neděle 31. března 2013

Malé vysvětlení

Co jest Carpe Diem klubem, ještě jsem se na žádnou z akcí nevysral a nebylo tomu tak ani nyní. Přesto bych se chtěl omluvit všem, kdo se mnou na akci počítali a nedočkali se.
.
Chtěl bych uvést ještě na pravou míru dvě omluvenky, které jsem v obdržel.. Michaldo mě v týdnu napsal, že je nemocný a Nekwish slavil narozeniny své přítelkyně. V pátek jsem měl co dělat sám se sebou a tak jsem příchozím zapomněl o omluvenkách říci.
.
Jinak každej má možnost a měl by tak dělat, se aspoň jednou týdně kouknout na stránky a informovat se o novinkách. Napsat, jestli na plánovanou akci dojde, nebo nedojde, čímž vyjádřit vůbec to, že o nějaké akci ví.. Nebudu nikomu extra psát esemesky, že se nějaká akce koná, to by mělo být v zájmu hráče a k akci by měl každý zaujmout nějaký postoj. Napsat dojdu, nedojdu, nebo se nevyjádřit vůbec. Je tedy na každém jednotlivci, jak se zachová a taky na každém jeho spoluhráči, jak si to kdo potom přebere. Je to zcela jednoduché.. kdo má zájem - chodí..
.
Každopáně mě moc mrzí, že jsem  nemohl dojít a věřím, že jste si si to Vy, kdo jste došli užili. 

pátek 29. března 2013

Jsem mimo hru.. :-((

Pánové, včera se mi stala nemilá věc, která mě drásá srdce. Vymkl jsem si kotník! Byl jsem na koncertě a při běžné chůzi, kdy jsem se vyhýbal protijdoucímu člověku jsem špatně našlápl a bylo to.. Krucifix!
Ještě v noci mě kámoš vezl do nemocnice a mám natežené vazy..bolí to jako čert. 

Co to znamená?
Ač s těžkým srdce, ale musím sdělit, že dnes jistojistě nedorazím, skáču po jedné noze a zkrátka bych to nedal.. Co je však ještě horší, že jarní část sezony se pro mě zdá býti ztracená. Nyní 14 dní na nohu nesmím vůbec našlapovat a plná zátěž by měla být posvědcena až za 2 měsíce!! No, nemalujme čerta na zeď, uvidím jak se kotník k tomu sám postaví a pokud to bude možné, chci být co nejdříve k dispozici. Každopádně sám odhaduju, že minimálně první půlku jarní části odsedím na lavičce.

Ještě jednou se moc omlouvám, za dnešní absenci.. doufám, že ostatní dorazí a večer si pěkně užijí. Rezervace je na 19:30 U Kormidla - odědlení hospody s názvem "malý salonek".

úterý 26. března 2013

Konec halových tréninků


Včerejším tréninkem skončili halové tréninky v Bílovicích. Nadále se bude trénovat už jen venku a to od čtvrtka 4.dubna. Příští pondělí (1.4.) trénink v Bílovicích odpadá, jelikož je Velikonoční pondělí a škola bude uzavřená.
Rád bych zde pronesl pár krátkých vět spokojenosti s tréninky v Bílovicích. Myslím, že přes zimu bychom asi horko těžko hledali příjemnou halu a přátelského soupeře, jaké jsme našli v Bílovicích. Bylo to skutečně dobré a jsem velice rád, že jsme se této příležitosti chytili. Uvidíme, jak to bude příští zimu, ale rozhodně bych nevylučoval návrat do těchto končin. Děkuji zřizovateli tréninků Tomášovi a dále všem, kteří se snažili chodit, seč jim zdraví dovolilo.

pondělí 25. března 2013

Tréninky domluveny, penízky ke mě!


Tréninky jsou domluveny. V případě, že se nic zvláštního nestane (jako že třeba nezaplatíme), čtvrtkem dne 4.4. zahajujeme letošní venkovní tréninky a to vždy od 19 do 20 hodin na hřišti ZŠ Kamínky 5.

