neděle 31. srpna 2014

Na Kampa Cupu jsme nezklamali

Včera jsme se zúčastnili v rámci předsezonní přípravy turnaje Kampa Cup 2014. Atmosféra na stadionu jakoby se dala krájet. Všeobecná nervozita spojená s očekáváním všech přítomných byla zapříčiněna prvním startem klubu Carpe Diem v novodobé historii. Oči mnohých konkurenčních celků byli upřeny právě na nás a na to, jak se uvedeme na tomto turnaji. Média si pokládaly otázku, dokáže nové Carpe Diem uspět v konkurenci silných celků, které na turnaj přijeli? Odpověď jsme dali ráznou, Carpe Diem se rozhodně neztratilo a nabylo potřebné sebevědomí před startem soutěže, které je již za pár dnů.

Sestav byla dlouho nejistá. Mnoho omluvenek mělo za následek, že jsme museli sáhnout od rezerv, lépe řečeno do plejády bývalých hráčů klubu. Z bývalého RST klub včera posílil Vaša, z klubu Carpe Diem Olin. Do brány se postavil Honza, který podal v bráně fantastický výkon. Obranou dvojici tvořenou Olinem doplnil Pája. V útoku se vystřídal už zmíněný Vaša, Vojta a Laďa, kterému dodatečně blahopřeji ke včerejším narozeninám.

V úvodu turnaje naší skupiny C jsme narazili na velmi silného soupeře, pasovaného na jednoho z favoritů celého turnaje – Kalasar. Po statečném boji s mladými borci – sportovci, jsme kapitulovali těsným výsledkem 1:2. Z utkání jsme si odnesli přesto dobrý pocit, protože šance byli i na naší straně a míč jsme měli minimálně stejně dlouho na kopačkách, jako soupeř. Kalasar odehrál to, co potřeboval, z minima šancí téměř vše proměnil a zřejmě zaslouženě slavil výhru.
Carpe Diem vs. Kalasar 1:2

Do druhého utkání jsme nastoupili s nadějí zisku bodů, protože to byl právě tým Rangers, se kterým jsme si byli zahrát nedávno na našem letošním prvním tréninku a hra byla tehdy vyrovnaná. Tentokrát jsme však my určovali obraz hry v utkání a dokázali proměnit nabídnuté šance. Z hlediska skóre pohodový zápas v lehčím tempu, než v zápase s Kalasarem.
Carpe Diem vs. Rangers 3:0

Důležité třetí utkání, které vlastně rozhodlo o našem postupu bylo s celkem Nashville. Opět zápas v plážovém tempu, což mě vyhovovalo, lépe začal soupeř. Po vymotání obrany (no dobře – mě) jsme inkasovali jako první. Do konce vyrovnaného zápasu jsme dokázali srovnat krok a tak remízový stav se stal i tím konečným.
Carpe Diem vs. Nashville 1:1

Poslední utkání jsme odehráli s klubem Řecká obec, po výsledcích s outsiderem skupiny, který dosud vše prohrál. A ani zápas s námi nevybočil z řady. Po profesorsky zvládnutém utkání jsme zvítězili v poměru 3:0.
Carpe Diem vs. Řecká obec 3:0

O postupu do osmifinále nebylo pochyb. Dokonce jsme se v pětičlenné  skupině umístili na parádním druhém místě, za suverénním Kalasarem. Získali jsme 7 bodů za pěkného skóre 8:3.

O postup do čtvrtfinále jsme si to rozdali s celkem Alcatraz, třetím celkem skupiny A. Už jeho výsledky ze skupiny naznačovaly, že nepůjde o lehký zápas. Alcatraz tuším nikdy neinkasoval více, než jednu branku. Co jsem se dozvěděl, tak se jednalo vlastně o tým manažera celého turnaje, který místo své Kampy, která by se na turnaj početně neslezla, poskládal mančaft z borců z práce. Načež si dali jméno Alcatraz.. No, teď už ale k utkání. Zápas jsme začali znamenitě, po pěkné akci jsme otevřeli skóre. Bohužel jsme vedení neudrželi dlouho a Alcatraz vyrovnal. Nechci naříkat, ale myslím, že utkání jsme měli zvládnout lépe a postup by byl zasloužený. Alcatraz nadále vytěžil branku po naší chybě v obraně a třetí zásah do naší sítě přišel při hře bez brankaře po nedorozumění v obraně. Mezihry mezi těmito smolnými okamžiky jsme vyplnili my a to neúprosným presem soupeře, kterého jsme ždímali jako houbu na tabuli. Nedá se nic dělat, zápas jsme prohráli a museli jsme podat soupeři ruku ke gratulaci k postupu.
Carpe Diem vs. Alcatraz 1:3

