úterý 29. července 2014

Věkový průměr týmu

Z dlouhé chvíle jsem se dal do práce. Ze zajímavosti jsem se podrobněji podíval na věk obou klubů. V následujících řádcích nebudeme užívat nezáživného termínu stáří, nýbrž bude nahrazeno mnohem trefněji, slovem zkušenost.

Do Carpe Diem přichází z RST celkem 7 hráčů různě věkově rozvrstveno. Klub CD tímto získává do svých řad zdaleka nejmladšího, ba i nejstaršího člena. Nejmladší na soupisce pro příští sezonu bude Vojta Žák, který má právě nyní 22 roků. Naopak nejzkušenějším matadorem v týmu bude 38 letý Michal Vavroušek, který tak nahradí dosud nejzkušenějšího Ríšu Stejskala.

Věkový průměr bývalého starého Carpe Diem by před sezonou dosahovalo čísla přesných 31 roků, což se dá už považovat opravdu za vyzrálou zkušenost.

Věkový průměr RST by před nadcházející sezonou dosahoval hodnoty 27,43 roků.

Sloučením obou celků se nové Carpe Diem logicky omladilo. Do nové sezony vstoupíme s věkovým průměrem 29,22 roků.

pondělí 28. července 2014

Nový výpočet STARTOVNÉHO!

Sloučení se s RST a utvoření jednoho týmu mělo za následek razantní snížení startovného na polovinu. Veřím, že částky, které nyní uveřejňuji jsou konečné.. Kdyby ne, budete o tom co nejdříve upozorněni..


DO KDY MUSÍM MÍT NA ÚČTĚ: 15.srpna 2014
ČÍSLO ÚČTU: 78-0370990267/0100 (Komerční banka)
ZPRÁVA PRO PŘÍJEMCE: uveďte své jméno 

neděle 27. července 2014

ZMĚNA: Příští sezonu jen jeden tým!

Na včerejší schůzce vedoucích klubů RST a Carpe Diem byla opětovně zvážena varianta vytvoření Áčka a Béčka a nakonec po dohodě bylo od tohoto upuštěno. Zvážili jsme znovu veškerá pro a proti a zvítězila nakonec cesta menšího odporu, utvořit pouze jeden společný tým. Co nás k tomu vedlo si přečtěte níže.

V případě vytvoření Á a B týmu by v Áčku (RST) figurovalo 7 hráčů do pole, u nás by bylo 6 hráčů do pole. Mě osobně se to zdá příliš málo. Přemýšlel jsem nad tím a je téměř stoprocentně jisté, že bychom potřebovali v každém zápase podporu v průměru dvou – třech hráčů z Áčka, to samé by bylo i v případě opačném - my bychom museli chodit doplňovat RST. Je zcela nepravděpodobné, že nás šest by chodilo pravidelně na všechny zápasy. Je nutné čerpat ze zkušeností, jen při pohledu do minulé sezony se například Prochyho a Sykecova docházka pohybovalo na hranici nebo lehce nad hranicí 50ti procent. Letos to může být někdo jiný, samozřejmě, nikdo nemůže zajistit stoprocentní docházku, někdo se dlouhodoběji zraní, nebo nebude moct chodit z jiného důvodu a jsme nahraní.. Například 50ti procentní docházka dvou, tří lidí v týmu může v nadcházející sezoně znamenat existenční problémy v počtu šesti aktivních lidí na soupisce. RST by nás muselo skutečně neustále doplňovat a doplňování ve větším počtu hráčů by zcela jistě nebylo dlouhodobě příjemné. Vezměte si to i z naší strany, RST se několikrát v sezoně vůbec nesešli, hráli bez střídání, nebo dokonce ve třech. Lehce si spočítáte, kolik lidí od nás by se muselo sehnat.. Veškeré tyto domluvy, kdo kdy může, nemůže, v kolika lidech znamenají jen potíže a těch se chceme letos vyvarovat. Spolupráce mezi oběma celky by musela fungovat precizně, na což se hned tak z fleku spolehnout nemůžeme. 

Po zkušenostech z minulých sezon, kde jsme – oba vedoucí – v několika zápasech skutečně lepili sestavu kanagonem, abychom se vůbec sešli, rozhodli, že nebudou dva celky, ale pouze jeden s více lidmi na palubě. Lépe (po sezonách občasné bídy počtu hráčů na soupisce) řešit pohodlný počet lidí v týmu, než jejich nedostatek, zkrátka vyzkoušet si něco jiného a řešit případně problém opačný,. Budou to jiné "problémy", které se řeší rozhodně snáze, než se trápit s lidmi, jestli skutečně dojdou a jestli na zápase nevypustím duši, když by se hrálo ve 4 lidech.

Na soupisce klubu Carpe Diem se tak objeví 13 hráčů do pole + gološ, tzn. celkem 14 hráčů. Prosím Petra o vyjádření, jestli i v takovém počtu lidí by chtěl být zapsán na soupisce, je totiž nasnadě, že letos bychom se sestavou mít problém neměli. Milerád ho ovšem na soupisku napíšu, může se stát, že tým skosí střevní chřipka. ;)  

Systém, jak řešit velký počet lidí na zápase ještě nebyl vymyšlen, ale s Vojtou se nad tím zamyslíme a sdělíme.

