pátek 31. května 2013

Rezervace na Okruhu?

Celý týden přemýšlím, kde dát na příští sobotu rezervačku. Nakonec mě napadlo, co kdybychom oslavili konec sezony právě na Okruhu? Tam, kde jsme získali titul!

Z novolískoveckého kraje jsou rovnou 4 hráči, dále tam dobře vaří a pivo mají taky dobrý.. Tak co? Hodím rezervačku tam, ne? Nějkej ten velkej stůl...zatím je nás 11 kusů.


středa 29. května 2013

Oslava titulu 8.6.



Takto se oslavuje titul
Příští sobotu, dne 8.června zakončíme sezonu 2012/2013. Zakončíme ji jak na hřišti v dopoledních zápasech posledních dvou kol soutěže, tak večer v hospodě na oslavě titulu a perfektně zvládnuté sezony.

Všichni hráči, kromě Michalda, který si to nyní přečte, byli o této akci informování a tak doufám, že se sejdeme v co největším počtu. Jedinou omluvenku mám od Sykece, který bude brázdit ve stejnou dobu vodu řeky Seiny v Paříži.

Mám na mysli dvě věci..
Za prvé..napište prosím, zda budete brát své drahé polovičky, abych věděl počet míst pro rezervaci.
Za druhé.. výběr hospody. Zatím jsem nic nevybral.. Počkám do pátku, kdy už snad budu vědět konečný počet lidí na akci a zařídím někde rezervačku.

Aktuální kanadské bodování



Do konce soutěže zbývají jen dva zápasy a tak se začíná rýsovat i konečná verze kanadského bodování týmu pro letošní rok. Z hlediska zisku kanadských bodů se jedná jednoznačně o nejúspěšnější sezonu. Stejně tak svoji nejlepší sezonu prožívají i jednotlivci, počínaje Petrem, Sykecem, Nekwishem, Ríšou a mnou konče. U nových tváří není srovnání, ale při pohledu na kanadské bodování je zřejmé, jak velký podíl mají na vzestupu klubu a povstání z popela jako bájný Fénix. Vím, kanadské bodování je sice směrodatné a svoji informativní službu vykoná dobře, ale není vždy všechno postaveno na zisku bodů.. Takový Sykec sice bodů nemá moc, ale je to dobrý, řízný obránce, který si svoji práci zastane stejně dobře, jako ostatní.. Zkrátka je to defenzivní typ.

Aktuální kanadské bodování

pondělí 27. května 2013

Tipovačka



Naše tipovací soutěž zatáčí spolu s futsalovou sezonou do cílové rovinky. A že se jedná o velice vyrovnaný boj, o tom nemusím snad dlouho psát. O letošní titul se bude bojovat až do posledního kola Tipovačky, který nás čeká za 14 dní. První čtyři hráči tabulky jsou neuvěřitelně vyrovnaní a rozdíl je mezi nimi pouhé tři body..
Proto by bylo záhodno určit, co by v případě rovnosti bodů na konci soutěžení rozhodovalo.. Dle mého čistého rozumu by měly být kritéria takováto: 

  1. počet bodů
  2. počet vítězství v jednotlivých týdnech Tipovaček
  3. počet zúčastnění v Tipovčkách (zde však systém postavím trochu na hlavu, lépe na tom bude ten, kdo bude mít více odtipovaných víkendů, tím bude oceněna věrnost soutěži) Jsem však přesvědčen, že k tomuto bodu nedojde.
  4. tipovací rozstřel

Současný tabulka na špici soutěže vypadá takto:
1. PETR - 51b
2. PÁJA - 50b
3. MIRA, VLÁĎA - 48b
…..

Bohužel, výběr pro tento víkend je hubený. Naše soutěž se nehraje a většina evropských lig už má taky padla. Vybral jsem proto to, co se z toho mála vybrat dalo.. Nakoukneme da španělské Primera Division a do české Gambrinus ligy..
Jelikož by se tipy tentokrát mohly jevit jako hodně lehké, přistoupil jsem nyní NOVĚ – poprvé k takzvanému handicapu. Handicap znamená, že Vaše tipování začíná už na daném vstupním výsledku utkání, které určím.. 
Příklad:
Barcelona vs. Malaga (handicap 0:2) – Pokud Barcelona ve skutečnosti vyhraje 2:0, výsledkem pro Tipovačku je REMÍZA 2:2, tudíž správný tip je 0. Pokud ve skutečnosti vyhraje jen 1:0, výsledkem pro Tipovačku je prohra Barcelony 1:2, tudíž správný tip je 2. Snad jsme se pochopili..

BACELONA vs. MALAGA  (handicap 0:2)
REAL MADRID vs. OSASUNA (handicap 0:3)
BRNO vs. SLOVÁCKO
HRADEC KR. vs. PLZEŇ
SPARTA vs. DUKLA
KDO VYHRAJE TITUL? PLZEŇ, nebo SPARTA? 1: PLZEŇ, 2: SPARTA

Hodně štěstí..

neděle 26. května 2013

WE ARE THE CHAMPIONS

Bomba! Carpe Diem se podařilo získat titul mistra 3A třídy už tři kola před koncem poté, co si bez větších potíží dokázal poradit s hráči Bosonoh. Následující zápas již v euforické náladě, uvolněni, dali dokonale průchod svému umu, tucet branek v síti Starého Lískovce – a nejvyšší výhra v historii klubu, je toho jasným důkazem. Carpe Diem v sobotu skutečně rozdávali radost, jediný, kdo z precizního galapředstavení radost skutečně neměl, byl soupeř.

V sobotu nám měl chybět jediný kousek v sestavě, byl to Michaldo. Sestava tedy byla navlas stejná, jako před týdnem. Nekwish – Milan, Ríša, Sykec, Pája – Mira, Tomáš, Petr, Prochy.  

Postupové karty byly před tímto víkendem rozdány jasně...
Pokud některý ze soupeřů chtěl reálně pomýšlet na první místo v soutěži, nemohl si dovolit sebemenší klopýtnutí až do konce soutěže. Naopak nám postačilo v závěrečných 4 zápasech získat 4 body k jistotě získání trofeje pro vítěze. Jaké bylo moje překvapení, když jsem na stadión Okruh (pro 20 tisíc sedících diváků) přišel a kouknul do zápisu o odehraných utkáních toho dne. Oba zápasy už měl za sebou Ethanol i RST. Oběma soupeřům sebral 3 body jarní leader Špilberk. To nám výrazně nahrávalo a oba týmy prakticky vyřadilo z boje o titul. Posledním, kdo by nám mohl stát v cestě byla Bolest, která hrála svůj první zápas v pauze, mezi naším prvním a druhým špílem.

Dnes nebudu popisovat branky, padlo jich totiž nepočítaně a zkrátka je nadlidský úkol si je jednak vybavit a za druhé – dát je do správného pořadí tak, jak po sobě šly. První zápas jsme odehráli s Bosonohami. Od úvodních minut až do těch závěrečných jsme byli lepším, kvalitnějším a sehranějším týmem. Výsledek po prvním půli 4:0 je přesným odrazem hry, co se na place odehrávalo. Herní převaha, šance především na naší straně, kombinace mnohdy až do kuchyně. Účet utkání načal Petr, dále se trefil Pája, Prochy a Tomáš. Nic tedy nenasvědčovalo tomu, že by se mělo na Okruhu dít ve druhé půli nějaké drama. Zápas se vyvíjel jasně v náš prospěch. Malou kaňku na výsledku udělala první pětiminutovka druhé půle, kdy jsem na chvíli povolili otěže a zaplatili za to dvěma rychlými góly soupeře. Na ty jsme ale záhy dokázali odpovědět brankami Ríši a Milana a nedali tak Bosonohám ani přičichnout k náznaku dobrého výsledku. Na konečných 6:3, upravil soupeř až v úplném závěru a kosmeticky dokončil finální podobu skóre zápasu. Vítězstvím a ziskem 3 bodů jsme už definitivně odřízli RST a Ethanol ze hry o titul.
Carpe Diem vs. Bosonohy 6:3 (4:0)
branky: Petr, Pája (Prochy), Prochy, Tomáš (Pája), Ríša (Tomáš), Milan (Mira).