Naše pouť tedy skončila v osmifinále. Co je velmi nutné říct je to, že turnaj splnil to, proč jsme se na něj přihlásili. Byla to dobrá příprava na sezonu, ve které jsme nijak nezklamali, nevybouchli.

Střelce branek u turnajů většinou neuvádím, protože je nepočítám, počítám pouze soutěžní. Výsledky turnaje ještě Kampa neuveřejnila, posléze Vám je doplním.

Díky všem zúčastněným za dobrou reprezentaci jména Carpe Diem.

středa 27. srpna 2014

Kampa Cup rozlosován

Dnes se na stránkách klubu Fc Kampa objevilo rozlosování sobotního turnaje KAMPA CUP. Byli jsme přiděleni do skupiny C se začátkem v 10:45. Našimi soupeři ve skupině budou postupně: Kalasar, Rangers Brno, Caramba a Řecká obec.

Skupina C - rozlosování:
10:45 - 11:00 Carpe Diem - Kalasar
11:00 - 11:15 Caramba - Řecká obec
11:15 - 11:30 Rangers Brno- Carpe Diem
11:30 - 11:45 Kalasar - Caramba
11:45 - 12:00 Řecká obec - Rangers Brno
12:00 - 12:15 Carpe Diem - Caramba
12:15 - 12:30 Kalasar - Rangers Brno
12:30 - 12:45 Řecká obec - Carpe Diem
12:45 - 13:00 Caramba - Rangers Brno
13:00 - 13:15 Kalasar - Řecká obec 

Do dalších bojů postupují hned první 4 celky z pětičlenných skupin, tak věřím, že to klapne a my se do dalších bojů prokoušeme. Sraz na místě je pro všechny v 10:15 na místě

Upozorňuji, že je nutné mít jednotné dresy. Jelikož naše nové možná nebudou do soboty hotové, je potřeba brát tento fakt v potaz a domluvit se na nějaké jednotné sadě. Buď žluté (RST minulou sezonu), nebo tmavě modré (Carpe Diem minulou sezonu).

Doplňující info:
Termín konání: 30.8.2014
Místo konání: Areál Sokol Brno 1, vstup z ulice Sokolská 
Startovné: 1000 Kč - zaplaceno
Povrch: umělá tráva 3.generace
Počet týmů: 20, v 5ti členných skupinách
Délka zápasu: 15 minut
Po celou dobu turnaje zajištno občerstvení v místě konání.

Sestava je zatím značně nejasná.. Pravděpodobně: Honza, Vojta, Laďa, John, Kuba (dopoledne), Prochy (zatím na 50%), Mira (zatím na 50%). Už dřívě mě účast přislíbil náš gološ Nekwish, ale vše ještě ověřím.

středa 20. srpna 2014

Startovné zaplaceno

Včera jsme se s Vojtou zúčastnili tradiční předsezonní schůze vedoucích klubu na Okruhu. Den předtím bylo prostřednictvím bankovního převodu zaplaceno startovné na příští sezonu, což je novinka od sezon předešlých. Dříve se platilo přímo na schůzkách. I proto bylo nutné od Vás vybrat částky včas, aby mohlo dojít do termínu schůzek k převodu startovného na účet BAF.
No, ani letos se výběr nepodařilo uskutečnit včas od všech. Příště asi určím termín odevzdání 1.srpna, abych měl 20 dnů v rezervě.. Každopdáně je nyní vše zaplaceno a čekám na poslední platbu. 

