pátek 30. května 2014

Preview: 25. a 26.kolo, Kobas a Attack

Všichni víme, o co v neděli půjde. Tabulkově vyrovnanější soupeře už do konce sezony téměř mít nebudeme, tak pokud neshrábneme nějké body nyní, do konce soutěže to bude už velice těžké. V neděli se utkáme s Kobasem (10.místo) a Attackem (15.místo).

Pravděpodobná sestava: Nekwish, Ríša, Milan, Pája, Mira, Petr, Tomáš, Prochy. Hrát nebudou Michaldo a Sykec.

Sraz na utkání bude v 9:20 na Svážné!

pondělí 26. května 2014

Přestřelka s Holásky

Přestřelka jako na divokém západě. Tak by se dala charakterizovat včerejší dohrávka s Holásky, která se za parného dne konala na Okruhu. Sešli jsme se v početné sestavě, ovšem ani to tentokrát na plný bodový zisk nestačilo.

Zápas to byl především v prvním poločase bojový. Ve druhém už to byl boj nejen mezi týmy, ale zcela jistě i s počasím. Do vedení jsme šly my. Po krásném pasu za obranu, který adresoval Milan Prochymu, druhý jmenovaný bez větších problémů zasunul k tyči. Krásna akce. Vedení nám vydrželo snad 5 minut, poté jsme po naší chybě hloupě inkasovali. Do vedení nás poslal Tomáš, který prostřelil pumelicí ze střední vzdálenosti vše, co mu stálo v cestě. Asistent chybí – přihlásit se prosím. Našim chudým vedením skončil i poločas. Druhý poločas se odehrál v duchu westernu, kdy na sebe střílí pět kovbojů na každé straně ze vzdálenosti 10ti metrů. Úvod poločasu se nám nepovedl a po chvíli se skóre poprvé přelilo na stranu z Holásek (2:3). Mohly za to dvě slepené branky. Za chvíli bylo skóre opět obrácené. Střelci Pája a Prochy otočili skóre opět na stranu naši. Pája po dorážce Prochyho střely, Milan po pěkném vyvezení míče z obrany a nečekaným samostatným zakončením. Asistent chybí – přihlásit se prosím. Na ukazateli bylo v tu chvíli skóre 4:3 pro nás. Co čert nechtěl, stejný scénář jako před pár minutami. Dvěma slepenými brankami Holásky otáčí zápas na 5:4 v jejich prospěch. Utkání se chylilo ke konci, ovšem střelecké hody zdaleka nekončili. Na 5:5 vyrovnal Prochy. Nepamatuji si jak a prosím asistenta, aby se opět přihlásil. Už už to vypadalo na smířlivou remízu, když závěru utkání Holásky opět převážili rafičku na svoji stranu (6:5 pro Holásky). V úplném závěru, když už věřil snad jen opravdový zarytý optimista spasil náš klub nečekanou střelou z dálky Prochy, který tím uzavřel skóre zápasu na 6:6. Asistent chybí – prosím nahlásit.

Carpe Diem vs. Holásky 6:6 (2:1)
branky: Prochy (Milan), Tomáš (Petr), Pája (Prochy), Milan ( ?? ), Prochy (Mira), Prochy (Mira).

Nahlašte se prosím asistenti branek, ať to můžu zanést do statistik. K utkání mám pár věcí. Tak předně se Vám všem chci omluvit za svůj výkon. Asi 4 dny předtím jsem byl na zápas natěšenej, v bojové náladě a v zápase jsem naprosto vybouchl.  Nohy mě neběhaly, nemohl jsem se pohnout, necítil jsem se dobře a minimálně ve dvou brankách v naší síti jsem měl prsty. Bohužel jsem si slabší chvíli vybral právě v den důležitého zápasu. Věřím, že se to nebude opakovat a příště opět vyběhne starý dobrý Pája. O to více děkuji Prochymu, který se stal jednoznačně hvězdou utkání a můžeme děkovat pouze jeho potenci, že zápas skončil alespoň bodem pro náš tým. Nekwish také podržel dobrými zákroky a vlastně všichni zahráli solidní výkony. Bohužel v konečném výsledku to stačilo pouze na remízu. Mám stále v povědomí, že právě ten jazýček na váze mezi remízou a výhrou jsem mohl být já, ovšem nezvládl jsem to a moc mě to mrzí. Asi všem včera bylo jasné, že přehrát Holásky nebyla žádná nemožná věc.