Jasnou jedničkou v bráně bude Nekwish. V sezoně nebudeme muset personálně ani řešit případnou náhradu za Nekwishe, kdyby někdy náhodou nemohl. Zaskočit může Laďa Zubál (gološ v minulé sezoně), nebo Honza Žák (chytal by letos za Áčko, kdyby bylo), do úvahy samozřejmě přichází i náš Ríša.

Vedoucí klubu pro příští sezonu budou dva, pokud Nekwish svolí - ještě jsem s ním o tom nemluvil. Jeden od nás a jeden z bývalého RST. Budou to Nekwish a Vojta. Z povzdálí budu vše sledovat a tiše podporovat snahu obou leaderů, jakožto král klubu v záloze.

V příští sezoně budeme hrát ve skupině F, v Jundrově, kam se původně Áčko hlásilo. Mělo by se jednat o novější areál. Mě osobně Jundrov nevadí a rád se změně podřídím. Snad by s ní nemuseli mít problém ani Prochy, Mira a Ríša, protože je to kousek od Nového Lískovce, kde všichni bydlí. Pro Nekwishe, Milana  Sykec to bude možná také o chlup blíže, než jezdili dosud.

Dresy jsou v řešení a budou oficiálně představeny na předsezónní schůzi na konci srpna, kde bychom se měli sejít všichni z nově utvořeného týmu.

Utvořením jednoho celku vznikly zajímavé, příjemné změny i ve výpočtech startovného. Startovné na sezonu se zkrouhlo o polovic a z našeho rozhodnutí se nebude kupovat dres do zálohy. Je to zbytečnost při 13ti lidech, pokud by Petr dojel, dres by mu byl zajištěn od někoho, kdy by nehrál. Nové částky startovného budou vyvěšený zítra!!!

pátek 25. července 2014

STARTOVNÉ NA SEZONU 2014 - 2015

Rozpis a následný výběr startovného pro příští sezonu. Je to nemilá nutnost před nadcházející sezonou. O to více, že vybíraná částka za příští sezonu bude vyšší, než loni. V následujících bodech vysvětlím, proč tomu tak je.

1 - Startovné na příští sezonu je rozpočítáno mezi méně lidi a to dokonce o 3 lidi, co po sezoně klub opustiti. To se bohužel projevilo i na vybírané částce na hlavu. Startovné tak pro jednoho hráče činí shodně 1172 Kč. Jinak naše startovné činí celkem 8200Kč při 7mi lidech.

2 - Poplatek za zapsání na soupisku. Tento poplatek se rovněž platí každoročně. Kdo chce být zapsán na soupisce, platí 100Kč. V tomto případě budu chtít částku i po Petrovi, snad v tom nebude problém..

3 - Bude se kupovat nový dres, trenky a štulpny pro každého hráče + jeden navíc. Velikost a číslo už od Vás mám. Nyní dojde k realizaci nákupu. Částka za dres je možná lehoučce vyšší (přesto, že je to cena za cenu nákupní). Mělo by se totiž jednat o kvalitní dresy značky Adidas. Myslím, že 620 není zase takový rozdíl oproti 500, které jsme před dvěma sezonami dali za naše současné neznačkové dresy, v nichž někteří vypadáme jako klobásy. V současnosti jsme 6 lidí do pole + Petr. Petr si dres kupovat nebude, což je logické. Přesto by bylo dobré mít alespoň jeden dres v záloze nejen pro Petra, kdyby dojel, ale schovaný i pro pana příhodu. Jeden dres se tedy ještě rozpočítá  mezi všechny.

4 - Potisk dresu. Nemůžeme hrát v dresech bez čísel, proto budou za částku v tabulce potisknuty. Potisk jednociferným číslem je za 60Kč, dvojciferným za 120. Jediné jednociferné číslo bude mít Sykec a výše zmíněný dres navíc.

5 - Dres navíc – viz. Bod 3.

6 - Před odjezdem na Kujavy Open jsem Vám psal SMS ohledně složení se na dar Petrovi. Sykec a Nekwish mi zaplacení slíbili, Ríša neodpověděl, ale věřím, že i on se k celé věci postaví čelem. Mám v tom svých 6 stovek a tak věřím, že se mi navrátí.. Děkuji včasným platičům a prosím „dlužníky“ o uhrazení částky společně se startovným.

7  - RST A – jelikož se s klubem RST sloučíme, tato věc se neobejde bez papírování a poplatků. Hráči RST musí přestoupit do našeho klubu, což je zpoplatněno částkou 50 Kč na osobu. Celkem při 7mi hráčích, kterými disponují je to celková částka 350Kč. Je to společná akce klubu, proto bychom se o poplatek z přestupů měli rozdělit fifty fifty. Na našem klubu je tedy, aby se role zhostilo se ctí a RST dalo 175 Kč. Tato částka je rozpočítána mezi všechny hráče, což činí zanedbatelných 25 korun na osobu.

8 - V bodě číslo 8 je celková, doufám konečná částka za vše, co jsem výše zmínil. Prosím o včasné uhrazení, ať nemám s následnou platbou problém.


