úterý 30. června 2015

V pátek ve Varně

Na pátek je daná rezervačka do restaurace VARNA na ulici Silniční 3a a to od 19:15.

Zúčastní se: Laďa, Vojta, Vaša, Mira, Milan, Michal, Tomáš, Pája + pokud by někdo bral doprovod, tzn. rezervace je daná pro 10 lidí.

Tak v pátek naviděnou!

úterý 23. června 2015

V rozhodujícím víkendu jsme získali jeden bod

Nedělními zápasy se uzavřely všechny třídy brněnských soutěží, včetně té naší pro ročník 2014/2015. Jak jsme dopadli asi už všichní víme. Nepodařlo se nám bodovat tak, jak bylo potřeba a ziskem jednoho bodu jsme se zařadili na konečné 15.místo tabulky. To znamená sestup.

Sestava: Ríša - Michal, Milan, Lukáš, Pája - Tomáš, Vojta, Vaša.

V zápase s Red Devils jsme vlastně celý dotahovali. Dvakrát jsme prohrávali o dvě branky, dvakrát se nám podařilo skóre dorovnat. Na konečný obrat už nezbyla energie a také čas, naše vyrovnání přišlo až v poslední minutě. Byl to jinak vyrovananý zápas, kde jsme zřejmě měli více šancí, než soupeř, ale ten byl naopak efektivnější. Mám za to, že jsme zápas měli vyhrát, soupeř byl s námi srovnatelný. Co nám chybělo, bylo větší srdce a touha se porvat s osudem, který nám před rozhodujícím víkendem nebyl tabulkově nakloněn. Možná mě budete mít za blbce, ale takto se o poslední body, které nás mohly zachránit nehraje. Nemyslím herně, ale s takovým (ne)nasazením. Ano, můžeme to svádět na tristní fyzičku, kterou má 90 procent týmu, ale i tak.. to zapálení se porvat s minimálně hratelným soupeřem jsem tam u mnohých postrádal. No co už, získali jsme bod. I když už nic neřešil, lepší než drátem do oka.

Carpe Diem vs. Red Devils 5:5 (3:3)
branky: Vaša (Pája), Vojta (Tomáš), Vaša ( ? ), Vojta (Pája), Pája ( ? ).

Zápas se Schalke B byl už jen labutí písní. Dostali jsme 11 branek od kvalitního celku. My se dokázali prosadit dvakrát. Není důvod zápas více popisovat, soupeř byl ve všech aspektech hry lepším.

Carpe Diem vs. Schalke B
branky: Pája (Tomáš), Pája (Tomáš).

Zbylí asistenti se mě prosím nahlašte. Díky.

Konečná tabulka:

čtvrtek 18. června 2015

Preview: 29.a 30.kolo - Red Devils, Schalke B

V neděli nás čeká rozuzlení letošního ročníku naší futsalové soutěže a to v soubojích s celky Red Devils a Schalke B. V sestupových vodách jsou namočené 4 celky, z nichž hned tři obdrží černého Petra. Komu se chtělo, mohl se lehce pomocí tabulky dovtípit toho, co je potřeba k záchraně našeho klubu. Cesta to je nelehká a muselo by se udát hned několik věcí zaráz, abychom si nevytáhli ani jednu ze tří krátkých zápalek.

Na neděli jsou zatím nahlášení jen Vojta, Tomáš a já. Jako na potvoru mě od včerejška bolí záda, ovšem věřím, že se dám do kupy a neděli si nenechám ujít.

Sraz je na SVÁŽNÉ a to v 10:15!

Co je potřeba k záchraně - tedy k udržení 12.pozice? Vezmu to hezky od konce..

POKUD NEZÍSKÁME BODY: Naše účinkování v 2.třídě skončilo. Holásky totiž mají stejný počet bodů a i kdyby ani ony nezískaly body, mají lepší vzájemný zápas, což je posune před nás. Dále si rozdělí body ve vzájemném zápase Red Devils s Gooners - tzn. že někdo z nich bude zcela jistě bodovat a dostane se před nás.. Navíc Gooners budou mít možnost získat body se Schalke B, Red Devils hrají druhý zápas námi. Nezisk bodů nás tedy posílá stoprocentně o patro níže - SESTUP. 

ZISK 1 BODU: Hlavní předpoklad je, že Holásky by nesměli v zápasech Kampou a Poclainem bodovat, jakýkoliv zisk je posouvá před nás. A dále Gooners by nesměli získat více, než 1 bod. Red Devils by nesměli uhrát více, jako 4 body.

ZISK 2 BODŮ: Stále platí, že Holásky musí získat méně bodů, než my, jinak jsme v háji. Gooners nesmí získat více, než 2 body. Red Devils by neměli oba své zápasy vyhrát - pokud by se tak stalo, rozhodovalo by skóre ze vzájmeného zápasu.