RST zápas s Holásky nezvládlo a prohrálo jasným výsledkem 0:4. To znamená, že se v tabulce Holásky dostaly před nás a v závěrečných kolech mají lepší výchozí pozici a troufám si říct i lepší los. Nám nezbývá nic jiného, než se pokusit o takový malý zázrak. Pro mě však boj nikdy nekončí, dokud budeme mít alespoň teoretickou šanci na záchranu!

čtvrtek 22. května 2014

Kanadské bodování sezony

Od začátku jara jsem neuvedl kanadské bodování týmu. Je zde připomenutí podzimní části, současného jara a posléze i celkové, v součtu obou polovin sezony. Statistiky jsou samozřejmě průběžné, do konce sezony nám zbývá ještě sedm zápasů.
Zajímavá statistika je ta současná, jarní.. Hoši, trochu se dejte do kupy a zaberte.. ;)


středa 21. května 2014

Čas boje! Preview dohrávky..

Výzva k boji! Tuto neděli hrajeme veledůležitý zápas s Holásky. Zápas se dá označit téměř jako existenční, bereme-li v úvahu, že každý bodový zisk v zápasech mezi celky namočené v sestupové zóně mají cenu zlata.

Pojďme se hecnout, borci! Aktivně a pozitivně se po celou dobu zápasu podporovat a máknout si až na dno! Hrajeme jeden špíl a tak do toho dejme všechno. Pojďme hrát jeden za druhého a nedávat sežrat pohledem tomu druhému sebemenší chybu. Jde o moc a je potřeba si to uvědomit. I když pokud nejde o život, tak jde o kulový.. já vím. Přesto bych byl rád, abychom naplnili předjarní ambice a na konci sezony se mohli těšit alespoň z tohoto dílčího úspěchu a to nesestupu. Jak to bude vše dále po sezoně je další věc, kterou je potřeba oddělit.

Teď je čas boje!

Sestava bude pravděpodobě tato: Nekwsih – Milan, Sykec, Ríša, Pája, Mira, Petr, Tomáš. Nevím jak na tom je Prochy a Michaldo prý už do konce sezony do hraní nezasáhne.

Start zápasu je v 15:30, sraz na místě bude v 15:05. Pozor, dohrávka je opět na OKRUHU!

úterý 20. května 2014

Cesta za záchranou

O záchranu ve 2 třídě budou s největší pravděpodobností bojovat tři celky, mezi nimiž jsme i my. Ze tří klubů se na konci sezony bude všem radovat pouze ten nejlepší z nich, ostatním zbydou oči pro pláč. Udělal jsem malou rekognoskaci terénu, který by mohl vést k záchraně našeho celku ve 2.třídě a současně porovnal šance dalšího dua, které nás pronásleduje. Jedná se celky Holásek a Attacku.

Na úvod je potřebné podotknout, že do konce sezony zbývá odehrát oficiálně 6 utkání. Malou výhodu před Attackem mají celky CD (zbývá odehrát 7 utkání) a Holásek (zbývá odehrát 8 utkání) kteří odehrají v neděli svoje odložená. Nejprve s námi a poté s RST. 

Pořadí na chvostu tabulky je následovné:
13. Carpe Diem             23           19 b
14. Attack                     24           18 b
15. Holásky                   22           17 b
16. RST                        23           11 b

Začnu od konce. RST by na záchranu mohlo pomýšlet pouze tehdy, pokud by se stal zázrak. Ale i zázraky se někdy dějí a prvním krokem k němu by byla výhra v odloženém utkání s Holásky, což je není nereálné. Tím by se dostali na 14 bodů a tak by na startu boje o záchranu v posledních 6ti kolech měli sice nejhorší pozici, ale ztráta na zbytek pole nebyl tak markantní. Co se týče losu na posledních 6 kol, tak nejde o žádnou hitparádu.
Dohrávka: Holásky
Zbývá odehrát: Kobas, Attack, U Boba, Deportivo, Across, Schalke.