Žádné významné novinky  v soutěži nejsou, o kterých by jste měli být infomováni. Na schůzkách k rozpisu zápasů nikdo žádné připománky neměl a tak by měl rozvrh zápasů zůstat nezměněn. 

Nákup dresů se začne řešit záhy tak, aby byly připraveny pro novou sezonu. 

čtvrtek 14. srpna 2014

Možnosti pravidelných tréninků


Dnes mi Vojta napsal email, kde je možnost dlouhdobé tréninkové spolupráce s týmem Atlantis. Zde jsou jeho slova:

Jednalo by se o termin 17.9. - 15.4. (vcetne) a to ve velke hale na Čejkovické, tedy kazdou stredu 19:30-21h. 

Platit se to musi na fakturu cely termin. Na tym by to vychazelo 13 500! Tudiz cca 1000kc/osoba! Myslim si, ze je to dobry peniz (vemte si, kolik dame za bezny trenal hod a pul a navic sehnat halu a soupere je dnes skoro nemozne), mame soupere i halu pres zimu. 

Castka je rozpocitana tak, ze dny statnich svatku a prazdnin se nehraje a tudiz se za ne neplati!

Chapu, ze si rikate uz zase chce penize. Ale platilo by se to az kolem 15.zari takze z dalsi vyplaty, kdy tech 1000kc neni zase takova palka a mame klid i skvelou pripravu na zapasy "

Prosím tímto všechny o vyjádření se na diskuzi, zda máte o nabídku zájem, nebo ne.

Já svůj názor napíšu zde:
Myslím, že se jedná o zajímavou nabídku, ovšem dost silně pochybuju, že všech 14 lidí s tím bude souhlasit a podvolí se zaplatit. Mám osobní zkušenost, že vybrat peníze od tolika lidí, vlastně od všech lidí je někdy dost fuška. Pokud někdy vůbec komunikují. Tisíc korun je dost, což se přiznám nehraje do karet v současné době ani mě, protože teď obracím každou korunu a dávat dalších 1000 korun se mi právě příliš nehodí. Jen pro upřesnění a lepší rozhodování jsem spočítal zhruba částky o jaké se jedná..

Za náš tým by se tedy platilo 13500Kč.
V týmu je nás 14 lidí, tzn., 965Kč na osobu.
Co jsem tak spočítal, (můžu se plus/mínus jeden trénink plést, to v časovém rozmezí 19.9. - 15.4.) to vychízí na 29 tréninků.
Jeden trénink vychází na cca 35Kč. Nyní platíme na Boby kolem 50ti Kč, jen pro srovnání..
Nespornou výhodou je, že by se trénovalo i přes zimu, v pěkné hale, což by bylo pro klub jen a jen plus. Na druhou stranu si dokážu představit, že každý není do toho tak zapálený, že musí chodit na tréninky přes celou zimu a chce čas trávit s rodinou, kdo ji má, nebo jinak.. No je to na zvážení..

Nadhodím ještě jednu variantu, kterou jsem naznačil už dříve. Tréninky na Kamínkách v rozmezí září - listopad.
Platí se 250Kč na jeden trénink - hodinový.
V časovém rozmezí září - listopad mě to vychází na cca 12-13 tréninků, podle počasí a nálady, jak by se nám po podzimní sezoně chtělo.
To dává celkem částku 3000Kč za 12 tréninků. 
O tuto částku by se podělili dva týmy. Nás by tedy za celý tým čekala platba pouhých 1500Kč. 
1500Kč děleno 14ti lidmi je 110Kč / osoba za 12 tréninků. Za jeden hodinový trénink by to tedy přišlo na hlavu za směšných, necelých 10 korun. V porovnání v Boby (50), nebo halou (35) je to taky trochu rozdíl..

No nic, nebudu tady ještě víc tlachat.. Vyjádřete se.. Ale pokud by mělo dojít k variantě A - tréninky v hale, bylo by potřeba, aby se přihlásili všichni, protože čím míň lidí řekne, že nebude chodit, nebo platit, tím více by si připlatili ostatní.. A to asi až v řádu stovek.. 

