pátek 27. února 2015

Inzerát na tréninky - ano, či ne?

Na schůzce klubu minulý pátek a následně v minulém články byly nakousnuté tréninky. Včera mi volal Vaša s tím, že mám dát na stránky BAFu inzerát, kde bychom napsali, že hledáme tréninkového partnera.

Nesmíte se mě divit, že na tuto možnost reaguji lehce rozpačitě. Pramení to z nesčetných zkušeností posledních 7mi let.

Nebudu zde opět pokládat dotaz, kdo o tréninky má zájem. 40 procent týmu napíše, že ano. 30 procent že pokud bude moct, tak dojde a zbylých 30 se vůbec neozve. Z prvních 40ti se postupem času stane procent 20, ti co psali, že „možná budou moci“ chodit nebudou a sloučí se s poslední skupinou spáčů. Tak to bylo vždycky a bojím se toho, že to bude takto i nyní. Ze současných 16ti hráčů klubu bude chodit pravidelně 4-5 lidí a to vezměme v potaz, že pokud někdo z chodičů skutečně nebude moct, tak trénink bude zrušen, nebo se opět budou nahánět hráči odjinud. Vím, že moje řádky působí značně pesimisticky, ale třeba alespoň trošku zafungují jako budíček.

Proto hledám člověka z týmu, neopotřebovaného, který bude tréninky z naší strany plně zaštiťovat. Což v kostce znamená… komunikace s tréninkovým partnerem (celkové domluvy tréninků , komunikace v případě zrušení tréninku z naší strany) a zajištění dostatečného (čemuž rozuměj minimálně 6+1) hráčů na tréninku a to vždy! Obnáší to shánění, obvolávání a doprošování se hráčů, aby dorazili, toť na vysvětlenou.

Ještě si neodpustím jednu malou poznámku. Nestačí sehnat vždy 6 hráčů těch samých – to je utopie. Je nad slunce jasné, že vždy těch stejných 6 hráčů nebude moci - například já už teď nemám tolik času jako jsem měl dříve a uvažte.. jet z Adamova jen proto, abychom byli na tréninku bez střídání 4 do pole místo toho, aby někdo udělal pár kroků, když bydlí v Brně - není zrovna to pravý ořechový. Tím nechci nijak omlouvat to, že bydlím daleko, ale to, že nebudu opět dělat šaška, když můj spoluhráč sedí doma na gauči a kouká se na Ordinaci v růžové zahradě. Chtělo by to vědět od 10 - 12 hráčů z našeho celku, že chodit budou. Na trénincích se zcela jistě prostřídají, nebo v lepším případě nás bude na tréninku více.

Je to skutečně nelehká výzva. Pokud se najde takový aktivní sebevrah, který kompletně zaštítí tréninky, nechť se ozve a není problém inzerát na stránky BAFU vyvěsit. Pravidelnými tréninky dáváme opět hlavu na špalek a v sázku dobré jméno klubu. Nechci, aby čest klubu opět utrpěla, jako tomu bylo mnohokrát předtím. Ať nejsme opět za debily!

pondělí 23. února 2015

Páteční schůze - review

V pátek jsme se sešli na pivo a především k zaplacení nutných výloh, které je nutné uhradit v blízké budoucnosti. Jedná se o zaplacení členského poplatku FUTISU pro rok 2015, což činí 100 korun na osobu a dále pro ty, kdo chtějí žlutý dres navléknout na Turnaji nadějí byla částka k zaplacení ještě o 188korun vyšší.

Pro jaro jsou tedy přihlášeni (částku zaplatili) tito hráči: Mira, Vojta, Laďa, Vaša, Prochy, Sykec, Johny, Michal, Pája. Petr posílá peníze dnes.

O hraní na TURNAJ NADĚJÍ projevili zájem: Vojta, Prochy, Mira, Vaša, Laďa - zaplatili. Petr - posílá peníze dnes, Vojta dále hovořil o zájmu nové akvizice Lukáše Ze. a Kuby (který by v případě potřeby nastoupil v bráně, protože je stále mimo hru s nohou). 

Žádám ty, co mají ještě zájem hrát v sezoně nebo TN, aby mi částky u obou "akcí" neprodleně uhradili, po domluvě. Nechci na účet, ale na ruku, mám v tom pak bordel - zkušenosti. (proto jsem chtěl, aby lidé poslali po kamarádech na páteční posezení)
Omlouvám se, ale tentokrát budu rezolutní, vždycky jsem v případě prodlení hradil peníze ze svého, crcal se s každým jako s malým dítětem, prosil o zaplacení a dělal ze sebe vola. Dávám níže uvedeným poslední možnost zaplacení a to do konce tohoto měsíce - tzn. do konce tohoto týdne. Jakkoliv mě kontaktujte, domluvíme se. Kdo nebude mít zaplaceno, řeší si úhradu poplatku na účet FUTISU sám, na TN nestartuje.