Pauzu mimo tradiční Kofolu na Okruhu vyplnilo také důležité utkání Bolesti s Psychotipem. Bolest potřebovala bodovat, což se jí nakonec povedlo, ale určitě ne tak, jak by si přála. Bezbranková remíza ještě více zamotala situaci v boji o druhý postupový flek a pro nás znamenala jediné – zisk mistrovského titulu bez ohledu na výsledky ostatních týmů. Zápas se Starým Lískovcem se tedy dá zařadit už do zcela nového šuplíku – zápas ve kterém nastupuje právě korunovaný král soutěže ve kterém už prakticky o nic nejde..

..v povaze hráčů CD je však jasně zapsáno, že chceme vyhrát za každou cenu v každém utkání a tak ani zápas se Starým Lískovcem jsme nevzali na lehkou váhu. Vyplatilo se a konečný výsledek 12:2 přepsal dějiny klubu jakožto nejvyšší výhra v jeho pětileté historii. Byla to pohádka, karneval, vytrysknutí pozitivních emocí ze zisku titulu na povrch a věnování jich nešťastnému soupeři. Nepamatuju si tak do očí  bijící uvolněný výkon, kdy jsem se futsalem bavili od začátku do konce. Jedna akce byla krásnější, než druhá. Nechyběli krásné branky střelami, kombinacemi, dokonce se urodilo i pár krásných sólíček, vše zakončeno v bráně soupeře. Zkrátka a jasně, takto se baví mistr. Při střídání jsem viděl dokonce pár vydavatelů školní sportovní literatury, jak sepisují novou verzi slabikáře, podle kterého se děti na sportovních školách po celé republice budou učit a my v něm chybět nebudeme. Hráči ze St.Lískovce si mnohdy museli připadat, že nepřijeli na zápas, ale na školení o tom, jak se futsal vlastně hraje a co že je to za kulatý nesmysl, co kolem nich létá a za čím ani nestačí otáčet hlavy. Brutální kravavá pitva soupeřova těla skočila na 12ti fících v jeho bráně. Sled branek si skutečně nepamatuju, byla to smršť a ta nejdůstojnější oslava titulu, jakou si kdo umí představit.
Carpe Diem vs. St.Lískovec 12:2 (6:0)
branky: Tomáš 4 (Petr, Petr, Mira, Pája), Pája 3 (Mira, Petr, Prochy), Mira 2 (Prochy, Prochy), Petr 2 (Tomáš, Pája),  Prochy (Pája).

Co říct závěrem.. Jsem vyčerpán. Pozitivně vyčerpán, pozitivně emočně vyčerpán. Byla to paráda! Myslím, že pěkné okamžiky musel včera prožít každý z nás. Radost byla vidět na tvářích všech hráčů klubu. Já, jakožto hlava klubu, mám z tohoto úspěchu ohromnou radost a nezbývá mi nic jiného, než Vám všem za letošek, který ještě nekončí (za 14 dní poslední špíly), upřímně poděkovat a poklonit se Vám. Vytvořili jsme společně úžasný  tým a společně došly k cíli, ve který by před sezonou věřil, v takové suverénní formě, jakou jsme předvedli, jen největší optimista a snílek. Děkuji!

Oslava titulu je naplánována na sobotu 8.6.večer. Dopoledne hrajeme poslední zápasy sezony, večer oslava.

sobota 25. května 2013

MISTŘI soutěže 3A třídy, ročník 2012/2013

Datum 25.5. se zapisuje zlatým písmem do dějin Carpe Diem Brno 08. Klub se stává mistrem soutěže 3A třídy pro ročník 2012 / 2013. Všem hráčům děkuji z celého srdce za dosažení tak skvělého a historického úspěchu!




čtvrtek 23. května 2013

Preview: Bosonohy, St.Lískovec


POSTUPOVÁ MATEMATIKA:
Postupová matematika hovoří jasnou řečí. Jsme velice blízko postupu. Z jaké pozice to bude záleží jak na nás – máme možnost uhrát si to sami, tak na soupeřích, které jakákoliv ztráta bude mrzet a nás katapultuje definitivně na trůn 3A třídy. Počty jsou to velice příjemné. Po třech nevýrazných sezonách se klub opět může těšit z velkého úspěchu, který klepe na dveře. Rozhodující bude dle mého názoru už tato sobota. Hrajeme dva zápasy a pokud je zvládneme, můžou propuknout oslavy. Ještě, než otevřeme chlazené šampaňské, dejme si do kupy situaci, co a za jakých okolností se stane..
V současnosti máme luxusní 9ti bodový náskok na druhý tým tabulky. K postupu – 2.místu nám postačí uhrát ze zbývajících 4 utkání sezony 3 body. K triumfu v soutěži, tedy 1.místu musíme uhrát body 4. Pokud si toto uhrajeme, nemusíme se dále dívat na výsledky soupeřů. Je tedy ta možnost, uhrát 4 body už za dva dny v sobotu a tím se dočista upoutat popruhy na vítěznou postel.
Pokud body poztrácíme, čemuž nevěřím, může nám pomoci samozřejmě soupeř. Pro něj je to situace vlastně v bledě modrém, jen obrácen naruby vůči nám. Soupeři za námi (Ethanol, Bolest, RST) si už nesmí dovolit klopýtnout v žádném ze zbylých zápasů. Každá jejich nepatrná ztráta nás posouvá na postupovou, potažmo vítěznou pozici tabulky. Jen pro info, Storks je o vítězství v soutěži vyřazeno, může být už jen druhé.
Byl bych moc rád, kdybychom si vítězství v soutěži zajistili už v sobotu a to vlastními silami a výsledky. Nespoléhat na soupeře a přejet Bosonohy a St.Lískovec jako vlak. Bylo by to slylové a zkrátka super.

PREVIEW:
V sobotu nás tedy čeká dvojzápas s celky Bosonoh a St.Lískovce. Sestava, jakou jsem nastínil někdy během minulého týdne lehla popelem. Střídání 5ti lidí v útoku padá, jelikož Michalda sklátila nepříjemná nemoc a právě zobe antibiotická kolečka. Vypadá to tedy takto: Nekwish – Ríša, Milan, Pája, Sykec – Prochy, Tomáš, Per, Mira.
Na podzim jsme oba ze soupeřů bez výraznějších problémů porazili. Nejprve jsme si s poradili s Bosonohami výsledkem 4:1 a následně podobně zametli se St.Lískovcem v poměru 4:0. Věřím, že si nyní zápasy především užijeme a ruku v ruce s tím přijdou i dobré výsledky. Chtěl bych připomenout, že v současném rozpoložení týmu, s tak obrovským náskokem a hlavně šancí na titul, se nenacházíme každý den. Je to vyjímečné období klubu, něco, co se opět dlouho dobu nemusí opakovat.. Jedinými dvěma současnými pamětníky postupu z první sezony 08-09, spolu se mnou, je Michaldo a Ríša. Pro ostatní je to něco nového a proto si to dosytnosti užijte. Za pár let, až budeme mít vousy jako ZZ Top si na to s radostí a vděčností vzpomeneme. Je to skutečně velký úspěch, který se zapíše do dějin klubu zlatým písmem.
Sraz na zápasy je ve 12:30, první špíl zahajujeme ve 13:00.