První letošní trénink

Včera na Boby probehl první trénink letošní sezony. Za příjemného letního počasí jsme poměřili síly s ambiciózním celkem Rangers. Bylo to mimojiné první setkání na hřišti coby spoluhráči od spojení RST a Carpe Diem. No.. i když, z Carpe Diem byli na tréninku jen dva mohykáni. Přesto si myslím, že to nebylo vůbec špatné.. Bylo to čutání do míče po dost dlouhé době.. 

Co se týče soupeře - Rangers, tak mám za to, že by bylo dobré navázat delší spolupráci. Jde o kvalitní celek, trénování s nimi by nám mohlo lecco dát.. ;-)

Účast na tréniku: bývalý gološ RST z doby kamenné (nevím jméno), Kuba, John, Milan, Laďa, Vojta, Pája.

pondělí 11. srpna 2014

Srpnové tréninky

Vojta do začátku soutěže, který je první týden v září, zajistil 4 tréninky, což je chvályhodné. Zde jsou jejich data a časy. Prosím všechny, aby se do „přítomnosti„ psali ohledně účasti na nich. Je mi jasné, že nevíte, zda budete moct za 14 dní (pokud to už víte, tak klidně pište). Pište svoji účast nejpozději jeden den před akcí, tzn.do zítřka večera, ať víme, kolik lidí bude.. Díky.     

STŘEDA 13.8. – 19:30 až 21:00
STŘEDA 20.8. – 20:00 až 21:00
NEDĚLE 24.8. – 18:00 až 19:30
STŘEDA 27.8. – 19:30 až 21:00

Tréninkovým soupeřem nám bude klub FC Kampa, na jejichž turnaj jsme 30.8. přihlášeni. 
Místo konání tréninků: BOBY CENTRUM.

neděle 10. srpna 2014

Sezona 2014/2015 je rozlosována

Dnes se na stránkách BAF objevilo rozlosování 2D třídy pro příští ročník 2014/2015. Začínáme první zářiovou neděli na hřišti Svážná. Stejně jako minulý rok, tak i letos zahajujeme sezonu zápasem s Jezdci, poté bude následovat zápas s Excaliburem. Poslední podzimní kolo je naplánováno na 9.listopadu, kde se střetneme s celkem Gooners.

1. a 2.kolo - 7.ZÁŘÍ,  hřiště Svážná
9:00 JEZDCI
9:50 EXCALIBUR

3.a 4.kolo - 14.ZÁŘÍ, hřiště Svážná
10:40 SAŇAŘI B
11:30 HOLÁSKY

5. a 6.kolo - 28.ZÁŘÍ, hřiště Svážná
12:20 NASAN C
13:10 AGROMELI D

7. a 8.kolo - 5.ŘÍJNA, hřiště Kamínky
10:40 ATTACK
11:30 STONES B

9. a 10.kolo - 12.ŘÍJNA, hřiště Kamínky
12:20 POCLAIN
13:10 KAMPA

11. a 12.kolo - 26.ŘÍJNA, hřiště Kamínky
14:00 DEPORTIVO
14:50 U BOBA

13. a 14.kolo - 2.LISTOPADU, hřiště Svážná
12:20 SCHALKE B
14:00 RED DEVILS

15.kolo - 9.LISTOPADU, hřiště Svážná
12:20 GOONERS

Data zápasů se ještě mohou lehce změnit, pokud o to nějaký z týmů zažádá. Pokud se tak stane, změnu zveřejním.

Hráči RST už jsou oficiálně hráči Carpe Diem

V pátek proběhl oficiální transfer 7mi hráčů RST do našeho klubu Carpe Diem. Informují o tom stránky FAČR - Futis - informační systém pro všechny futsalové kluby.

sobota 9. srpna 2014

Přihlášené celky na Kampa Cup

Toto je seznam dosud přihlášených týmů na Kampa Cup konaný na konci sprna, kam jsme se přihlísili. Rozlosování do skupin proběhne v týdnu před turnajem. Až bude zveřejněn, dám ho sem.

Caramba, Bolest, Inter Líšeň, Madrid, FC Lamy, Alcatraz, Řecká obec Brno, Kobas, Atraps A, Atraps B, Orel Obřany, Rangers, R.I.P., AB Střelice, Carpe Diem, Pablo Escobar, Holásky.

pátek 8. srpna 2014

TAK SNAD UŽ KONEČNĚ FINÁLNÍ STARTOVNÉ!

Po miliontých úpravách sand konečně máme FINÁLNÍ VERZI STARTOVNÉHO a ostatních nutných plateb, které potřebuji obdržet do 15. srpna, tzn do příštího pátku. Neotálejte prosím s platbou, pár dní po termínu je předsezonní schůze, kde musím peníze odevzdat.


Ještě malé vysvětlení k platbám..
1. STARTOVNÉ 
Startovné ve 2.třídě činí 10000 Kč. Bývalé Carpe Diem je 7 lidí, RST je rovněž 7 lidí. Poděleno napůl to dává 5000 na naši polovinu´.
2. TRESTY
Nebojte se, nejde o tresty jako takové. Jde o platby za potrestání karatmi v minulém ročníku, za 1červenou kartu Prochyho (100Kč) a 4 žluté Ríši (100Kč). Jelikož se vždy jednalo o zákrok ve propěch týmu - tzn. zabránění brance, je férové si částku rozpočítat, tak jako to děláme každý rok ani o tom nevíte.. ;-). Takže o 200 korun se podělíme všichni. 
3. SOUPISKA
Každoroční klasika. Za zapsání na soupisku je platba 100 korun na osobu.
4. DRESY, TRENKY, ŠTULPNY
Částka za dresy byla lehoučce navýšena. Skladem nejsou věci v počtech, jaké bychom potřebovali, proto se musí improvizovat a hledat náhrady.
5. ČÍSLO NA ZÁDA
Není nutno komentáře.
6. PÁJA 
Dluhy do Pájovi pokladničky.
7. PŘESTUPY
Z RST K nám přestoupí už oficiálně v nejbližších dnech 7 hráčů. Za přestup jednoho hráče je poplatek 50 Kč. Celkem to tedy činí 350 Kč. Jelikož se jedná o společný zájem obou klubů, měli by se na zaplacení této částky podílet oba kluby. 350 korun bude rozděleno mezi všech 14 hráčů, což v konečném zúčtování dělá částku 25 korun za osobu.
8. ZAPLACENO
Zaplacené předešlé startovné má jen Milan a to v původní výši 1451. Milan tak bude doplácet 219 Kč, u ostatních platí plná palba napsaná v rozpise.
9. CELKEM
Celková výše plateb.

Dále je pod tabulkou uporzornění. Kdo se přihlásil, nebo ještě přihlásí na turnaj KAMPA CUP, musí počítat i se startovným na tento turnaj, který se koná 30.8. Stejná situace je i s pravidelnými tréninky, které se plánují od září.. Bude se vybírat i na ně.. 

Malé upozornění ohledně dresů: Včera jsem mluvil s Vojtou a dresy, které objednáváme jsou prý dost velké.. L je prý na bizona, XL na hrocha a XXL na slona. Pokud má někdo pochyby o svém výběru velikosti, je možnost navštívit Vojtu na prodejně SPORT OBCHOD, Křenová 26 (ve dvoře) a dres si před objednání vyzkoušet. Máte na to řekl bych tak týden maximálně.

INFORMACE K PLATBĚ STARTOVNÉHO:

Č ÚČTU: 78-0370990267/0100 (Komerčka)
ZPRÁVA: SVÉ JMÉNO
TERMÍN: 15.8. UŽ MUSÍM MÍT NA ÚČTĚ!

čtvrtek 7. srpna 2014

Krátké představení soupeřů ve skupině

Malé představení soupeřů ve skupině. Celky jsem uspořádal postupně tak, jak dopadly v minulém ročníku z hlediska umístění v tabulce, nehledě na odehranou třídu a zisk bodů. Tím si lehce můžete vydedukovat, kdo by měl být v příštím ročníku favoritem, nebo od koho se naopak velké zázraky neočekávají a může jen překvapit.

POCLAIN – jediný účastník ve skupině, který spadl z 1.třídy. Strach z konečného umístění a výsledků v sezonně však příliš nejde. Zisk pouhých 4 bodů při 0 výhrách, 4 remízách a 26 prohrách. Ve dvojce to ovšem může být úplně jiné kafé.

