pátek 29. května 2015

FanTomáš se vrací... aneb preview 25. a 26.kolo: Kampa, Poclain

Do sestavy Carpe Diem se do konce sezony (tedy na poslendích 6 zápasů) vrací náš bývalý hráč, který oblékal dres Carpe Diem v předchozích dvou sezonách. O koho se jedná? Je to Tomáš Mendel. Na jeho futsalové psí kusy se můžeme těšit už tuto neděli..

Podobným překvapením je návrat Vaši, který oznámil Laďa na "přímonosti".

Sestava se zatím krystalizuje takto: Mira, Vojta, Laďa, Vaša, Pája, Tomáš. Ostatní jsou zatím mrtví brouci, jen doufám, že se nás tentokrát nesejde 12. To by byl vskutku masakr a pořádné futsalové lečo..

V neděli nás čeká dvojzápas s celky Kampa a Poclain. Bez jakéhokoliv přehnaného pesimismu však musím pronést tvrzení, že se jedná o jeden z posledeních víkendů, kdy máme šanci urvat nějaké body. Doufám, že k zápasu tak také všichni přistoupí a vyválčíme opět kousek skládačky, která nám podpoří naději na záchranu.

Sraz je v 9:25 na Svážné!

pondělí 25. května 2015

Zasloužené tři body

Do tabulky jsme si i minulý víkend zapsali body. Je to potěšující, navázali jsme tak na dobrý výkon z před 14dní.

Sestava: Pája - Milan, Prochy, Lukáš, Laďa, Vojta, Mira, Michal, John.

Bohužel, článek píši už dost dlouho po utkání, proto si akce a góly příliš nepamatuji. Tímto tedy prosím všechny zúčastněné, aby mi napsali asistenty branek.

Tak jen ve zkratce. Zápas se Stones B jsme odehráli celkem slušně, na naše poměry rozhodně. Po celý zápas jsme byli vyrovnaným soupeřem a pár momentech soupeře i přehrávali. Nakonec se nám však nepodařilo utkání dotáhnout alespoň k remíze. Snížení na 2:3 přišlo zřejmě až moc pozdě. Do sítě soupeře se trefil Michal a Lukáš.

Carpe Diem vs. Stones B 2:3 (1:1)
branky: Michal ( ? ), Lukáš ( ? )

Druhý zápas se nám vskutku povedl. Je to jeden z těch špílů, kdy se povede všechno a takových my moc nemáme. Do branky Attacku létalo všechno, ovšem je nutno říci že právem. Šance nám nabízené byly konečně plně využity a snad i proto se soupeře nezmohl na větší odpor. Naše gólové odpovědi na snahu soupeře jej dokonale uzemňovalo. Konečné skóre 5:1 je super. Střelci branek byli 2x Mira, 2x Vojta a jeden zářez si připsal také Laďa. Dobrá práce, borci.

Carpe Diem vs. Attack 5:1 (3:1)
branky: Mira ( ? ), Mira ( ? ), Vojta ( ? ), Vojta ( ? ), Laďa ( ? ).

V obou zápasech jsem si do brány stoupl já, Nekwish nedošel.

Bodovým ziskem jsme se dokázali vyšplhat na břeh ze sestupových vod. Jsme na 13. nesestupovém místě. Máme ovšem v posledních kolech zřejmě nejtěžší los. Hrajeme hned 3 utkání s týmy nejlepší čtverky soutěže. 

sobota 16. května 2015

Preview: 23.a 24.kolo - Stones B, Attack

Zítra se na Kamínkách střetneme s dvěma kluby ze středu tabulky. Bude to klub Stones B a následně Attack.

Sestava zřejmě opět vykrystalizuje až na místě. V současnosti je napsány tyto čtyři jména: Laďa, Pája, Mira a Vojta. Bez služeb Milana se zřejmě budeme muset obejít.

Pozor! Po sérii zápasů na Svážné hrajeme na KAMÍNKÁCH! Sraz bude v 9:25, první zápas startuje v 9:50.

čtvrtek 14. května 2015

Důležité 4 body jsou doma

V neděli jsem ukořistili důležité 4 body. Jsou to body nečekané, o to více potěšující. Stalo se tak po bojovném výkonu celého mančaftu s celky Nasa C a Agromeli E.

Sestava: Nekwish - Michal, Lukáš, Milan, John - Vojta, Mira, Pája.

V zápase s Nasanem C jsme byli po celý zápas lehce horším týmem, Nasan byl po téměř celý zápas více na míči a my pokud jsme se dostali do šance, tak byla zakočena slabou střelou, kterou lehce pokryl golman. Na druhou stranu je nutno říci, že především druhá branka v naší síti byla více než smolná, když se Nekwish zřejmě zamotal do sítě a nebyl schopný zkrotit lehký míč blížící se k bráně.. :-) No, nše slavná pětiminutovka přišla až v závěru zápasu, kdy se po přečíslení trefil Pája, když předvedl pěknou kličku golmanovi, narával mu Milan a o minutu později se míče na půli zmocnil Vojta (po zbytečné ztrátě míče obránce Nasanu) a neohroženě pádil k bráně Nasanu, střelu poté umístil pod padajícího golmana. V úplném závěru jsou dokoce sahali po 3 bodech, ovšem šance nám naskytnutá již využita nebla. Škoda. Byla by to bankovní loupež bodů se vším všudy. Remíza s tímto silným soupeřem je velice cenná.

Carpe Diem vs. Nasan C 2:2 (0:1)
branky: Pája (Milan), Vojta.

V zápase s Agromeli D jsme byli jednoznačně lepším celkem. Agromeli měli problém se sestavou, čehož jsme dosytosti využili. Úvodní branku obstaral Pája, když se po chybě golmana trefil přes celé hřiště. Poté si sled branek nepamatuji, ale postupně se trefil John po přihrávce Mirka, poté Vojta po pěkné kombinaci s Pájou, dále opět Vojta, když svým důrazem přetlačil golmana a míč mu ukopl od nohy za brankovou čáru a do střekecké listiny se nakonec zapsal i Mira, který zužitkoval Nekwishův výhoz a pololobem přehodil vybíhajícího brankáře. V závěru jsme popustili choutky svým útočným fantaziím, což se nám jako už mnhokrát dříve nevyplatilo. Neřízené útočné manévry byly potrestány soupeřem třemi brankami. Naštěstí náskok byl dostatečný a my si tak připsali 3 body z výhru 5:3.

Carpe Diem vs. Agromeli D 5:3 (2:0)
branky: Pája, John (Mira), Vojta (Pája), Vojta, Mira (Nekwish).

Důležité 4 body nás posunuly z 15.pozice na 14.pozici, ovšem stále sestupovou. Na 13.nesestupovou pozici nedosáhneme z důvodu horšího skóre a horšího vzájemného zápasu s Gooners. Ti mají tedy stejně bodů jako my. Díky všem, v neděli to byl dobrý týmový výkon.

sobota 9. května 2015

Preview: 21.a 22.kolo - Nasan C, Agromeli D

Dnes jen v krátkosti. Omlouvám se všem, kdo čekali preview dříve, ale celý týden doma maluju a na net se téměř nedostanu. 

Zítra nás čeká dvojutkání s celky Nasan C a Agromeli E. Utkání se odehrají opět na Svážné a to od 14 hodin. Sraz na utkání je tedy ve 13:35.

Sestava je zatím opět nejasná. Účast tentorkát odřekl Ríša, Prochy a Laďa je nejistý. Naopak účast přislíbili Nekwish, Vojta, Pája, Johny, Mira a Milan. To je 5mlidí do pole. Věřím, že se ještě někdo přidá..