Holáskům sice patří 15.pozice, ale ze čtyř celků ze dna má relativně nejlepší pozici, jelikož má v zásobě dvě utkání k dobru. S námi a RST. Zisk bodů se tedy dá očekávat a pokud by se jim dohrávky povedly, tak se proženou i kolem nás a to pěkným 4 bodovým náskokem, který může být v konečném důsledku rozhodující. Poslední zápas sezony mají naplánovaný s Attackem.
Dohrávky: Carpe Diem, RST.
Zbývá odehrát: Deportivo, U Boba, Stones B, Žabinští Vlci B, Kobas, Attack.

Attack má co se týče tabulky zřejmě nejhorší pozici, samozřejmě po RST. Nemají v rukávu žádnou dohrávku. Co jim ovšem hraje do karet náramně je los v posledních zápasech. V nich narazí na všechny 3 zachraňující se celky a tak jejich setrvání v soutěži mají velké části ve svých rukách. Nehrají s žádným klubem ze špice, krom Sokolnic.
Zbývá odehrát:  RST, Carpe Diem, Nasan C, Agromeli E, Sokolnice, Holásky.

Carpe Diem odehraje v neděli velice důležité utkání s Holásky. Půjde zde fakticky o 6 bodů a pokud zápas zvládneme, budeme mít nejlepší výchozí pozici ze všech do zbývajících 6ti utkání. Pokud se nám zvítězit nepodaří, tak vzhledem k závěrečnému losu, který nám není příliš nakloněn, to bude do konce sezony velice těžké a udržení se v soutěži by znamenalo podat opakovaně nadstandartní výkony. Je dobré, že s Holásky i s Attackem máme zápasy stále ještě před sebou a záleží tedy jen na nás, jak se se situací dokážeme porvat a hecnout se.
Dohrávka: Holásky.
Zbývá odehrát: Kobas, Attack, U Boba, Deportivo, Across, Schalke.

Prší, prší, jen se leje..

Je toho teď poslední dobou trochu moc.. Hrajeme téměř bez pauzy a tak opět jen v krátkosti, co se událo za poslední týden a něco.. Odehráli jsme celkem 4 utkání, z nichž jedno bylo přeloženo z původního nedělního termínu na páteční. Téměř všechny utkání poznamenal déšť.

Nejprve jsme odehráli utkání 20.kola s Nasanem C na hřišti Svážná. Sestavu jsme lepili na poslední chvíli a zněla takto: Nekwish – Milan, Ríša, Sykec,  Pája, Mira, Prochy. Bylo to tak, ne? V zápase jsme byli po pravdě řečeno horší celek. Hru tvořil soupeř a my až v závěru celého zápasu se postarali o malé zdramatizování. Jinak měli celý zápas pod kontrolou soupeři.  Poločas byl ukončen za děsivě vyhlížejícího výsledku 0:5. A s tím se dá už pramálo dělat. Nakonec utkání skončilo přijatelným výsledkem 4:6, kdy se postupně trefil Pája, dvakrát Prochy a účet zápasu uzavřel Sykec. Utkání se hrálo za vydatného deště, ovšem podmínky byly pro oba mančafty stejné, takže vymlouvat se na něco je čistá hovadina.
Carpe Diem vs. Nasan C 4:6 (0:5)
branky: Pája (Nekwish), Prochy, Prochy (Pája), Sykec (Pája).

Druhé utkání s Agromeli E bylo odloženo skrz promáčený terén, tvořící se kaluže a neustávající déšť. Nový termín byl netradičně v pátek v televizním prime time, ve 20:00. Musím uznat, s malým odstupem času, že se jednalo o zápas, kde jsme skutečně bojovali více, než je obvyklé. Takto bychom měli zabrat v zápasech až do konce sezony. Do sestavy se vrátil uzdravený Tomáš. Zápasy byl vyrovnaný a konečná remíza bylo rozumným rozřešením. V prvním poločase se nechutně k tyči trefil po střele ze střední vzdálenosti Pája (prosím nahlásit asistenta). Ve druhém poločase jsme inkasovali po přímém kopu. Zápas poznamenala slovní přestřelka neukázněných hráčů klubu s rozhodčím, za což si Ríša odnesl 4 žlutou kartu v sezoně a stopku do dalšího zápasu. Na obou stranách byly šance na rozhodnutí utkání, ovšem skóre se již neměnilo.
Sestava: Nekwish – Ríša, Pája, Milan, Tomáš, Mira, Petr.
Carpe Diem vs. Agromeli E 1:1 (1:1)
branky: Pája (doplnit)

