úterý 28. dubna 2015

Nedělní bilance: 0 bodů

Tradičně v neděli jsme se sešli k odehrání dalších dvou zápasů letošního jara. Sešli jsme se v následující sestavě: Nekwish - Ríša, Milan, John - Prochy, Mira, Vojta a Laďa. Já jsem byl schopen nastoupit až do druhého zápasu vinou prohýřené noci na svatbě našeho bývalého spoluhráče Michala Koláčka. Věřím, že se dá tato moje absence prominout vzhledem k dostetčnému počtu lidí do pole, přesto jsem nebyl ušetřen a pohledy mnohých byly celkem nepříjemně ostré.

První zápas jsem sledoval z lavičky a nebylo to pěkné pokoukání. S posledními Holásky jsme předvedli špatný výkon a zaslouženě prohráli. Srazily nás dva stále se opakující nešvary, nepochopitelné chyby v obraně a ostudné zakončení. Myslím, že smůla se tomu už dále říkat nedá. Jsme v koncovce trapní. Jediný úspěch našeho clkeu zaznamenal Milan. Jeho kuriózní branka jen podtrhuje moje slova výše napsaná. Z vlastní poloviny poslal vysoký lob na Vojtu v útoku, ten míč minul, před golamenm míč skočil a proklouzl mezi nohama.

Carpe Diem vs. Holásky 1:5 (0:2)
branka: Milan

Druhý zápas se Sokolnicemi B jsme rozehráli lépe, než ten první, přesto jsme se dostali do dvougólového manka. Ke konci poločasu jsme snížili na 1:2 po spolupráci Páji s Vojtou. Druhý poločas jsme začali tlakem a soupeře povětšinou uzamkli na jejich polovině. Bohužel se nám z množství šancí nepodařilo žádnou proměnit a tak soupeř trestal. Do konce utkání nám přidal další dvě branky navrch a tak zápas skončil 1:4 v náš neprospěch. Zápas, nebo spíše náš výkon to byl o poznání lepší, než v tom prvním. Proti nám však stál o poznání lepší soupeř, než jsou Holásky a tak výsledek je téměř stejný. Nula bodů.

Carpe Diem vs. Sokolnice B 1:4 (1:2)
branka: Vojta (Pája)

Tabulka se nám pekelně vyrovnala. Holásky zažili snový víkend, kdy posbírali 6 bodů a dotáhli se na zbytek pole ohrožené sestupem. Na předposlední pozici máme nyní náskok před posledními už jen 1 bod.
Hráčem víkendu byl zcela bez debat Nekwish, který tým podržel v mnoha momentech.


pátek 24. dubna 2015

Preview: 19. a 20.kolo - Holásky, Saňaři Sokolnice B

V neděli změříme své síly s celky z opačných pólů tabulky. Nejprve si to rozdáme s posledními Holásky, poté s třetím Sokolnicemi B., se kterými máme výsledkově špatné zkušenosti.

Holásky hrají podobný neuspořádaný systém, většinou v zápsech padá hodně branek a bude tak záležet na všech okolnostech, které zápas přinesou. Pokusme se eliminovat chyby, zahrát trochu více spolehlivěji do obrany a překvapme aktivní hrou s míčem na kopačkách. 

Zápas se Sokolnicemi bývá většinou zápas velkých výsledků. Jednou se nám dokonce podařoilo soupeře přehrát 7:0, ovšem v následujích dvou zápasech se soupeři podařilo nám výprask vrátit i s úroky. Tuším, že jsme posléze dostali osmičk a za půl roku devítku. Je tedy více než důležité, pokud bychom chtěli myslet na zisk nějkého bodu, abychom měli vzadu prešovský beton v kombinaci s rychlými kontry dopředu. Výborné útočníky sprintery v týmu máme - Prochy, Laďa, tak proč bychom se nemohli uchýlit k této brejkové taktice.. 

Nebudeme dělat závěry už nyní, uvidíme, co neděle přinese, v jakém rozpoložení bude tým a hlavně jaké příjde sestava. V přítomnosti není zatím ani čárka.. Každopádně bychom měli obě utkání odehrát v klidu a míru, ať dopadnou jakkoliv.