ZISK 3 BODŮ:  Holásky nesmějí vyhrát ani jeden ze svých zápasů - můžou ovšem třeba oba zremizovat. Gooners nesmí získat více než 1 výhru - tj.3 body. Red Devils jsou ze hry.

ZISK 4 BODŮ: Holásky můžou jednou vyhrát, více ani ťuk. Gooners můžou také bodovat 4 body, Red Devils jsou ze hry.

ZISK 6 BODŮ: Naše udržení se může ohrozit pouze plný bodový zisk týmu Holásky.

Základní předpoklad k položení dílčího úspěchu je poražení Red Devil v našem prvním zápase.

pondělí 15. června 2015

Posezonní schůzka klubu

V pátek dne 3.7.se uskuteční posezonnní schůze klubu. Místo a čas bude upřesněn. Prosím všechny, i ty co v daný termín nemůžou dojít, aby se napsali do přítomnosti a to nejpozději do pátku 26.6, poté jdu zadat rezervačku podle počtu zúčastněných. Děkuji.

pondělí 8. června 2015

Víkend bez bodového zisku

Opět se nám nepodařilo bodovat. Především v druhém utkání jsme k tomu ale měli skutečně blízko. Nebýt už otřepané fráze, že za prohru si můžeme vlastními chybami, mohli jsme slavit záchranu už dvě kola před koncem. Takto rozhodnou až poslední dvě kola hrané za 14dní.

Sestava: Nekwish - Milan, Michal, John, Vojta, Mira, Laďa, Vaša, Tomáš. (Pája druhý zápas)

Na prvním zápase s týmem U Boba jsem nebyl, měl jsem stopku za redku. Z výsledku ale lze mnohé vyčíst, konečné skóre 3:10 jasně demonstruje sílu vedoucího celku tabulky. Ohlasy z našeho tábora zněly smíšeně, někdo dokonce tvrdil, že jsme byli soupeřovi zdatným protivníkem.. V utkání se zranil Mira, pochroumal si koleno.

Carpe Diem vs. U Boba 3:10 (1:4)
branky: Tomáš ( ? ), Vojta ( ? ), John ( ? ). 
Toto jest oficiální znění statistik BAF. Po zápase mě byl jakožto střelec nahlášen Vaša.. Jak to tedy bylo?

Ve druhém zápase jsme byli čtvrtému Deportivu více než zdatným soupeřem. Miru jsem v sestavě nahradil já, jen pro úplnost. Zápas sice začal smolně, po našem nechtěném vysunutí útočníka brilantní nahrávkou na nohu soupeře jsme inkasovali poprvé. Obrat přišel po chvíli, kdy se do branky trefil John, ovšem i kdybych měl kudlu pod krkem, nevzpomněl bych si, jak branka padla. Matně si vzpomínám jen na tu naši druhou a to jen proto, že jsem byl střelcem já. Ke skórování mě vybídl Tomáš, který mě přihrál na křídlo a já z první zamířil do brány. To bylo z naší strany vše, náš střelecký účet byl uzavřen a čekalo se, jak se zápas vyvrbí dále. Vyrovnaní přišlo po procezení míče skrz nohy našeho obránce po rozehrání rohu. Hráč před bránou už měl lehkou pozici a zřejmě sám byl překvapen, jak lehce ke brance došel. Na 3:2 pro soupeře zvýšil střelec Deportiva nepříliš prudkou ránou z 10ti metrů, když náš obránce před střelou metr před brankářem uhnul a Nekwish neměl šanci reagovat. No a čtvrtá čárka na cech utkání přišla v závěru. Rozehrání rohu při naší power-play na polovině soupeře skončil fiaskem v podobě nastřelení vlastního hráče z metru a půl do pupku, míč se odráží k soupeři a ten přes celé hřiště skóruje. Komedie. Ač bych to tvrdil rád, tak prohra je opět zasloužená. my si prostě za takové chyby bodovat nezasloužíme. Hra byla slušná, o tom nemluvím.. pokud bychom takto hráli po celou sezonu, o sestup bych se nebál..ovšem zas a znovu narážíme na stejný kámen úrazu, který nás už stál nespočet bodů - hloupé chyby.

Carpe Diem vs. Deportivo 4:2 (1:1)
branky: John ( ? ), Pája (Tomáš).

Tabulka na BAFU jsem dle mého názoru špatně. Myslím, že v konečném pořadí rozhoduje v první řade vzájemný zápas, který máme horší, než Holásky, které se na nás dotáhly. Mj.včera vybojovali 6 bodů. Dle mého jsme tedy opět na sestupu. O konečném pořadí rozhodnout poslední zápasy za 14 dní.

ASISTENTI BRANEK SE MĚ PROSÍM NAHLASTE.

pátek 5. června 2015

Preview: 27. a 28.kolo: U Boba, Deportivo

V neděli od 12.20 nás čeká předposlední setkání na pažitu v této sezoně. Sejdeme se na Kamínkách, kde odehrajeme své duely s celky U Boba a Deportivem.