TERMÍN UHRAZENÍ: do 15. 8. 2014
FORMA ÚHRADY: osobně, nebo na účet: 78-0370990267/0100 (Komerční banka)
ZPRÁVA PRO PŘÍJEMCE: napište prosím své jméno

Věřím, že částka uvedené v tabulce je konečná. Pokud by se ještě náhodou něco vyskytlo, určitě dám vědět, abychom to mohli pořešit. Děkuji za pozornost a prosím o bezproblémový a včasný průběh placení.

středa 23. července 2014

RETRO: Carpe Diem vs. Rebels Okříšky (Kozina Cup 2011)

Dnes mám pro Vás retro nahrávku, nad kterou nejen pamětníkům ukápne slza. Jedná se zřejmě o nejhezčí a nejnapínavější video, které kdy Carpe Diem pořídilo. Mám z něj upřímnou radost. 
Video zaznamenává penaltový rozstřel osmifinále Kozina Cupu 2011 (Oleksovice u Znojma), kde se Carpe Diem, tehdy ještě ve svých oranžových dresech střetlo s loňským vítězem, týmem Rebels Okříšky. Byly to jedny z nejvíce prožitých chvil ve futsalu, kvůli kterým sport hrajem. Nervy a napětí jsou všudypřítomné a především nefalšovaná radost na konci rozstřelu je prostě něco, co nelze opakovat. Bylo to, jako bychopm vyhráli mistrovství světa.. Prostě paráda.. ;)

Myslím, že je nutné si podobná videa opakovat, protože i tento úspěch je nedílnou součástí historie klubu, která se tehdy psala.. Vyřazení obhájce titulu bylo tehdy velikým překvapením.. Kouzlo videa jistě dýchne i na současné hráče.. Malou vadou na kráse videa je, že nebyla zaznamenaná naše první branka, kterou vsítil Nekwish.. ;)

Střelci penalt: 
1. série - Nekwish - proměnil (na záznamu chybí)
2. série - Lukáš Čejka - proměnil
3. série - Olin Belžík - proměnil
4. série - Vláďa Lužina - nedal
5. série - Pája - proměnil
6. série - Dan Suchánek - proměnil

Všiměte si, jak Nekwish ve 4 sérii brilantně chytně penaltu, čímž zachrání náš CD ve hře do páté série..  V šesté rozhodne o našem postupu.. 

Video si musíte přehrát se zvukem, bez něj je video sotva poloviční.. Komentář penalt je v režii Michalda (autor záznamu) a Lucky, mé ženy.

http://www.youtube.com/watch?v=VAKegFr02oI

Video mě nešlo vložit na stránky klasicky, tak asspoň takhle.. ;) Takže zkopírovat a nechat načíst..

Chcete změnu?

Chtěl bych se Vás zeptat, zda chcete pro příští sezónu změnu hřiště.. Tím myslím, že pokud Carpe Diem hrálo v minulosti 3.třídu, tak ji vždy odehrálo na Okruhu, na Rybnické (skupina A). Nyní je možnost se přihlásit ještě do skupiny D, hranou v Komárově. Jen tyto dvě se ottiž hrají z velké části v sobotu tak, aby se nekrylo se zápasy CD A.
Vyjádřete se prosím co nejdříve, jestli chcete spíš klasik Okruh, nebo změnu - Komárov. Děkuji. 

pondělí 21. července 2014

Áčko ve skupině F, Carpe Diem nezmění název

RST – naše budoucí Áčko, se nakonec rozhodlo pro skupinu F, hranou v Jundrově

Druhou novinkou je, že NEDOJDE nakonec ke změně názvu klubu. I v příští sezoně budeme vystupovat pod názvem Carpe Diem Brno 08. Vedení RST tak rozhodlo i s přihlédnutím k tomu, že změna názvu přináší zbytečné papírování a zpoplatnění. Hlavní roli však hraje fakt, že Carpe Diem se jakožto název klubu moc líbí.. :) Aby ne..

sobota 19. července 2014

Modelový příklad zápasů Áčka a Béčka

Pokusil jsem se pro Vás udělat modelový příklad toho, jak by to fungovalo mezi  Áčkem a Béčkem. Jako model jsem si vypůjčil jarní část minulé sezony 3.tříd (již odehrané) a aplikoval ho na naše dva týmy, kdyby už tehdy byli spojené a hráli skupiny, které si vybrali pro letošek. Dá se předpokládat, že příští sezonu to bude obdobně..


Za prvé chci říct, že se bude hrát pouze 6 víkendů za podzim ve 3.třídě, oproti 8mi ve vyšší 2.třídě. Dále z rozpisu můžeme vyčíst, že pouze jedenkrát za celou část oba celky hrají ve stejný den (neděle) a pouze jedenkrát hrají oba celky stejný víkend (Áčko v neděli, Béčko v sobotu). Ostatní zápasy se týmy míjejí. To, že by za jeden víkend (či dokonce den) hráč hrál pravidelně za oba týmy se nejeví zcela reálně. Může se to stát (jako v modelu), ale pravidlem to zcela jistě nebude. Nemusíme se tedy bát, že bychom se přetavili.

Ohledně vzájemného doplňování klubů. Nemůže v tom vidět pouze to, že bychom v případě nutnosti šli doplnit bratrský tým, ale i to, že oni by docházeli doplnit nás. Je to oboustranná spolupráce. Mám zprávy, že RST se na spolupráci těší a například Vojta (vedoucí) si za nás s chutí bude chodit zahrát. Dále si myslím, že v případě doplnění by se jednalo třeba o jednoho, nebo dva hráče a nemuseli by to být stále ti samí.. Jednou by třeba šel Prochy s Mirou, podruhé Milan se mnou, potřetí Sykec s Ríšou (zkrátka kdo bude moct), nebo pokud jim vypadne gološ, tak by zaskočil Nekwish. Tím chci říct, že v doplnění bychom problém hledat neměli a nemusíte se bát, že pokud neodehrajete všechny zápasy za Áčko i Béčko, tak se něco stane.. Áčko pro nás skutečně bude pouze na případné doplnění, pokud o to vedoiucí Áčka požádá.. Béčko bude naše hlavní štace, naše původní Carpe Diem, kde nás naopak občas doplní hráči z Áčka, když bude potřeba..

