pátek 29. listopadu 2013

Mediální spekulace

"Článek zkopčen ze sportovní rubriky celostátně prodávané nejmenovaného deníku:"

Tradiční brněnský futsalový celek Carpe Diem, aktuálně hrající ve 2D brněnské třídě nemůže být spokojen se svým tabulkovým umístěním v letošním ročníku soutěže. Cestu ven z bláta, ve kterém je celek zatím pouze po kotníky (jelikož je soutěž ve své polovině) vidí v posílení kádru o dva nové členy, kteří by během zimní pouze měli nazout klubové střevíce s gumovými kolíčky.

Obě jména byli již odtajněny během podzimní pauzy, nejsou tedy žádným tajemstvím. Jedná se o zkušené a protřelé šedé vlky futsalového pralesa Pavla Bergera a Radka Němce.

Jaký je aktuální stav přestupových tahanic jsme zjišťovali u managera klubu Pavla Jeřábka, kterého jsme telefonicky zastihli na zasloužené dovolené na Hawai. 
Co nám dnes už legenda klubu sdělila? „Nezlobte se, k věci se nebudu vyjadřovat. Kdo vůbec jste?“ Vypadá to, že Král Pája, jak je nazýván svými spoluhráči nebyl právě v dobrém rozpoložení, proto jsme požádali o vyjádření v současnosti zastupujícího vedoucího, mnohem příznivěji naladěného Petra. 
Co nám k přestupu řekl? „Tuto informaci můžu potvrdit. Probíhají přestupová jednání s klubem Excalibur o transferu Pavla Bergera a jak se zdá, vedou k rychlému a zdárnému konci. Finanční vyrovnání mezi kluby Vám nesdělím, s tím ani počítat jistě nemůžete. Prakticky zbývá už jen zdravotní prohlídka, kterou provedu osobně a Pavel může za klub Carpe Diem nastoupit. Ohledně Radka Němce Vám bohužel nic blíže říci nemohu, nemám v tuto chvíli potvrzené žádné ověřené informace, nezlobte se.“ Tolik k vyjádření zástupce klubu CD Petra Balhárka.


Z vyjádření obou hlav z vedení klubu lze usuzovat, že přestup prvně jmenovaného Pavla je již téměř hotovou věcí, ovšem ohledně Radkova příchodu se vyrojilo poslední dobou stále více nejasností a neúplných informací, což nepřímo potvrdil svými slovy i Petr. Domněnky o tajemném oblaku kolem přestupu Radka potvrzuje i fakt z klubových stránek CD, kde se dosud Radek Němec nijak nevyjádřil k důležitým událostem  a dění v klubu. Jak dopadne tento přestup? Rozšíří se celek působící na brněnské scéně necelých 6 let o jedno, či dvě jména? Na to nám odpoví následující měsíc.

úterý 26. listopadu 2013

Od pondělí tréninky v Bílovicích

Od příštího týdne jsou tréninky v Bílovicích. Tréninky budou vždy v pondělí od 19:30 v bílovické hale tak, jak tomu bylo loni.

První trénink je tedy již v pondělí 2.prosince! Sraz na místě vždy v 19:20!

Všichni pište svoji účast / neúčast  na tréninku vždy nejpozději do neděle, aby byl prostor pro případné doplnění kádru odjinud.

sobota 23. listopadu 2013

KOBAS CUP rozpočítán, výběr peněz

Až na tradiční černé ovce týmu :-) se už téměř celé mužstvo vyjádřilo k účasti na Kobas Cupu 2014. Níže je tabulka s rozpisem částek, která je potřeba zaplatit.

Na turnaj se z klubu přihlásilo v tuto chvíli 7 lidí, což je dostatečný počet - Petr, Mira, Milan, Ríša, Sykec, Nekwish, Pavel.

Svoji účast zamítl Tomáš a Pája (pokud by bylo málo lidí, šel bych). Nevyjádřil se Prochy a Radek. Michaldo má rehabilitaci s nohou až do ledna, takže s ním počítat zřejmě také nemůžeme. Jak ho znám, zdráv bude nejdříve v polovině jarní části soutěže.