PÁJA – STŘELECKÁ ZÁCPA:
Na diskusi jsem se dočetl, že se chystáte na podporu mojí žalostné střelecké potence. Vaší snahy si velice vážím, ale nemůžu ji přijmout. Po neděli jsem se smířil s tím, že krále střelců soutěže nevyhraju, ať se stavím třeba na hlavu. S mojí současnou střeleckou formou určitě ne a abych do toho musel být uměle dokopán Vámi, to od Vás zkrátka nechci. Moje střelecké mizérie začala už během zimní pauzy a bohužel se přenesla i do jarní soutěžní části. Jen pro porovnání..jsem na podzim z 11ti utkání dal 16 branek, nyní máme ze 7mi jen 3 branky. Nevím, čím to je.. Zkrátka jednou je hůř, jednou je líp. Svůj úmysl se dále neucházet o krále střelců utvrdil rovněž fakt, že druhý v pořadí minulé dva zápasy vsítil neuvěřitelných 9 branek (nyní vede přede mnou o 7 branek), čemuž zkrátka nelze konkurovat. Dal jsem si před jarem předsevzetí, že se skutečně pokusím…byly k tomu krásné předpoklady. Sezona jako víno, pohoda, týmu se daří, mě se dařilo a najednou jsem se zasekl. Kdo mě zná tak ví, že su dost velkej trémař. Před zápasy bývám nervózní a to mi svazuje nohy. Minule sem si šel dát na Okruh dokonce panáka Bechera.. :-) Možná to – moje nervozita, mě svázala natolik, že nejsem schopen míč dopravit do sítě. Nemyslím si, že hraju celkově herně nějak výrazně špatně oproti podzimu, jen to tam zkrátka nepadá a chyba je stoprocentně v mojí psychice, nikde jinde. Někdy to tak bývá, kdo moc chce, tak tomu se stane přesnej opak  a zkrátka dostane střeleckou zápcu.. Abych se ale dostal k pointě celého odstavce.. Nechci, aby jste mi k titulu jakkoliv uměle pomáhali. Aby jste akce hráli nepřirozeně jen přezemě, aby jste mi chystali míče na střelu a podobně. Na podzim jsme výsledku dosáhli také bez násilí, týmově. Navíc moje posunutí do útoku by bylo také diskutabilní, svých 16 tref jsem dal na podzim čistě z obrany! Nemá cenu něco lámat přes koleno. Chci věci nechat tak, jak jsou. Třeba se v závěrečných kolech ještě sám chytnu..
Závěrem bych chtěl poděkovat za Váš zájem a projevenou účast na mém nicotné střeleckém trápení.. Moc si toho vážím, že by jste mi chtěli pomoci, ale tuto pomoc nepřijímám.

úterý 21. května 2013

Hajný je lesa pán

Hajný je lesa pán.. I tuto neděli jsme si dokázali ohlídat bez větších problémů svůj revír, nebo chcete li svůj bodový náskok před pytláky z Modřic. S nabitými flintami, které nakonec vypráskali šest rán do sítě soupeře, se nám podařilo udělat velký krok k titulu ve 3A třídě. Navíc, co je potěšující, kuny a tchoři nám v revíru také neřádily..

Nedávno jsem si k Martinem Mrázkem (bývalý hráč CD) dělali srandu, jak že se ty dnešní fotbalové hvězdy jmenují.  Nebo spíše, jak je nazývají média různými zkratkami a zkomoleninami jmen. Pro příklad uveďme Christiana Ronalda jakožto CR7, nebo Robina van Persieho známého pod zkratkou RVPéčko, či managera José Mourinha – The Big One, nebo Mou. Myslím, že je na čase být také světový a ze srandy užívat tyto nezištné zkratky. Můžete sami posoudit, komu by co slušelo a jak je která zkratka zvučná.. Tady je naše nedělní sestava: MN82, RS50, MS5, ML25, PJ20, PP60, MH11, PB3, TM8. Z důvodu nemoci byl omluven MK9. Líbí? Třeba takové RS50 nezní špatně.. jako nějakej bombardér..

Hajný je lesa pán, to je jasné..
V neděli jsme měli na pořadu dne jediný zápas - s Modřicemi. Toto utkání měla mnohá specifika. Jedním z nich bylo, že paralelně s „našimi“ Modřicemi hráli i Modřice B, které hrají 3F třídu a bojují tam o čelo tabulky. Sestava našeho soupeře tedy byla mírně okleštěná, protože týmy A a B mají možnost se všelijak promíchat, aby to bylo k jejich užitku. Dá se tedy vydedukovat, že hlavní síly se soustředili ne v našem soupeři, ale jeho B týmu, kde v tu dobu bojovali na Kamánkách o postup. Snad i proto za soupeře nastoupili dva hráči narozeni dříve, než tatíček Masaryk. Zbytek týmu jsem nepoznával, až na temperamentního a běhavého Inčučůnu.
Druhou věci, co jsem bral v potaz bylo, že jsme hráli až poslední zápas dne. Věděli jsme tedy výsledky soupeřů, kteří by nám rádi triumf znepříjemnili. Správné postavení Jupitera se Saturnem vůči Zemi však způsobilo, že Ethanol i Storks svoje úlohy nezvládli a každý jednou kapituloval. Stejně jako my měla jediný zápas toho dne na programu Bolest, který s s přehledem vyhrála. I tak se dá mluvit o velké pomoci od soupeřů. Všechny tyto informace jsme před zápasem měli a tak s nimi mohly i pracovat. Bylo tedy jen na nás, zda se nám podaří náskok v čele tabulky uhájit, nebo svoji prohrou boj o čelo zdramatizovat. Překvapení se nekonalo, svoji úlohu jsme zvládli s noblesou.
Nesmím opomenout ani fakt, že po dlouhé době jsme měli nového kapitána. Pája na utkání s Modřicemi předal pásku Tomášovi a ten se role vedoucího zhostil více než se ctí. Gratulace!
  
Ještě než začnu s popisem utkání a Vám by se nechtělo ho číst, je možné souhrn utkání udělat v jedné rozvité větě.. "Vzali jsem starou huňatou ovci a stříhali ji tak dlouho, až z ní bylo jehně.." Kdo má však chuť se začíst do obsáhlejšího reportu, má příležitost..
Celý zápas se odehrál podle jasného, předem napsaného scénáře. Soupeř byl vesměs bezzubý a pokud přece na nás občas něco vycenil, většinou RS50 svoji nekompromisní hrou zbytek zubů vymlátil. Od začátku jsme hráli nátlakovou hru na straně soupeře, kdy Modřicím v nejednom případ zbylo jediné, odkopnout míč. Šance od úvodu se odehrávali pouze na straně Modřic a bylo jen otázkou času, kdy se nějaká akce uchytne a míč skončí za zády brankáře. K první brance nám pomohla tak trošku náhoda, nebo můžeme také říct už oprýskanou mírně trapnou větu, že jsme šli štěstíčku naproti. Od autové čáry, po rozehrání MH11, se napřáhl PP60, byla to silná rána, na kterou nikdo nedokázal zareagovat a ač nešla přímo na bránu, některý z hráčů Modřic si střelu srazil do brány. Byly to takové chtěné nechtěné housle z deseti metrů. PP60 by jistě tvrdil, že byly chtěné.. :-) Druhý gól už však byl jako z z galerie Národního muzea. ML25 z rohu centruje před bránu, PB3 z první věší prádlo kolíčky na šňůry do šibenice brány. Nádhera. Skutečný skvost. Radost z rychlého dvoubrankového vedení však nevydržela dlouho, po chybce na půli hřiště proměnil samostatný nájezd jeden z Modřičáků a nepřímo načrtl možný scénář dalšího průběhu zápasu. Dlouho se nám nedařilo i přes náš velký tlak tento náčrt smazat a mrak pochybnosti nad našimi hlavami se jakoby stále zvětšoval s přibývajícími neproměněnými šancemi. Někteří máme ve svým pamětech černě zapsáno, kolikrát už jsme odehráli dobré utkání, ve kterém si soupeř neškrtl a nakonec jsme odcházeli s remízou, či prohrou po náhodných, hloupých gólech. Do poločasu už skóre zůstalo nezměněno. Ve druhé půli jsme však už nadobro onen mrak dokázali rozptýlit. Myslivecký hon byl zahájen a my si užívali každé minuty utkání. Do dvoubrankového vedení nás poslali a základní kámen uklidnění položili MH11 s RS50, kdy po úprku do brejku a výměně míče skórovali. Skóroval tedy jen MH11 samozřejmě, ale stejný podíl na brance má i nahrávající RS50. Na 4:1 zvyšoval PB3, když nastavil svůj výstavní zadeček do centru PJ20 na zadní tyč. Od pravé půlky se míč odrazil přímo do sítě. Druhý výstavní gól PB3 v zápase. Geniální ťukec TM8 s PB3 = 5:1 (skóroval TM8) a exhibici v druhém poločase, který jsme vyhráli mj. 4:0 dokonal svým druhým gólem opět TM8. Ke skórování ho vybídl PP60. Zápas jsme tedy ovládli bez větších problémů. Rozdíl byl patrný v obou poločasech, ovšem až ve druhém se nám podařilo gólově se vyjádřit. Výsledek 6:1 je výstižným obrazem hry a když šancí ke skórování bylo ještě skutečně mnoho. Na druhou stranu je potřeba pochválit i našeho brankáře, hajného MN82, který se blýskl pár zákroky a tím si určitě zlepšil náladu, vytrhlo ho to z celozápasové nudy před jeho bránou a hlavně tým podržel. 
Carpe Diem vs. Modřice 6:1 (2:1)
branky: Prochy (Mira), Petr (Milan), Mira (Ríša), Petr (Pája), Tomáš (Petr), Tomáš (Prochy).