Aktualita: RST (Áčko) se rozhodlo změnit skupinu pro přihlášení a tím i hřiště, nehráli by na Srbské, ale v Komárově. Jinak Peťo, Ty si dres kupovat nebudeš a startovné platit také nebudeš.

Píšu o tom všem jako o hotové věci, ale to jen proto, že když píšu, tak se mě to tak do hlavy hrne. Nechci, aby to působilo, že Vás do nečeho tlačím.. Stále je tu možnost, že se s RST spojíme pouze v jeden celek, kde bude 14 lidí.. Je to na nás, jak se rozhodneme..

pátek 18. července 2014

Carpe Diem a RST našli společné slovo

Včera jsem se sešel s vedoucím klubu RST (Rozhněvané Stádo Tchořů) Vojtou, abychom projednali případné sloučení našich dvou klubů. Dospěli jsme k jistému závěru, který Vám níže nastíním. Byl bych rád, kdyby jste se ke všemu vyjádřili v diskuzi ke článku. Váš názor mě zajímá..

DOHODA O SLOUČENÍ, PODMÍNKY:
V současnosti je nás v klubu 7 aktivních hráčů – Nekwish, Mira, Pája, Milan, Prochy, Ríša a Sykec. RST má nyní na soupisce rovněž 7 aktivních hráčů. To máme celkem 14 lidí. S Vojtou jsme dospěli k názoru, že 14 lidí je pro jeden mančaft příliš. Musíme předejít tomu, abychom se na zápase sešli třeba v 10ti, či 11ti, což je neúnosné a věřím, že hodně z nás by to po chvíli začalo nudit, poté by nám to začalo vadit, až by ten, či jinej přestal chodit úplně. A to je přesně model, kterej nechci. Chci, aby to lidi bavilo a na zápasy chodili rádi…a ne, aby kdokoliv přemýšlel, jak se zápasům vyhnout.
Po zvážení jsme se s Vojtou rozhodli, že založíme 2 celky. AČKO a BÉČKO.  Áčko bude původní RST, Béčko budeme my, Carpe Diem.
Co podniknout administrativně, aby to klaplo? Za prvé, klub Carpe Diem zůstává klubem Carpe Diem a 7 hráčů RST se přesune přestupem do našeho celku. Jen pro pochopení, každý klub má své ID. ID RST bude zachováno po dobu 3 let, ovšem s prázdnou soupiskou. (naopak naše se rozroste o 7 nových hráčů). Je tak učiněno, kdyby to neklapalo, aby se původní RST mělo kam vrátit.
Přestup jednoho hráče RST na naši soupisku stojí 50 korun -> celkem tedy 350Kč. Od této chvíle, jelikož se jedná o čachry ve společném zájmu bychom se měli na platbách podílet i my a to poloviční částkou – 175Kč se rozpočítá mezi nás 7 hráčů.
Dále se musí zaslat p.Polákovi (nebo na Futis – teď nevím),“ dohoda o sloučení“.

NÁZEV KLUBU:
S Vojtou jsme se dohodli, že do další sezony vstoupíme pod nervydrásajícím názvem CARPE DIEM RST A, a CARPE DIEM RST B.

POČET LIDÍ:
Minimální počet lidí na soupisce před sezonou je 8. Jak jsem už psal výše, oba celky mají nyní 7 hráčů. Abychom mohli sezonu úspěšně zahájit, oba celky musí sehnat ještě jedno jméno na soupisku. U RST už hráče č.8 mají v hledáčku, u nás to bude Petr, který se vyjádřil, že v případě potřeby by si přijel zahrát. To může pouze v případě, že bude zapsán na soupisku. Tímto oba kluby podmínku 8mi hráčů splní.
V sezoně je možné následující. 3 hráči z Áčka můžou hrát současně i za Béčko. Naopak 5 hráčů Béčka, může nastoupit za Áčko. Pro ty, kdo to nepochopili.. 3 borci RST nám můžou vždy v zápasech přijít vypomoct, naopak my můžeme RST vypomoct dokonce 5ti kousky.

SKUPINY PRO ROČNÍK 2014/2015:
Z tohoto důvodu bylo nutné, nebo by bylo alespoň záhodno, aby jeden celek hrával v sobotu, druhý v neděli. Áčko (RST) bude hrát vždy v neděli – skupinu C na Srbské. Béčko (CD) bude buď hrát skupinu A (Rybnická, hraná v sobotu i neděli), nebo skupinu D (Komárov, hráno pouze v sobotu). Já osobně se přikláním pro Rybnickou, skupinu A. Sice se čas od času s druhým týmem zápasově překryjeme, ale v Komárově se mě skutečně hrát nechce. Co myslíte?