Musím sdělit, že v neděli je moje účast lehce nejistá. V sobotu jdu na svatbu a v neděli hrajeme samozřejmě hned úvodní zápasy dne, jak jinak. Nerad bych byl v podroušeném stavu týmu spíše na obtíž. Proto v neděli z rána zhodnotím svůj stav a rozhodnu se, každopádně bych byl rád, kdybych věděl přibližný počet lidí na zápas.. Přece jen je situace jiná, když má dojít 9 lidí, než když mají dojít 4. Prosím tedy o napsání se do "přítomnosti"..

Děkuji..

V neděli je sraz v 8:35 - Svážná!

úterý 21. dubna 2015

První jarní body

Příjemnou změnu na konci utkání jsme mohli pocítit po prvním nedělním zápase s Excaliburem. Carpe Diem si v tomto zápase po zásluze připsalo první jarní výhru. Druhý zápas s Jezdci byl špíl jednoho muže, rychlonohého hráče soupeře, který nám věnoval bůra.

Sestava: Nekwish – Milan, Ríša, John, Michal, Pája – Mira, Vojta, Laďa, Prochy.

Do prvního zápasu s Excaliburem jsme vstoupili s chutí a přáním konečně si futsal alespoň trochu užít. Role spasitele – vysvoboditele se s elegancí zhostila ikona brněnského futsalu Prochy, který  jeslemi zostudil posledního obránce a střelou k tyči skóroval. Druhou branku přidal John, který si míč také sám vybojoval. Do poločasu jsme navýšili náskok už na 3 branky. Trefil se Vojta po nahrávce Vaši, stejná dvojka skórovala i minulou neděli. Ti dva hoši si skutečně sedli. :-) Pohodový výsledek v poločase a kontrola míče na hřišti dávalo tušit, že by to konečně mohlo klapnout. Druhou půli jsme nezačali šťastně, po smolných slepených gólech bylo náhle skóre už jen o branku a bylo na místě se o výsledek strachovat. Soupeř navíc začal hrát s golmanem v poli, což díkybohu nedokázal po mnoho minut využít. Konečné uklidnění přišlo až pár minut před závěrečným hvizdem. Rychlý protiútok Páji s Laďou druhý jmenovaný zakončil střelou pod nohy vracejícího se golmana, ten si se střelou nedokázal poradit a to také určilo konečnou podobu výsledku zápasu. Carpe Diem se dočkalo výhry 4:2.

Carpe Diem vs. Excalibur 4:2 (3:0)
branky: Prochy (Ríša), John, Vojta (Vaša), Laďa (Pája).

Druhý zápas už byl pouze labutí písní zápasu prvního. Soupeř byl lepší, více si rozuměl s míčem a byl po celý zápas nebezpečnější. Je pravdou, že v úvodu střetnutí Jezdcům pomohla paní Štěstěna a to prakticky dvěma našimi vlastními brankami, ovšem vymlouvat se na to nemůžeme.  Tento nepříznivý stav jsme ještě dokázali dorovnat, což je našich análech rovno zázraku. Na 1:2 snižoval po pěkné střele Ríša, nahrával Prochy a vyrovnání přišlo po mém výpadu z vlastní poloviny, kdy jsem se proběhl přes celé hřiště s míčem a pod víko skóroval bodlíčkem. To bylo na dlouhou dobu z naší strany vše. Od té doby padaly branky jen na naší straně a brankostroj se zastavil až na čísle 8. V závěru ještě zkorigoval nepříjemné krvácení alespoň malou náplastí John po trmě vrmě s Laďou. Byl to zápas jednoho muže v dresu Jezdců, většina akcí šla přes něj a asi také věděli, proč.. My už to víme také.. Nedokázali jsme si s oním maníkem poradit..

Carpe Diem vs. Jezdci 3:8 (2:4)
branky: Ríša (Prochy), Pája, John (Laďa).

Co to udělalo v tabulce? Nic zvláštního. Pozitivem je to, že Red Devils toto kolo nebodovalo, stejně tak Gooners. Znamená to, že k místu zaručující záchranu v tuto chvíli ztrácíme pouhé dva body. Soutěž je ovšem ještě hodně dlouhá a ty nejtěžší zápasy nás stále ještě čekají. Důležitým kamenem, který bychom měli položit v cestě za dílčím sezonním úspěchem - záchraně, bude vítězný zápas příští neděli s posledními Holásky. Uvidíme, musíme mít na mysli, že futsal je pouze sport a svět se nezboří, pokud se letos neuspěje, nebo kdykoliv jindy. Musíme si uvědomit, že na víc, než co předvádíme v současnosti zřejmě nemáme a zápasy tak podpořit dobrou náladou, pohodou v týmu, což někdy bývá polovina úspěchu.

pondělí 20. dubna 2015

Vaša je mimo hru

Vaša se z osobních důvodů rozhodl dále nepokračovat s týmem v jarní sezoně. Mluvili jsme spolu a je smluveno, že může kdykoliv během jara opět naskočit, pokud bude mít zájem..

Ve středu trénink zřejmě nebude, hledá se hřiště..

Mám špatnou zprávu. Ve středu trénink se bohužel zřejmě neuskuteční, není hříště. Čekal jsem do včerejška na to, až se mi ozve správce hřiště na Boby..

Už začátkem minulého týdne jsem se správcem jednal o termínech středečních, tak jak jsme se dohodli s Antabusem, ovšem tyto termíny jsou prý již zamluvené. Zkoušel jsem i čtvrtek, opět zamluvené. Do včerejška jsem čekal na odezvu kolem termínů úterních a bohužel ani úterý neklaplo. 

Termíny, které potřebuejeme a které jsme si s Antabusem domluvili jsou na Boby obsazené..

Je tedy na místě, pokud máte někdo možnost, se poohlédnout po volném hřišti..

Jednalo by se o tyto termíny:

Středy - 22.4., 6.5., 20.5., 3.6., 17.6..

..nebo..

Čtvrtky - 23.4., 7.5., 21.5., 4.6., 18.6.

..nebo..

Úterky - 28.4., 12.5., 26.5., 9.5.

pátek 17. dubna 2015

Preview: 17. a 18.kolo - Excalibur, Jezdci

V neděli nás čeká dvojzápas s celky Excalibur a Jezdci. Sraz bude v 10:10 a pozor, na Svážné! Sestava zatím není známá, tak uvidíme, jak se sejdeme v jakém počtu a v jaké sestavě.

Prosím Laďu, aby si vzal oba úbory, jak hráčský, tak golmanský...pokud tedy samozřejmě půjdeš.. Díky.

V neděli od nás a hlavně od sebe nic nečekejme. Pojďme si, jak napsal Milan, zahrát opět futsal pro zábavu. Nekřičet na sebe, neutvářet na sebe tlak. Myslím, že ať vyzkoušíme cokoliv, může jít náš výkon jen nahoru.

Vemte si s sebou ušanky, má být zima.

úterý 14. dubna 2015

CD podlehlo na úvod Gooners

Nedělní vstup do jarní části nevyšel tak, jak bychom si přáli. Týmu Gooners jsem podlehli v poměru 4:6.
Očekávání prvního jarního zápasu a s ním spojenou nervozitu ještě více okořenil Nekwish, který nakonec nedošel. Pět minut před výkopem měl přišla sms, že nedojde z důvodu nutnosti být se psem na veterině. Sms jsem si přečetl až po zápase.
Do brány se tedy postavil Laďa, za což mu děkuji. Zbytek pole vypadal takto: Prochy, Milan, Lukáš Ze., Pája, Mira, Petr, Vojta a Vaša.

Zápas se od začátku vyvíjel lépe pro Gooners. Na hřišti jsme soupeře většinou jen stínovali, běhali vedle nich a koukali, jak s námi soupeř točí v mixéru. My jsme se častokrát zmohli na odpověď pouze tak, že jsme míč zakopli do zámezí, abychom si trohcu oddechli. Přitom soupeř nebyl z těch silných, myslím, že se s nimi hrát dalo, ovšem u mnoha lidí byl zápal tak malý, jako bývá následek v plavkách na jistých partiích těla po vylezení z ledové vody. Zkrátka a jasně, nechali jsme soupeře hrát s míčem, naše útoky byly po celou první půli sterilní. Nedá se tedy říci nic jiného, než že poločasový výsledek 0:3 je zasloužený. Druhou půli jsme po lehce zlepšené hře dokázali dokonce gólově vyhrát, ovšem stačilo to pouze na korekci výsledku na poměr 4:6. Je potřeba podotknout, že soupeř si po celé utkání udržoval dvou, nebo třígólový pohodlný náskok, takže nám k vidině zisku bodu po celých 40 minut čichnout nedal. Doufám, že nejsem moc kritický, to bych nechtěl, je nutné hledat pozitiva. Jedním z nich je bezesporu dobrá docházka. 

Střelci našich branek byly: Vojta po pěkném vybídnutí Vašou. Dále se trefil Mira po střele Milana a skrumáži před bránou. Třetím střelcem byl opět Vojta poté, co jsem ho po zisku míče poslal do samostatného nájezdu z mírného úhlu a jako poslední se do tabulky třelců zapsal opět Mira, který převzal na půli hřiště míč po narážečce se mnou.

Carpe Diem vs. Gooners 4:6 (0:3)
branky: Vojta (Vaša), Mira (Milan), Vojta (Pája), Mira (Pája).

V tabulce se Gooners utrhlo na rozdíl 4 bodů, Holásky za námi rovněž nebodovali, proto nám patří nadále 15.pozice.

pátek 10. dubna 2015

Kandaské bodvání hráčů po podzimní části

Zde je kanadské bodování hráčů po podzimu. Je jedno, kdo bude v týmu pozítří, nebo za 14 dní bodovat, ale bodovat musí především tým. Kanadské bodování hráčů slouží jen jako doprovodná statistika pro zpestření a posezonní vyhodnocení docházky.. Tím chci říct, že nad osobní statistiky a úspěchy bychom měli řadit především ty klubové..

čtvrtek 9. dubna 2015

Preview: 16.kolo - Gooners

Hned na úvod jara nás čeká důležitý zápas. Boj s týmem, který je aktuálně na 13.místě tabulky, my jsme o příčku pod nimi. Bodový rozdíl je pouhý bod a tak v případě úspěchu se posuneme tabulkou směrem nahoru, což je náš jarní cíl. Soupeřem nám bude celek Gooners.

Nerad bych mluvil o prognózách a cílech letošního jara, protože vždy když jsem nastínil, jaké jsou moje představy, realita byla naprosto odlišná. Myslím, že můžeme mít před sebou jediný cíl, bez ohledu na to, jakým bodovbým ziskem na něj dosáhneme, a tím je neskončit na sestupových pozicích.

Sestava je v tuto chvíli, i když by němala, ještě v plenkách.. Ale rýsuje se to následovně: Nekwish - Milan, Pája, Vojta, Mira, Laďa. Na tréninku říkal, že dojde VašaLukáš, dříve asi před 14ti dny jsem mluvil s Ríšou, ten o zápas také ví. O ostatních nevím, zda o zápase vědí, nebo ne..

Sraz je na Kamínkách v 11:50!

Tabulka:

pondělí 6. dubna 2015

Nekwish se ozval

Nekwish se mě o víkendu konečně ozval. Dle jeho vyjádření s ním máme počítat na sezonu, což znamená, že Laďa se může vrátit do pole..

Nekwish potvrdil rovněž účas na středečním tréninku - přáteláku.

sobota 4. dubna 2015

Přátelák ve středu

Konečně vím datum a čas přáteláku s týmem Antabus. Ten se uskuteční ve středu v 19:30 na Boby. Cena pronájmu na hodniu a půl je 600Kč  + 70Kč světla. Celá částka se rozpočítá mezi všechny zúčastněné.

Účast potvrdili: Nekwish, Milan, Laďa, Půja, Vaša, Vojta.

Nedojdou: Prochy, Mira. Sykec.

Mrtvé duše: Ríša, Johny, Michal, Lukáš..

Prosím všechny, co se dosud nevyjádřili, aby tak učinili obratem. Díky.

Sraz v 19:20.

čtvrtek 2. dubna 2015

Rozpis zápasů - jaro

V pravé liště jsem uveřejnil zápasy, které nás na jaře čekají. Společně s ním jsou dány termíny i do "přítomnosti"..tak se pište, kdo kdy může dojít a kdo nemůže..

Stále je nás málo na přátelák hrající se příští týden.. V týmu je nás v současnosti 13, ozvalo se 5 lidí.. Ostatním na to serou?? Termín přihlášení je do zítřka, poté přátelák ruším.

Přestup Vaši a Lukáše proběhl v termínu, již jsou oficiálně naši hráči. Členské příspěvky Futisu na rok 2015 byly zaplaceny.