SAŇAŘI B – dle mého názoru favorit naší skupiny v příštím ročníku soutěže. Loni hráli 2C třídu, kde obsadili 2.místo za 60 získaných bodů. Zřejmě odmítli postup.

SCHALKE B – je otázkou, co znamená přípona Béčko. Pokud se bude jednat o stejné Schalke, které hrálo minulou sezonu, půjde o spolufavorita skupiny. Minulá sezona: 2D třída, 3.místo, 62 bodů.

U BOBA – trojku favoritů skupiny uzavírá klub U Boba. Myslím, že minulou sezonu jsme se my i RST přesvědčili, že je to kvalitní, ofenzívně laděný celek, který se snaží soupeře přestřílet, ať stav skončí 9:2, nebo 14:5.

JEZDCI – Carpe Diem s Jezdci ještě nikdy nevyhrálo, jen jednou se nám podařilo remizovat, bylo to na naší druhé sezoně 2009/2010. Minulou sezonu jsme oba zápasy prohráli po zkušeném výkonu soupeře. Občas se tento celek složený vesměs veterány mihl loni na špici tabulky, ovšem nakonec si uhráli ve skupině 2D, 6.místo se ziskem 49 bodů.

AGROMELI D – Minulou sezonu Agromeli E. Dostáváme se k soupeřů, se kterými jsme odehráli solidní partie, ovšem chyběli nám k vítězství, nebo uválčení remízy větší koule. S Agromeli jsme odehráli dvě vyrovnaná utkání. Je to spolupořadatel skupiny jako minulý rok. Loňské umístění: 2D třída, 7.místo, 44 bodů.

STONES B – Podobná situace jako u Agromeli E, a druhý spolupořadatel skupiny. Na podzim jsme dostali branku na 1:2 v poslední minutě, na jaře jsme vybouchli, protože jsme hráli proti zástupu hráčů soupeře bez střídání. Minulá sezona: 2D třída, 8.místo, 43 bodů.

RED DEVILS – s tímto soupeře jsme se de 2.třídě střetli už v minulosti, ovšem na výsledky si nevzpomenu, musel bych lovit ve statistikách. Minulá sezona: 2C třída, 10.místo, 41 bodů.

DEPORTIVO – Po podzimu loňské sezony klub na sestup, ovšem spanilá jízda jarní části ho vytáhlo ze sestupových vod. Minulá sezona: 2D třída, 11.místo, 35 bodů.

NASAN C – Pro mě celkem nepříjemný soupeř. Na podzim jsme dokázali remizovat, na jaře jsme kapitulovali. Umístění loni: 2D třída, 12.místo, 34 bodů.

ATTACK – Na poslední chvíli zabral a to ho vystřelilo ze sestupových vod loňské 2D třídy. Mladí kluci, proti kterým se mi osobně hrálo kupodivu celkem dobře. Loni: 2D třída, 13.místo, 30 bodů.

HOLÁSKY – Na podzim remíza 4:4, na jaře remíza 6:6. V obou případech šlo o šílené, ofenzívně otevřené zápasy, kde mohlo být vyšší skóre na obou stranách. Na zápasy s Holásky se těším, jistě půjde o atraktivní podívanou. Minulá sezona: 2D třída, 14.místo, 25 bodů.

KAMPA – Jeden z mála celků, které se od loňské sezony ve skupině liší. Kampa přibyla z 2B třídy, kde se potácela stejně jako Holásky, Carpe Diem, nebo RST na chvostu tabulky. Nakonec z toho bylo 15.místo se ziskem 24 bodů.

CARPE DIEM – O bod méně, ovšem ve skupině 2D jsme získali my. Do příští sezony tak zcela jistě vstoupíme v očích ostatních jako otloukánek třídy. Budu velice rád, pokud tohoto přirovnání nedostojíme a budeme příjemným překvapením sezony. Nemáme co ztratit a nikdo od nás nic neočekává, snad je my sami od sebe. Pár týmů by nás mohlo podcenit, budeme zcela jistě od mnohých považováni za lehký cíl, což může být naše výhoda. Minulá sezona: 2D třída, 15. Místo, 23 bod – RST: 2D třída, 16.místo, 11 bodů.