SOUPISKY KLUBU

ÁČKO:
VOJTA ŽÁK
JAN ŽÁK (bude gološ příští sezonu)
VLADIMÍR ZUBÁL (původní gološ)
LUKÁŠ ZÁNA
JAN WEYR (John)
MICHAL VAVROUŠEK
JAKUB NOWAK
+ kámoš Vojty

BÉČKO:
NEKWISH (gološ)
PÁJA
PROCHY
MIRA
MILAN
SYKEC
RÍŠA
PETR

VEDOUCÍ KLUBŮ od nové sezony:
Carpe Diem Rst A: VOJTA, za tiché podpory Ládi Zubála
Carpe Diem Rst B: NEKWISH, za tiché podpory Páji

STARTOVNÉ:
Každý celek si z minulé sezony přináší nějaké startovné, závislé na trestech v loňském ročníku atd. Jelikož se jedná o sezonu, kdy jsme byli každý celek samostatně, každý si zaplatí to, co má. RST by mělo platit startovné 10000, Carpe Diem by ho mělo mít 8200.

DRESY:
Budou zakoupené nové dresy, pro oba mančafty stejné. My měli stejně v plánu už dříve kupovat (Prochy má určitě radost). Jelikož Vojta pracuje v obchodě se sportovním zbožím, kde jsou i fotbalové dresy, budou zakoupeny jeho prostřednictvím za velice výhodnou, nákupní cenu.  Tímto Vás chci požádat – všechny hráče CD o sdělení velikost dresu a číslo dresu



PLATBY – SOUHRN:
Během 14 dní doufám dostanete SMSku, kde bude vypočítaná konečná částka na příští sezonu. Měla by obsahovat startovné, dresy, přestupy + poplatky spojené se sloučením klubů.

Tak na tomto jsme se včera s Vojtou dohodli. Chci vědět Váš názor! Pokud by s výše napsaným někdo nesouhlasil, tak to prosím napište, ať se o tom pobavíme a najdeme nějaké řešení. Díkec! Vše, co bylo napsáno není ještě definitvní, Vojta tento návrh předloží také svému klubu a poté si buď plácneme definitvně, nebo se.

středa 16. července 2014

Statistiky hráčů a klubu od jeho založení

Statistiky hráčů a klubu od jeho založení 16.3.2008, k datu 10.7.2014. Statistika golmanů bude doplněna posléze..

Odehrané zápasy od vzniku klubu:

144 – Pája
106 – Nekwish (G)
96 – Michaldo, Ríša
78 – Petr
75 – Martin D. (Boris)
59 – Vláďa L.
50 – Mirek
45 – Olin B.
44 - Milan
40 - Kuba C., Sykec
39 – Martin M.
38 - Tomáš
35 – Prochy
32 – Martin H. (G)
29 – Dan S.
10 – David P.
8 – Lukáš Č.
7 – Radim K. (Culiš)
5 – Luboš B. (Lob)
4 – Petr S. (Svára), Ondra A.
3 – Martin V.


Kanadské bodování hráčů CD od vzniku klubu:

197 (112 + 85) – Pája
65 (33 + 32) – Petr
55 (30 + 25) – Michaldo
50 (34+16) – Mirek
49 (26 + 23) – Prochy
49 (19 + 30) – Vláďa L.
48 (32 + 16) – Tomáš
42 (31 + 11) – Martin M.
37 (25 + 12) – Olin B.
25 (16 + 9) – Ríša
22 (19 + 3) – Martin D.
18 (8 + 10) – Kuba C.
16 (16 + 0) – Lukáš Č.
16 (5 + 11) – Milan
13 (4 + 9) – Nekwish (G)
11 (5 + 6) – Sykec
10 (6 + 4) – Dan S.
6 (6 + 0) – David P.
3 (2 + 1) – Petr S.
3 (1 + 2) – Martin V.
3 (1 + 2) – Ondra A.
2 (2 + 0) – Radim K.
1 (1 + 0) – Luboš B.
0 (0 + 0) – Martin H. (G)


Střelci branek od vzniku klubu:

112 – Pája
34 – Mirek
33 – Petr
32 – Tomáš
31 – Martin M.
30 – Michaldo
29 – Ríša
26 – Prochy
25 – Olin B.
19 – Vláďa L.
19 – Martin D.
16 – Lukáš Č.
8 – Kuba C.
6 – David P.
6 – Dan S.
5 – Sykec
5 – Milan
4 – Nekwish (G)
2 – Petr S.
2 – Radim K.
1- Martin V.
1 – Ondra A.
1 – Luboš B.
0 – Martin H. (G)


Historičtí nahrávači klubu:

85 – Pája
32 – Petr
30 – Vláďa L.
25 – Michaldo
23 – Prochy
16 – Tomáš
16 – Mira
16 – Ríša
12 – Olin B.
11 – Martin M.
11 – Milan
10 – Kuba C.
9 – Nekwish (G)
6 – Sykec
4 – Dan S.
3 – Martin D.
2 – Martin V.
2 -  Ondra A.
1 – Petr S.
0 – Luboš B.
0 – Radim K.
0 – Lukáš Č.
0 – David P.
0 – Martin H. (G)


Statistiky klubu od vzniku:

152 – odehraných zápasů
67 – výher
15 – remíz
69 – proher


Umístění klubu Carpe Diem v sezonách:

2008/2009 – 3A třída – 1.místo – (20 zápasů, 17 výher,1 remíza, 2 prohry, 52 bodů)
2009/2010 – 2D třída – 12.místo – (30 zápasů, 11 výher, 3 remízy, 16 proher, 36 bodů)
2010/2011 – 2D třída – 15.místo – (30 zápasů, 7 výher, 2 remízy, 21 proher, 23 bodů)
2011/2012 – 3F třída – 6.místo – (20 zápasů, 9 výher, 1 remíza, 10 proher, 28 bodů)
2012/2013 – 3A třída – 1.místo – (22 zápasů, 17 výher, 4 remízy, 1 proher, 55 bodů)
2013/2014 – 2D třída – 15.místo – (30 zápasů, 6 výher, 5 remíz, 19 proher, 23 bodů)

úterý 15. července 2014

RST svolilo k vyjednávání

Kontaktoval jsem vedoucího RST s návrhem spolupráce, potažmo sloučení našich klubů. První nakousnutí této věci vypadá slibně. Vedoucí Vojta předběžně souhlasil a vyjádřil názor, že je to velice dobrý nápad.

Podstatné věci se budou projednávat zítra večer. Máme s Vojtou sraz, kde buď dojde ke vzájemné shodě, nebo ne. Věřím, že jednání bude úspěšené.

pondělí 14. července 2014

Kujavy Open 2014 + POSEZONNÍ SCHŮZKA

Na turnaji Kujavy Open 2014 jsme díru do světa neudělaly. Nedokázali jsme se vypořádat s bouřlivým prostředím vesničky v okrese Nový Jičín a tím i nezvládli roli favorita turnaje. Vyhořeli jsme jako Brazilci na právě skončeném MS. 

Parta borců z Brna zvyklých na krátce střižený trávníček, míč bez odskoku a pěší futsal přijelo do kujavského pekla, jak je místními nazývána vesnice.  No, co budu dlouze povídat, turnaj nám nevyšel, podělalo se vše, co se jen podělat dá. Míče nám skákaly od nohy na tři metry (dokonce i mě :)), nebyli jsme si schopni nahrát na pár metrů, z poloviny naším neuměním, z druhé poloviny nezašlapanými krtinci. S kondicí se naše mužstvo také nesetkalo a tak rychlonozí a syrovým masem nadopování borci okolních vesnic slavili úspěch. Na turnaji, kde se přihlásilo nakonec  42 mužstev jsme obsadili pěkné 9.místo.
Na poslední chvíli zůstal doma Sykec, který prý zničil už tři keramické záchodové místy a u dalších dvou přelomil prkýnko. Na trůně v místnosti 3x2 metry si prý připadal jako raketoplán, který má vzlétnout do vesmíru, taková byla jeho sobotní ranní sračka. Již předem danou sestavu tak doplnil mladý ambiciózní štírek Pipo a zkušený zadák, Martin. Z našeho mančaftu se v na turnaji představil Nekwish – Milan, Pája, Prochy, Mira a Petr, který zalepil startovné, jakožto rozloučení se. Děkujeme. 

Všechny zápasy z naší strany stály za hovínko, snad jen ten poslední jsme se snažili lišku chytnout za ocas, ovšem i ta se nám nakonec vysmekla. Ze čtyř utkání jsme si připsali pěkných 0 bodů a krátce po poledni jsme měli tašky zpátky v autě s myšlenkou na křupavou pizzu. Utkání měli povětšinou podobný průběh, soupeř byl lepší a naše neorganizovaná hra postrádala lehkost a přesnost. Oba atributy se nám snažil marně přičarovat Petr, který svými nervovými výtoky dal vzpomenout na dnes již legendárního Olina Belžíka. Na hřišti křičel, jako by jsme táhli na Turka, ale je to pochopitelné, Petr hrál téměř doma. Nedalo se to, snad za to mohly ty žvýkačky ze spodních stran kopaček, ale tahali jsme nohy za sebou jako lemry. Není potřeba více turnaj popisovat, výsledky mluví za vše.. S Petrem jsme se herně nerozloučili jak by se slušelo, ale myslím, že ani na tento opačný efekt jen tak nezapomene.. :)

Carpe Diem vs. Tripáci 3:5, branky: Prochy 2x, Milan. 
Carpe  Diem vs. GeGe 0:4
Carpe Diem vs. Vítkov 0:6
Carpe Diem vs. Kladiváři 2:3, branky: Mira, Pája.

No dobře.. na turnaji bylo jen 9 celků.. ;)

Fotoseriál k turnaji:

Hrálo se doslova nahoru dolů.. ;)
Carpe Diem na turnaji Kujavy Open.









Kamarádi..
..a je po turnaji..
 












Žádná sláva..
..a tradá domů na jih..












POSEZONNÍ SCHŮZE:
Posezonní schůze se konala v Pizzérii Verona v Příboře. Nebyla dlouhá, ale pár rozhodnutí padlo a bylo by na místě je zde shrnout.
Po sezoně v týmu skončili Michaldo, Tomáš a Petr. Petr se ovšem nabídl, že pokud by nás bylo někdy málo, tak že by dojel vypomoct. U týmu tedy zůstalo celkem 7 lidí. Nekwish, Milan, Prochy, Mira, Sykec (své stanovisko mě řekl dříve), Ríša (to samé) a Pája.
Rozhodl jsem se hrát i v příští sezoně, ale za předpokladu, že mě ubydou starosti s vedením klubu, který někomu předám. Tím někdo je Nekwish, jediný hráč, který je ochoten občas nevděčnou funkci vykonávat. K tomu, jak to ve skutečnosti bude se dostaneme níže..
Řeč, ani varianty dalšího postupu jsem si nijak nepřipravoval, vyplynuly ze situace.. Pokud chceme, aby klub pokračoval, je nutné obstát v příštích týdnech na přestupovém trhu, nebo situaci řešit jiným způsobem. 

Návrhy byly takové:

1. - Funkce se sobotou ujme Nekwish s tím, že do konce srpna musíme mít soupisku rozšířenou o tři nová jména, která nahradí stávající odchozí. Kde hledat je mi v této chvíli neznámé a všem ostatním bohužel rovněž. (pro mě nejlepší možnost, pokud by Nekwish vykonával funkci svědomitě a kvalitně)
2. - Druhá varianta vznikla vlastně až v den turnaje. Sloučení se s klubem RST, s nimiž jsme trénovali a zevrubně borce známe. RST má dlouhodobě problém s docházkou (poslední 3 kola minulého ročníku skončili kontumací) a sloučením obou klubu by se tento problém vyřešil na obou stranách.
3. - Třetí možností bylo, že bychom zažádali u p.Poláka o udržení se ve 2.třídě. Pokud by někdo nechtěl postupovat, že bychom jej nahradili. Ta možnost tu reálně byla, p.Polák mě dal kontakt na celek, který se možná svého postupu vzdá. Za předpokladu, že bychom hráli 2.třídu by k nám přišel hrát Dub (AVM Metal), Olin a Dan (oba Slovan). Olin s Danem jsou bývalí členové našeho klubu, Dub obdivovatel klubu.
4. - Čtvrtá varianta byla sloučení se s klubem Slovan. Tato nabídka přišla od Olina. Slovan B hraje 1B třídu a v případě nutnosti, která by stoprocentně nastala, by nám mohli přijít vypomoct s pár hráči.
5. - Poslední pátá možnost naskýtá řešení v tom, že žádná z možností není dobrá, či reálná. Klub si dá na rok pauzu a pak se uvidí, jestli se uvidí. Hráči se rozutečou kam chtějí a pokud by došlo k obnovení klubu, měli by možnost volby, zda chtějí zůstat u stávajícího týmu, nebo hrát opět za Carpe Diem.

Z vybraných variant se valné většině zamlouvala ta s číslem 2. Sloučení se s RST za jasných podmínek, pokud budou mít zájem. V tomto duchu a s tímto nasměrováním skončila i schůzka. Jelikož tato varianta se vyskytla až na poslední chvíli, neměl jsem možnost o ní přemýšlet a nedomýšlel jsem tedy, jaký by to mělo celkový dopad na suverenitu klubu Carpe Diem. Z tohoto důvodu jsem se posléze s Nekwishem dohodl, že otěže klubu mu budou předány s posunem - se začátkem podzimní části, tedy začátkem září. U tak významného a zcela zásadního řezu v historii klubu chci a musím být přítomen a nasměrovat klub tak, jak by pro něj bylo v nejlepším zájmu.
Sloučením by vznikla celá řada zatím neznámých a nezbytných okolností, které by bylo potřeba řešit. Počínaje vyřízením sloučení dvou klubů papírově na Futisu, přestupy hráčů a třeba společnými dresy konče.
O aktualitách ohledně budoucnosti klubu Vás budu informovat tak, jak budou přicházet..

čtvrtek 10. července 2014

Info před turnajem..

Malé shrnutí před odjezdem na slavný turnaj u Hladkých Životic. Z Brna by nás v sobotu mělo odjet 6 lidí ve dvou autech.

1 auto: velitel vozu – Prochy, pasažéři - Mira a Sykec.
2 auto: velitel vozu – Milan, pasažéři – Nekwish, Pája.

Koukal jsem na mapu a měli bychom být na místě cca za 1,5 hodiny s tím, že máme být na místě v 8:30. Petr bude prý stát v určenou dobu u dálnice (sjezd 330) a mávat půlenou vlajkou se znakem Hladkých Životic na straně jedné a Carpe Diem na straně druhé.  

Trošku se turnaje obávám. Myslím, že to bude vše, jen né to, co potřebujeme pro naši hru (přesto se těším). Systémem 5+1 jsme nikdy nehráli a zatím si nedokážu sesumírovat, jak to budeme hrát.. Myslím, že by byla na místě taktika 2-2-1, se 2mi obránci a 2mi záložníky a jedním hrotem, nebo 2-1-2 s tím, že Prochy by byl středovej Valderrama – pojítko mezi ofenzívou a defenzívou a rozdával míče. No nějak se to vyvrbí.  Větší hřiště nám zřejmě také do karet nenahraje, při naší úsporné taktice, kdy se hlemýždíme celý zápas v prostoru 10ti metrů čtverečních  a naše kondička je dlouhodobě rovna stoleté stařeně. No a poslední, co mě trochu děsí je, že podobné turnaje jsou většinou zastoupené týmy hrající velký fotbal, to znamená mladí, ambiciózní a hlavně rychlí borci. Míč č. 5 bude pro mnohé velkou novinkou, po letech zkušeností s míčem s menším bez odskoku. Pro mě teda rozhodně. Zdá se mi, že uspět a neudělat totální ostudu lze pouze pozornou defenzívou ve stylu Řecka. (a míče odkopávat co nejdál do rybníka)

Petr má jednoho jistého kolegu, který nám početně vypomůže a možná i druhého.. No.. samotné Carpe se sejde ve složení  6+1, takže bychom měli pouze jednoho na střídání. Takto se rýsují hned tři, což je jen dobře..