Termín:
Proč čtvrtek? Psal jsem už na diskuzi malé vysvětlení. Hlasování dopadlo vesměs vyrovnaně. 4 lidé byli pro středu, z nichž dvěma by to bylo celkem jedno, pokud by byl ve čtvrtek, dále 3 lidé se vyjádřili pro čtvrtek přímo a další tři lidé nevědí a je jim to jedno. Důležitým faktorem je také vyjádření soupeře, abychom si něco neodhlasovali a pak tam netrénovali sami. RST se vyjádřilo jednotně, že by chtělo trénovat ve čtvrtek.
O středě by se dalo uvažovat, pokud bychom se jasně všichni, nebo aspoň valná většina shodla na prostředku pracovního týdne.
Trénovat začínáme první čtvrtek v dubnu a tréninky jsou domluveny do 13.června -> uvedený čtvrtek by měl být naším letošním posledním, pokud se později nedomluvíme jinak. Trénink začínají vždy v 19:00 a končí hodinou dvacátou. Proto apeluji na včasný příchod, ať se skutečně začne něco dělat už od sedmi..

Peníze:
Celkem to tedy dává 11 tréninků, které musí být zaplaceny předem. Při ceně 250Kč na hodinu to činí celkem 2750Kč. Částka bude rozdělena napůl mezi RST a nás. Pro náš tým to tedy dělá 1375Kč.
V týmu je nás 10 lidí a tak chci od každého zaplatit 140korun. (zbytek mám na Kofolu). Zaplatit mě to můžete buď v pátek na akci, nebo nejpozději do konce tohoto měsíce na č. účtu 78-0370990267/0100, vedený u KB. Do zprávy pro příjemce uveďte prosím své jméno.

Podpis smlouvy:
Podepsat smlouvu jdu po domluvě 2.4. na ZŠ Kamínky a byl bych rád, kdybych mohl říct, že jsem schopen peníze na jejich účet ihned složit.

Tak to by bylo všechno, sportu zdar a futsalu nejvíc.

Posila? Pobavme se o tom..


Příchod nového hráče do týmu je vždy událost. Proto bych v tomto případě chtěl, abychom o případné posile rozhodli společně. Jedná se o hráče, který už v první sezoně oblékl náš dres a počínal si více než znamenitě.

Jeho jméno je Lukáš Čejka, mnozí hráči ho dobře znají.. V pátek jsme se v dosti podroušeném stavu domluvili, že v příští sezoně bude hrát za naše barvy, což stvrdil svým podpisem na smlouvě :-) , jehož kopii přikládám. Námluvy s Lukášem už probíhají mnoho sezón, nikdy se však nepodařilo transfer dotáhnout až do konce z různých důvodů, ovšem vždy to bylo ze strany Lukáše. Nyní došlo k domluvě o přestupu, nikoliv hostování, před mnoha svědky, slavnostně, zcela formálně a bylo vše řádně zapito pivem, Becherem a Jégrem. Přestože histoie mluví jinak, zmaření přestupu z jeho strany by se tedy mohlo chápat jako vyloučené. :-)

Lukáš v naší první sezoně 2008/2009 v osmi odehraných utkáních vsítil neuvěřitelných 16 branek. Od té doby se v našich barvách objevil tu a tam na nějakém z mimosezonních turnajů. I to svědčí o výjimečnosti případné posily pro sezonu 2013/2014 - přesněji od 1.9.2013.

Chtěl bych se tedy zeptat týmu na Vaše názory, zda by jste chtěli do příští sezony, aby se náš tým rozrostl o ještě jedno jméno.. Zda by Vám nevadilo, kdyby k nám Lukáš přišel. Prosím o upřímost a otevřenost v případě schválení i výhrad. Je nutné brát v potaz kolik je nás dnes v týmu, jak by Lukáš zapadl (kdo ho zná) a jiné okolnosti..

pátek 22. března 2013

Domluva na venkovní tréninky, rezeravce v hospodě


Pánové, dal jsem se konečně na domlouvání venkovních tréninků a mám konkrétní návrh, ke kterým potřebuji, aby jste se vyjádřili.
Podařilo se mě tedy nakonec skutečně sehnat hřiště na Kamínkách. Je to moderní svatostánek zdejší Zákazní školy. Nový sportovní areál, perfektně osíťováno, sprchy a především dokonalé osvětlení. Cena na hodinu bez sprch je 200Kč, se sprchami 250Kč. To je podle mě velice férová nabídka. Osvětlení je v ceně!

Malý zádrhel:
Mluvil jsem s p.ředitelem školy a ten hřiště pronajímá pouze po zaplacení dopředu, tzn.na určitou dobu dopředu tak, jak by bylo sepsáno ve smlouvě! Smlouvu bych šel příští týden podepsat, pokud se domluvíme a následně bych musel složit sumu za předem domluvený termín našich tréninků.

