velmi nečekaně, tedy především pro Werder. Tento tým jsme k podivu všech přihlížejících přejeli bez mrknutí oka a svým nejlepším dosavadním výkonem v turnaji si připsali vcelku snadné vítězství 5:0. Opět díky dobře stanovené taktice bránit a bránit jsme dokázali soupeře protiútoky dostávat pod tlak a střílet branky. Už v poločase byl výsledek 3:0 a šlo jen o to, zbytek zápasu ubránit. Soupeř celý druhý poločas hrál bez brankáře, tedy s pěti muži v poli, a často nás uzamykal před vlastní bránou. Naše vozová hradba však byla nedobytná a tak následovaly tresty na druhé straně. Výsledek 5:0 je senzační, málo kdo by takovýto výprask čekal a my si tímto výsledek nejen že zajistili už jistý postup, ale dokonce i vítězství ve skupině.
Carpe Diem vs. Werder 5:0 (3:0)
branky: Michal 2, Olin, Vláďa, Kuba.
.
Po kofolové pauze si na nás brousil zuby poslední včerejší soupeř, RLF! Podle důvěryhodného zdroje by to měla být Rozkvetlá Louka Forever! Snad tento smrtonosný název v kombinaci s teplými dresy nás v posledním zápase seslal zpět na zem. Před zápasem jsem cítil, jak po postupu se týmu zhostila nesoustředěnost a laxnost. To se projevilo od úvodních minut i v zápase. Mnoho hráčů už jako by hrálo na půl plynu a houževnatý soupeř, kterému ještě stále šlo o postup se toho snažil náležitě využít. A povedlo se mu to, v poločase bylo utkání 0:1 pro soupeře. V druhé půli jsme sice opět začali cosi hrát, ale na dobrý výsledek v utkání už nestačilo. V závěru po nedorozumění v obraně :-) jsme inkasovali branku na 0:2 a tak i zápas skončil. Myslím, že na soupeře jsme rozhodně měli, jen se už prostě nějak nechtělo hrát..
Carpe Diem vs. RLF! 0:2 (0:1)
.
Zhodnocení základní části: S dosavadním průběhem můžeme být myslím nadmíru spokojeni. Zajistit si s předstihem vítězství ve skupině je u nás vskutku nečekané a ojedinělé. Musím poděkovat všem zúčastněným za odvedenou práci. V mnoha pasážích hry se dá dokonce mluvit i o kolektivní souhře a myšlení, tedy kolektivním výkonu. Mám za to, že turnaj je dobře rozjetý a je jen na nás, jak se k němu dále postavíme, šance na úspěch je, a není malá. Soupeři v čtvrtfinále nejsou bůhvíjaký esa, který by nešly přehrát. Musíme se však stmelit a předvést podobný výkon, jako v druhém a třetím zápase v neděli. Je na čase, aby se o Carpe Diem začalo mluvit jako o velkém týmu zvučného jména, který se stane postrachu soupeřů, o týmu s velkým Cé a Dé.
Je na čase turnaj vyhrát!

Žádné komentáře: