pátek 27. září 2013

Tréninky

Michaldo už napsal peprnější příspěvek do diskuze. Já se budu držet více při zemi, ovšem tím neříkám, že mě věc neštve.

Letošní tréninky zatím stojí za zlámanou grešli. Může za to z části počasí, z části naše slabá docházka. Vše vyvrcholilo minulým zrušením z naší strany a včerejší směšnou účastí. Včera byli na tréninku jen 4 lidé! Mira, Michaldo, Milan a Prochy, z nichž se dva posledně jmenovaní navíc potýkají se zdravotními problémy a jejich účast jim tak slouží o to více ke cti. Ani jsem se radši neptal, jak trénink vypadal a jestli nám RST někoho půjčilo, každopádně je ta trapné a nedůstojné.

Původně na tréninku se měl objevit Ríša, který účast potvrdil na 90 procent. Sykec psal, že dojde podle toho, jak na tom bude se zubem, který mu měli trhat. V obou případech tu visela ve vzduchu možnost absence, ovšem v obou případech také bylo možné vzít mobil a napsat pár slov s potvrzením, že člověk nedojde. Nekwish na SMS zaslanou v úterý nereagoval. Pár slov padlo také o Prochyho kámošovi, který nakonec také nedošel, jak vidno. Škoda.
No..co k tomu říct.. chybí tomu kousek kolegiality, nesobeckosti a hlavně přemýšlení, že když člověk nedojde - nebo spíše dostatečně jasně se nevyjádří, může něco zkazit i všem ostatním. Není nás v týmu dvacet, každá absence je bohužel znát.

Já jsem nemocný a dostavit jsem se nemohl. Kdybych však věděl, jak to skončí díky nekomunikaci v týmu, do té blbé brány bych si stoupl, aby nás bylo aspoň pět. Perou se ve mě dva pocity. Jeden je o tom, že jsem svojí neúčastí také přispěl svojí troškou do mlýna. Na druhou stranu jsem po celých 5 let nejpoctivější chodič a když jednou za dlouhý čas onemocním, tak proč bych se měl strhat? Myslím, že jsem jeden z těch, který má právo na to být doma, když se necítí dobře. Každopádně mě jakožto vedoucího klubu situace sere.

Věřím, že se do budoucna nebude situace opakovat a takový srandičky, jako účast na 50, 60, 70, 80, 90 procent si každej strčí za klobouk. A pokud to skutečně neví, tak oznámí (potvrdí - vyvrátí) svoji účast alespoň SMSkou ihned, jak bude něco vědět. Závisí na každém mnohdy i osudy ostatních. 

Děkuji čtyřem bojovníků, co byli včera na tréninku.

středa 25. září 2013

Preview: 5.a 6.kolo - Nasan C, Agromeli E

V neděli nás čeká 5.a 6.kolo naší 2D.třídy. Soupeři nám budou nejprve od 12:20 Nasan C, přičemž bez přestávky plynule navážeme zápasem s Agromeli E.

Sestava je pro neděli ještě dosti otevřená. V přítomnosti na zápasy to zatím zeje prázdnotou a tak se dá jen domnívat. V bráně bud jistě Nekwish. V obraně by neměl chybět Milan, Ríša a Michaldo. V útoku poté Mira, Petr a Tomáš. Prochy má stop na jeden zápas a do sestavy se zařadí až na druhý špíl s Agromeli E. Otazník visí bohužel nade mnou, protože na mě vlezlo všem dobře známe trio rýměčka, kašlíček a krkobol. Chtěl bych být od neděle ve stavu, kdy budu moct nastoupit, ale zaručit to nemůžu. Tím odpovídám i na zítřejší trénink. Uvidím zítra, jak se budu cítit.

Před sezonou byly oba týmy pasované do role favorita 2D třídy. Agromeli E se prozatím tuto roli daří plnit obstojně, je na 7.místě, zato Nasan C se nečekaně krčí u dna naší třídy. S Nasanem C jsme se střetli v zimní lize a těsně jsme prohráli díky naší specialitě – tragickém úvodu utkání a brzkém prohrávání. Není možné však ani jeden ze zápasů podcenit, či se řídit něčím v minulosti. Věřím ale, že především s Nasanem C jsme schopni urvat opět nějaký ten bod. Dle tabulkových čísel se Nasanu C prozatím nedaří střílet branky a je nejhůře střílející s pouhými 6ti brankami ze 4 zápasů. Tento klub stále čeká na své první vítězství v ročníku. Letos má bilanci 1 remíza a 3 prohry.

Agromeli E je na tom o poznání lépe. Ve čtyřech zápasech jich polovinu vyhrál a v druhé polovině odešli borci se sklopenou hlavou. S tímto celkem jsme se nikdy nesetkali a proto to pro oba týmy bude premiéra. Co nehraje v náš prospěch je, že s Agromeli E hrajeme své druhé utkání ihned po Nasanech, naopak Agromeli E bude čerstvé a plné elánu.


Poprvé hrajeme na hřišti Svážná! Sraz ve v 11:50, první zápas začíná ve 12:20.

úterý 24. září 2013

Statistiky

Konečně jsem se dostal ke statistikám po dvou odehraných víkendech. Začnu tabulkou naší 2D třídy. Je to pohled více než pěkný. Náleží nám prozatímní 6.pozice. Na čele se usadil podle očekávání celek Žabinských Vlků B, kteří jsou favorité celého ročníku. Druhé místo patří Jezdcům, kteří v prvním kole zametli i s námi. Opačný konec tabulky náleží bez bodu týmům Attack a Deportivo. Jsme na začátku soutěže a tabulková umístění po každém kole doznají velkých změn. Rozestupy jsou minimální a proto je k umístění potřeba i tak přistupovat. Případné dva nezdary v následujícím víkendu nás může v klidu odsunout do blízkosti sestupových pozic. Naopak ziskem bychom si udrželi kontakt se špicí tabulky, což by jistě nikdo z nás nečekal, před začátkem soutěže. Jen pro zajímavost, RST se v současnosti drží na 12.pozici se ziskem 4.bodů.


Tabulka kanadského bodování je rovněž zajímavá. Čelo si obrovském bodovém zisku v minulém víkendu vydobyl Tomáš. Výborný vstup do sezony prožívá rovněž Michaldo, který má po 4.kolech na kontě téměř polovinu bodů, co získal v předchozí sezoně. Body se zatím nedaří sbírat mě. Jsem velice rád, že klub už nestojí na výsledcích jednotlivců, ale na kolektivním výkonu všech, kde si celý tým připisuje téměř rovnoměrně bodové zisky. Je to pro mě povzbudivé i v tom, že když se mě nedaří, je zde mnoho dravců, kteří mě letos zastupují a já na sobě necítím takový tlak a potřebu začít bodovat za každou cenu. Někdy to muselo přijít, přece jen už jsem kokot starý. Bez bodu je prozatím Milan, který ovšem dokonale plní pozici defenzivního beka a bodový zisk je u tohoto hráče druhořadý. :-) 


pondělí 23. září 2013

Deportivo za Sunday

V naší skupině minulý týden došlo k malé kosmetické úpravě. Už v ní nefiguruje celek Sunday. Ten byl nahrazen klubem Deportivo. Ohledně této změny nemám bližší informace, z jakého důvodu k ní došlo.. Změna nemá vliv na rozpis zápasů.

Tipovačka

Po hektickém týdnu, kdy jsem neměl na nic čas se opět hlásím s Tipovačkou. Minulé kolo dopadlo vítězstvím Petra, který si čtyřmi body po minulém vyhoření opět přiblížil ke špici. Všeobecně se jednalo o vyrovnané kolo, kde si všichni připsali body v rozmezí bodů dvou až čtyř. Leadery po třetím kole máme prozatím dva, je to Vláďa a nováček Ríša. Vše za nimi je ovšem seřazené v rozmezí bodu a tak každé větší zaváhání bude potrestáno ostatními nemilosrdným sesazením.

Pro příští kolo jsem vybral hned 8 zápasů. Nemohl jsem si pomoct. Hrají se zajímavé derby jak na evropské scéně, tak zajímavé souboje v naší skupině. 

STONES B vs. ACROSS
U BOBA vs. ATTACK
ELIŠKA vs. HOLÁSKY
NASAN C vs. RST
TOTTENHAM vs. CHELSEA
REAL MADRID vs. ATLETICO MADRID
SLAVIA vs. SPARTA
Vstřelí v neděli do branky soupeřů dohromady MIRA alespoň DVĚ branky? ANO: 1, NE: 2

středa 18. září 2013

Zítřejší trénink zrušen!

Zítřejší trénink je za naší strany zrušen. Bylo by nás doslova 3 a půl. Bohužel..

ANO: Pája, Michaldo, Milan.
50/50: Mira
NE: Prochy, Petr, Tomáš, Ríša, Sykec, Nekwish. 

úterý 17. září 2013

Boží ruka!

Sedm bodů ze čtyř zápasů. To je výborný vstup do letošního ročníku 2D brněnské třídy. Podobný vstup očekával jen skutečný optimista. Já jsem se snažil držet při zemi a tím více mile jsem překvapen. V neděli jsme zahráli dobrá utkání a jen díky velké smůle jsme si neodnesli plný počet bodů. Nakonec máme do sbírky další čtyři. Víkend to byl netradiční, ať už prvním Ríšovým hatrtickem, nbeo Boží rukou Prochyho.

Sestava se od minule změnila jen zlehka. Místo Milana nastoupil Sykec. Ostatních 8 jmen zůstalo při starém, což značí kvalitní soutěžní docházku. Nekwsih – Sykec, Ríša, Michaldo, Pája – Prochy, Tomáš, Petr, Mira.

Do utkání s Holásky jsem vstoupili smolně a už třetí letošní zápas ze tří jsme od úvodu prohrávali. K nedorozumění v obraně došlo mezi Ríšou a Nekwishem. Po nijak zvláště silné střele Michalovi míč jaksi proklouzl mezi prsty a obloučkem se snesl za jeho záda. Skutečně smolný a zbytečný moment, který se dá zařadit do kategorie polovlastňáků. Náš úvod krom právě zmíněného smolného momentu byl senzační. Podařilo se nám soupeře doslova drtit. Rychlá kombinační hra, šance, aktivní si nabíhání.. zkrátka vše, co bychom měli hrát pokaždé nyní bylo samozřejmostí. Bylo otázkou času, kdy udeříme. Role spasitele se ujal Petr, který po nahrávce Michalda uklidil míč ze střední vzdálenosti k tyčce. Netrvalo dlouho a vedení se zaslouženě otočilo v náš prospěch. Ťukec jako za mlada předvedla dvojice Mira s Pájou. Druhý jmenovaný po sérii přihrávek a vyšachování obrany zakončoval opět přízemní střelou k tyčce.. Už na 3:1 zvyšoval Mira. Asistoval mu letos obrozený sbírač kanadských bodů Michaldo. Bohužel si přesně nepamatuju Mirovu branku, ale beztak to byla nějaká šmudla, ne? V týmu vládla dobrá nálada a vedení 3:1 se zdálo být kvalitním vkladem do druhého poločasu ke kterému utkání směřovalo mílovými kroky. Co se však nestalo.. Po jedné akci Holásek se jejich útočník prosmýkl kolem obránce u čáry a nastalá akce 2 na 1 byla zakončena nemilosrdně. Poločas ukončil rozhodčí za stavu 3:2, ovšem za naší celopoločasové převahy. Do druhého poločasu jsem vstupoval s dojmem až jistotou, že pokud vstřelíme branku na 4:2, zápas zvládneme bez nervů. Opak se stal pravdou, po cca 5ti minutách jsme dostali třetí branku a skóre bylo náhle srovnáno. Promrhali jsme slibné dvoubrankové vedení a zápas v tu chvíli mohl dopadnout jakkoliv. Nerad prohrávám, či ztrácím body s týmy na které evidentně herně máme. Prochymu jsem na střídačce řekl „ Prochy běž a dej branku“.. A za dvě minuty Prochy běží, ruce nad hlavou a slaví nádherném fík. Díky Prochy! Michal nahrál Prochymu do běhu do strany a ten z první nádherně trefil míč do protějšího rohu branky. Brankář byl bezmocný. Už už to vypadalo, že se jedná o branku rozhodující když v tom přišel šok. Polití ledovou vodou. Zápas, který jsme měli téměř celý v naší režii dostal skutečně hořkou tečku. V brance v naší síti bylo opět zamotáno duo Ríša s Nekwishem. Tentokrát se však jednalo o čistokrevný vlastenec. Ríšovi se povedlo (tuším že po rohu soupeře, nebo střele z úhlu) jaksi míč tečovat do Nekwishe a ten si doslova donesl míč za čáru, čemuž předcházelo žonglování jako u Berousků. Smůla! Smůla! Smůla! Branka na 4:4 byla tou poslední, která v utkání padla. Ve shrnutí utkání nelze opomenout, že jsme odehráli velmi dobrý zápas. Z naší strany to bylo dívatelné, měli jsme dost šancí, pěkné akce, snaha byla. O to více zamrzí ztráta dvou bodů, které patřili celý zápas nám a soupeř je bez ostychu pár minut před koncem znárodnil.
Carpe Diem vs. Holásky 4:4 (3:1)
Branky: Petr (Michaldo), Pája (Mira), Mira (Michaldo), Prochy (Michaldo).

Pokud jsem se něčeho před nedělí obával, tak to byl spíše druhý zápas, nežli ten první. O Sokolnicích toho moc nevíme a podle postavení z minulého ročníku se mělo jednat o kvalitní celek. Zápas se však nakonec zvrhl v neřízená jatka, kde hlavním řezníkem v krvavé zástěře byl Ríša. Ten se blýskl hattrickem (vždy krásnou střelou). Tuším, že jeho prvním za Carpe Diem. Nepamatuji i všechny branky, protože jsme jich soupeři nasázeli rovných sedm. Na druhé straně zůstal s čistým kontem Nekwish. Z toho si i blbec odvodí, že konečné skóre zápasu bylo 7:0 v náš prospěch. Debakl to byl ukázkový. Soupeře jsme přehráli ve všech směrech a pokud už se do šance dostal, vše uklidnil a zlikvidoval letos brilantní Nekwish. Za naše barvy se ještě trefil 2x Tomáš, Michaldo a Petr. Myslím, že podobný výsledek náš tým potřeboval. Jasné a neupachtěné vítězství. Kaňkou na jasném utkání je boží ruka Prochyho, kterému v jeden okamžik přepnul voperovaném kosmickej vypínač v mozku a míč ve středovém kruhu napálil rukou jako Superbowlu. Vlastně to bylo přesné, jen místo basebalové pálky použil ruku. Úmyslná ruka znamenala červenou kartu a stop v následujícím utkání. Nejprve jsme myslel, že to bude stopka na špíly dva, nakonec to je jen na jeden – s Nasanem C. Zaplať pánbůh.. Myslím, že jako odškodnění týmu by se měl Prochy vzdát nějaké části svého těla..
Carpe Diem vs. Sokolnice 7:0 (5:0)
Branky: Ríša 3 (2x Tomáš, Sykec), Tomáš 2 (Ríša, Sykec), Michaldo (Tomáš), Petr (Tomáš)
(o asistenci se hlásil i Michaldo, tak rozvažte a popřemýšlejte, jestli si někdo nějakou neprávem přivlastnil)

Na každý víkend mám jakýsi plán. Plán, se kterým do víkendu vstupuji a jehož bodový zisk vůči kvalitě soupeř chci docílit. Minulý víkend se mě splnil dle očekávání. Tento víkend opět a jsem tomu skutečně rád. Vím, že to nemůže jít donekonečna, ale pokud bychom podávali výkony podobné těm v neděli, tyk klub má na to hrát klidný střed tabulky.
Příští kolo – 5.a 6. jsem před sezonou viděl jako velice těžké (a stále vidím), čekají nás Agromeli E a Nasan C. Snad ani ten největší optimista by neuvěřil, kdybych mu řekl, že budeme do souboje vstupovat v roli lépe postaveného týmu a to v obou duelech! V aktuální tabulce jsme jak před Agromeli E, tak Nasanem C. Vím, vůbec nic to neznamená, je začátek soupeře a každá ztráta, či výraznější bodový zisk míchá tabulkou jako by nic. Jen jsem to tu chtěl nadhodit jako takovou perličku. V současnosti jsme na 6.místě tabulky, což je senza!

Nyní máme víkend volno. Na soutěžní špíly se sejdeme až v neděli 29.9., tentokrát už skutečně na Svážné. Do té doby proběhnou dva tréninky. Prosím ty, co se ještě nenapsali, aby tak učinili, vypadá to, že nás bude opět jen tak tak, tak ať víme dopředu, kolik nás bude..

Nepříjemností není jen ztráta Prochyho v zápase s Nasanem C, ale nově dlouhodobější ztráta Sykece, který na diskuzi oznámil svůj nenadálý pracovní odjezd do Něměcka. Bez jeho služeb se budeme muset obejít cca měsíc. Je to nemilá ztráta!

pondělí 16. září 2013

Tipovačka: 3.kolo

Tipovačka se nám minulým kolem drsně vyrovnala. Tím, že někdo netipoval, favorit tipoval pod svoje možnosti a naopak outsider se vyznamenal, je důvodem, že všech 8 dosavadních hráčů je vměstnáno ve 3 bodech.

Následující víkend zabrousíme do různých evropských lig, jelikož naše soutěž má pauzu. Především v anglické a francouzské lize se bude jednat o lahůdku. Na britských ostrovech změří své síly Manchester City s United a v zemi Galského kohouta na sebe narazí v očekávaném souboji Paris Saint Germain a Monaco. Dva týmy před sezonou hojně posilující na jedné straně o Falcaa, na druhé Cavaniho atd.. V italské soutěži rovněž není nouze o zajímavé duely. V nabídce si můžete tipnout na zápas AS Řím vs. Lazio a AC MIlán vs. SSC Neapol s letošním brankostrojem Hamšíkem. Šestici zápasů uzavřou duely Schalke 04 s Bayernem a tonoucí Zbrojovka Brno přivítá Znojmo.

MAN CITY vs. MAN UTD
PSG vs. MONACO
AS ŘÍM vs. SS LAZIO
AC MILÁN vs. SSC NEAPOL
SCHALKE 04 vs. BAYERN
BRNO vs. ZNOJMO

čtvrtek 12. září 2013

Preview: 3. a 4.kolo - Holásky, FK Sokolnice

V neděli nás čeká druhý hrací víkend. Našimi protivníky budou hráči Holásek a dále tým FK Sokolnice. Pozor! Utkání se hraje opět na Kamínkách!

S Holásky jsme se setkali už v naší první sezoně, tehdy hráli pod jiným názvem a souboje jsme vždy zvládli. Sice to byly vyrovnané špíly, ale s dobrým koncem pro nás. Doba z před pěti let je nenávratně pryč a oba týmy prošli obměnou. Očekávám opět vyrovnaný boj, kde budeme mít mírnou výhodu v tom, že Holásky s námi budou hrát až svůj druhý zápas, kdežto my nastoupíme čerství.
Do druhého zápasu nastoupíme my i Sokolnice s prvním zápasem v nohách. Vůbec netuším, co od soupeře čekat. Nikdy jsme s ním nehráli. V prvních dvou kolech jasně podlehli favorizovanému Agromeli E 3:8 a svůj druhý zápas vyhráli nad Nasanem C v poměru 3:1.

Sestava by měla být obdobná, jako minulý víkend. Zatím jedinou obměnou bude nástup Sykece místo Milana. Prochy své stanovisko změnil v přítomnosti na ANO. Vše ovšem bude záviset na celotýdenní snaze Mirka, který mu nemocné tříslo permanentně masíruje. Posledním otazníkem je Tomáš, který má status nového otce a svoji přítomnost bude dle jeho slov sdělovat před zápasem. No.. věřím, že se tedy sejdeme..

Prosím všechny, kdo se ještě nenapsal na dnešní trénink, aby tak neprodleně učinili.


V neděli je sraz ve 12:40 na Kamínkách!

středa 11. září 2013

Změna postů?

Na diskusi se rozjelo téma změn postů. Rád bych k tomuto vyjádřil svůj názor. Myslím, že jakákoliv velká změna je hodně předčasná. Jsme na začátku sezony a nejde dělat závěry po jednom nevydařeném osobním výkonu, pokud má o sobě někdo takové mínění, že zahrál mizerně.. 

Velkou změnou myslím třeba přesun Tomáše dozadu. Abych řekl pravdu, tak o každém hráči mám jakousi představu kde by měl hrát a kde mu to zkrátka sluší. Třeba Mirek a Tomáš jsou pro mě jednoznačně útočníci, které dát do obrany by bylo pro mě bylo jako si utírat prdel levou rukou. Chápete? Nedokážu si je tam ani představit. Podobně je na tom i Petr i když u toho už mám i mírné náznaky, že obranu si na trénincích vyzkoušel a celkem mu šla. Každopádně pokud je možnost, aby hrál Petr vpředu, je to pro mě jasný útočník.

Dále máme dva univerzály – Prochyho a Páju. Tito dva posty střídají jako ponožky. Jsou zvyklí na útok i obranu. Záměna mezi oběma je možná, ale myslím, že současná situace změnu nevyžaduje. Nebo máte jiný názor? Měl by se Prochy stáhnout dozadu a já jít do útoku? Zajímají mě Vaše názory a hlavně důvod, proč by tomu tak mělo být..

Obránci s útočícími zkušenostmi je Milan a Michaldo. Oba přešli z útočných vozeb do obrany a oběma to prospělo, proto si myslím, že změna zde také není na místě. Sykec a Ríša jsou kovaní obránci a změna zde by byl holý nesmysl.

Abych se ale vrátil k tomu, proč vůbec článek píšu. Tomáš navrhl svoje stáhnutí dozadu. Můj názor na to je, že se mě to nelíbí a nemyslím si, že by to týmu prospělo. Tomáš je zkušený střelec, ozkoušený minulou sezonou. Hrát hrot mu zkrátka sedí a zbavovat se výborného útočníka tím, že bude usazen v obranné řadě je blbost. Navíc si myslím, že takovýto postoj – návrh z Tomášových úst přišel po pár nevydařených akcích v neděli. To se stává i větším esům (jako třeba mě), že zápas občas nesedne, takže si z toho hlavu nedělej.

Jestli se však najde někdo, kdo si bude stát pevně za svým a bude trvat na změně stůj co stůj, změna se skutečně stane a uvidíme. Nejsem tu proto, abych komukoliv přikazoval, kde hrát..


Co si o možných změnách postů myslíte vy, ostatní? 

úterý 10. září 2013

Na úvod 3 body!

Máme za sebou vstup do 2 třídy. Stalo se tak v neděli v prvních zápasech soutěže ročníku 2013/2014 a to s kluby Jezdci a Eliška. Premiéra to byla vcelku vydařená, z úvodního dvojutkání jsme si odvezli první tři body.

Jelikož jsem 10 dní před utkáním nebyl v Brně a neměl přístup na internet, nevěděl jsem, jak se vykrystalizuje sestava. Neznámou byl Michaldo, Tomáš a já. Nakonec celé trio dorazilo a tak jsme se mohli těšit z pohodlného střídání 4 hráčů . Sestava vypadala takto: Nekwish – Milan, Ríša, Michaldo, Pája – Prochy, Petr, Tomáš, Mira. Jediným absentujícím tedy byl Sykec.

Vstup do prvního utkání s Jezdci se nám nepovedl. Po pár minutách byla v naší síti první branka. Po chvíli druhá a hned nato třetí, takže jsem prakticky od úvodních minut hráli v pod dekou, kterou na nás svrhly individuální chyby v obraně. Zápas jsme nevzdali a nezabalili jej, což je dobře. Hra se od poloviny prvního poločasu začala vyrovnávat a šance, především střelami ze střední vzdálenosti, se začali rodit i na naší straně. I přesto jsme do poločasu ještě jednou inkasovali a skóre 0:4 nevěstilo pro zbytek zápasu nic dobrého. Druhý poločas jsme dle mého názoru převzali iniciativu a byli Jezdcům minimálně vyrovnaným soupeřem. Naši snahu korunoval snížením Tomáš, který se prosadil z úhlu, když přelomoval padajícího golmana. Soupeř se vyznačoval především zkušenostmi, které byli přímo úměrné šedým hřívám na hlavách starců. Jezdci druhý poločas odehráli profesorsky, body si zkrátka pohlídali. Pokud měli míč, zbytečně se jej nezbavovali, roztahovali hru do křídel, dlouhé přihrávky do zadu.. To vše stačilo k pohodlnému uhlídání si zisku tří bodů. My jsem se sice snažili, ovšem do konce zápasu jsme již branku nevsítili. Byl to naopak soupeř, který ještě před koncem uštědřil Carpe Diem rádu z milosti. Výsledek utkání se zastavil na 1:5. Zápas poznamenalo mnoho skutečností. Zbytečně inkasované branky v úvodu proti tak zkušenému soupeři nám zlomilo vaz, to je bez debat. Musel by přijít skutečně nadstandardní výkon, aby se nám podařilo vývoj zápasu otočit. Ten nepřišel. Tím  ovšem neříkám, že jsme po zbytek zápasu zahráli špatně. Naopak. Jsem potěšen, že jsme zápas nezabalili a bojovali až do konce. Druhý poločas jsem nás už začal poznávat a obraz hry se vzdáleně přibližoval spanilé jízdě loňské sezony. Rád bych poznamenal jednu důležitou věc.. Jistě si vzpomínáte na začátek jara minulou sezonu a zápas s Řečkovicemi. Byl to utahaný, nepřesvědčivý výkon na úvod jara (1:0). Stejně jako první poločas nyní. Vidím tu jisté synonymum. Vstup do sezony nemíváme optimální (jako bychom se hledali a nevěděli co kde hrát), vlak se rozjíždí u nás pomalu a hned v druhém utkání jsme podali mnohem lepší výkon korunovaný ziskem tří bodu – našli jsme se mnohem lépe. Navíc pro některé to byla premiéra ve druhé třídě, což mohlo také zanechat na někom malou stopu. Abych vše shrnul.. S výsledkem spokojeni být nemůžeme, s předvedenou hrou napůl. Soupeř si tři body za bezchybný takticky vyzrálý výkon zasloužil.
Carpe Diem vs. Jezdci 1:5 (0:4)
branka: Tomáš

Do druhého zápasu jsme vstupovali s mírnou psychickou výhodou. Před 14ti dny jsme Elišku porazili na turnaji Atraps Cup a sami sobě dokázali, že i 6.celek z loňska se dá pokořit. Můžeme říci, že jsme celé utkání měli pod kontrolou, mimo posledních 5ti minut, což bylo lajdácké a málem se nám to vymstilo. No..vlastně ještě v úvodu utkání z ojedinělé akce se trefil blonďák s vlasy jako palmové listí. Prakticky obratem bylo srovnáno po proměnění přímého kopu, který krásně vybojoval dravec Mira. Exekutor Prochy se nemýlil a poslal přízemní střelou k tyči utkání do nerozhodného stavu.. Po skvostně zvládnutém brejku jsme šli do vedení 2:1 a to po výměně míče mezi Pájou a Petrem. Petr jako zakončovatel nezklamal přesnou střelou k tyči. Na 3:1 zvyšoval opět Prochy. Od někoho (jehož jméno mě prosím napište na diskuzi) dostal míč do středu hřiště cca 6 metrů před bránu. Obránce, který před nám panáčkoval pouze přihlížel kouzlům, jaká Prochy tahal z nohavic a následnou střelou takřka vymetl pavučinu v růžku branky. Tento gól přinesl na naše bedra úlevu a uklidnění. První poločas jsme krom úvodního brejku soupeře zvládli na jedničku a zaslouženě vedli dvoubrankovým náskokem. I druhý poločas začal pro náš tým dobře. Katem Elišky se stal Mirek, který míč neuvěřitelně prošoural z úhlu skrz brankáře.(asistent mě opět chybí – přihlaste se). 4:1 se zdál být dostatečně velký náskok. Zápas jsme kontrolovali a soupeř hrozil pouze z ojedinělých brejků., které bravurně likvidoval Nekwish. O územní převaze Elišky nemůže být řeč. Nekwish odchytal moc zdařilé utkání a tým jak se patří podržel. Ovšem pokud bychom neměli dobrou oporu vzadu, nemuseli bychom futsal vůbec hrát. Nekwish, který v nedělním dvojzápase nosil kapitánskou pásku se jak se patří se vyznamenal a páska ho dokonale vybičovala k zákrokům ala Michelee Preud Home. Nekoncentrovanost, úbytek sil a špatná – nebo spíše žádná taktika v závěru utkání málem udělala ze zápasu pro náš tým tragédii. Nepochopitelně jsme se vrhali v mnoha mužích do útoku a opět, jak už to tak bývá, si chtěl „každý“ dát branku. Poté (po ztrátě míče) nezbývalo moc sil se vracet a tím se otevíraly doslova francouzská okna v naší obraně. Soupeře jsme zvali do kuchyně a ještě jim u toho umetali cestičku. Bylo to trestuhodné a už se to nesmí více opakovat. Ve druhé třídě se hraje trochu jinak, než ve trojce. Musíme mít zvládnutou alespoň základní taktiku a při vedení 4:1 zápas kontrolovat. To se tentokrát nestalo a dvě slepené branky v závěru do otevřené obrany od snaživé Elišky byl důrazně zvednutý ukazováček pro další zápasy. Vina padá především na moji hlavu, protože jsem závěrečné nezřízené řádění neutnul, přiznávám. Ovšem na moji obranu musím říct, že nikdo z týmu nehraje futsal týden aby si nedokázal spočítat, jak ošemetné je hrát způsobem, jakým jsme zápas dohráli. A také jsem byl příšerně unavený, což se dá pochopit. Díky bohu jsme zápas dokázali udržet a tři body vklouzli do naší kapsy. Příště se závěrečný kolaps nesmí opakovat, budu svědomitější a prosím o sdělování postřehů během hry, které mě právě unikají, i od vás.
Carpe Diem vs. Eliška 4:3 (3:1)
branky: Prochy, Petr (Pája), Prochy ( ? ), Mira ( ? )

Na úvod tři body je dobrý začátek a vklad do soutěže. Měl jsem před tímto víkendem cíl a ten jsme splnili. Někdo sice uvažoval i o 4 bodech, které nevisely až zas tak vysoko (viz zápas Jezdců s RST). Je nutno přihlédnout i ke skutečnostem, že jsme hráli po dlouhé době pospolu v plném zatížení, jednalo se o první zápasy sezony a ne všichni byli dokonale připraveni (třeba já). Jakákoliv skepse tedy není na místě. Je povzbuzující, že jsme po prohře v prvním utkání udrželi hlavy nahoře a do druhého utkání vstoupili s touhou vyhrát a urvat první body. Tabulka skupiny je zatím v plenkách. Obsadili jsme 10. místo, které bude jistojistě po příštím kole minulostí. Roli favorita soutěže od úvodního dvojkola plní Žabinští Vlci B a Agromeli E.
Děkuji všem, kteří se aktivně podíleli na první výhře ve 2.třídě!

pondělí 9. září 2013

Tipovačka

Pro tento druhý díl Tipovačky jsem vybral 7 utkání. Obligátně bývá jen 6, ale nemohl jsem se rozhodnout, který ze zajímavých zápasů vyřadit. Zaměříme se především na naši 2D třídu, kterou doplní duel italských gigantů Interu milán s Juventusem a bojem o čelo v českém rybníčku - Liberec vs. Plzeň.

Jsem rád, že se do Tipovačky hned v prvním kole zapojilo hned 8 hráčů..uvidíme, jak dlouho nám to vydrží..

Na úvod si výbrorně počínal nováček Ríša a dosud sváteční tipér Michaldo. Oba získali po 4 bodech a soutěž vedou. Zbytek pole dosáhl průměrných 3 bodů. Podprůměrně si vedl Pája, který naprosto tipérsky zkolaboval a získal 1 bod.

V násludíjím víkendu nás čeká hned několik zajímavých zápasů. Stones B změří síly s Kobasem, Nasan C s dosud nebodující Eliškou, nebo třeba zápas dvou týmů, které jsou na čele skupiny Agromeli E a Jezdců. Pětici zápasů 2D třídy uzavřou duely RST s Holásky a náš zápas Carpe Diem vs. Sokolnice. Zbylé dva zápasy jsem zmínil v úvodu: Inter M. vs. Juventus a Liberec vs Plzeň.

STONES B vs. KOBAS
RST vs. HOLÁSKY
CD vs SOKOLNICE
NASAN C vs. ELIŠKA
AGROMELI E vs. JEZDCI
INTER M. vs. JUVENTUS T.
LIBEREC vs PLZEŇ