Všichni z týmu si zaslouží pochvalu, do jednoho. Takto se potvrzuje vedení v tabulce, takto se kráčí k titulu, takto hraje šampion! Díky!

pondělí 20. května 2013

Tipovačka



Poslední kolo Tipovačky s sebou přineslo velký kolotoč. Do boje o titul se vrátil už mnohými odepisovaný Pája a dotáhl se na dosud vedoucího Petra. Stejně dobře se dařilo Sykecovi, který rovněž získal 4 body do tabulky, jako Pája. Naopak se nedařilo favoritům, jmenovanému Petrovi a Mirovi se poštěstil jen jeden správný tip. Na dvou správných tentokrát zůstal Vláďa.
Do konce Tipovačky zbývají už jen 3 víkendy, jelikož končí tradičně stejným víkendem, jako naše jarní sezona. Máme se tedy v nejbližších týdnech nač těšit, boj to zřejmě bude náramný. Bodové rozestupy čtveřice na špici jsou totiž minimální.
Na příští víkend jsem připravil opět 6 zápasů. Tři jsou z naší soutěže, dva z Gambrinus ligy a jedna lahůdka – finále Champions League.

BAYERN vs. DORTMUND
OLOMOUC vs. PLZEŇ
BRNO vs. SPARTA
ŠPILBERK vs. ETHANOL
STORKS vs. BOLEST
ST.LÍSKOVEC vs. MODŘICE

pátek 17. května 2013

Řešení střídání do konce sezony



Je potřeba rozřešit tajenku střídání pro tuto neděli a příští sobotu. Vypadá to, že oba termíny budeme opět v plném počtu, tzn. 9 lidí do pole.

Rozhodl jsem se, že tuto neděli nebudeme se sestavou hýbat. Budeme hrát v devíti lidech v poli. 4 obránci a 5 útočníků. Kdybychom totiž pokračovali v střídání útočníků po poločasu pokračovali, tak dva hráči by si v neděli zahráli skutečně jen 20 minut, což je hovadina. Kdyby se hráli zápasy dva, tak je to o něčem jiném.

19.5.
CD vs. MODŘICE – hraje všech 9 lidí

Pokud nastane stejná situace i za týden, bude to řešeno následovně.. Pokračováním v tom, co jsme minule nedokončili. Minule si odbyli nucenou pauzu Petr a Prochy a proto zbylí tři útočníci, kteří ještě poločas neseděli, si každej jeden z poločasů odsedí.. Je to férové.

25.5.
CD vs. BOSONOHY
1. poločas: Petr, Prochy, Tomáš, Mira (sedí Pája)
2. poločas: Petr, Prochy, Tomáš, Pája (sedí Mira)

CD vs. ST.LÍSKOVEC
1. poločas: Petr, Prochy, Pája, Mira (sedí Tomáš)
2. poločas: nemá cenu načínat nové kolo útočníků, protože by se mohlo stát (jako že by se to i určitě stalo), že by se celé kolečko 5ti útočníků do konce sezony neprostřídalo. A to by bylo vůči jednotlivci unfér. Proto bude v tomto případě obětován jeden z obránců, který si posedí. Místo něj pozici obránce zaujmu já, nebo Prochy.

8.6.
V posledním hracím víkendu (ŠPILBERK, ETHANOL), dne 8.6. je v přítomnosti již omluven Sykec, takže to vypadá, že tam to řešit nebudeme a hrát se bude v 8mi lidech.

Je to všem jasné? Prosím o připomínky, názory, námitky.. (třeba že bych měl hrát všechno atd.) Pokud se cokoliv změní, v tomto, nebo v tom dalším víkendu ohledně přítomnosti, bude vše řešeno podle nastálé situace.

čtvrtek 16. května 2013

V neděli s novým kapitánem

V neděli se Carpe Diem představí s novým kapitánem mužstva. Pásku vedoucího předám na zápas s Modřicemi hráči, který je mediálně známý pod jmény "MESSIáš", nebo "nahrávejMESSI". Ano, je tomu skutečně tak, v neděli na svoji paži kapitánskou pásku navlékne velký srdcař klubu - Tomáš.
Dochází k tomu tak po dohodě a vyhovění přání Tomáše, který zatoužil tým dovést v roli vůdce k důležitým třem bodů. Nezbývá tedy Tomovi popřát, aby se mu jeho úmysl splnil a my mu v tom byli co nejvíce nápomocni.

Tomáš odehrál v tého sezoně 15 zápasů, přičemž si připsal 17 kanadských bodů za 10 branek a 7 asistencí.
*
Páteční akce se tentokrát nijak neřešila, takže na ni připraven nejsem. Termín se plácl v hospodě a dále jsem o tom nepřemýšlel. Domluvíme se případně dnes na tréninku.

středa 15. května 2013

Preview: Modřice



Bohužel, naše budoucí dvě akce se kryjí s hokejovým mistrovským, je to mrzuté. Nejprve ve čtvrtek s čtvrfinálovými duely a nakonec i se zápasem o 3.místo, v neděli. Nedá se nic dělat, zkrátka zápasy, které v televizi neuvidíme, budeme muset oželet..nebo aspoň z části.

V neděli nás čeká jediný zápas a to s Blajkecem Modřice. Soupeř je v tabulce na 7.místě a načíná tak druhou, již lehce bodově oddělenou skupinu účastníků soutěže. Na podzim se nám povedlo soupeře přehrát v poměru 5:2, přičemž jsme brzy prohrávali 0:2. Svým dobrým výkonem se nám nakonec povedlo zápas otočit a získat tři body do tabulky. Na jaře stojí za zmínku velice dobrý zápas Modřic s Bolestí, který před dvěma týdny uplichtil na 1:1. Jednobodový zisk si připsali také v zápase s Bosonohami a marným Psychotipem, který jako jediný na jaře porazili.

Sestava se zdá být stejná, jako minule. Vypadá to, že se opět sejdeme v plném počtu, což samozřejmě chválím, ale na druhou stranu mě to opět dělá vrásky s poskládáním útočníků, pokud se sejdeme v pěti. No uvidíme..
Předpokládané sestava: Nekwish – Milan, Ríša, Sykec, Michaldo – Prochy, Mira, Tomáš, Petr, Pája.

Začátek zápasu je v 17:15, sraz tedy bude v 16:45!

úterý 14. května 2013

Kanadské bodování klubu

Zde je aktuální kanadské bodování klubu. Na čele se stále s nepatrným náskokem Pája, mocně stíhaný Mirou a Tomášem. Především Mira má nelítostně atakovanou zadní část těla kamarádem Prochym, který mu nepřipouští ani píď prostoru. S mírným odstupem je Petr, Ríša, Michaldo a Milan. Na konci tabulky si můžeme prohlédnout Sykece v agónii. Nekwish je kapitola samo pro
sebe, jelikož je brankář.

pondělí 13. května 2013

Aktuální tabulka jara - jak si kdo vede?



Velice zajímavá je aktuální tabulka jara. Nemyslím celková, ale tabulka, jak se kterým týmům daří čistě na jaře. Je příjemné zkouknout aktuální formu soupeřů. 
Velký překvapením jsou vynikající výkony Špilberku, který si jako jeden ze dvou týmů na jaře drží neporazitelnost. Podobně dobře si vede i RST, které zatím ztratilo pouze v jednom z pěti utkání. Druhým týmem, který je na jaře neporažen je Bolest a práve je tak na třetí pozici. Čtvrté místo náleží nám, páté Storks a šesté Ethanolu. Podzimní favorité tedy potvrzují svoji úlohu i na jaře a srovnali se v horní polovině tabulky. Obstojně si vede takou Řečkovice B, oproti bodové bídě, kterou zažívali na podzim. S větším bodovým odstupem je na osmém místě náš budoucí soupeř z Modřic, následuje Starý Lískovec s Bosonohými. Nejhoršími celky jara jsou Totenrum s Psychotipem. Posledně jmenovaný si zatím nepřipsal ani bod.