Co ovšem Michaldovi nebrání je se opět ujmout otěží finančníka klubu. Prosím tedy všech 7 přihlášených hráčů, aby poslali 158Kč / osobu na Michaldův účet. Pokud by došlo ke změně u zbylých 5ti lidí - že by nakonec někdo hrál, řešil by se výběr individuálně stejnou částkou. Ta by se poté buď rozdělila mezi ostatní, nebo by zůstala v kase klubu jako rezerva.

Číslo účtu je: 670100-2209143634/6210
Zprávu pro příjemce uveďte své jméno + turnaj. Takže například: "Albert Kobas"
Částka: 158 Kč

TERMÍN PRO VYBRÁNÍ PENĚZ JE DO KONCE LISTOPADU, což je do konce příštího týdne!! není to žádná velká pálka, tak doufám, že s vyýběrem nebudou potíže.. Prosím pohlídejte si to, ať to Michaldo do konce měsíce má na účtě! Díky.

čtvrtek 21. listopadu 2013

Sranda.. nebo ne? :-D

Doporučuji pustit v dobrém rozlišení a ve větším okně..





středa 20. listopadu 2013

KOBAS CUP přihlášen

Byli jsem přihlášeni na lednový turnaj KOBAS CUP 2014.

Letmé propozice:
První ročník turnaje Kobas Brothers Brno. Turnaj probíhá 11.-12.1.2014 v hale TJ Sokol Prštice. Začátek turnaje sobota 9:00. Hrají se 4 skupiny po 5 mužstvech a postupují 2 nejlepší ze skupiny. Hraje se podle futsalových pravidel a věcné ceny pro první tři mužstva jsou připraveny. Občerstvení je zajištěno. Startovné na tým 1100,-.

Přihlášení hráči:
Michaldo, Petr, Milan, Mira, Ríša, Sykec.

Na koho vyjádření se čeká:
Nekwish, Prochy, Tomáš. Ohledně Pavla a Radka prosím jejich nálezce, aby zjistili jejich resumé.

Nejdou:
Pája.

PROSÍM TY, CO SE JEŠTĚ NEVYJÁDŘILI? ABY TAK CO NEJDŘÍVE UČINILI. Přihláška bude platná až po zaplacení turnaje, který by měl být co nejdříve. Po zjištění statusu zbylých neozývajících se bude turnaj rozpočítán a poté zde bude uveřejněno, kolik kdo zaplatí a to v co nejkratším možném termínu.

úterý 19. listopadu 2013

Výběr štulpen

Dresy jsou schválené, je na řadě vybrat vhodné štulpny. V nabídce máme 6 kousků v kombinaci modré s bílou. Dále jsem si troufl dát k porovnání i černobílou kombinaci. Do kolonky "DRESY" napište svůj názor, které se Vám líbí nejvíce. Po dohodě nebudou s ponožkou, ale s gumou.. Doufám, že vybereme ty nejlepší..


pondělí 18. listopadu 2013

Dresy

Originální obrázek dresu:


Dres s logem:


Tabulka velikostí:


Popis dresu:



Link na nákup dresů:
http://www.fotbalove-dresy.cz/fotbalove-dresy-legea/kratky-rukav/fotbalove-dresy-legea-dres-gibilterra

sobota 16. listopadu 2013

Shrnutí schůze

Včerejší schůze se zúčastnilo 8 lidí z celkového počtu 10ti v týmu. Nemá tedy cenu zde rozpitvávat do detailu, kolem čeho se schůze převážně točila, každý to ví. Jen ve zkratce, po dobu mé "nepřítomnosti" přebírá vedení klubu korunní princ Petr

Níže napsané řádky jsou tedy již jeho slova.. 



Na včerejší schůzi jsme se domluvili na pár bodech:

1. tréninky v Bílovicích - osobně bych je chtěl od prosince, hned v pondělí zavolám Tomovi a domluvím se s ním na organizaci.
2. zimní příprava - letos, resp. po Novém roce nebudeme hrát Kajot zimní ligu, ale vybereme si ze 2 turnajů a jsou to tyto:
KOBAS CUP 2014 - hraný v hale TJ Sokol Prštice (cca 10km od Brna) a to dne 11.-12.1.2014 a startovné je 1100Kč
DAVE´S CUP 2014 - hala v Rousínově, termín 4.-5.1.2014, startovné 1190Kč (ještě než jsem dopsal článek, tak už mám info, že místa jsou)

Na oba turnaje jsem již psal mail s dotazem, zda jsou volní místa. Více info si každý může najít na BAFu. Vím, že jsme se bavili o turnaji jednodenním, ale takový zatím po Novém roce v nabídce není, ale já chci odzkoušet nové hráče, ať se do týmu adaptují co nejdříve.