pondělí 7. července 2014

Minianketa

Nedávno Vás na mobilu jistě zastihla zpráva - taková malá anketa, kdo komu fandí atd.. Konečně se mě dostalo dostatečný počet odpovědí, abych je mohl uveřejnit. Odpovědi jsou dost různorodé a téměř ve všech ligách každej fandí někomu jinému a tak je mezi námi i taková malá skyrtá rivalita.. Zde jsou výsledky:

Jaký je Tvůj nejoblíbenější současný hráč?
PETR: PETR ČECH
MILAN: STEVEN GERRARD
SYKEC: CARLES PUYOL
TOMÁŠ: GARETH BALE
MICHALDO: DAVID VILLA
PÁJA: PÁJA, nebo ANDREA PIRLO

Jaký je Tvůj nejoblíbenější bývalý hráč?
PETR: JAN KOLLER
MILAN: GIANFRANCO ZOLA
TOMÁŠ: ROMARIO
MICHALDO: RONALDO (Bra)
PÁJA: RONALDO (Bra)

Tvůj oblíbený klub v Itálii?
PETR: JUVENTUS
MILAN: AS ŘÍM
SYKEC: INTER MILÁN
TOMÁŠ: AS ŘÍM
MICHALDO: JUVENTUS
PÁJA: JUVENTUS

Ve Španělsku?
PETR: ATLETICO MADRID
MILAN: GETAFE
SYKEC: BARCELONA
TOMÁŠ: REAL MADRID
MICHALDO: REAL MADRID
PÁJA: ATLETICO MADRID

V Anglii?
PETR: CHELSEA
MILAN: FULHAM
SYKEC: ARSENAL
TOMÁŠ: CHELSEA
MICHALDO: MANCHESTER UTD
PÁJA: LIVERPOOL

Který celek vyhraje MS? (dotaz položený před čtvrtfinálem)
PETR: KOLUMBIE
MILAN: BELGIE
SYKEC: NĚMECKO
TOMÁŠ: BRAZÍLIE
MICHALDO: HOLANDSKO
PÁJA: BRAZÍLIE

pátek 4. července 2014

Podrobnější statistiky sezony 13-14

Udělal jsem pár statistik k uplynulé sezoně. Jedná se jak o hráčské statistiky, tak o klubové. Neopoměl jsem ani golmany, což se mi občas stává.

Dle statistik podzimních a jarních je jasné, že jarní tažení za záchranou nemohlo být úspěšné. Posbírali jsme totiž ještě o jeden bod méně, než na podzim. Sice jsme o pár branek více nasázeli soupeřům, ale za to jsme o pěkný ranec více inkasovali. 


V letošní sezoně se na postu brankáře vystřídalo hned trio hráčů. Nekwsih samozřejmě odehrál drtivou většinu, jen ve dvou případech do brány zaskočil Ríša a na jeden poločas i Petr.









Střelecká tabulka dopadla následovně.


A asistenti u branek se činili takto.


Zajímavou statistikou je docházka na zápasy. Z toho, co mě vyšlo, je celková docházka klubu na zápasy 75 procent, což je solidní, až dobré. Říkám si, že zakopanej pes tentokrát nebyl v tom, že by lidé nechodili, ale v tom, že náš kádr byl dosti úzký. Aspektů neúspěchu bylo samozřejmě více.. Za dobrou docházku Vám děkuji.


Na závěr, abych měl všechny statistiky v kupě, až jednou budu hledat článek se staistikami po sezoně, zde dám pro pořádek kanadské bodování sezony, se kterým jsem Vás seznámil už v dřívějším článku.

středa 2. července 2014

12.7.turnaj + schůze klubu

Nakonec se vše vyvrbilo tak, že 12.7. odehrajeme turnaj v blízkosti bydliště Petra - U Hladkých Životic, okres Nový Jičín. Po turnaji si uděláme posezonní schůui klubu, kde probereme, jak že to teda bude, nebo nebude dále..

Petr trurnaj chce pojmout jako rozloučení se s klubem a nabídl se, že turnaj zaplatí, za což mu děkuji. Zbývá tedy dořešit odvoz. Kdo je ochoten vzít auto? Myslím, že by měli stačit bohatě dvě.

Kdo se zúčastní: Sykec, Milan, Pája, Mira, Prochy, Petr + kámoš.

Zatím se neví: Nekwish. Pokud by Nekwish nemohl, tak turnaj odchytá Petr.

Kdo se nezúčastní: Michaldo, Tomáš, Ríša. 

NĚCO O TURNAJI:
místo konání: vedlejší vesnice Petrova bydliště
pořadatel: Petrův kolega z práce.. ;-)
začátek, losování: 9:00
počet týmů: 12 - 15
systém turnaje: skupiny zřejmě 3 po 4-5 týmech. 
hřiště: travnaté 50x30m (klasické futsalové je cca 40x20m) - vzít si obuv na trávu!
hráči v poli: 5+1 !!
branky: 2x5m - jsou větší, než futsalové
ceny: 1.místo: 3000Kč, 2.místo: 2000Kč, 3.místo: 1000Kč

Máte někdo možnost vzít auto a objetujete se? Jo a jen tak mimochodem, jak to plánujete s přespáním? Kdo pojede večer domů a kdo tam chce přespat?