Forma týmů 3A třídy na jaře - tabulka

Tipovačka



Tipovačce se po posledním kole nic zásadního nestalo. Všichni bojující na čele posbírali stejný počet bodů a tak i rozestupy zůstaly stejné. Jediný skok zaznamenal Sykec, který předběhl jak Michalda, tak dlouhodobě trápícího se Olina.
Do dalšího dílu Tipovčky jsem si připravil čistě futsalovou záležitost. Celé kolo bude o naší 3A třídě hrané v neděli.

ŠPILBERK vs. STORKS
PSYCHOTIP vs. BOSONOHY
TOTENRUM vs. MODŘICE
BOLEST vs. ŘEČKOVICE B
ETHANOL vs. ŘEČKOVICE B
V neděli hrajeme pouze jeden zápas. Podaří se v něm skórovat Petrovi?
Ano :1, Ne: 2

Doplnění předchozí statistiky



Na četné podněty čtenářů webu zde uveřejňuji pokračování předchozí statistiky. Kolikrát jsme vedení v zápase udrželi a kolikrát jsme naopak dokázali zápas otočit při nepříznivém skúore z úvodu zápasu.

Storks – vedli jsme - REMÍZA
Bolest – prohrávali jsme - REMÍZA
Psychotip – prohrávali jsme - VÝHRA
Totenrum – prohrávali jsme - VÝHRA
RST – prohrávali jsme - PROHRA
Řečkovice B – vedli jsme - VÝHRA
Tempo – vedli jsme - PROHRA
Bolest – prohrávali jsme - PROHRA
Lelekovice – prohrávali jsme - PROHRA
Hustopeče – prohrávali jsme - PROHRA
Zelenáči – prohrávali jsme - PROHRA
Gentlemans – prohrávali jsme - VÝHRA
Gooners – vedli jsme - VÝHRA
Anitals – vedli jsme - REMÍZA
Bučovice – prohrávali jsme - PROHRA
Adrenalin – vedli jsme - VÝHRA
Oranjes Blansko – prohrávali jsme - PROHRA
Attack – prohrávali jsme - PROHRA
R.I.P. – prohrávali jsme - VÝHRA
Antabus – vedli jsme - VÝHRA
Bombarďáci Slatiny – prohrávali jsme - PROHRA
Nasan C – prohrávali jsme – PROHRA

Z 15ti zápasů, kterých jsme prohrávali, jsme dokázali otočit 4krát a vyhrát. Dále jsme prohrávání od úvodu k remíze odtáhli 1krát. Zbylých 10 zápasů jsme skutečně prohráli.

Naopak, pokud jsme v zápase vedli, což se stalo v 7 případech, do vítězného konce jsme ho také dovedli ve 4 případech. Ve zbylých třech jsme vedení neudrželi a to tak, že jsme na konci 2krát remízovali a 1krát lamentovali nad prohrou.

sobota 11. května 2013

Statistika k zamyšlení



Statistika, kterou jsem si pro Vás dnes připravil se nedá brát jako hororová, ale přinejmenším k zamyšlení je. Abych se přiznal, podobný výsledek jsem očekával a výsledek to není vůbec povzbudivý. Na paškál jsem si vzal naše utkání od ledna letošního roku ve smyslu vedení, či prohrávání od úvodních minut. Kolikrát že jsme byli nuceni skóre dorovnávat, nebo otáčet a kolikrát nám bylo dopřáno v utkání vést. Všichni víme, že tato věc nás tíží už delší dobu.

Celkem jsme sehráli v roce 2013 do této chvíle 22 utkání, z nichž jich 16 bylo turnajových (Brno Open + Turnaj nadějí) a 6 soutěžních – jarních.  

Ve 22 utkáních jsme plných 15 utkání prohrávali a byli postaveni do role dotahujícího týmu. Zbylých 7 zápasů jsme vsítili branku jako první.

Vyjádřeno v procentech.. První branku inkasujeme v 68 procentech zápasů, vedeme jen ve 32 procentech. A konečně malá zajímavost na závěr.. když si procenta převedete do praxe, tak prohráváme dvě utkání ze tří.

Příčiny můžou být různé. Každopádně se už nejednou stalo, že za rychle inkasovanou brankou stála naše nepozornost. Pojďme se do budoucna na tento nešvar zaměřit a statistiku v této oblasti pokusit vylepšit..

Storks – vedli jsme
Bolest – prohrávali jsme
Psychotip – prohrávali jsme
Totenrum – prohrávali jsme
RST – prohrávali jsme
Řečkovice B – vedli jsme
Tempo – vedeli jsme
Bolest – prohrávali jsme
Lelekovice – prohrávali jsme
Hustopeče – prohrávali jsme
Zelenáči – prohrávali jsme
Gentlemans – prohrávali jsme
Gooners – vedli jsme
Anitals – vedli jsme
Bučovice – prohrávali jsme
Adrenalin – vedli jsme
Oranjes Blansko – prohrávali jsme
Attack – prohrávali jsme
R.I.P. – prohrávali jsme
Antabus – vedli jsme
Bombarďáci Slatiny – prohrávali jsme
Nasan C – prohrávali jsme

pátek 10. května 2013

Nepříjemná sobotní dohra



Řádění CD Outsiders
Bohužel, kolem klubu se nedějí vždy jen pěkné věci, ale občas se stane i něco, na co hrdí právě být nemusíme. Jedna taková doslova šokující událost se stala v sobotu 4.5., po odehrání našich dvou remízových zápasů. O incidentu jsem se dozvěděl až dnes a proto s ním hned spěchám za Vámi.

Olbramovič týden po útoku
Po ukončení druhého zápasu se Storks, který jsme za prapodivných okolností jen remizovali, se nespokojené tvrdé jádro hooligans klubu Carpe Diem, které si říká „CD Outsiders“ rozhodlo vzít spravedlnost do vlastních rukou. Svoji zlost nad ztrátou bodů se zkrátka rozhodli vybít na nejbližším cíli. Tím se bohužel stal někdejší vysoce postavený funkcionář klubu, bratr Romana Abramoviče a také náš bývalý hráč, Olin Olbramovič. Skupina asi 10ti holohlavých členů zle vyhlížejícího komanda vzalo severní VIP tribunu útokem a Olina ztlouklo hlava nehlava. Okované boty se každou vteřinou nořily do těla jako šufánky do svíčkové, pěsti létaly jako splašené vlaštovky a to vše za burácivého řevu, kde slovo „hajzle“ bylo tím nejrezervovanějším pohlazením..

Je libo žebírko?
Olin má smutný pohled
Celé napadení trvalo asi 15 nekonečných minut. Nikdo se do zuřícího klubka neměl odvahu motat. Poté přijeli ufoni v černých skafandrech vyzbrojení obušky a slzným plynem. Akci řídil samotný Ríša a snad i proto byla vyprošťovací akce na záchranu bývalé královny klubu, úspěšná. Hlouček běsnících fanoušků se od teď už bezvládného těla podařilo odehnat. Olda tudíž mohl být konečně odvezen do Fakultní nemocnice v Bohunicích, kde dosud leží na JIP. Diagnóza je krutá.. Zlomených 6 žeber, fraktura lebky, hematomy v obličeji, pět vyražených zubů a naštípnutá holeň.

Zde máme zářný příklad toho, jak i takové dvě remízy můžou mít vliv na dosud spokojený život lidí žijících v okolí klubu. Je tedy na nás, abychom takovýmto incidentům do budoucna předcházeli. Můžeme toho docílit svými dobrými výkony a tím i spokojeností fanoušků klubu.

Olinovi přeji brzké uzdravení.

středa 8. května 2013

Jedličkův ústav

Tentokrát v sobotu se odehrály pro nás velmi důležité zápasy. Byly to duely čistě o čelo tabulky a o to, jaký že si před posledními 5ti zápasy sezony, které nás ještě čekají, poneseme bodový náskok v tabulce. Zápasy jsme zvládli a po dvou remízách, z nichž jedna byla mírně řečeno rozporuplná, se neodvratně blížíme ke sladkému cíli. Vítězství v soutěži 3A třída.