NEMAJÍ ZAPLACENO ČLENSKÝ PŘÍSPĚVEK:

Lukáš Zá., Milan, Nekwish, Ríša, Jakub, Lukáš Ze.,

Dále se řešili zas a opět TRÉNINKY. Všichni víme, že bez tréninků se z místa nehneme, ovšem scénář je vždy stejný, za začátku chodí lidí dostatek a dále se křívka snižuje a snižuje ke třem, čtyřem lidem, stále těm samým. I přes tuto několikanásobnou zkušenost se našli odvážlivci, kteří by do tréninků šli. Vaša obvolal kámoše z celku König, ovšem jednání byla neúspěšná. Tréninkového partnera mají. Další nápad tu zatím nepadl, takže pokud se do toho chce někdo pustit s vírou v nahnání každotýdenně nejméně 8 oveček do ohrádky, směle do toho. Vašovi děkuji za snahu.   

pátek 20. února 2015

Rozlosování jarní části soutěže

Na stránkách BAF se objevil rozpis zápasů pro jarní část soutěže 2014/2015. Začínáme 12.dubna zápasem s Gooners.

Rozpis zde:

úterý 17. února 2015

V pátek U Třech Čertů, výběr peněz

V pátek je daná rezervace v hospodě U TŘECH ČERTŮ na ulici Dvořákova 6, stůl pro 10 – 12 lidí. Počítal jsem s těmi, kdo se ozvali. Pokud dojde někdo navíc, bude sedět na parapetu. Reservé je dáno na 19:15.


DŮLEŽITÉ – PŘÍSPĚVKY:
Na rok 2015 nejsou zaplaceny příspěvky ve FUTISU. To znamená, že každý, kdo chce v roce 2015 hrát, musí mít zaplacený příspěvek 100Kč. V pátek budu peníze vybírat a následně platit hromadnou platbou za náš celek. Žádám tedy všechny, kdo chtějí hrát jarní část sezony, aby mi peníze v pátek uhradili. Ten, kdo se nedostaví, ať peníze pošle po někom, kdo dojít má. V pondělí budu peníze platit FUTISU, od koho peníze nebudu mít v ruce, ten na jaře nastoupit nemůže, popřípadě si zaplacení příspěvku zařídí na vlastní pěst.

TURNAJ NADĚJÍ:
Jsme přihlášení na Turnaj nadějí (neděle 22.března). Startovné na turnaj je 1500Kč. Tato částka bude rozpočítána na přihlášené. Kdo tedy má zájem na turnaji startovat, ať si vezme s sebou peníze navíc.. Můžete si spočítat, na kolik turnaj přijde na jednotlivce při určitém počtu hráčů.. Při osmi hráčích je to cca 200kč na osobu. Uvidíme, jaký bude zájem. I zde platí to samé, jako v minulé odstavci, kdo na akci nejde, nechť dá info o svém zájmu kolegovi a předá mu peníze.
Prozatím příhlášení na turnaj jsou: Petr, Vojta.


Děkuji všem za hladký průběh výběru peněz a v pátek se bude těšit nashledanou..

pátek 13. února 2015

Do jarní části s dvěma staronovými posilami

Do jarní části se náš klub rozroste o dvě staronová jména. Dle tlumočení Vojty za nás mají chuť hrát dva hráči, kteří před minulou sezonou klub RST opustili z důvodu přestupu jinam, či z důvodu zdravotních potíží. O koho se jedná? 

Lukáš Zemánek - dlouholetý hráč RST, který před minulou sezonou přestoupil do skotského klubu Rangers Glasgow. Po půlročním hraní ovšem zjistil, že klub je mu z hlediska herního malý. Potřebuje více prostoru s podobnými typy hráčů, jako je on sám - aktivních, houževnatých, běhavých, nezdolných, fyzicky i psychicky odolných. Takoých je v našem klubu nyní mnoho, nebojím se říči že jsme takový všichni, tak snad i proto padlo rozhodnutí o jeho návratu. Lukáš zcela jistě zpevní naše obranné řady.

Václav Peška - známý ve světě futsalu rovněž jako "Železný Vaša". Vytříbený technik s buldočím tahem na bránu se do sestavy vrací po roce výpadku způsobené zdravotními patáliemi. Věřím, že se mu bude na pažitu dařit stejně dobře, jako před zranění a náš útok tak získá ještě větší kvalitu, než měl doposud. 

Obě jména jsou ve světě futsalu pojmem, proto se očekává zvýšený zájem o lísky na naše jarní zápasy. Vstupenky jdou do předprodeje už příští sobotu. 

Oba borci by měli být oficiálně představeni širší veřejnosti příští pátek na klubové akci.

Vítejte zpět v klubu.

středa 11. února 2015

Jsme přihlášeni na Turnaj nadějí

Po delší pauze opět všechny zdravím. Pomalu je na čase se probudit ze zimního spánku a začít se po očku zajímat o dění. Je tu pár věcí, které je nutné sdělit ještě předtím, než se příští pátek sejdeme.

Jsme přihlášeni na Turnaj nadějí a to na nedělní odpolední skupinu D, hranou 22.3.

Skupina ještě není úplně zaplněna, prozatím tu jsou týmy: Bolest, Inter, Kampa a Carpe Diem. Doplněny budou ještě dva celky.

Startovné na turnaj je 1500 korun na celek. Tuto částku chci mít vybranou příští pátek na schůzce. Proto se rozmyslete, jestli na turnaji chcete hrát a pokud ano, tak si vezměte peníze navíc.

Nebudu konkrétně přes stránky zjišťovat, kdo má nyní zájem hrát, zkrátka kdo má zájem, ať se mi nahlásí na schůzce a ten kdo na schůzku nedorazí, nechť mě kontaktuje prosím ještě před schůzkou sám.