S celkem U Boba to vždy dopadne tak, že dostaneme kládu jako hovado, proto bych se zaměřil na silně obrannou hru s výpady do útoku, samozřejmě zajištnými v zadu.. Žádný hurá systém.. Jiný způsob mě nenapadá, protože hrát s urostlými jinochy otevřený futsal je o dršku.

S Deportivem jistou šanci určitě cítím, musíme však předvést opravdu dobrý výkon. Zisk by v tomto případě měl cenu zlata..

Sestava je zatím opět jako vždy ve hvězdách.. Zatím jsou zapsáni pouze Milan, Vojta a já na druhé utkání. První si odsedím trest za červenou kartu v minulém utkání. Věřím, že nás dorazí dobrý počet..

Sraz na utkání je v 11:55 na KAMÍNKÁCH.

čtvrtek 4. června 2015

Zbytečná ztráta

Z odehraného víkendu jsme mohli vytěžit více, to myslím uzná každý, kdo se nedělní taškařice účastnil. Jeden získaný bod nás sice nechal nad hladinou sestupu, ovšem v posledních 4 kolech zažijeme zřejmě dokonalé peklo, hrajeme s celky na prvním, druhém a čtvrtém místě.Čtverku týmů uzavírá klub Red Devils, na kterém by se teoreticky ještě dalo něco vyrejžovat, ovšem osud by nám musel být příznivě nakloněn, což se moc často nestává. V kombinaci s absurdními chybami, kterých se dopouštíme se jedná o kombinaci zaručující jediné.. Doplnit si můžete sami. Nebudeme však stahovat kalhoty ještě půl kilometru před brodem, čekají nás poslední 4 duely letošní sezony, na které se musíme připravit a vstoupit do nich s vůlí porvat se o posledních 12 bodů, které by zajistili důstojný konec sezony. Nebude to jednoduché, ale i zázrak se tu a tam stane..

Nedělní sestava: Nekwish - Michal, Milan, Pája, (druhý zápas Ríša), Vojta, Mira, Vaša, Tomáš.

Do sestavy se po několikatýdenní pauze vrátil Vaša a samozřejmě Tomáš, o kterém byla řeč v minulé článku. Oba svým bodovým ziskem přispěli alespoň ke kýženému bodu, což je potřeba brát jako pozitivní.

Zápas s Kampou začal divoce, Kampa se nás snažila zlomit hned v začátku a tlačila, seč jim síly stačili. Do první vyložené šance jsme se ovšem dostali my a samostatný nájezd byl vyřešen mizerně. Věřím, že kdybychom ji dali, utkání by se odvíjelo jinak. Následovala však pohroma, tři slepené branky v síti po našich chybách.. Pro příklad uveďme vyběhnutí úprkem ve třech lidech do útoku (to by samo o sobě jako nesmysl nevypadalo a neznělo), ovšem ztráta míče posledního vybíhajícího hráče na půlce po "žáčkovské" nahrávce na nohu soupeře (když naši už jsou dávno za horama u branky soupeře), nebo v dalším případě kličce jakožto poslední v poli. No zkrátka nebudu to dlouho popisovat, vlastními chybami, kterých bylo v tomto utkání ještě více, než v mnoha jiných dříve, jsme se sami připravili o možnost si zahrát s Kampou vyrovnaný zápas. Výhru jsou soupeři doslova vnutili a kdyby ji nechtěli, tak to vypadalo, že bychom snad odešli ze hřiště, aby byl zápas kontumován a výhru si tak jako tak připsali. Konečný výsledek 2:7 vypadá skutečně hrozivě, ovšem zcela odráží v tomto případě technické dovednosti našich hráčů, což šlo vlastně ruku v ruce s (ne)fotbalovým myšlením, kterého se nám často také neodstává. Tím myslím přemýšlení o bránění hráčů, vracení se se svým, nebo naopak vymyšlení třeba narážečky v útoku, střely.. No což už, byl to výprask, na který jsme mohli dát zapomenout hned v následujícím zápase.. Mohli.

Carpe Diem vs. Kampa 2:7 (0:4)
branky: Mirek ( ? ), Tomáš ( ? )

Druhý zápas s Poclainem nemám chuť sáhodlouze popisovat. Jednalo se o vyrovnaný zápas, kde se skóre přelévalo z jedné strany na druhou. Oba soupeři se však drželi na dostřel jedné branky, ale troufám si říct, že jsme měli stát na straně vítězů..za předvedený výkon. Naše triviální hrubka v závěru rozhodla o zisku jednoho bodu. což se dá považovat v naší situaci a vzhledem k průběhu utkání za velkou ztrátu. 

Carpe Diem vs. Poclain 5:5 (3:2)
branky : Ríša ( ? ), Ríša ( ? ), Tomáš ( ? ), Vojta ( ? ), Vaša ( ? ).

Prosím tímto asistenty branek, ať se nahlásí. Sice jsem si to zapisoval do mobilu, ale nějak záhadně se mi to tam neuložilo.. Děkuji.

Tabulka je zde..