Sestava byla stejně jako minule kompletní. Tomuto jsme přizpůsobili i nový systém střídání pěti útočníků. V prvním poločase měl sedět a i seděl Petr, ve druhém Prochy a dále Pája a Mira. Dva posledně jmenovaní však již systém nedodrželi (hráli vše) a to proto, že Milan z důvodu zdravotních komplikací tým ve druhém zápase neposílil a nehrál. Sestava tedy byla tato: Nekwish – Michaldo, Ríša, Sykec, Milan – Tomáš, Pája, Petr, Mira, Prochy.

Soupeři nám tentokrát byli toho času druhá Bolest a čtvrtý Storks. Vše napovídalo tomu, že se bude jednat o dvě vyrovnaná střetnutí, ovšem do obou duelů jsme vstupovali jako favorit. Je důležité si uvědomit, že naše pozice se oproti podzimu rapidně změnila. Soupeři na nás nahlížejí jinak. Jako na leadera skupiny, se kterým se nehraje otevřený futsal, nýbrž v první řadě je bránění. S tímto nelehkým úkolem se seznamujeme celé jaro a zápasy jsou proto pro nás o poznání těžší.

Jako první nás čekal šlágr kola, souboj prvního týmu s druhým, CD vs. Bolest. S Bolestí jsme odehráli velevyrovnaný souboj už v zimní lize, kdy jsme nakonec dvěma brankami v závěru utkání kapitulovali. Bylo tedy na místě se domnívat, že Bolest nedá nyní svoji kůži lacino a na náš celek si bude věřit. Od úvodních minut se tyto slova potvrzovala. Oboustranně opatrný futsal, kdy možná mírně navrch herně měl soupeř. Držel o něco více míč. A my  - se mohlo zdát, se pohybovali líně a hrozili jen sporadicky. Tato optický převaha působila také díky tomu, že jsme od úvodu stanovili defenzivnější taktiku, bránění od půlky. Soupeři jsme zkrátka iniciativu přenechali. Byla jsem to ovšem my, kdo měl v první půli ke gólu blíže. Ze schované střely bodlem (cca 12 metrů vzdálené od brankové konstrukce) hráč Jeřábek rozezvučel vnitřní stranu tyče. Bohužel se míč odplazil za golmanem ven napříč hřištěm k autovému kopu. Ze strany Bolesti jsem nezaznamenal výraznější šanci, která by si žádala branku. Druhá půle přinesla oživení. Obraz hry se sice nezměnil, taktika zůstala stejná, ovšem začaly padat branky. Jako první se trefil soupeř. Z nenápadné alce se štírek v zeleném munduru proplížil mezi Ríšovými stehny a Nekwishovi v bráně nedal šanci. Zavěsil míč do šibenice. Díkybohu za snad za minutu bylo srovnáno. Dokonalá, moderní, učebnicová. Jiné přívlastky si tato akce nezaslouží. Michaldo na Miru, Mira na Michalda, Michaldo před bránu a Petr branka. Jednoduchá kvadratická rovnice, kde neexistuje neznámá. Do konce utkání tento výsledek vydržel a remíza na plastovém otáčedle pořadatele byla tím nejspravedlnějším vyústěním snažení obou týmů. Oba týmy mohly a asi i byly po utkání spokojeni.
Carpe Diem vs. Bolest 1:1 (0:0)
branka: Petr (Michaldo)

Druhý zápas se Storks by se dal shrnout do pár vět. Pochopil by je však jen ten, kdo na utkání byl. Přesýpací hodiny vzal do rukou mentoš s vycházkou z Jedličkova ústavu, který si tak dlouho s prstem v nose písek přesýpal, až hodiny rozbil. Ten mentoš byl bohužel rozhodčí, který se stal kamenem úrazu tohoto utkání. Někdy je to zkrátka osud a srážce s blbcem nejde zabránit. Ale nyní k utkání.. S odstupem času musím říct, že Storks byly slabším soupeřem, než Bolest.. o to víc nás může mrzet konečná remíza, za kterou si můžeme z poloviny sami a z poloviny zmíněný blb. Utkání otevřel Ríša. Bohužel si nevzpomínám přesně na vsítění branky, ale bylo to tuším po nějaké zajímavé střele, říká mi instinkt. Ríša se na jaře probudil a je pravidelným hráčem přispívajícím góly do našich statistik. Také to bylo po dlouhé době první utkání, ve kterém jsme vedli. Co naplat, když za pár chvil bylo skóre otočeno naruby. Myslím, že první poločas jsme odehráli mírně pod své možnosti, což potvrdil tehdy už nehrající Milan. O to lepší výkon jsme podali v poločase druhém. Taktiku jsme změnili na napadání, což přineslo kýžené ovoce. Další obrat ve skóre. Z poločasového 1:2 jsme svojí pílí vykouzlili obrat na 3:2. Autorem vyrovnávací branky byl Michaldo, který se nejlépe zorientoval v nepřehledné skrumáži před bránou a propálil vše, co mu stálo v cestě. V akci se výrazně angažoval i Mira, který byl autorem původní střely mířící na bránu, po níž se polízanice před bránou zrodila. Na 3:2  a naše vedení zajistil Prochy po nahrávce Petra. Článek píši s odstupem a proto omluvte moji chatrnou paměť. Ani zde si nevybavuju přesně branku jak padla. Každopádně musela být krásná. Prochy totiž střílí jen výstavní branky, zakládá si na tom. (teď jsem volal Petrovi a ten mi potvrdil, že se jednalo o jedinečnou akci, ťukec až do kuchyně, vyškolení obrany, pastva pro oči a akce ve smyslu Ferrari mezi trabanty) Už už to vypadalo, že se utkání dohraje v klidu a my v zápase zvítězíme. Dalo by i říci, že jsme především ve druhé půlce měli jasnou převahu, dokládající dvě naše branky, když v tom se stalo něco neuvěřitelného. Nafilmovaný pád hráče Bezděka těsně před vápnem (místem vyhrazeným pro chytání golmana rukou). Tento okamžik vidělo 10 párů očí na hřišti, dalších snad 15 z lavičky a další 4 páry pruhovaných lemplů. Vymyšlený faul viděl pouze rozhodčí stojící tři metry od situace a to je vše. Hráči soupeře mlčeli a zřejmě se styděli za Bezděka a my samozřejmě protestovali. To, že byl písknuný nesmysl by se teda ještě s přivřením všech očí oželet dalo, ale to, že rozhodčí vytáhl faul do vápna a tím přiznal soupeři pokutový kop, je do nebe volající. Co však chceme, ve třetí třídě často pískají ti nejhorší rozhodčí, často pidlovocí výpitci, nebo zakrnělé mentolky. Tentokrát se to zřejmě sešlo vše v jedné osobě. Co později ještě více nasere je to, že druhý rozhodčí faul neviděl (nepískl by ho) a dokonce se s tím chlubí všem na druhé lajně. Do očividného bezpráví se však nemontuje, dělá mrtvého brouka a tím se naší úctou zařazuje vedle šulínka naproti. Zkrátka divadlo, kde hlavní roli sehrál neexistující faul a hmatatelný podraz rozhodčích. Penalta v poslední minutě utkání byla proměněna. Utkání končí 3:3. Už při utkání jsem si všiml, jak po lajně nervozně pobíhají dva muži v bílých pláštích s kazajkou za zády a vyčkávají na konec utkání. Rozhodčího, co měl zatmění čekal zřejmě okamžitý deport zpět do Jedličkova ústavu. Jak vše dopadlo, nevím. Z Okruhu u kofoly jsem už jen slyšel hlasitě houkačku, akce se tedy zřejmě zdařila.
Situace v poslední minutě výrazně ovlivnila zápas, to je neoddiskutovatelné, ovšem malá část viny za konečné remízové skóre padá zřejmě i na moji hlavu. Utkání jsme nezvládli takticky a hned vám sdělím proč. Od poloviny první půle (tedy od 10 minuty) hrál soupeř s pěti fauly na triku a my celých zbývajících 10 minut si nešly pro faul. Na mě jako na kapitánovi bylo vzít time out a všem vštípit, abychom si zkrátka pro ten faul došli. Je trestuhodné promarnit takovou příležitost. Kdyby měl Prochy v útoku kličkovat pět minut jako divej, tak ten faul vydolovat musíme a tím i trestný kop. Po dvou, třech faulech na nás mohlo být už do půlky po utkání my si mohly vesele pískat. Příště si to musíme více ohlídat a šancí které nám soupeř téměř vnutí lépe využít. Zápas jsme odehráli především v druhé půli dobře, za což jsme si zasloužili plný počet bodů. Konečná remíza je nespravedlivá, ovšem i bod se počítá.
Carpe Diem vs. Storks 3:3 (1:2)
branky: Ríša, Michaldo, Prochy (Petr)

Co udělaly dvě remízy v tabulce? Nic závratného. Odstup týmů za námi se příliš nezměnil a my tak můžeme už po příštím kole získat první jasnější obrysy toho, zda se nám vytýčený cíl pro jaro podaří, nebo ne. Příště hrajeme sice jen jeden zápas s Modřicemi, ale zisk tří bodů by nás už dokonale přiblížil titulu.

