pondělí 16. března 2009

CARPE DIEM DNES SLAVÍ 1.NAROZENINY !

Nevím, jestli to všichni ví, možná ne, ale je mojí milou povinností Vám sdělit, že dnešním dnem jsme dovršili první - dosti úspěšný - rok existence Carpe Diem Brno 08. Ano, dnes je tomu přesně rok, kdy jsme s Olinem tento klub založili...

Od počátku klubu jsme prošli různými fázemi týkajících se herního projevu, obměny sestavy, příchodu hráčů a různými ostatními nezbytnostmi..
V pár bodech bych tu rád shrnul dění v klubu, za onen jeden rok působení na futsalových kolbištích..
  1. 16.března 2008 - se Olin s Pájou rozhodli, že už nemá cenu dále otálet a tajit světu svoje futsalové umění. Proto v hlavách těchto nenapodobitelných vůdců a stratégů vznikl plán na utvoření souboru, který bude bezostyšně brázdit futsalová kolbistě a sbírat jednu trofej za druhou.. Volí se do rolí prezidentů klubu.
  2. Po takzvaném "slovním" založení klubu nás dvou s Oldou, muselo zákonitě dojít i na to fyzické a tím pádem na pozvolné shánění vhodných kandidátů na různé herní posty.
  3. Mezi prvními nově příchozími figurují dnes už stálice našeho klubu. Patří mezi ně Michal Koláček a Luboš Böhm. O chvíli na to byl osloven i Lukáš Čejka, který na nabídku kývl, ale jak ho všichni známe, u něj nebylo nikdy nic jistého..
  4. Dalšími se posléze stali Martin Haluza, kterého mi na post brankáře vřele doporučil Michal a dále se koketovalo s dalšími Michalovými objevy - Tomášem T. a Ericem Cartmanem.
  5. Posledním mohykánem klubu se v první fázi shánění hráčů stal Boris - Martin Dočkal, dnes opora zadních řad.
  6. 24. dubna 2008 - vznik Roztleskávaček Carpe Diem Brno, z původního dámského sedmičlenného souboru dnes zústalo pouze torzo. Část, lépe řečeno třetina z nich neustála partnerovu slávu a skončila v psichyatrické léčebně. Druhá třetina také neustála partnerovu slávu a propadla alkoholu, taktéž tedy skončila v léčebně, ale protialkoholické a poslední třetí třetina vážených dam slávu partnerů unesla dál táhnou břemeno spolu se svými vyvolenými bojovníky. Děkujeme za podporu..
  7. 17.května 2008 - památná kalba ve Varně, kde vrhali téměř všichni atleti. Krvavý záda tekly proudem a následně i zvratky.. Podbodem tohoto setkání bylo i končné rozohdnutí o dresech. Tento den se tedy také rozhodlo o barváh dresu a jejich zaplacení..
  8. Za nedoho na to došlo na placení dresů a všech věcí okolo, z klubu se trhli Tomáš a Erik.
  9. 21.června 2008 - jsme odehráli náš první turnaj. REMOS CUP se konal v Oslavanech a Ivančicích.. Naše skupina v Oslavanech. Bylo to naše první veřejné vystoupení od vzniku klubu. Turnaj, i přes pomoc tří hráčů, kteří do klubu v tu chvíli nepatřili, jmenovitě Martin M., Gamba a Vláďa M., se nám nepodařilo překročit vlastní stín a skončili jsme v základní skupině.
  10. 5. - 6.. července 2008 - se účastníme našeho druhého turnaje - oleksovického KOZINA CUPU. I přes nepřízeň tamních rozhodčích a neuspokojivému míči č.5 jsme odehráli kvalitní hru a tudíž i kvalitní turnaj. Smolně nám postup ze skupiny utekl o jediný bodík. S výkonem jsme však byli spokojeni. Na výpomoc nám tentokrát došel kapitám Antabusu Ondra. K večeru se ve vesnici konala místní zábava duchovně spjata s odpoledním turnajem. Akce se povedla a tentokrát tekla prodem zelená. Pěknej mentolovej mejdan. Na turnaj nás ve většině případů doprovodili i naše ženy, které se stali platnými členkami oddílu a jejich fandění se jistě zapíše do deníčku nejednoho oleksovického fanouška futsalu.
  11. Do klubu vstupuje vycházející hvězda futsavého nebe - David Benzema Plch.
  12. 20.srpna 2008 - zaplacení startovného 3.brněnské soutěže a tím stvrzena naše účast v soutěžních bojích..
  13. 8.září 2008 - začátek sezony 3.A brněnské třídy, všichni jsou natěšeni..
  14. 22. října 2008 - v průběhu sezony se do klubu podařilo vlákat dvě velká zvučná jména. Novými členy klubu se stali Ríša Stejskal a Martin Mrázek, který si za nás vyzkoušel hrát už na zmiňovaném REMOS Cupu. Oba si svoje premiéry však odbudou až v následné zimní lize, do podzimní části soutěže už nezasáhnou.
  15. 1. listopadu 2008 - se dozvídám, že Lukáš Čejka si našel před koncem naší podzimní části angažmá v druhé nejvyšší futsalové lize, v klubu Nasan. Poslední dvě utkání podzimu již za nás neodehraje.
  16. 11. listopadu 2008 - konec podzimní části, končíme na pěkném druhém místě tabulky. 8 výher / 1 remíza / 1 prohra. Kálem střelců 3.A brněnské třídy se stává Lukáš Čejka s 16ti brankami. Martin Haluza končí podzim jako nejlepší brankář 3.A třídy.
  17. 3. a 4. ledna 2009 - se účastníme novoročního turnaje FOREMO Cup, kde zaznamenáváme první výraznější úspěch proti mnohem silnějším mužstvům. Postupujeme ze základní skupiny. Následná čtvrtfinálová skupina nám vystavila stopku.
  18. 11. ledna 2009 - zahajujeme zimní turnaj BRNO OPEN 09. Máme hodně těžkou a kvalitní skupinu, přesto se nám podaří ze skupiny postoupit a stáváme se velkým překvapením turnaje. Naše pouť končí ve osmifinálové skupině dne 15. února 2009.
  19. Během Brno Open začal Carpe koketovat a předběžně sondovat závažnost a možnost přestupu Culiše ze Slovanu. Dosud je vše v jednání..
  20. 16. března 2009 - dnes je tomu přesně rok, co byl klub založen prezidenty Pájou a Oldou. Dochází ke změně vládního systému klubu a z prezidenta Páji se stává Král Pája, z prezidenta Oldy se stává Královna Olin. Čeká nás Turnaj Nadějí Futsalu 2009 konaný 29. a 5. dubna 2009, poté dne 18. dubna 2009 zahájíme výborně ozjetou jarní část soutěže..

Jak již bylo nastíněno v bodě 19., dnešním dnem rezignuji na funkci prezident klubu a volím se neomezeným Králem Carpe Diem. Mojí pravou rukou bude i nadále čtyřprdelní opice Olin, kterého tímto jmenuji Královnou Carpe Diem.

Doufám, že se Vám výcuc z dění v Carpe za uplynulý rok líbil. Co popřát do budoucna. Přeji Carpe Diemu, aby ve zdraví přečkal jarní část soutěže a bez problémů postoupil do druhé brněnské třídy. Toto byl i jasně kladený cíl před sezonou. Pokud se nám toto podaří, můžeme kostatovat, že sezona byla opravdu úspěšná. Dále přeji hráčům především pevné zdraví , pevné nervy a mnoho branek na svých kontech..kromě Martina H. :-)

!!! CARPE DIEM FOREVER !!!

Žádné komentáře: