neděle 30. června 2013

Carpe Diem vs. Blajkec Modřice - HIGHLIGHTS

Děcka, dnes jsem si pro vás připravil něco, co jsem zamýšlel už 14 dní po konané události. Je to sestřih našeho slavného videozáznamu s Modřicemi z loňského listopadu. Po včerejšku vím, proč se mě do toho nechtělo.. Strávil jsem nad videem čítajícím 11 minut a něco celou včerejší sobotu. Ono se řeknu, hloupé krátké video, ale kdo si to nezkusil, všechno sestříhat na míru, asi stejně nepochopí, oč jde.. Během vytváření se najde milion a půl záležitostí, které jsou potřeba dodělat tak, aby video ve finální podobě vypadalo k světu..

..každopádně si myslím, že se sestřih celkem povedl. Jediným černým kvítkem na celém videu zůstalo to, že mám nezaregistrovanou verzi programu, kde se video tvořilo a tak se tam během celého videa asi 3x objeví na prostředku jakéjsi blaf. Ovšem pokud se do videa ponoříte, ani Vám by to nemuselo vadit. Mě to teda příliš neobtěžovalo..

.. na videu jsou zachycené všechny zajímavé okamžiky utkání – šance na obou stranách, zákroky Nekwishe, vstřelené branky.. Prdel pak je, když šílený chorvatský komentátor křičí 3:0 za stavu 4:2. Nesmysl tedy, ale to je právě ta pravá hlína. Tuším že Prochymu a Pájovi říká Olič a Mandžukič.. :-)

..tak teď už se pohodlně usaďte, odšpuntujte šampaňské a pokochejte se naší slavnou výhrou 5:2 v loňském listopadovém utkání.. Přeji příjemnou zábavu a snad se Vám můj výtvor bude líbit..

..zvuk NUTNÉ ZAPNOUT! ..a hlasitě prosím!


pátek 28. června 2013

Od září opět trénujeme! RST do druhé třídy..



Vážení pánové,
včera jsem volal p.ředitelovi na ZŠ Kamínky v záležitosti zamluvení tréninků pro příští půlsezony – podzimní část. Reservé bylo úspěšně domluveno a tak se můžeme opět těšit na venkovní trénink na Kamínkách a to od 5.září!

Termín začátku tréninků byl stanoven na 5.září ze dvou důvodů. Ten první je, že hřiště je během prázdnin zavřené a druhý, že sezona většinou začíná v půlce září, tak ať si spolu ještě aspoň dvakrát zahrajeme, než do té „dvojky“ vlétneme..

Poslední trénink je domluven na 21.listopadu. Celkem to tedy bude 11 tréninků. Den a čas se nemění. Tréninky budou nadále probíhat každý čtvrtek od 19 hodin.

Po úspěšném tréninkovém partnerství s RST během posledního roku není důvod měnit soupeře. Myslím, že jsme si na sebe dobře zvykli a tréninky probíhají často v kamarádském duchu, což je jen a jen dobře. RST mě potvrdilo i nadále spolupráci.

Ohledně placení se mají věci takto.. Za hodinu hraní + sprchy to částka činí 250 Kč. Při jedenácti trénincích se dostáváme na celkovou sumu 2750. Půlku zaplatí RST, půlku my..stejně jak tomu bylo i nyní.. Náš klub tedy bude muset zaplatit 1375Kč.. Tato částka bude samozřejmě rozpočítána mezi všechny členy klubu. Vše, tedy 2750 musí být zaplaceno na mojí schůzce s ředitelem na konci srpna, kde opět podepíšu smlouvu. Jinak nyní Vám částku na hlavu říkat nebudu, až dostanu propozice na příští sezonu s uveřejněným startovným, připočtu peníze za tréninky ke startovnému…udělám přehledný rozpis, za co vše od Vás budu chtít peníze..
Už nyní však říkám, že termín zaplacení startovného + tréninků bude 15.srpna, takže počítejte s určitým výdajem nejpozději k tomuto datu! Později, až budu vědět veškeré finanční náležitosti příští sezony, výběr peněz předám našemu finančníkovi – Michaldovi.

Momojiné RST dostalo zelenou ve startu příští sezony ve 2.třídě, je tedy možné, že se opět setkáme i v příští sezoně.. Gratulace!

Zde uveřejňuji korespondenci našich klubů. Je zde mnoho teplých slov, které zahřejí srdce v těchto zimních dnech..

CARPE DIEM PRO RST


" Carpe Diem zdraví RST,
Tak mám konečně info ohledně podzimních tréninků pro příští sezonu.

Reservé:
Volal jsem dneska ředitelovi na Kamínky a od září máme opět reservé – stejný den, stejný čas – tzn. každý čtvrtek od 19 hodin.

Rozvrh:
Jedná se celkem o 11 tréninků, přičemž první bude 5.ZÁŘÍ! Poslední potom 21.listopadu.. tak nějak společně s koncem podzimní sezony..

Finance:
Částka za hodinu hřiště + sprchy je celkem 250Kč. Při 11ti trénincích je to celkem částka 2750Kč. Polovinu platíme my, půlku vy - klasika. Do 15.srpna bych tedy od Vás prosil poslat mě na účet částku 1375Kč. Ke konci srpna se musím doplazit do školy, osobně částku uhradit a podepsat smlouvu. Do toho mám ještě na konci srpna dovolenou, tak ať na to mám trochu času.. Prosím tedy o včasné zaplacení.

Č.účtu: 78-0370990267/0100 (KB)
Zpráva pro příjemce: RST

Tak to je všechno ohledně tréninků.. Budu se těšit na září, letošní tréninky byly solidní, byl jsem spokojenej..co Vy? ..a dokonce si troufnu říct, že se z nás staly celkem kamarádské kluby, což je pěkný..

Věřím, že Vám vyjde postup do 2.třídy a třeba se příští sezonu budeme střetávat i na soutěžním poli.

Prosím potvrďte mě, jestli s tréninky souhlasíte a zda souhlasíte s platbou..

Díky,
Za Carpe Diem, Pája.


ODPOVĚDI:
VOJTA Z RST

" Čau Pájo,

tréninky potvrzujeme a jsem rád, že budeme znovu moct trénovat společně. Je super, že se z nás stali spřátelený kluby, hned je to pak veselejší.

Domluvíme se s klukama, vybereme peníze a pošleme do termínu. Jinak dneska jsme se domluvili, že budeme hrát 2.třídu ;) Jen nevím jakou skupinu, to však bude brzo k vidění.

Díky moc a budeme se opět těšit v září, užijte si prázdniny a pozdravuj kluky. P.S. Tréninky byly super tak už ať je září!

Vojta - RST "

HONZA Z RST

" RST zdraví Carpe Diem,

jasný, určitě nebude s ničím problém.. Letošní trenály byly super a myslím, že především díky trénování s vámi se nám začalo tak dařit na jaře, přeci jen trénovat s kvalitním týmem dá hodně ;) Určitě se z nás staly kamarádské kluby a to je jen dobře =)

Určitě vše pošleme včas, to se neboj.. ;) Jinak vypadá to, že se nám na konec podaří postup do 2. třídy skrz výměnu s jedním týmem..

Ještě jednou gratulace k postupu a super výkonům a třeba se potkáme i příští sezónu =))

Díky a v záři se budeme těšit.

Honza  "

čtvrtek 27. června 2013

Včera jsme si došli pro pohár vítězů 3A třídy


Pohár pro vítěze 3A brněnské třídy 2012/2013

Večra 26.6. se uskutečnila Valná hromada BAF (sraz všech vedoucích brněnských klubů a nejen jich – zúčastnit se mohl tentokrát každý a já vás zval), ku příležitosti oslavy 20let od založení Brněnské Asociace Futsalu (dále jen BAF), která se už dvě desetiletí stará o veškerý jihomoravský futsal. Krom mě – vedoucího klubu se akce zúčastnil také Tomáš a Michaldo, za což jsem rád. 

Součástí programu, kde byl vtipně předsedou Zdeňkem Polákem shrnuté dvacetileté působení asociace, byl i výstup zástupců nejstarších a nejvýznamnějších brněnských futsalových klubů. Od Tanga počínaje, přes Tomson, Žabinské Vlky, a Jezdce konče. Vše bylo doprovázeno videoprojekcí.

Program byl rozložen do sedmi bodů z nichž pro nás nejvýznamnějším bylo předávání pohárů pro vítěze všech brněnských soutěží. Včera, tedy 26.6. jsme si došly pro pohár pro vítěze 3A brněnské třídy pro ročník 2012/2013.

Nelze opomenout na výborné zajištění akce, aby ty, co tam nebyly to taky trochu mrzelo. Pití během akce bylo zdarma a především byl během programu nachystaný raut. Každý se tedy mohl naprat až mu z poklopce lítaly knoflíky. Řízečky s bramborovým salátem, tatarek, topinky, obložené mísy sýrové a salámové, těstoviny, ovoce, masové výpečky, žebírka.. no zkrátka vše, na co si vzpomenete. Je pravda, že mnozí nabídky se výborně najíst hojně využili a ani se jim nedivím. Byla to laskomina vedle laskominy..

Dále jsme se předběžně dozvěděli o plánovaných skupinách pro příští ročník, z nichž se nám jeví dvě 2 třídy ze 4 možných jako výborná alternativa. 2B třída se bude hrát v sobotu a 2D v neděli, obě třídy shodně na Svážné a Okruhu. To by bylo dobré, ne? 2A mě hřišti neoslovila a tak jsem si ji ani nezapamatoval, 2C třída by se měla hrát na Srbské a v Řečkovicích. Za nedlouho by měl Z.Polák rozesílat první info s přihláškami do příští sezony. Sledujte proto stránky, ať máme čas se rozhodnout a na něčem rychle shodnout. U BAF platí pravidlo – kdo dřív příjde, ten dřív mele, takže pokud se nedostaneme do třídy, kterou bychom si přály (budou rychlejší mančafty co se přihlásí dříve), bude to jen naší vinou – naším otálením.

Na závěr bych chtěl BAF popřát alespoň ještě jednou dvě úspěšná desetiletí v čele se Zdeňkem Polákem, který brněnský futsal vede tím správným směrem. Jsem přesvědčen.

 




pátek 21. června 2013

Malé varování pro Tomáše.. :-)

Dnes jsem si připravil malé varování pro Tomáše.. :-) Je všeobecně známo, že se už za pár měsíců stane otcem.. Zde je naprosto bomabstická scéna z filmu Horem pádem, které by mohlo posloužit jako malé varování. Aby to takhle nakonec nodopadlo.. :-) No však uvidíme.. Bojíš se Tome, nebo máš jasno? :-)
(těch občasných keců ženské si nevšímejte, nevím proč to tam je..)


čtvrtek 20. června 2013

Prázdninový program

Prázdninový program by mělo být především lenošení, na tom se asi všichni shodneme. Přesto jsme se včera domluvili na pár akcích, které bychom spolu mohli spáchat. A to konkrétně na těchto:

Nohejbalový turnájek se špekáčkem a pivem:
Jako nejbližší společná akce se jeví červencový nohejbalový turnájek. Tomáš navrhl bezva místo, kde je hřiště, pivo a ohniště. Jedná se o hospodu v tuším Černovicích. Myslím, že máme všichni po náročné sezoně nárok na pořádného buřta, ne? Vybrat správný termín je už ale druhá a ta těžší věc.. Padly sobotní termíny 6.,13.,20., nebo 27.
Je na nás jak se domluvíme, ale je jisté, že některé termíny jsou pro někoho už teď vyloučeny..
6. – Petr v práci
13. – můžou zatím všichni, co byli včera přítomni (Mira, Prochy, Tomáš, Petr, Pája)
20. – nemůže Petr, Pája, Michaldo
27. – asi můžou všichni – navíc Tomáš má 25.narozeniny! (ne dvacáté páté, ale dvacétého pátého :-) )
Jak to teda vygómeme? No..asi v prvé řadě by měl Tomáš zjistit, který z termínů je na hřišti volný a pak by se podle toho zařídilo vše ostatní. Já jsem tedy nejlépe pro termín 27., nebo 13.

Prázdninový futsalový turnaj:
Tím, že byl schválen nohejbalový turnaj, byl mírně na druhou kolej odsunutý prázdninový turnaj. Bylo tak nějak všeobecně domluveno, že pokud bude ten nohejbálek, tak bychom se nějakého turnaje zúčastnili zřejmě až v srpnu.

Srpnové soustředění:
Tím, že byl schválen odsun prázdninového turnaje, bylo mírně na třetí kolej odsunuté srpnové soustředění. Má se konat v termínu 23.-25.srpna. Soustředění dostává první malé trhliny. Každý má na srpen nasmlouváno mnoho akcí a třídenní výlet je pro 30letého člověka už akce gigantická, která si zabere přípravu fyzickou i psychickou mnoho týdnů dopředu. Proto zůstává toto téma nadále otevřené a jistota konání je zhruba 64ti procentní. Procento kleslo z původních 82, vypočítáno trojčlenkou. Domluvíme se definitivně na další společné akci.

A ještě slíbená minipróza pro Miru:

Jednou v akci za kačku,

Koupil pluh a sekačku,

Pole míň než jeden akr,

Zoral Mira – Madrfakr.

úterý 18. června 2013

Statistiky hráčů od vstupu do klubu


Snad už nadobro poslední statistiky, které pro letošní sezonu přináším jsou statistiky jednotlivců od jejich vstupu do klubu. Zajímavé to bude spíše pro ty, kteří v klubu zažili více sezon a budou si tak moci porovnat svoji výkonnost, docházku, či získávání bodů mezi jednotlivými ročníky.


pondělí 17. června 2013

Středa - Okruh

Tomáš mě včera volal, že ve středu jdou sednout Mira, Prochy a Tomáš večer na Okruh, tak abych napsal na stránky, jestli se nechce někdo přidat.. Jde o loučení se spoluhráčů (Miry s Prochym) před odletem na dovolenou - na Seychely. I z toho se dá usuzovat, že už je možná nikdy neuvidíme.. Kdo má tedy chuť, nechť dojde..

čtvrtek 13. června 2013

Konečné statistiky sezony 2012 / 2013

Dnešní porce informací je věnována statistikám ukončené sezony. Jsou to počty příjemné a veselé. Aby ne.. Nejprve se můžete pokochat statistikami klubovými a následovat budou statistiky hráčské.

Začít musíme samořejmě tabulkou. Krásnou tabulkou. V průběhu soutěže jsme si vydobyli náskok na čele soutěže, který se zastavil na 14ti bodech. Celkem jsme jich získali úctyhodných 55.
Obě soutěžní části jsme zvládli dosti podobně. Jediným rozdílem bodovým byla podimní výhra a jarní prohra s RST. V ostatních zápasech jsme získali navlas stejně bodů.
Stejně tomu je i ve vstřelených a inkasovaných brankách. Na jaře i na podzim jsme vstřelili a inkasovali podobný počet branek, přičemž průměr vstřelených branek na zápas dělá celkově 4,73. To je paráda!
Statistika brankářu je neméně zajímavá. Na podzim 3 zápasy odchytal Ríša, když Nekwish absentoval. Vše ostatní Michal odchytal. Nekwish si udržel průměr pod 2 branky na zápas a stačil si připsat dva zápasy s nulou na kontě. Z pozice brankáře si letos připsal branku i asistenci.
Zde je statistika golmanů v porovnání s ostatními celky z naší skupiny. Duo Nekwish - Ríša se umístili na druhém místě. Lepší průměr měli pouze brankáři Bolesti.
Kanadské bodování ovládl po páté za sebou El Fenomeno Pája. Po výborné podzimní části a méně povedené části jarní dokázal získat 49 bodů, což je nový klubový rekord. V tabulce je vidno, jak skvěle se dokázali v týmu adaptovat greenhorni - Tomáš, Prochy, Mira a Milan.
Střelecké závody vyhrál po 4 z 5ti sezon klubu Pája. Připsal si nejvíce branek za sezonu od založení klubu a stanovil tak nový rekord. Výborně se vedlo rovněž Tomášovi a Mirkovi.

Asistence vyhrál Pája. Může za to povedený podzim. Skvělý výsledek zaznamenal také Prochy.

Zde je konečná tabulka střelců 3A třídy. Sen vyhrát tabulku střelců se sice během jarní části rozplynul, přesto je na tabulku krásný pohled. Za druhým Pájou (24) se na bronzu umístil Tomáš (21) a na místě 6. je Mira (19). Následují.. 20.místo Prochy a  Petr (12), 47.místo Michaldo (6), 52. místo Ríša (5), 72.místo Milan (3), 89.místo Sykec a Nekwish (1).

Naprosto báječná docházka, jakou klub nepamatuje. Klubový průměr je 86 % docházky na zápasy. Ani jeden zápas nevynechal Mira s Pajou, ale gratulace a poděkování patří všem.

Zde je tabulka nějvětších zabijáků týmu. Papadox je ten, že já byl zabiják pravidel a Michaldo zabíjel hubou.

A to je vše přátelé..

středa 12. června 2013

Příští sezonu budeme hrát 2.třídu



V sobotu po zápasech jsem se k večeru sešli na Okruhu k oslavení získání titulu! Oslava to byla pěkná, jen co je pravda... Po příchodu všech jsem využil situace k mé obligátní posezónní schůzi – půlhodinovce, ke shrnutí právě skončené sezony. Na programu jsem měl samozřejmě i probrání možnosti postupu do 2.třídy. Co se tedy řešilo v sobotu? Zde je shrnutí..

1)      ÚVOD A PODĚKOVÁNÍ
Poděkování všem hráčům za letošní, nejlepší sezonu od vzniku klubu. Sezona byla vyjímečná v mnoha směrech, co se týče výsledků, rekordů, docházky, ale třeba i marketingu.

2)      STATISTIKY
Mým nejobsáhlejším tématem na posezónních schůzích bývaly statistiky klubu a hráčů. Tentokrát nebyla možnost statistiky tak rychle zpracovat, jelikož jsme se sešli jen pár hodin po skončení sezony. Statistiky tak budou doplněny během následujících pár dní a Vás se všemi čísílky samozřejmě také seznámím.
Byly zde zmíněny rekordy klubu, kterými se staly například nejvyšší výhra v historii klubu (12:2 se St.Lískovcem), nejvíce nastřílených branek v utkání celkově (5x se strefil Prochy na Brno Open), nebo vyrovnání rekordu Tomáše ve vsítění branek v soutěžním zápase. Tomáš se letos trefil 4krát v jarním zápase se zmíněným St.Lískovcem. Co je už nyní jasné, máme druhého a třetího nejlepšího střelce 3A třídy, s 24 brankami se jím stal Pája a s 21 brankami ukořistil bronz Tomáš. Získali jsme 55 bodů celkově z nichž 29 na podzim a 26 na jaře. Kompletní statistiky uvedu, jak už jsem řekl, v jednom z dalších článků věnovaných pouze jim.

3)      OTÁZKY 

-         CHCE NĚKDO OPUSTIT PO SEZONĚ KLUB?
Tato otázka musela být položena, protože podle ní by se udával děj otázek příštích. Podle očekávání nikdo z klubu odcházet nechce a nebude.

-         KDO CHCE POSTOUPIT DO 2.TŘIDY A KDO CHCE ZŮSTAT VE 3.TŘÍDĚ?
Každého jsem se nechal vyjádřit, co si o tom myslí a jaký je jeho názor a resumé.. Nepřítomní Sykec s Ríšou mě své rozhodnutí již sdělili s předstihem..
Pro 2.TŘÍDU SE VYJÁDŘILI: Tomáš, Nekwish, Mira, Prochy, Petr, Milan, Ríša, Pája.
Pro 3.TŘÍDU SE VYJÁDŘILI: Michaldo, Sykec. Oba se však druhé třídě nebrání pokud se tým rozroste o hráče.
Bylo tedy odhlasováno v poměru 8:2, že příští sezonu budeme hrát 2.brněnskou třídu.

-         CHCETE POSÍLIT KLUB O NOVÉ(HO) HRÁČE?
Po odhlasování postupu bylo nutné položit otázku, zda je potřeba tým rozšířit. Bude více zápasů a více hracích víkendů. Pro mě je téměř zázrak, co se stalo letos. Perfektní docházka na zápasy jaká nemá obdoby..alespoň ve srovnání s předchozími sezónami. V ohledu na položenou otázku všem pamětníkům 2.třídy z před dvěma roky jistě tanulo na mysli, jak jsme chodili na 2 zápasy po sobě v 5ti do pole, nebo se stalo i to, že jsme nestřídali.. Z tohoto důvodu bylo nezbytné si tuto otázku položit..
PRO posílení se vyjádřilo 5 hráčů.
PROTI posílení se vyjádřili 4 hráči.
Vyjádření v této otázce jsem neměl od Ríši, ač jsem se ho na to ptal sms. Tímto bylo rozhodnuto, že tým se výhledově přes prázdniny pokusí posílit o 1 hráče. Jeden hráč z důvodu, aby nedošlo k zásadní změně v týmu, ale přesto došlo k posílení. Proto se hráč bude posuzovat podle charakterních vlastností a ne podle futsalových. Může to být tedy mentoš, pokud bude příjemnej.

4)      TRÉNINKY
S tréninky jsem byl letos náramně spokojen. Velkou devízou je to, že na jaře nebyl z naší strany zrušen ani jeden trénink, což je nevídané. Dosud náš průměr zrušení byl zhruba 3-5 tréninků za podzimní, či jarní dekádu. Zkrátka jsme se v minulosti nesešli.. Tentokrát se nám povedlo nezrušit ani jeden. Jarní tréninky na Kamínkách se zdají být naprosto vyhovující. Povrch a sítě kolem hřiště jsou boží a proto není důvod, proč v nich po prázdninách na stejném místě nepokračovat. Dále bylo navrženo, pokud s tím bude RST souhlasit, že bychom s nimi prodloužili smlouvu o další půlrok. Pokud tedy bude zájem i z jejich strany, po prázdninách se opět sejdeme.
Dále byly dobře hodnoceny i tréninky zimní – v hale v Bílovicích. Myslím, že něco lepšího bychom asi těžko hledali. Za aktivitu děkuji Tomášovi, který halu domluvil a také, že nám tu a tam zašel nějaký jeho kámoš na trénink vypomoct, abychom se nestrhali.

5)      TURNAJE PŘES PRÁZDNINY
Bylo dohodnuto, že pokud bude možnost, jeden turnájek bychom přes prázdniny mohli dát. Ještě se neví jakej a kdy. Padly tři návrhy, nebo spíše nabídky. Kozina Cup Oleksovice, O Lamí Kopýtko v Bystrci a poté turnaj konaný kousek od Petrova bydliště na severní Moravě. Název teď z hlavy nevím. Ten však byl zamítnut, protože je v nevhodný termín. Krom těchto turnajů budou samozřejmě v nabídce i jiné. Budu vše pečlivě sledovat a jak se něco kloudného objeví, dám vědět a třeba se shodneme na volném termínu..

6)      SLEDOVÁNÍ STRÁNEK
Nabádal jsem všechny, aby nadále sledovali stránky. Přesto, že sezona skončila, objeví se zde mnoho užitečného a důležitého. Nová sezona není až tak daleko, bude potřeba vybrat peníze, vybrat hřiště, termíny.. Dále je nutné se domlouvat průběžně na turnaji, novém hráči, trénincích.. No zkrátka je toho hodně, co je potřeba sledovat..nemluvě o mých článcích z nudy.. :-)

7)      SCHŮZE BAF – valná hromada BAF
Dne 26.6. se uskuteční tzv.VALNÁ HROMADA BAF, kde bude představen následující ročník 2013/2014, budou zde předány ceny pro nejlepší týmy letoška, nejlepší střelce. A dále mnoho zajímavých informací.. Zde tedy obdržíme minipohárek za vítězství ve 3A třídě. Jeden člen klubu je nutností, ostatní jsou povoleni. Já tam jdu určitě, chodím totiž pro informace na VH pravidelně a navíc, nemůžu si přece nechat ujít předání poháru.. Kdo má tedy zájem být u tohoto slavnostního okamžiku, má možnost.. Okruh, středa 26.6., zahájení v 18:00.

8)      TIPOVAČKA
Tipovačce byl věnován předešlý článek..a tak už jistě dobře víte, že vítězem se stal po vyrovnaném závěru soutěže Petr. Druhý se umístil Pája, třetí Mira. Tipérům na bedně gratuluji.

9)      DISKUZE, PODNĚTY, NÁVRHY
Michaldo přišel se zajímavých návrhem. Udělat si takové malé třídenní soustředění během prázdnin, kde bychom popili, poklábosili a především udělali paralimpiádu. Házení oštěpem do dálky se zavázanýma očima šálou CD..kde by 20 metrů označoval Mira, 30 metrů Milan, 40 Petr a 50 Prochy. Nechyběl by sprint na 60 metrů, skok do dálky ze skály atd.. Zkrátka prča. Předběžně bylo navrženo datum 23.-25.srpna. Od pátku do neděle. Někde by se musela splašit chata, nebo by se jelo pod stany do kempu. To už je na domluvě.. Každopádně se termín drtivé většině hodí. Jediným, kdo byl zklamán je Tomáš. Ten má 25.8.termín porodu následovníka Carpe Diem. Ale třeba se to nějak vstřebá.. :-)

10)  ZÁVĚR
To jest vše ze zápasu 5.posezonní schůze klubu Carpe Diem. Jestli jsem na něco zapomněl, tak mě to připomeňte..

Co se týče akce samotné, pitky po sezoně..vše proběhlo v příjemném kamarádském duchu. Nikdo se nepobil, ani nepoblil. Na Okruhu jsme vydrželi cca do 23 hodin a poté se přesunuli do kulečníkové herny – do Ponrepa, kde pokračovala „zelená smršť“ zalévaná pivním mokem. Diskuse probíhala o různých tématech, z nichž jedno bylo také o rozdílných půlkách našich zápasů. Od futsalových půlek jsme se, leč samozřejmě pouze slovně, ladně přenesli až k půlkám úplně jiným.. těm, které se pohupovaly na pódiu.. Svérázný večer ukončila až píseň uvědomění „Kdepak ty ptáčku hnízdo máš“, která se rozezněla sálem a zapůsobila jako dopravní značka STOP. V tuto chvíli jsme všichni sklopili zrak a šoupavou chůzí odešli z baru.

úterý 11. června 2013

Petr ovládl letošní tipovací soutěž


Petr má velkou radost :-)

Je rozhodnuto! Letošním mistrem Tipovačky se stal Petr. Po roce střídá na trůnu Vláďu L. (bývalého hráče klubu), kterému se letos nevedlo podle jeho představ a skončil na místě čtvrtém. Petr měl před posledním kolem dvoubodový náskok, který nejen že dokázal udržet, ale dokonce ho navýšil a suverénně tak navléká pomyslnou zlatou medaili na krk. Gratulujeme. Na druhém místě se umístil Pája a na třetím Mira. I přes shodný bodový zisk je Pája druhý, jelikož se stal vítězem ve více týdnech Tipovačky. Tuto statistiku jsem si spočetl až včera a dost jsem se podivil. Stal jsem se nejčastějším vítězem, což jsem absolutně nečekal. Na pátém místě se umístil Sykec, kterému nepomohl ani mocný finiš v druhé části soutěže. S odstupem už více bodů se nadále seřadili borci takto: Michaldo, Olin, Dub a Daníček.

Blahopřeji vítězovi soutěže Petrovi a přeji mu, ať žije 10 tisíc let.

Na posezónním posezení jsme si pár slov k Tipovačce řekli. Letošek, co se týče aktivních hráčů nebyl příliš oslnivý a v průběhu soutěže jsem dokonce uvažoval o jejím zrušení. Nakonec se tak nestalo a od poloviny soutěže se aktivně na chodu podílelo 5 hráčů. Atraktivnost soutěži zajistila především velká vyrovnanost v boji o zlato až do posledního kola. Nakonec tedy můžu ročník hodnotit vcelku kladně. Ohledně příštího ročníku ještě popřemýšlím.. určitě se Vás budu ptát, zda máte o další ročník zájem, jestli se někdo má chuť zúčastnit a také jsem uvažoval o malých úpravách, které by zvýšili atraktivitu soutěže.. No uvidíme, nyní je čtvrt roku pauza a poté se věci do pohybu buď dají, nebo nedají..

Konečné pořadí Tipovačky – ročník 2012 / 2013:

Počet výher / jednotlivá kola..
Je jasné, že pokud si sečtete odtipované víkendy a počet výher jednotlivců celkem zaznamenaných v tabulce, sedět Vám to nebude. Je to z toho důvodu, že pokud některý víkend byli na prvním místě například dva, nebo tři hráči, bod dostali automaticky všichni.

pondělí 10. června 2013

Banán v bráně.. Jó není zač!

..v klubu víra je naše síla! Máme za sebou sezonu 2012 / 2013.Sezonu, na kterou se nezapomene. Dokázali jsme v ní suverénním způsobem proplout jako štika a dokráčet si mílovými kroky k titulu už 3 zápasy před koncem soutěže. Nebránil bych se srovnání s letošním tažením Bayeru Mnichov německou Bundesligou, který také předvedl svoji ohromnou sílu v plné kráse a triumfoval mnoho kol před závěrem soutěže. V sobotu, svými posledními dvěma zápasy, jsme pouze potvrdili to, v jaké formě se Carpe Deim celou sezonu nacházelo, přejeli jsme jako rychlík sebevraha bodově dosud nejlepší celek jara Špilberk a poté jsme svoji letošní exhibici zakončili sešviháním Ethanolu do krve vrbovým proutkem.

Sestava byla jasná už pár dnů dopředu. Jediným absentujícím hráčem měl být Sykec. Ovšem pár minut před zápasem chyběl také Ríša, který na zápasy pravidelně chodí. Tentokrát se tak nestalo a nebyl přítomen ani na jeden zápas. Sestava tedy byla vyřešena tím, že v obraně zůstal jen Michaldo, Milan a Pája…a dále útočné vozby zdobily dvě osvědčené a ostřílené dvojice – Prochy s Mirou a Petr s Tomášem. Do brány se obligátně postavil Nekwish.

Na zápasech nechyběl střelec Mira
Zápas se Špilberkem měl být oslavou futsalu a jeden z nejzajímavějších zápasů sezony. Střetli se totiž dva celky, které zdobí dvě nej. Špilberk měl dosud nálepku nejlepší tým jara, co se týče získaných bodů a Carpe Diem naopak nejlepší celek sezony a dlouhodobý leader soutěže. Dal se tedy očekávat tuhý boj a velké drama. Drama v podobě průběhu zápasu sice nepřišlo, ale o tuhý boj to byl a to především před jednou bránou. Zápas se směnil ve festival promarněných šancí, které jsme si vytvořili permanentním tlakem na soupeře. Musíme sportovně uznat, že Špilberk byl po herní stránce tím lepším, co nám letos naše soutěž nabídla, ovšem Carpe Diem zahrál opět futsal z jiné galaxie a soupeře zametl pod rohožku 3A třídy.. V poločase byl stav příjemných 3:1 v náš prospěch a nic nenasvědčovalo tomu, že by se trend zápasu měl jakkoliv změnit. Ojedinělé výpady soupeře byly zavčas zastaveny, naopak my ostřelovali branku soupeře jako na cvičných střelbách odpalovacích zařízení KUB v Polsku, kterých jsem se tehdy ještě jako voják z povolání nemohl zúčastnit, protože su chabruz na ledvinu. Dodnes mě to mrzí.. :-) Ve druhé půli jsme přidali další dva zářezy na pažbu a připsali si tak jasné vítězství v poměru 5:1. Jsem rád, že jsme zápas zvládli takovým způsobem, jak se stalo. Potvrdili jsme letošní nadvládu a do posledního duelu soutěže s Ethanolem nastupovali s dobrou náladou..
Carpe Diem vs. Špilberk  5:1 (3:1)
branky: Tomáš 2 (Petr, Pája), Prochy, Mira (Prochy), Michaldo (Pája)

Zápas v naší pauze vyplnil veledůležitý a zajímavý zápas o postup z druhého místa mezi Bolestí a RST. Teď už je jasné, že právě tento zápas o všem rozhodl. Ještě dvě minuty před koncem vedla Bolest 1:0, minutu před koncem už vedlo naopak RST 2:1, aby pár vteřin před koncem Bolest srovnala na konečných 2:2, což hráčům v zeleném nakonec postačilo k uhájení druhé pozice tabulky. Kdyby RST zápas vyhrálo, druzí by byli naši tréninkoví partneři. Škoda.

Zde má Pája radost
Druhý zápas začal smolně a to tak, že Michaldo naplnil svoji pověst nevyzpytatelného hráče a skutečně začal svým futsalem rozdávat radost a to tak intenzivně, až z toho měl užitek náš soupeř. Rychle jsme prohrávali 0:1 a to i přesto, že to byl vůbec první výpad do naší obrany od soupeře z Ethanolu. Do té doby jsme soupeře drželi neustále za půlící čárou. Náš lis na ovoce však stále šrouboval závit po závitu, až soupeřova slupka pukla a zdecimované oranžové pomeranče začali téct. Do poločasu tekly už 3:1. Výtečné otočení výsledku a klid v našich hlavách. Ke klidu a vsítění čtvrté, konečné branky jsem nabádal v poločase. Místo toho však přišla krátká křeč. Po chvíli totiž bylo srovnáno na 3:3. Nečekané, nevídané. Opět zde byly nějaké zbytečné chybky v obraně, ale na to teď už sere pes. Nasměrování k výhře a pozvednutí praporu si vzal na starost Michaldo, který v tomto utkání psal dějiny a překlopil výsledek opět na naši stranu. Byla to jubilejní stá branka týmu v soutěži. Po zbytek zápasu jsme Okruh arénu proměnili na Okruh pitevnu. Pitvali jsme soupeře co to dalo, skalpelem jsme oddělovali jednu část po druhé, až byl celý obsah společně s konečným hvizdem rozhodčího naházen v černém pytli. Byl to skvostný pohled. Na ukazateli bylo lichotivé skóre 8:3 po vskutku exhibičním zápase. Od vsítění branky na 4:3 se zápas změnil v nálety supů na mršinu, což je v přeneseném slova smyslu zápas, kdy chce každý útočit, každý střílet a kličkovat tak, abychom soupeře zadupali co nejvíce do země. To se při pohledu na konečné skóre povedlo pěkně, ale jakýkoliv futsalový systém už v tom moc nebyl. S rukou na srdci je nutné přiznat, že pokud bychom se drželi taktiky z úvodu střetnutí a soupeře krájeli systematicky a pomalu, skóre mohlo hravě překročit desítku už v polovině druhého poločasu. Na má slova právě napsaná se však už za pár chvil zapomene a v análech zůstane zapsán jen vvšeříkající jasný výsledek, který jsme po zdrcujícím zápase z naší strany ukořistili.
Carpe Diem vs. Ethanol 8:3 (3:1)
branky: Michaldo 2 (Prochy), Tomáš 2 (Pája, Milan), Pája (Michaldo), Mira (Prochy), Petr (Pája), Prochy.

Po posledním zápase sezony následovaly oslavy titulu v šatně. Dal jsem tak s radostí zavzpomínat na první sezonu, kdy jsme se bez oslavy rovněž neobešli. V šatně zaburácel jako hrom pokřik MISTŘI, hrdlem nám proteklo šampaňské a nemohl chybět i hlas Freddyho Mercuryho a jeho We Are The Champions! Myslím, že za pár let na to slzou v oku zavzpomínáme..

Konečná tabulka sezony 2012/2013
Jak jste si mohli všimnout, ne u všech branek je asistence. Je to z důvodu buď toho, že si člověk šanci sám vypracoval, získal míč třeba lacino od soupeře, nebo jsme si zkrátka kolektivně na tu nahrávku nikdo nevzpomněl. Pokud má někdo pocit, že asistoval u některé z branek a je schopen to doložit videozáznamem, nebo alespoň hlasovým záznamem, ten ať mě neváhá kontaktovat.
První zápas je opět zdokumentován na videu, které se právě zpracování. Doufám, že náš IT technik Michaldo dá video brzo do placu. Také vzniklo mnoho fotek, které uveřejním ve fotogalerii hned, jak mě je Prochy pošle.

Naše dvě výhry a jedna remíza a výhra druhé Bolesti má za následek, že skupinu jsme vyhráli s mamutím náskokem 14ti bodů! Superlativů spojených s touto vyjímečnou sezonou už jsem užil skutečně mnoho, ale před tímto kolektivním výsledkem je skutečně potřeba smeknout a poděkovat si podáním ruky navzájem. Proto neváhejte, v tuto chvíli, kdy čtete tyto řádky natáhněte ruku před sebe a v duchu si jí potřeste se všemi hráči v týmu s hlasitým vyslovením děkuji.  

V sobotu večer jsme byli na posezónním posezení na Okruhu, kde jsme probrali mnoho zajímavého a důležitého. Se vším Vás seznámím v jednom z následujících článků.   

pátek 7. června 2013

Přestřelka o druhé postupové místo

Dnešní článek bych rád věnoval zajímavému boji o druhou postupovou pozici, který se zítra strhne. Okruh tentokrát uvidí mnoho strhujících zápasů, kde půjde týmům o vše. Nikdo nebude brát zápasy na lehkou váhu. Chtěl bych Vás se situací kolem druhého místa podrobněji seznámit..
O druhou pozici se poperou hned 4 mančafty, které jsou seřazeny za sebou v rozmezí jediného bodu.. Vezměme to popořadě, anebo spíše opačně, kdo má na postup nejhorší vyhlídky..

ŠPILBERK – 5.místo – 36 bodů – zbývají odehrát 1 zápas.
Špilberku před posledním víkendem nehraje prakticky nic do karet a má jednoznačně nejhorší vyhlídky na druhou postupovou pozici. Jako jediný z kvarteta má odehráno již 21 utkání a čeká je už pouze jeden zápas. Jediný zápas navíc hrají s leaderem tabulky - s námi. Dále jsem šance Špilberku už nepočítal, ale musel by dojít k mnoha překvapení kola, aby RST, Ethanol a Bolest ztratila s papírově slabšími soupeři, se kterými se zítra utká.
Šance na postup: 10%

RST – 4.místo – 36 bodů – zbývají odehrát 2 zápasy.
Zbývající tři týmy jsou na tom velice podobně. Všichni hrají jedno utkání se slabším týmem a jedno se silným. Proč jsem se rozhodl dát RST až jako třetí variantu k postupu? Protože jim v souboji s Bolestí a Ethanolem schází bodík (RST mají 36, Bolest a Ethanol mají 37), což by mohlo hrát rozhodující roli. RST se utká nejprve s Bolestí v přímém souboji, který mnohé rozhodne. Druhý zápas je čeká s Modřicemi. Každopádně pokud by se RST podařilo porazit Bolest i Modřice nemají stále nic jistého, musí nadále spoléhat na nás, že udoláme v sobotu nebezpečný Ethanol.
Šance na postup: 40%

ETHANOL – 3.místo – 37 bodů – zbývají odehrát 2 zápasy.
Šance Ethanolu jsou o něco vyšší, než RST, ovšem za předpokladu, že se jim povede zvládnou zápas s námi. Prohra s námi je prakticky odsoudí k nepopulárnímu třetímu, či čtvrtému místu. Svůj druhý zápas hrají se St.Lískovcem, kde se všeobecně očekává, že zápas zvládnou.. Ethanol tak má pro zítřek jeden veliký úkol, porazit nás, což nebude lehké.
Šance na postup: 50%

BOLEST – 2.místo – 37 bodů – zbývají odehrát 2 zápasy.
Dle mého má nejvyšší šance na postup tým Bolesti. Má podobný scénář, jako RST, ovšem s tím rozdílem, že do souboje vstupuje s bodem navíc. Na úvod celého sobotního programu se střetne Bolest s Bosonohami. Pokud zápas zvládne, mají postup ve vlastních rukou a to v zápase s RST.   
Šance na postup: 60%

Při shodě bodů na konci sezony rozhodujícím faktorem jsou: body a dále vzájemný zápas.. Dále nevím, musel bych to nastudovat..ale myslím, že dále studie nebude nutná..

Start zítřejších zápasů je v 9:00, kde zahajuje Bolest s Bosonohami.. Poté hrajeme se Špilberkem, následuje klíčový duel RST v Bolestí a následně odehrajeme své poslední utkání sezony s Ethanolem. Následují zápasy RST s Modřicemi a Ethanolu s St.Lískovecem. Vše zajímavé ve skupině se tedy odehraje dopoledne za naší přítomnosti, máme se na co těšit. Lepší vyvrcholení sezony co se týče zápasů o čelo si nikdo nemohl ani přát. Můj osobní názor, nebo spíše přání je postup RST. Přál bych jim to, v poslední době se herně dosti zvedli a jsou to naši tréninkoví partneři.
Všem přeji hodně zdaru v boji o druhé místo.. Uf, ještě že už toto máme za sebou, jinak bych celou noc seděl na hajzlu.. 

čtvrtek 6. června 2013

Kvarteto důležitých informací, tisíc článků!



1) Pánové, pro některé se zachovám asi jako srab, ale rozhodl jsem se k nepopulárnímu kroku. V posledním víkendu jsem se rozhodl zrušit moji nabídku pro poslední víkend, že každému nahrávači na moji branku koupím pivo. Je to z důvodu nenadálého vyššího finančního vydání, které jsem v poslední době měl a dále bych také nerad seděl v sobotu u kůrek od chleba a chodil se napít vody na hajzl.
Asistence a slíbená odměna samozřejmě do této doby platí a všem, kdo mě do této chvíle na branku přihráli od vyhlášení akce. Pivko (pivka) zacáluju , jak jsem řekl. Cítím totiž v současnosti obrovskou formu a v sobotu by to se mnou taky nemuselo dobře dopadnou, kdybych platil večer 15 piv. Ano, v sobotu se cítím na 9 branek. :-)
Doufám, že se nezlobíte.. Tuto hru tedy tímto okamžikem uzavírám!

Sobotní rentiéři: Prochy 4 piva, Mira 1 pivo, Petr 1 pivo.

2) ..druhou věcí je to, že v první sezoně se oslava titulu oslavila tak trošku i přímo po zápase.. Šampus v šatně, kouření kožených doutníků a na to navazující orgie ve sprchách.. Nemáte chuť se do něčeho podobného pustit? Třeba že by někdo dotáhl vítězné šampáňo, který mu doma už tři roky smrdí..nebo koupil pár doutníčků.. Minule jsem vše cáloval ze svého a jak jsem už výše napsal, moje finanční situace mi v tuto chvíli nedovoluje do těchto věcí investovat opět.. Takže pokud máte chuť, iniciativě se rozhodně nebráním.. ale jde to zvládnout i bez těchto příjemných prkotin..

3) ..třetí věcí je, že bych chtěl, aby jste si důkladně promysleli jednu věc. V sobotu si jdeme sednout k pivu na Okruh. Tam chci mimo jiné probrat věc, zda chceme postoupit od 2.třídy, nebo si dát opáčko letoška ve třídě třetí. Každý si to tedy prosím srovnejte v hlavě, aby jste v sobotu už přišli s jasným názorem. Bude se totiž o tomto bodě hlasovat! Neprobírejte to teď na diskuzi, ať máme v sobotu o čem kecat a nečumíme na sebe celý večer mlčky jako kokůtci.

4) ..a konečně poslední věcí je, že tento článek, který právě čtete, je od založení klubu mimořádně jubilejní! Jedná se o 1000. článek, který jsem na těchto stránkách odprezentoval.  Je to obrovské číslo, tisíckrát zplodit nějakou hovadinu, nebo žvást a pak ho tady vyvěsit.. Stránky fungují od 16.března 2008, to znamená, že na tisíc článků jsem potřeboval 5 let a necelé tři měsíce k tomu..

středa 5. června 2013

Preview: Špilberk, Ethanol



Poslední preview sezony je tu. Sice si už můžeme být jistí prvním místem v naší skupině, ale přesto bych nerad, aby se poslední zápasy sezony braly na lehkou váhu. Doufám, že to z naší strany nehrozí. Současně s tím si přeji, abychom si tyto dva duely se zajímavými soupeři na závěr co nejvíce užili a předvedli podobný, pohodový výkon, jako minulý dvojzápas s Bosonohami a Starým Lískovcem. To byl zkrátka balzám na duši pro nás, tak i balzám na oko skutečného futsalového fajnšmekra.

Sestava vy se měla kosmeticky upravit jen v defenzívě týmu. Místo absentujícího Sykece by se měl do sestavy vrátit Michaldo. Bude zajímavé sledovat, jestli se Michaldovi podaří vyplnit místo Sykece, který v posledních zápasech svými kvalitními výkony vytlačil Michalda ze sestavy. Sestava: Nekwish – Milan, Ríša, Pája, Michaldo – Prochy, Tomáš, Petr, Mira.

Soupeři pro tentokrát rozhodně nebudou žádní nazdárci. Nejprve se utkáme s nejlepším týmem jara – Špilberkem, který je ve skvělé formě. V posledním kole porazil jak RST, tak Ethanol. Dva týmy bojující o druhou postupovou pozici. Špilberk se po nemastném neslaném podzimu neuvěřitelně vzepjal a i on ještě ve skrytu duše pomýšlí na druhou postupovou pozici. Ovšem při sečtení všech okolností, přičemž ta nejdůležitější je, že poslední zápas jara hraje s námi, posouvá jejich sen o druhém místě do mezí teorie.
Současná tabulková pozice Špilberku je 5.místo. Na podzim výsledek vyzněl jasně v náš prospěch v poměru 6:3.

Druhým týmem, který se nám postaví v boji tváří v tvář je Ethanol. Tento celek zcela reálně pomýšlí na postup z druhé pozice a proto se dá očekávat, že do zápasu dají skutečně úplně všechno. Je tedy potřeba ihned neinkasovat podle našeho zvyku a naopak jim co nejdříve vzít vítr z plachet. Na podzim to byl vyrovnaný duel, který jsme nakonec překlopili na svoji stranu. Pozitivem je, že na jaře nemá Ethanol takovou formu, jako na podzim, o čemž svědčí aktuální tabulka jara, kterou si osobně vedu. Tam mu patří až 6.pozice.
Současná tabulková pozice Špilberku je 2.místo. Na podzim jsme Ethanol porazili 6:2.

Očekávám velice zajímavé dva zápasy. Je pro to mnoho důvodů, ale ten jeden mě v tom dokonale utvrzuje. O druhou pozici v naší soutěži je eminentní zájem a ucházejí se o ni hned čtyři mančafty (Ethanol, Bolest, RST, Špilberk), které jsou od sebe v rozmezí jediného bodu! Se dvěma výše zmíněnými aspiranty na postup hrajeme právě my, proto do konečné podoby tabulky jistojistě důrazně promluvíme. Někoho svými zápasy rozveselíme, někoho zarmoutíme, ale takový je futsal. Máme se tedy nač těšit..

Večer jdeme letoší sezonu zapít, ale to už asi všichni víme..

Sraz na zápasy je už v 9:15!

pondělí 3. června 2013

Finále Tipovačky



Jsme ve finále letošní Tipovačky. Čeká nás poslední tipovací víkend a karty jsou rozdané jasně. Největším aspirantem na titul je Petr, který si vydobyl hned dvoubodový náskok před druhým Pájou. Na třetím místě je Mira s bodovým odstupem ode mne a čtvrtý je Vláďa, s dalším bodovou ztrátou. Zdá se tedy, že Vláďovi se nepodaří obhájit loňské vítězství.
Aktuální tabulka špice soutěže:
  1. Petr – 55b
  2. Pája – 53b
  3. Mira – 52b
  4. Vláďa – 51b

V posledním kole už není příliš z čeho vybírat. Evropské soutěže mají padla a tak se zaměříme na poslední kolo naší soutěže 3A třídy. Hrají se zde důležité, zajímavé duely, které rozhodnou o druhém postupujícím..

BOLEST vs. BOSONOHY
CARPE DIEM vs. ŠPILBERK
RST vs. BOLEST
CARPE DIEM vs. ETHANOL
ŘEČKOVICE B vs. STORKS
Podaří se nám vstřelit 100 a více branek za tuto sezonu? Nyní máme 91 vstřelených branek..
1: ANO, 2: NE