Volné termíny:
Volné termíny jsou tyto.. Buď můžeme chodit ve středu od 20hodin do 21hodin, nebo ve čtvrtek od 19hodin do 20 hodin. Myslím, že po nás v obou případech nikdo není, tak by případné prodloužení nebyl problém. Středa je lepší z hlediska toho, že povětšinou hrajeme soutěž v sobotu, taky by tam byla pěkná doba na regeneraci po tréninku.. čtvrtek má zase lepší čas – od 19 je zřejmě lepší, než středeční od 20ti. Záleží tedy, jak se domluvíme.

Soupeř:
Jsem už domluven s RST na pravidelných trénincích. Souhlasili s prodloužení smlouvy o jarní část.. J

Výpočet:
Dejme tomu, že bychom začali trénovat venku první týden v dubnu a skončili v polovině června – týden po konci jarní části. (prodloužit se to poté dá asi bez problémů, pokud by byl zájem) To je podle mých výpočtů 11 týdnů = 11 tréninků - takto by byla spesána smlouva.
Počítám s tím, že sprchy se využívat budou..takže 11x 250Kč je 2750Kč celkem.
Částka 2750Kč by byla napůl rozdělena mezi nás a RST, každý tým by zaplatil 1375Kč..a předplacení by bylo hotové..

Výhoda:
Výhodou je to, že by nás to snad donutilo si jít zakopat i tehdy, kdy by se soupeř nedostavil. Byla by škoda zbytečně nechat propadnout prachy, když bychom měli hřiště už zaplacené, ne?

Resumé?
Tak co na to říkáte? Jsem domluvený s p.ředitelem, že se mu v pondělí ozvu s odpovědí, zda chodit budeme, nebo ne. V týdnu bych pak šel podepsat smlouvu a následně bych musel peníze zaplatit..
Od Vás každého chci vyjádření, zda by jste chtěli chodit ve středu, nebo ve čtvrtek, jestli jste ochotni zaplatit poměrnou část z naší poloviny pronájmu a především, zda máte vůbec chuť chodit od dubna ven.

*
A teď trochu z jiného soudku.. Včera jsme udělal rezervaci v restauraci U Kormidla, ul. Kounicova, na příští pátek. Reservé je pro 10osob a je od 19:30! Budu se těšit..

úterý 19. března 2013

Turnaj Nadějí nám nevyšel


V neděli jsme odehráli Turnaj nadějí 2013. Z pohledu výsledků to nebyl povedený turnaj, z pohledu přípravy na sezonu se dá říci, že nás posadil opět zpět na židli a jasně ukázal, že jaro musíme začít s pokorou a bez jakýchkoliv „namistrovaných“ gest (kromě Prochyho – ten to má dovoleno). Opět zápas od zápasu sbírat bodíky bez ohledu na naši současnou pozici v tabulce.

Na turnaj jsem se sešli v sestavě : Nekwish – Ríša, Milan, Pája – Tomáš, Petr, Mira. Prochy plnil roli fotografa a příležitostního maséra týmu. Pavla jsme museli v průběhu turnaje krotit, protože se do role ranhojiče stehen hráčů vžil natolik, že službu s rozkoší poskytoval i ostatním týmům. Snad i proto byl konečný výsledek základní skupiny takový, jaký byl.