EXCALIBUR – Ještě o něco hůře skončil ve skupině 2A klub Excalibur. Sice skončili stejně jako my na 15.místě, ale se ziskem pouhých 19 bodů. Z tohoto účastníka skupiny by se jistě těšil Petr Balhárek, který po sezoně odešel, má v něm totiž bývalého kolegu z práce. S tímto celkem jsme se střetli už kdysi dávno v minulosti a tuším, že se nám proti němu celkem dařilo. Loni: 2A třída, 15.místo, 19 bodů.

GOONERS – sice je napsán až jako poslední, ovšem jen proto, že se jedná o jediného nováčka v soutěži postupujícího ze 3.třídy. Postup si urputně a zaslouženě vybojovali asi stejně, jako my naše udržení se ve 2 třídě. S Gooners jsme se střetli v zimní lize loni, nebo předloni. Dokázali jsme je porazit. Loni: 3D třída, 4.místo, 36 bodů.

Celekem 16 klubů. 10 stejných jako minulou sezonu, 6 nových klubů.

Vyhnu se tomu, že bych říkal, jak je skupina těžká, či naopak lehká. Nikdo neví, jaké změny v klubech proběhli, stejně jako nikdo neví, že u nás došlo k fúzi dvou velkoklubů sídlících v jednom městě.. Každý rok se stane nějaké tabulkové překvapení, ať kladné, nebo záporné. Naše pomyslná startovní pozice dle toho, jak jsou výše napsané kluby sestaveny – umístění v sezoně 20132014 –  ze 14.místa. Myslím, že pokud skončíme na 14.místě, nebo dokonce pod touto hranicí, bude se moci projekt sloučení CD s RST právem označit za neúspěšný, stejně tak celá sezona. Pevně věřím, že sloučení je krok správným směrem a my budeme hrát v následujícím ročníku důstojnou roli bez starostí se sestupovými bažinami.

středa 6. srpna 2014

Zaniklé kluby po sezoně 2013/2014

Jen pro zajímavost jsem se koukl na kluby, které po sezoně ukončili svoji činnost, zrušili své béčko, nebo se s někým sloučili.. Tak, či tak, na brněnských kolbištích už jejich jména zřejmě neuslyšíme..

1A třída – Kalábek B, K5 B (v obou případech zřejmě zrušili Béčko)
2A třída – Queens Park Chrlice (skončili)
2B třída – Kormidlo (skončili), Celeano B (zrušili Béčko)
2C třída – Gepard (skončili)
2D třída – Sokolnice (skončili), RST (sloučeni se s Carpe Diem)
3A třída – RLF, Storks (oba skončili)
3B třída -  Psychotip, RLF B (oba skončili), Madrid B (zrušili Béčko)
3D třída – S.O.S. (skončili), Kuwait (sloučení se s Atraps Hombres)

Pro nás je zajímavé asi nejvíce ukončení hraní našeho loňského soupeře ze Sokolnic a dále skončení našich soupeřů z postupové sezony 2012/2013, tradičního účastníka 3A třídy Storks a dále v chorvatských dresech hrajícího celku Psychotip.

Důvody ukončení, či zrušení celků samozřejmě neznám, může jít třeba rovněž o sloučení s jiným celkem, o kterém nemáme páru..

úterý 5. srpna 2014

Jsme přihlášeni na KAMPA CUP 2014

Včera jsem nás přihlásil na 2.ročník turnaje - KAMPA CUP 2014.

DŮLEŽITÉ INFO K TURNAJI:

Termín konání: 30.8.2014
Místo konání: Areál Sokol Brno 1, vstup z ulice Sokolská 
Startovné: 1000 Kč
Povrch: umělá tráva 3.generace
Počet týmů: 16, ve 4 členných skupinách, postup první dva týmy
Délka zápasu: 18 minut
Po celou dobu turnaje zajištno občerstvení v místě konání.