Děkuji všem za sobotní účast a děkuji za to, že jsme všichni dřeli. Alespoň já jsem to tak viděl. I přes dvě plichty jsem viděl v týmu odhodlání se bít, což mnohdy mnohem více ocením, než konečný výsledek. Takže díky.

pondělí 6. května 2013

Tipovačka



Boj na čele Tipovačky se nám začíná pěkně vyostřovat. Dosti tomu pomáhá trapný výkon Páji v posledních kolech, což je ovšem jen ku prospěchu ostatních. DO hry se vrátil Vláďa, který nyní číhá zpoza buku 4. místa. Na čele se osamostatnil Petr pronásledovaný Mirou. Pája se zdá býti z formy a do boje o celkový titul zřejmě již nezasáhne.
3A třída má tento víkend volno a tak jsem byl nucen omezit se na evropské ligy. Vybral jsem to nejzajímavější, co se vybrat dalo..

ATLETICO MADRID vs. BARCELONA
AC MILAN vs. AS ŘÍM
OL.LYON vs. PARIS SG
PLZEŇ vs. SLAVIA
SPARTA vs. ML. BOLESLAV
Kolik vsítí BAYERN branek na svém hřišti soupeři z AUGSBURGU?
1: 0-3
2: 4 a více

Mimořádný trénink + Prochyho Majálesová veselice

Jen pro lepší orientaci zde vyvěšuji Prochyho návrh na zítřejší pivní akci, kterou se snaží svolat. Můžete se v diskuzi vyjádřit, zda máte zájem nějkam zajít na pivko.

Druhá věc je, zda by jste neměli zájem si jít zítra zatrénovat vyjímečně s Antabusem. Včera mě Dejv (současný vedoucí Antabusu) psal, že jim zítra nepříjde soupeř, jestli bychom neměli zájem si jít kopnout, jako celý tým.
Trénink by byl na Boby a to od 19 hodin.. Na to by mohlo plynule navázat Prochyho pivko.. Pokud máte zájem jít zítra hrát, napište to do přítomnosti tréninků, kde jsem udělal nový odkaz. A napište se tam, i když jít nechcete, ať můžu večer Dejvovi dát vědět, jak že jsme na tom.. Díky.

Bohužel, mě se zítřejší akce ani v jednom z případů nehodí, proto za mě musím říci ne na pivko i trénink. :-(

pátek 3. května 2013

Zítřejší systém střídání útočníků



Na včerejším tréninku jsme se sešli v kompletní pětici útočníků, co by měli zítra nastoupit. Domluvili jsme si tedy systém, jak to zítra bude. Šťastným vylosovaným, který odehraje oba celé špíly je Tomáš, ostatní kvarteto hráčů odehraje 3 poločasy.

  1. ZÁPAS – vs. BOLEST
1 poločas: Tomáš, Mira, Prochy, Pája (sedí Petr)
2 poločas: Tomáš, Mira, Pája, Petr (sedí Prochy)

  1. ZÁPAS – vs. STORKS
1 poločas: Tomáš, Mira, Prochy, Petr (sedí Pája)
2 poločas: Tomáš, Prochy, Petr, Pája (sedí Mira)

čtvrtek 2. května 2013

Preview: Bolest, Storks



Ještě, než začnu preview na tento víkend, musím Vám sdělit jednu důležitou informaci kolem dnešního tréninku. Včera jsem slyšel v televizi, že dnes od 15 hodiny až do zítřka mají být vydatné deště, bouřky a někde i krupobití. Tato nemilá předpověď se má bohužel týkat celé Moravy. Proto je možné, že dnešní trénink vůbec nebude. No..uvidíme, jak to bude odpoledne a k večeru, každopádně pokud ode mě nedostanete SMS, že se trénink ruší, tak normálně je! SMS bych poslal nejpozději do 18ti hodin.. Tolik na úvod..

Zlomový víkend jara. Dvojduel, který na nás čeká už za dva dny jiný, slabší přívlastek nesnese. V případě úspěchu si již docela otevřeme bránu k letošnímu titulu. V případě neúspěchu se naštěstí nic tak tragického neděje, co se týče tabulky. V tabulce máme parádní 10ti bodový náskok, ale přece jen.. proč nevyšperkovat letošní sezonu dalšími povedenými zápasy. Náš tým chce vyhrávat a svojí dokonalou skladbou k tomu má veškeré předpoklady. Zkrátka letos jsou dvě slova Carpe Diem synonymem slova vítězit. O otevření brány k titulu hovořím také proto, že nás čeká jistojistě nejtěžší víkend sezony s celky, co se týče soupeřů ze špice tabulky.  Na podzim to byly jediné dvě remízy, které jsme si připsali. Nejprve tedy změříme s dnes již druhým celkem tabulky Bolestí a následně se čtvrtým Storksem.
Jistě má každý ještě v živé paměti dva nervy drásající duely podzimu, kdy se o konečné remíze rozhodovalo až v posledních minutách zápasu. Dva velmi vyrovnané zápasy se dají očekávat i nyní.. Půjde zcela jistě o naprosto jiné kafé, než jaké jsme ochutnali v nedávných nedělních duelech s Totenrumem a Psychotipem. Je jasné, že pokud body získáme, ještě více se od zbytku pole odpoutáme.. Jestli body ztratíme, soupeř se bez milosti tabulkově připlíží k nám a my budeme o vládce 3A třídy zarputile bojovat až do konce sezony.. Vše je v našich rukou, jak zápasy zvládneme a jak s jakým entusiasmem do nich vstoupíme..

Opět nejsou hlášeny žádné omluvenky, proto se sejdeme s největší pravděpodobnosti všichni. Devět lidí do pole.. Nekwish – Milan, Ríša, Sykec, Michaldo – Petr, Mira, Tomáš, Prochy, Pája. Rád bych otevřel diskuzi pro nás – pět útočníků, jak že to budeme hrát. Líbil se Vám systém, jaký jsme měli v neděli? Stačilo Vám, jakou porci jste hráli a jak dlouho se sedělo na střídačce? Důležité je, co si myslí většina, ale já už jsem na podzim navrhoval, že pokud by nás na útok mělo být 5, tak by měl vždy jeden poločas jeden z útočníků stát, čímž by nedocházelo k velkým prostojům na lavičce během špílu.

Příklad:
Jelikož je nás pět, tak by 4 hráči hrály 3 poločasy a jeden by hrál všech 5. Kdo by byl ten šťastlivec, co by odehrál vše by se vylosovalo. Pro příklad použiju Miru..
1 zápas
1 poločas:  Mira, Prochy, Tomáš, Petr (nehraje Pája)
2 poločas:  Mira, Prochy, Tomáš, Pája (nehraje Petr)

2 zápas
1 poločas: Mira, Prochy, Petr, Pája (nehraje Tomáš)
2 poločas: Mira, Petr, Pája, Tomáš (nehraje Prochy)

No..je to na zvážení. Jak chcete..můžeme to buď udělat takto, nebo střídat stejně jako v neděli.. Vyjádřete se prosím útočníci..

V sobotu je sraz v 10 hodin!

středa 1. května 2013

Splněná povinnost, paráda..