Dále budeme pořádat 2. ročník Carpe Diem Cupu, který jak věřím bude tradičním turnajem v tradiční zimní pauze. Měl by se konat v Bílovicích, kde je kvalitní zázemí a opět pozveme naše spřátelené týmy Antabus, R.S.T. a Bílovický Motherfuckers Team :-) K zamyšlení ovšem je, v jakém termínu náš turnaj pořádat, protože bychom ještě mohli zkusit TURNAJ NADĚJÍ na Okruhu a ten bývá v půlce března. Loni jsme totiž byli tak trochu fyzicky unavení po odehrání Kajotu, CD Cupu a Turnaju Nadějí v jednom měsíci.

3. jsou nové dresy - jsem velice rád, že se každému líbily a tak tedy můžou jít do výroby. Vpravo máte nový odkaz DRESY, kde si napište velikost svého dresu - štuplny budou tmavě modré (bereme tu 3. z prava). Ohledně čísel - ponechal bych stejná, jako máme na stávajících dresech, jen poprosím Pavla a Radka, aby si k vel. dresu napsali i své číslo a nejlépe takové, které ještě nikdo nemá :-) Na dresech tedy zepředu bude lodo CD, tak jak to měl včera Pája vytisklé a vzadu nahoře bude CARPE DIEM BRNO 08 a číslo.

Nevím, zda má cenu řešit dresy ještě před koncem roku, ale na turnaj Nadějí bychom v nich již vyběhnout mohli. Cena za dres + trenky je 452Kč a štulpny stojí 60Kč. Peníze se budou posílat Michalu Koláčkovi - nás pokladník - a to tak, že dokud nebudou peníze vybrány, tak se žádné dresy objednávat NEBUDOU! A ještě jedna věc, bude se vybírat ještě 100Kč od KAŽDÉHO hráče za členství na rok 2014 (FUTIS)

Dále bych chtěl dát navědomí, že jsem s Pavlem Bergrem domluvený, že během příštího týdne vyřešíme jeho přestup z týmu Exculibur do CD.

úterý 12. listopadu 2013

Krátké zhodnocení podzimu, statistiky

Na tabulku není pěkný pohled. Po podzimní části jsme skončili na 15.tém předposledním místě. Takový výsledek jsem si nepředstavoval ani v těch nejčernějších snech. Mým cílem bylo hrát klidný střed kolem 10.tého místa. Při pohledu na tabulku a na jména soupeřů, nebyl stanovený cíl nikterak nereálný. Myslím, že s celky od 8. místa níže jsme body udělat mohly, ovšem až příliš často jsme narazili na různé klubové problémy, počínaje marodkou, přes tristní účast na trénincích, vlastní hloupé chyby a taktickou nevyspělostí konče. Lepší umístění jsme si bohužel nezasloužili a to je holý fakt.

Za námi se umístilo už jen RST, které je na tom podobně, ba ještě o něco hůře, nežli my. Obraz tréninků tohoto podzimu se zcela výmluvně podepsal do tabulky 2D třídy. RST mělo stejný problém, na tréninky chodili v málo lidech, nebo za sebe poslali náhradu.. Výsledek? V obou případech ocas soutěžní tabulky. 2.třída skutečně není třída 3. jak jsme si mohli všimnout, zde je každý zápas těžký a body nám do kabele nenaskáčou sami. Chtělo to mnohdy od jednotlivců jiný přístup k dění v klubu. Nestalo se.

Situace v tabulce i přes špatné umístění není úplně beznadějná. Máme celkem solidní kontakt s týmy nad námi. Pokud by se nám na jaře povedlo pár zápasů zvládnout lépe, než na podzim, umístění kolem 10.místa je reálné. To však maluji ten nejlepší scénář. V mé hlavě byl pozitivní scénář i před začátkem sezony a jak vše dopadlo vidíme sami. V horším případě se budeme až do konce sezony plácat u dna a tvrdě bojovat o každý bodík. Kvalitu soupeřů máme vyzkoušenou a tak věřím, že při alespoň průměrné docházce na zápasy a tréninky jsme schopni nebýt pouhým otloukánkem soutěže.

Podzimní část ovládly dle očekávání Žabinští Vlci B, pronásledovaní Acrossem a Schalke. V týmech působí rovněž nejlepší střelci dosavadní soutěže.


Za 15 zápasů jsme nastříleli 41 branek, což je v průměru 2,73 branky na zápas. Není to nic, nad čím bychom mohli jásat, ale o propadák se také nejedná. Na tři vstřelené branky se dá vyhrát nejeden zápas.. ovšem to by nesměla být druhá statistika taková, jaká je. V obdržených brankách máme na kontě za 15 utkání 61 branek. Průměrně tedy dostáváme na zápas přesně 4 branky. K tomuto numeru nám zásadně pomohla druhá část soutěže, kdy zápasy bez střídání, či s jedním na střídání se mnohdy proměnili ve střelecké hody soupeřů. Bohužel, vzdorovat šlo jen velmi těžce.

CD je na předposledním místě také v tabulce Fair Play. Za podzim je nám podařilo nasbírat 12 žlutých karet a 1 červenou.
Nejaktivnějším v této oblasti byl Prochy za 1 červenou + 1 žlutou a Ríša za 4 žluté.


Kanadské bodování od posledního zveřejnění doznalo velkých změn. Na čele přezimuji já s 15ti body na kontě za 7 branek a 8 asistencí. Dlouhodobý leader Mira končí na místě druhém a stává se rovněž nejlepším střelcem podzimu s 10ti trefami. Celkové skóre kanadského bodování u něj činí 10 + 4. Na třetím místě je Ríša, který také výrazně přispívá letos do kolonky vstřelené branky týmu, jeho výsledek 8 + 2 je solidní. Svůj spolehlivý bodový standart si udržel i Petr. Je na 9ti bodech za 5+4. Dále následuje trio marodů Tomáš (4+5), Prochy (5+3) a Michaldo (1+5). Dále následuje Nekwish (1+1), Sykec (0+2) a Milan (0+1). 


El Classico pro Carpe Diem

El Classico vyznělo s odřenýma ušima nakonec pro nás. Ukončili jsme tak alarmující desetizápasovou sérii bez výhry a odpoutali se na vzdálenost 4 bodů od posledního RST.

Sestava byla jasná už několik dní předem. Nikdo neomarodil, nikdo na zápas nezapomněl a tak jsme mohli nastoupit v této sestavě: Nekwish – Milan, Ríša, Pája, Mira, a Petr. Měli jsme tedy alespoň jednoho na střídání oproti třem našeho soupeře RST.

Před zápasem byla určena taktika, že se nebudeme nikam hnát. RST neumí pořádně hrát do plných a dělá jim to problém stejně jako nám. I vzhledem k počtu bylo rozumné síly šetřit a začátek nepřepálit. Tímto jsme RST vložili do rukou iniciativu, která jim vydržela skutečně celý zápas. V porovnání držení míče bychom asi těžce prohráli, ovšem na branky se nám nakonec v posledních minutách podařilo urvat všechny tři body.

Zápas začal bez výraznějšího oťukávání, oba týmy se dobře znají z tréninků a tak vědí, co od sebe očekávat a že nejdůležitější je ubránit Páju. Po jednom z našich rohů se situace obráncům RST vymkla z rukou. Pája dostává míč na vápně, kvedlá a pod nohy obránce pálí prudkou přízemní střelu. Tu sice golman vyráží, ovšem pouze k Ríšovi, který z metru posunuje míč do prázdné brány. Vedení 1:0 nás mírně uklidňuje. O pár minut akce jako z kopíráku. Rozehrání ze stejného rohu, Pája dostává míč na vápno, kvedlá, ovšem nyní tak kvalitně štrykuje, až si umyl jednoho obránce, druhého a náhle…. Kosa! Kosa ze zadu jako svině. Penalta! K míči se staví Petr, ovšem Nekwish mu trhá míč z ruky a s jiskrami v očích a ďábelským úsměvem  se těší na exekuci. Exekuce katastrofální. Nekwish svojí šajtlí posílá míč doprostřed pupku golmana RST. Míč se odráží do háje. Nejde si vysvětlit Nekwishovu exekuci jinak, než že si spletl pro ten okamžik futsal s kuličkami a mermomoci se snažil míč dostat do důlku – pupíkové dírky golmana soupeře. Ruka boží ovšem zasahuje. Rozhodčí exekuci nechává opakovat, protože golman vyběhl brzy. K míči jde opět Nekwish, protože podle vyjádření rozhodčího musí opakovat ten samý rozehrávající. Nekwishovi šeptám do ucha, aby kopal placírkou. Nekwish se rozbíhá… a placírkou trefuje golamana doprostřed pupku. Neuvěřitelné! Štěstí však stálo na naší straně, tentokrát se míč jakýmsi záhadným způsobem odráží lehkým obloučkem do šibenice branky. Vedení 2:0 a první branka Nekwishe v sezoně, čímž v tabulce kanadského bodování předbíhá jak Sykece, tam Milana. Obdivuhodná statistika na golmana. Do poločasu inkasujeme kontaktní branku. Po nezvládnutí pokrytí hráčů v obraně po vyšachování inkasujeme. Nadáváme si do kokotů. Poločas skončil našim hubeným vedení 2:1.
Karty byly rozdány jasně. RST se vrhne ještě větší vervou do útočení, my se budeme pokoušet brejkem utnout soupeři tipec. Dlouho to vypadá, že tlaku soupeře odoláme až náhle… Přímý kop zhruba z 10ti metrů z mírného úhlu. Máme postavenou zeď, Nekwish vedle zdi. Hráč RST provedl rozehrání tak chytře a technicky, že přehodil zeď i s Nekwishem a byla vyrovnáno. Pěkný okamžik, škoda že nebyl náš. Je vyrovnáno a je také zcela jasné, že pokud se rozhodne na jednu, či druhou stranu, půjde skutečně jen o jeden jediný gól. Od obou celků se střelecké hody očekávat nemohly. Párkrát jsme měli namále, párkrát jsme udeřili zase my. Rozhodnout se mohlo na obě strany. Nakonec se fotbalové štěstíčko přitočilo jako čamrda k nám. Vysílám Ríšu nadýchanou přihrávkou do brejku jeden na golmana. I přes Ríšovo nechtěné popostrčení si míče moc dopředu dokázal míč na poslední chvíli prostrčit pod nohy golmana a poslat nás zhruba 4 minuty před koncem do vedení 3:2. Rozhodujícího vedení! Mírně hektický konec utkání jsme zvládli a připsali si 3 body, na které jsme čekali od 15.září.  Myslím, že takticky jsme zápas celkem zvládli. Herně méně. Bylo tam mnoho chyb, nepřesností a také často evidentní lenost. Na druhou stranu jsme měli vyloženější neproměněné šance, než RST. Sám na golmana po brejku šel ještě jednou Ríša – nedal, já jsem se ocitl v brejku a po lobu přes golaman nastřelil tyčku, nebo ještě můžu zmínit šance Ríši v prvním poločase po parádně rozehraném rohu Petrem, kdy Ríšovi chybělo půl kroku k trknutí míče do prázdné brány. RST se do tolika šancí dostat nedokázala a snad i proto mohu říct, že body si odvážíme zaslouženě.
Carpe Diem vs. RST 3:2 (2:1)
branky: Ríša (Pája), Nekwish (p), Ríša (Pája)

Je konec podzimní části soutěže. Končíme na 15.místě. Děkuji všem, kdo týmu věnoval svůj volný čas.  

pondělí 11. listopadu 2013

Máme dva podzimní krále Tipovačky

Vyrovnaný souboj o špici Tipovačky nerozhodlo ani poslední letošní kolo. Krále podzimu tedy máme dva - Mirka a Ríšu, kteří si shodně připsali na svůj účet 34 bodů. Dále se nám to vše pěkně odstupňovalo po 3 bodech. Na 31 bodech zakotvila další dvojice, tentokrát se jedná o Petra a Páju. O další tři body méně má Vláďa (28b), o další tři méně potom Sykec (25b) a aby toho nebylo málo, tak s 22 body ukončil podzim na 7.místě Milan. Michaldo s Nekwishem jsou ocásci soutěže.

Nyní nás čeká několikaměsíční pauza. Jarní, druhá část Tipovačky odstartuje začátkem dubna společně s naší jarní futsalovou soutěží.

Ať žijí králové! Gratulace.