Odkaz na Kampa Cup a podrobnější info: http://www.fckampa.cz/kampa-cup

Startovné má být zaplaceno do 28.8. Je někdo ochoten peníze - 1000Kč zaslat na účet Kampy s tím, že 30tého by mu to ostatní dali? Pokud se dobrovolník najde, zašlu mu číslo účtu..

Je zde první možnost, jak vyzkoušet odkaz "přítomnost na akcích". Všichni z týmu, kdo chcete na turnaji hrát se zde napište, prosím. Jednoduše: Ano / Ne. Ať víme, kolik nás bude.. Díky!

pondělí 4. srpna 2014

Carpe Diem v příští sezoně ve 2.třídě!

Už to tak skutečně vypadá.. Přesto, že se nám nepodařilo udržet 2.třídu pro nadcházející sezonu, vypadá to, že i příští ročník budeme brázdit pažity této soutěže. Ještě to sice není stoprocentní, ale statut jistoty vše nabude v následujících dnech, či hodinách.

Byly aktualizovány rozpisy a přihlášky klubů brněnských soutěží pro sezonu 2014/2015 a klub Carpe Diem se ocitl bez vlastního přičinění opět ve 2D třídě (hrací den neděle, hřiště Kamínky a Svážná). Důvodů může být více, některý celek možná nechtěl ze 3.třídy postoupit, či naopak p.Polák vyhověl něhomu, kdo nechtěl sestoupit z 1.třídy do dvojky..  Napadá mě ještě jedno vysvětlení, což se jeví jako nejpravděpodobnější.. Může za to vyšší moc.. ;) Tak či tak, v současné době figurujeme ve 2D třídě v podobné společnosti týmů, jako minulou sezonu. (seznam celků si můžete přečíst v pravé liště stránek)

Tímto pozastavuji na pár dnů placení startovného, jelikož vyšší třída si vyžaduje i o něco vyšší startovné, které bude snad už finálně rozpočítáno. Vydržte tedy prosím a nadále sledujte stránky. Díky.

Vojta je 2.třídou nadšen.. Já osobně se 2.třídě nebráním.. Myslím, že to bude pro nově poskládaný celek velká výzva. Těším se, jak se s tím popereme.. Je to dobré i z toho důvodu, že je nas v týmu hodně a ve 2.třídě je přece jen o pár zápasů více, než ve třídě třetí.. Tak ať si všichni zahrají dosytosti..

neděle 3. srpna 2014

Vítejte!

Chtěl bych tímto článkem přivítat nové hráče z RST v našem klubu. Vítejte! ...a současně poprostit, aby jste všichni využívali odkazu "diskuze" tak, jak tomu už učinil Vojta, Honza a Vláďa, pokud máte co sdělit..  Jste nyní hráči Carpe Diem a tak se zde chovejte jako doma.. ;) Posléze by bylo dobré využívat i odkaz "přítomnost", ale to až se bude konat nějaká akce, trénink, či zápas..

Děkuji a jak již bylo napsáno, věřím, že se nám bude společně dařit a vytvoříme úděrnou legii zkázy.. (v dobrém slova smyslu) ;) 

Aktuálně..
Zatím je v naší skupině F přihlášeno jen 6 celků. Plný počet ve skupině je 11. Je tedy možné, že pokud se naše skupina nějak zázračně nenaplní, budeme rozprášení do jiných skupin. Věřím, že p.Polák (předseda BAF) by nás nechal vybrat ze skupin, kde je ještě místo.. No, zatím budeme věřit, že naše Fko nezanikne a my v záží vyběheneme na pažit jundrovského kolosea.

Dresy jsou stále v řešení mě a Vojty. Pro naše původní Carpe Diem hráče - před týdnem byl vyvěšen rozpis finanací, ten se možná ještě o něco málo zmnění - navýší. To však budu řešit až později, pro Vás nyní platí částky v rozpise. Prozatím zaplatil pouze Milan, tak posílejte peníze, ať to do 15tého stihneme.. Pár dnů po termínu je už předsezonní schůze všech klubů, kde se bude část peněz odevzdávat.. a druhá část půjde Vojtovi, který dresy zařizuje potřebuje peníze na jejich zaplacení.. Díkec!