V poslední době su pracovně zaneprázdněn více, než bych si přál, proto články možná budou přicházet s malým zpožděním. Nyní se však vraťme tři dny zpět v k nedělním zápasům našeho týmu. Soupeři se nám staly celky Totenrumu a Psychotipu.

Konečně poprvé v letošní sezoně jsme odehráli zápasy pod otevřeným nebem. Rád hraji zápasy venku. Sluníčko svítili a snad i proto jsme se sešli v kompletní sestavě s devíti hráči do pole. Situace s Prochym a mojí maličkostí, co se týče postu, nebyla potřeba řešit. Oba jsme odehráli své party v útoku. Sestava byla následovná: Nekwish – Milan, Ríša, Sykec, Michaldo – Prochy, Tomáš, Mira, Petr a Pája.

Jak už bylo zmíněno v úvodu, soupeřem nám byl nejprve Totenrum, následně Psychotip. Oba zápasy by se však daly charakterizovat stejně. Urputné bránění soupeře, náš neutuchající tlak na útočné půlce. Pokud bych měl srovnat oba celky, tak nebezpečnější, nebo spíše více aktivní se mi zdál celek Totenrumu, ovšem více branek jsme paradoxně inkasovali od Psychotipu. I z tohoto důvodu oba celky považuju za sobě vyrovnané. Ve vztahu k nám však s podstatně slabší výkonností. Oba zápasy jsme odehráli s jasnou optickou převahou, kdy se nebojím tvrdit, že jsme měli míč na kopačkách 75 procent času hry. Mnohdy jsme se dočkali jen zoufalých odkopů dezorientovaných hráčů protivníka. I přes beton, který si vylil Totenrum i Psychotip před svojí bránou, podařilo se nám pár včeliček umístit do úlu za zády soupeřova brankáře, což v obou případech znamenalo tříbodový zisk, nespokojenost však můžeme cítit z naší šílené koncovky, kdy jsme oběma celkům mohli uštědřit debakly v podobě desítky. Nikdo by se nemohl divit.. Na oplátku je potřeba zmínit, že například Tomáš nastřelil mnoho tyček, takže se nás držela v pár případech i velká smůla. Úsměvné je i to, že jsme OPĚT v obou utkáních prohrávali!!

Totenrumem jsme prvních 5ti minutách hráli vyrovnanou partii, to však co se týče nějakého tlaku bylo ze strany soupeře vše. Iniciativu nad utkáním jsme od té chvíli převzali my a hru diktovali až do konce. Dokonalé překvapení nám přichystal jeden z ojedinělých protiútoků soupeře, když se po pěkné výměně míče Totenrum radoval z otevření skóre zápasu. Z asi čtyř šancí, které jsme do poločasu měli se ujala pouze jedna. Rychlý protiútok zakončuje Ríša nechytatelnou střelou k tyči. Vybídnutí přišlo v pravou chvíli od Miry. Ríšův zásah byl vskutku výstavní. Poločas tedy skončil plichtou 1:1. bylo jasné, že tlaku, který jsme vyvinuli bude velice těžké odolat a je jen otázkou času, kdy se skóre překulí na naši stranu. Druhá půle začala opět velkým tlakem a mnoha šancemi. Diváci na Okruhu jen nevěřícně kroutili hlavami, co že všechno se dá nedát. Nakonec naše políčené pasti sklaply. Po nádherném přiklepnutí Prochyho jsem se trefil střelou z úhlu mezi nohy gološe. Housle jako od Šporcla. Konečně aspoň malé uklidnění. Hmatatelná nervozita týmu mohla opadnout.  Troufám si říct, že pokud bychom nevyhráli takovýto zápas, kdy soupeř na hřišti jen paběrkuje, tak bych snědl svoji kopačku s hořčicí. Dokonalé uklidnění však přinesl až gól na 3:1. Autorem branky byl Sykec. Výtečná individuální branka Sykece, který sám na půli hřiště vybojoval míč, popoběhnul pár metrů, připravil si míč ke střele a zakončil přízemní pumelicí. Byl to jeho vůbec první zářez, nepočítaje ty v kabině a sprše, které si za Carpe Diem připsal. Gratulace.
Carpe Diem vs. Totenrum 3:1 (1:1)
branky: Ríša (Mira), Pája (Prochy), Sykec.

Druhý zápas se nesla v naprosto stejném herním duchu, rozdíl byl snad jen v tom, že soupeř byl naprosto neběhací, což ovšem nahrazoval svými zkušenostmi. Oproti mladému, snaživému týmu Totenrumu byl tedy Psychotip poznání starším, zkušenějším týmem. Optická převaha během první půle viděna z hlediště zde byla snad ještě markantnější, ovšem ještě markantnější byla i naše střelecká impotence. Pokud v prvním utkání lidé hlavou lehce pokyvovali nevěřícně ze strany na stranu, tak tentokrát si mohly nad tím divadlem doslova hlavu ukroutit. Jako přes kopírák, po deseti minutách hry, kdy do soupeřovy obrany bušíme jako Rocco Siffredi  poprvé inkasujeme. Nenápadná akce po křídle, centr před bránu, kde se zjevil nepokrytý útočník soupeře. Bohužel, po X neproměněných šancích přichází trest. A stejně jako v prvním zápase se nám naštěstí do poločasu daří srovnat krok. Skvělou individuální akci předvedl Milan, když prošel po straně přes hráče a nacentroval před bránu. Na správném místě stál, jako už stokrát předtím Mirek, který má neuvěřitelný dar stát tam, kde se dá míč odrazit do brány s z půl metru. Stejně tomu bylo i nyní a odkrytá brána tedy čekala už jen na Mirkovo odpanění. Plichta v poločase, stejný scénář jako před necelou hodnou a půl. Druhá polovina byla už značně bohatější na góly. Na své si tedy mohli přijít všichni ti, komu dáváme po celou sezonu radost z futsalu – diváci, pro ty hrajeme. Na 2:1 jsem zvýšil po přímém kopu. Sice to byla šmudla ušmudlaná, ale na to se historie ptát nebude. Míč jsem trefil kotníkem. Faulován byl tuším Prochy, kterému děkuji, že cedí krev pro tým. Na 3:1 zvýšil právě jmenovaný Prochy. Bohužel jsem branku neviděl a tak ji nemůžu popsat. Podle pozápasových informací byl asistentem Tomáš. Na 4:1 jsem zvýšil bodýlkem opět já, dokonale mi míč přiťukl Prochy. V tuto chvíli jsme už věděli, že si dnes odneseme 6 bodů, co
ž bylo osvobozující. Snad i proto jsme dvakrát v závěru inkasovali. Jednou po střele z úhlu pod víko, kdy si odešel Nekwish nakoupit do vietnamského obchodu „U Myšky“ na Úpatní. Poté z nenápadné akce skóroval Petr, který tečoval Mirovu polonahrávku polostřelu, čímž bylo zvýšeno na 5:2 a v úplném závěru uzavřel účet zápasu po děsném našem střídání kdosi ze soupeře. Bylo ta nepokrytí po tuším rohu, nebo autu.
Carpe Diem vs. Psychotip 5:3 (1:1)
branky: Mira (Milan), Pája, Prochy (Tomáš), Pája (Prochy), Petr (Mira)

No, co říci.. Na místě je poděkování za výkon všech zúčastněných. V obou zápasech jsme byli jasně lepší, ovšem zamyšlení si zasluhuje naše prosrání loženek. Už za pár dní to můžeme dokonale pocítit v důležitých duelech o čelo tabulky. Všichni víme, kde nás tlačila bota. Jinak se jednalo z naší strany o kvalitní výkon, za což jsme si šest bodů zcela jasně zasloužili. O tom není pochyb. Mám radost, v neděli jsme splnili bezezbytku povinnost uhrát plný počet bodů, čímž jsem se ještě více přiblížili k titulu..
..ano ano, díky klopýtnutí Ethanolu jsme si po neděli vybudovali už luxusní desetibodový náskok na čele tabulky. Na druhé místo se po výborných výkonech prodrala Bolest, se kterou hrajeme už za tři dny! Bude to tedy zápas prvního celku s druhým.

Nezapomeňte, zítra je trénink! Pište se do „přítomnosti“..