1. MIRA, RÍŠA - 34b
3. PETR, PÁJA - 31b
5. VLÁĎA - 28b
6. SYKEC - 25b
7. MILAN - 22b
8. MICHALDO - 4b
9. NEKWISH - 3b

pátek 8. listopadu 2013

Tréninky, posezení, míč

Tréninky – včerejší trénink byl poslední venkovní. Dohodli jsme se s RST, že nemá cenu tahat kočku za ocas a prohlubovat docházkovou mizérii. V neděli odehrajeme poslední podzimní utkání, čímž pro nás venkovní sezóna skončila. Poté se můžeme dále domluvit, jak to bude letos s tréninky v hale. Tímto bych chtěl poděkovat všem, kdo na trénink zodpověděně chodil.

Posezení – příští pátek 15.11. bude posezonní posezení. Pište se prosím do přítomnosti, kde je udělaná nová kolonka. Potřebuji vědět počet kvůli rezervaci. Na začátku příštího týdne jdu dát rezervačku pro tolik lidí, kolik se ozve.

Míč – Petr zakoupil nový klubový míč. Na páteční akci by tedy bylo záhodno mu za míč dát adekvátní částku. Proto počítejte prosím s tím, že se bude pár peněz vybírat na tuto věc. 

čtvrtek 7. listopadu 2013

Preview: 15.kolo - Rychle Složený Tým

V neděli nás čeká poslední podzimní zápas s naším tréninkovým partnerem RST. Bude se tedy jednat o velké derby a prestižní zápas. Smutné na všem je, že to bude boj o poslední pozici v soutěži a o to, komu nakonec zůstane v ruce černý Petr. Věřím, že i ze strany RST půjde o důležitý zápas a náležitě se na něj připraví a namotivují.

Pravděpodobná sestava by měla vypadat takto: Nekwish – Sykec, Milan, Ríša – Petr, Mira, Pája. Konečně to vypadá, že budeme mít dobrý počet lidí na zápas a tak vzniká i větší šance na zisk bodů.

RST máme co oplácet, v posledním našem měření sil jsme kapitulovali tuším 3:5, což byla naše jediná loňská porážka.

RST je v současnosti 16.místě tabulky s 8mi body a skórem 22:60. My jsme na místě 15.tém s body devíti a skórem 38:59. Máme tedy podobou bilance obdržených branek, ve vstřelených jsme na tom o poznání lépe. Celek na 14.místě je od nám vzdálen 4 body a nemůže být tedy předstižen. Už teď je tedy jasné, že 15. A 16.místo zůstane přes zimní přestávku obsazen námi a RST.

Myslím, že postavení v tabulce není náhodné. Vezmeme-li si takovou účast na trénincích nás a RST, jsme na tom dost podobně a vše se odráží i v tabulce soutěže. Je to sice jen jeden z aspektů dření dna hubou, ale nevěřím, že ostatní celky by na tom byli s docházkou na trénink tak bledě..

POZOR! Pokud si někdy někdo tiskl rozpis zápasů, tak původně byl zápas s RST naplánován na Kamínkách. Před sezonou došlo ke změně, svoje poslední utkání podzimu odehrajeme na SVÁŽNÉ! Sraz bude v 11:50!


Pojďme borci, poražme ty žlutý banány!

středa 6. listopadu 2013

Zázrak se nekoná

Dva podobné zápasy jsme odehráli v neděli na hřišti Svážná. První poločas jsme dokázali soupeři vzdorovat, ve druhém nás soupeř jasně přehrál. Výsledkem  jsou dvě prohry.

Sestava byla opět chudá.  Nekwish – Pája, Ríša – Petr, Mira. Do druhého zápasu stihl dojít i Milan a tak nám mohl vypomoci i on.

Oba zápasy měli jedno společné a to jeden klíčový hráč v dresu soupeře, který prakticky udělal zápas. V dresu Schalke to byl borec v oranžových štulpnách Hladký, v dresu Acrossu hráč s 23 na zádech - Ševčík, shodou okolností Tomášův kámoš. Když se nad tím tak zamyslím, tabulka střelců naší soutěže mluví jasnou řečí. Tři nejlepší střelci soutěže rozhodli duely proti nám. Ať už si vezmeme Žabinské Vlky B, kde nám hráč Hansl v zápase dal 4 góly (dnes na 2.místě střelecké tabulky s 24 brankami), nebo hráč Hladký ze Schalke (3.místo s 22 brankami) – dal nám 3 branky, či hráč Acrossu Ševčík, který nám uštědřil hned 4 trefy, což ho posunulo do čela střelecké tabulky s 28 brankami.  Ono se řekne, zaměřme se na hlavního střelce a pohlídejme si ho, je to logické, ovšem v počtu, v jakém chodíme na zápas je to nereálné.