Předevčírem nás čekal těžký dvojduel se Stones B a prvními Žabinskými Vlky B. Opět vzduchem poletoval lehký deštík. První duel poznamenala okleštěná sestava, kdy zápas odřekli Tomáš, Prochy, Sykec a nastoupit nemohl ani vykartovaný Ríša. Když se tento fakt spojí s pozdnějším příchodem Nekwishe ( ke konci prvního poločasu), máme tu zajímavou, leč nepříjemnou zápletku, aniž bychom o ni stáli. Ještě se sluší podotknout, že Michaldo nastoupil s bolavou achylovkou a Milan s bolavým kotníkem. Do brány se postavil Petr a zbylá čtyřka byla nucena hrát bez střídání. Podle očekávání dopadl i první poločas. Skore 0:4 se  již hrozně špatně otáčí. Navíc na to nebyly síly a ten den nám ani nepřálo štěstí. I přes početní nevýhodu jsme se dostali do nespočet šancí, které jsme trestuhodně zahodili. Nebojím se říct, že zápas se mohl vyvíjet úplně jiným směrem, nebýt naší upilované střelecké mušky. Bohužel, nezbývalo nám, než sklopit hlavu a přijmou vysokou prohru 0:6.
Sestava: Nekwish 2pol. (Petr – 1.pol) – Milan, Pája, Michaldo, Petr, Mira, (Petr – 2.pol)
Carpe Diem vs. Stones B 0:6 (0:4)

Posledním duelem byl zápas s prvními Žabinskými Vlky B. K trapné aféře z úvodu utkání ze strany ŽV B se nebudu vracet, protože popisovat něco, co mi o to nestojí je jen ztráta času. Jediné, co k tomu můžu říct je to, že co se dělo do futsalu nepatří a soupeř by si měl sáhnout od svědomí, jestli všichni hráči mají všech pět pohromadě a pokud se necítí zdraví, tak by si měli najít jiný sport, kde svoji agresivitu mohou do sytosti vybít. Netuším, co může být spouštěčem pro takové chování, ale rozhodně je to přinejmenším k pořádnému zamyšlení. Vlky jsme potrápili a paradoxně nám k tomu pomohla už zmíněná rozmíška. Sice jsme již prohrávali 0:3, ale skore jsme do poločasu dokázali snížit na 2:3 po téměř totožných akcích Páji s Petrem. V obou případech byl skórujícím Petr. V úvodu druhého poločasu jsme dokonce vyrovnali, šťastným střelcem byl Mira, když tečoval tuším že Ríšovu střelu. Tímto jsme vystříleli střelný prach a do konce utkání úřadovali už jen hráči soupeře. Nutno podotknout, že jsme jim to svými chybami notně usnadnili.  Branky jsme obdrželi vesměs ze standartních situací, které jsme řešili špatně a zkušený soupeř nám v tomto uštědřil velkou lekci. Konečné skóre se zastavilo na cifrách 3 a 7. ŽV si protentokrát vybrali slabší víkend, protože hra prvnímu místu podle mnohých přihlížejících neodpovídala. Vlci byli hratelní více než kdy jindy, přesto to na nás stačilo.
Sestava: Nekwish – Ríša, Milan, Pája, Michaldo, Mira, Petr.
Carpe Diem vs. Žabinští Vlci B 3:7 (2:3)
branky: Petr (Pája), Petr (Pája), Mira (Ríša).


Z posledních 4 duelů jsme získali pouhý bod, což není dobré. Nyní nás čekají bezesporu klíčové utkání sezony, na které se musíme co nejlépe připravit. V tabulce se stále držíme zuby nehty nad poslední sestupovou pozicí a to o bod. 

pátek 16. května 2014

Preview 23. a 24.kolo: Stones B a Žabinští Vlci B

V neděli nás čeká další dvojzápas. Teď si celkem futsalu užíváme, co? Jako ligisti.. V neděli to ovšem budou dva velice těžcí soupeři. Stones B jsou sice 10.tí v tabulce, ale co si vzpomínám, tak se mě proti nim nehrálo zrovna dobře. Na podzim jsme prohráli tuším že 1:2 a to brankou na konci utkání. Ale jistej si tím rozhodně nejsu a hledat to v análech se mi nechce. Druhý soupeř je celek Žabinských Vlků B. Ať už hrajeme s Béčkem, nebo dříve s Céčkem, tak jsme s nimi vždy pukli. Přijde mě, že za všechny jejich mančafty hrají stále ti samí lidé. 