Zápasy se mě nechce popisovat, není ani moc co. V první půli jsme hráli vcelku slušně, a soupeři co se týče skóre dokázali vzdorovat. Druhý poločas se naše hra rozsypala jako domeček z karet a z brejků jsme často inkasovali. Mrzí mě vysoké skóre obdržených branek (7 a 8), naopak je alespoň trochu povzbuzující, že dokážeme i v tak malém počtu proti celkům z horní poloviny tabulky vsítit 3, potažmo 4 branky, což by za normálních okolností mnohdy stačilo minimálně na bod.

Carpe Diem vs. Schalke 2:7 (2:2)
branky: Ríša (Mira), Pája (Nekwish)

Carpe Diem vs, Across 4:8 (2:4)
branky: Petr (Pája), Pája (Petr), Ríša (Petr), Petr (Pája)


Paradoxem je, že to, kde nás v současnosti nejvíce tlačí bota, a to slabá účast na zápasech, prospěla po herní stránce mě. Herně jsem se konečně chytl a branky po mizérii první poloviny podzimu také nějaké přidávám. Budu se opakovat když řeknu, že bych byl o mnoho radši, kdybychom byli v tabulce o pár míst nahoře výměnou za to, že se mi začalo střelecky více dařit. Nedělei se bodově povedla i Petrovi, který protrhl smůlu a konečně po dlouhé době skóroval. Hold, podzim je ve svém závěru a s tabulkou už zázraky dělat nepůjde, čeká nás poslední duel s RST, který rozhodne, zda přezimujeme na pozici předposlední, nebo poslední. Každopádně přes zimu je o čem přemýšlet. 

úterý 5. listopadu 2013

Závěrečné podzimní 10.kolo Tipovačky

S koncem podzimní části soutěže končí i Tipovačka pro podzimní část. Se soutěží se opět potkáme na jaře se startem jarní části. Poslední kola udržují mírný náskok na čele Mira s Ríšou a vypadá to, že v posledním kole si to rozdají o podzimního polovičního krále. S dvoubodovým odstupem by si chtěl 3.místo uchránit Pája, před zle dotírajícím Petrem a Vláďou, kteří jsou vždy o jeden odstupňováni. S větším odstupem ze 6.místa kouká Sykec a ze 7.Milan. Michaldo s Nekwishem soutěž vzdali hned, jak zjistili, s jakými Tipérskými veličinami by se museli potýkat. Nedivím se jim.

Poslední kolo bude klasické, bez žádných zvláštností. První 4 zápasy budou z naší soutěže, zbylé dva poté z anglické a italské fotbalové ligy, kde si posvítíme na zápasy o špici. 

ACROSS vs. SCHALKE
RST vs. CARPE DIEM
SOKOLNICE vs. HOLÁSKY
AGROMELI E vs. NASAN C
MANCHESTER UTD vs. ARSENAL
JUVENTUS vs. NEAPOL 

pátek 1. listopadu 2013

Změna v Tipovačce

Nekwsih v plné zbroji
Vzhledem k včerejším událostem jsem se rozhodl zrušit poslední tip v Tipovačce, zda Nekwish dojde na zápas nebo ne. Mám potvrzeno, že Nekwish v neděli dojde a bylo by nefér nechat tip ve hře.

Nekwish byl včera na tréninku. Pravděpodobná sestava na nedělní zápasy tedy vypadá: Nekwish - Pája, Ríša - Petr, Mira. Na druhý zápas možná dorazí Milan po útěku z práce..

Mimojiné se na tréninku ukázala i naše jarní potencionální posila - Pavel Berger. Nemůžu se zbavit dojmu, že se v herním projevu dosti podobá legendě klubu Danu Suchánkovi. Pamětníci si na něj jistě vzpomenou. Vše je myšleno v dobrém slova smyslu. Pavla si v týmu dokážu představit a myslím, že by byl dobrou posilou.