Předpokládaná sestava: Nekwish - Ríša, Pája, Petr, Mira. Dále doufám, že už budeme moct počítat s Tomášem. Milan je zatím na 50 procent skrz práci. Prochy je namoženej a Michal má špatnou nohu. Sykec je mimo. No, věřím, že se nám podaří tým v neděli doplnit alepoň o dva hráče z uvedeného kvarteta nejistých. 

Sraz v neděli je ve 12:40 a hrajeme na KAMÍNKÁCH!

Návrat ztraceného syna

Dnes večer se v dohrávce s Agromeli E představí ztracený syn klubu Carpe Diem. Po vleklých zravotních potížích se opět v dresu č.8 na zádech obejví malý velký muž týmu, Tomáš. Věřím, že i přesto, že dlouhou dobu s týmem nebyl prakticky v žádném kontaktu vytěží ze svých zkušeností maximum a pomůže týmu k potřebné výhře.

Pravděpodobná sestava: Nekwish - Milan, Ríša, Pája - Mira, Petr, Tomáš.

Sraz dnes v 19:35 na OKRUHU! POZOR! NA OKRUHU!

úterý 13. května 2014

Změna času startu pátečního zápasu

Pánové, dnes mě přišla SMS od p.Poláka, že páteční dohrávka s Agromeli E na Okruhu začne ve 20:00! Původní termín byl 19:30! Takže sraz je s definitivní platností v 19:35 na místě! Prosím všechny, kdo se ještě nenapsali, aby oznámili svoji účast / neúčast. Děkuji!

pondělí 12. května 2014

Dohrávka s Agromeli E už tento pátek

Už v pátek bychom měli odehrát odložený zápas proti Agromeli E. Start zápasu je naplánován na 19:30 na OKRUHU! Napište se prosím všichni do přítomnosti, ať víme, jak jsme na tom. Díky.
Sraz v 19:10 na místě!

pátek 9. května 2014

Preview: 21. a 22.kolo, Nasan B a Agromeli E

Dnes skutečně krátce. Článek píšu v nouzových podmínkách, protože doma maluju. V neděli nás čeká Nasan B a Agromeli E. Jsou to o poznání těžší soupeři, než jsme měli na úvod jarní části. Oba celky se pohybují lhece v horní polovině tabulky, přesto si troufám říci, že na podzim jsme byli oběma slušnými soupeři. Nejinak tomu doufám bude i nyní..

Pár vrásek na š¨čele mě dělala sestava. Stále nejde Prochy a Tomáš. K nim se nyní přidal Petr a Michaldo je zraněný, avšak dojde, kdyby mělo dojít k nejhoršímu a hrozila kontumace. Pravděpodobná sestava je tedy nyní tato: Nekwish - Ríša, Milan, Sykec, Mira, Pája, (Michaldo). Věřím, že alespoň takto slezeme.

V neděli je sraz v 13:35 na místě. První zápas staruje ve 14:00. Hrajeme na Svážné!

neděle 4. května 2014

Tomáš na druhou polovinu sezony

Konečně nějaká dobrá zpráva. Volal mi člen síně slávy futsalových kanonýrů Tomáš, že s jeho službami můžeme počítat na druhou část jarní sezony, tzn.na poslední 3 hrací víkendy. Datumově to vychízí zhruba od půlky května. 

Jeho zranení nohy se zlepšilo natolik, že po injekci, kterou absolvuje by skutečně mohl opět po dlouhé pauze navléknout dres s číslem 8 na zádech.
Věřím, že jeho přítomnost ještě více oživí už tak dost živou hru naše celku.

sobota 3. května 2014

Dohrávka s Holásky nejspíše 25.5.

Byl předběžně určen termín naší dohrávky s Holásky. Zápas byl přeložen z minulé neděle na nový termín. Nový termín je neděle 25.5. od 15:30 na RYBNICKÉ (Okruh). Ten víkend jsme původně neměli nic hrát, nově si tedy napište do deníčků tento zápas.
Pokud se ještě termín, či čas zápasu upraví, budu Vás o tom informovat..