Na úvod nás čekal neznámý celek Zelenáčů, ze kterého se vyloupl z části tým poskládaný z bývalých hráčů našeho klubu. Jmenovitě to byl Dan S., Vláďa L. a Olin. Trio doplnil Dub a Roman Š., kteří nás v minulosti reprezentovali na některém z turnajů. Sestava Zelenáčů mě skutečně překvapila a neměl jsem o chystané akci ani ponětí. Celek byl uzavřen dvěma běhavými mladíky, kteří nám dělali vskutku problémy. Vstup do zápasu jsme nezvládli, jak už tomu bývá v poslední době pravidlem a vlastně od úvodních minut prohrávali 0:2. V prvním poločase jsem hráli nelíbivý ustrašený futsal, což bylo potrestáno třetí brankou do naší sítě těsně před poločasem. Výsledek pomalu začínal zavánět debaklem, pokračovalo by naše představení tímto směrem. Do druhé půle jsme vstoupili aktivněji a nadobro nás alespoň částečně vrátil gólman Zelenáčů, který po nepochopitelné minele nám věnoval první branku utkání. Míč si po rozehrání našeho rohu Petrem vsunul mezi nohami za brankovou čáru. Bylo to trochu jako sledovat představení cirkusu JoJo. Na úvodní náš úspěch navázal krásným angličanem záhy Tomáš a náhle bylo oč hrát. Výsledek 2:3 v náš neprospěch nás vybízel k vyrovnání a nebyli jsme od něj daleko. Střely byly zlikvidovány těsně na brankové čáře. Bohužel naše úsilí utnula nečekaná branka po brejku na 2:4 v náš neprospěch. Po srdnatém výkonu především v druhé půli (kterou jsme mj.vyhráli 2:1) jsme nakonec kapitulovali. Mám za povinnost říci, že konečný výsledek 2:4 je zřejmě zasloužený. Hrát dobře 10 minut z celkových 24 (hrálo se 2x12) zkrátka na výhru nestačí. Ač nechci ani v nejmenším snižovat výkon našich bývalých hráčů, tak bylo vidno, že největší problém nám udělali mladíci v týmu soupeře, jejich běhavost a aktivita.
Škoda, že jsem o této akci mých kamarádů nevěděl dříve, o moc více bych se na toto střetnutí těšil, dokázal se patřičně namotivovat a myslím že i náš tým by dokázal střetnutí náležitě docenit a připravit se na něj. Byla by to oslava futsaluv nejen pro soupeře, ale i pro nás. Zkrátka v pravném slova smyslu. Takto z toho byl pouze cement v nohou z překvapení, ale snad právě toho chtěl soupeř dosáhnout. Povedlo se mu to dokonale.
Carpe Diem vs. Zelenáči 2:4
branky: Petr, Tomáš.

Zápasy s Hustopeči a Lelekovicemi měli téměř shodný průběh. V těchto zápasech jsme nestačili na lepšího soupeře, což je nutné sportovně uznat. V obou zápasech jsem v první půli tahali za kratší konec špagátu a vyrovnanou druhou půli se už nic zachránit nepodařilo. První polovina zápasu vypadala, jako bychom právě vylezli z postele a teprve se rozhlíželi.

Carpe Diem vs. Hustopeče 1:3
branka:

Carpe Diem vs. Lelekovice 2:5
branky:

Na zápas s Bolestí jsem se těšil. Je to náš kolega ze skupiny v soutěži, kde jsme uhráli s tímto celkem remízu 4:4. Byl to legendární, nervy drásající zápas, jistě si vzpomínáte. Kdo tedy čekal vyrovnanou partii i v tomto duelu, měl pravdu. Do poločasu vydrželo skóre 0:0 po oboustranně vyrovnané hře. Remíza i po druhé půli už snad i klepala na vrata, když v tom přišla chyba u našeho rohu a po pěkné kombinaci soupeře jsme opět prohrávali. Prohrávání v utkání je naše specialita, kterou si v týmovém menu držíme pevně už od zimního turnaje Brno Open. Této libůstky bych se rád do sezony zbavil, není potřeba se neustále tepat bičíkem přes prdel a způsobovat si bolest hned od úvodních minut střetnutí.. V úplném závěru soupeř uzavřel skóre zápasu na konečných 0:2. I v tomto utkání nebyl náš výkon dobrý, i když po úpravě obranné taktiky se dalo hovořit o určitém zlepšení a provzdušnění výkonu. Bodový výsledek však nakonec byl nulový.
Carpe Diem vs. Bolest 0:2

V zápase s Tempem jsme předvedli nejlepší výkon na turnaji, ovšem opět s žádným bodovým ziskem. Dokonce se nám podařilo vsítit první branku, která však vzala za své už do poločasu. Vyrovnaná partie (nečekaně i v prvním poločase) skončila poločasovou plichtou 1:1. Druhý poločas jsme prosrali a prohospodařili. Tak dlouho jsme měnili koníčka za oslíka, oslíka za prasátko, prasátko za ovečku, ovečku za kozičku, kozičku za husičku, husičku za slepičku, slepičku za kuřátko a kuřátko za vajíčko, až nám zbylo regulérní hovno. Inkasovali jsme dvě branka a prohráli celkovým skóre 1:3. Všichni však cítili, že poslední zápas skupiny se již vzdáleně blížil tomu, čemu jsme přivykli v sezoně. Zápas měl děj i z naší strany a soupeře jsme v jistých okamžicích přehrávali.
Carpe Diem vs. Tempo Brno 1:3
branka:

Shrnutí:
Co říci závěrem. Z hlediska tabulkového výsledku je naše účinkování k pár vteřinovému zamyšlení (více tomu nedávám), upírat zrak k jednomu nepovedenému turnaji je blbost. Je potřeba na nepovedené představení zapomenout, oklepat se z něj a pamatovat si jen to, co nám k něčemu bude. Bylo dobře poznamenáno, že bylo načase se také naučit prohrávat (po skvělém podzimu) a tentokrát nám lekce byla naservírována zcela napřímo. Snad si z toho něco vezmeme a poučíme se. Není možné však opomenou jeden jasný a důležitý fakt. Naše skupina byla letos skutečně nabitá a velice těžká. Bohužel už není pravdou to, co platilo v minulosti, že turnaj byl pořádán pro celky 2. a 3. tříd, aby si mezi sebou zahráli a před sezonou porovnali síly. Nyní je možné, jak bylo i v neděli vidno na turnaji spatřit kohokoliv v jakémkoliv dresu a z jakékoliv soutěže. V těsné součinnosti s naším nedělním upracovanějším, těžkopádnějším výkonem a s tím, že jsme měli „jen“ dva na střídání při pěti zápasech, to byla zkrátka špatná kombinace, která nemohl skončit jinak.

Je nutné se nyní zahledět jen a jen na sezonu, která nás očekává už v půli dubna, tedy za pár chvil. Je potřeba do té doby, ať na trénincích, nebo jinak týmu opět vtisknout onen lehký výraz, lehký styl, jakým jsme se prezentovali loni. Schválně píši „nebo jinak“ a to z toho důvodu, že polovina úspěchu u nás tvořila čistá hlava (nezatížena posledními výsledky týmu), výborná nálada, vtípky a radost. 

Prosím střelce branek v zápasech, aby se přihlásili na diskuzi. Nebo někdo, kdo nemá děravou paměť jako já, aby mi branky připoměl. Díky.

čtvrtek 14. března 2013

CARPE DIEM SLAVÍ 5 LET

Dnes jsem si pro všechny milovníky dobrého futsalu připravil úchylně obsáhlý článek "stručně" mapující dosavadní účinkování klubu Carpe Diem na futsalové scéně. Doufám, že vydržíte se silami až do konce článku, je to zajímavé čtení.. Dozvíte se mimo jiné mnohé z historie klubu, jak si klub vedl v předešlých sezonách, jak si vedete sami v historických análech klubu a mnoho dalších zajímavostí.. Carpe Diem nás těší už 5 let! 

VZNIK KLUBU:
O vzniku klubu toho bylo už napsáno mnoho. Kdo ovšem má v této látce prvního ročníku mezeru, není nic lehčího, než se podívat do odkazu zde na hlavní stránce klubu – Vznik klubu. Jen pro pořádek, klub byl založen 16.března roku 2008 z rozmaru dvou tehdy ještě mladých a nadějných fotbalistů a futsalistů, Olina a Páji. Je tedy tomu přesně 5 let a Carpe Diem slaví malé půlkulaté jubileum. Kdo by se nadál, že klub po mnoha a mnoha hráčských obměnách, které s sebou čas přinesl bude ještě za 5 let fungovat. Jsem tomu rád.

Klub, stejně jako u mnoha jiných, zažil časy dobré i zlé. Velká euforie z výborné první sezony, kdy se klubu téměř bez ztráty kytičky podařilo proplout třetí třídou vystřídalo vystřízlivění v podobě dvou neoslnivých sezon v druhé třídě a postupné uvadání vyvrcholilo sestupem z druhé třídy zpět do třídy třetí v sezoně 2010/2011. V tu dobu už z původního kádru sezony 2008/2009 byl v týmu jen zlomek. Nový vítr do řad Carpe Diem měla přinést sezona 2011/2012, kdy jsme jako spolufavorit skupiny F třetí třídy měli hrát o čelo tabulky. Nestalo se tak a tým se tímto zařadil tabulkově i herně do průměru 3.tříd. Obrat k výrazně lepšímu přinesla až současná sezona. Klub prošel opět výraznou obměnou kádru a tentokrát je více než jasné, že nákup letních posil se nebývale povedl. Už na začátku této sezony jsem pronesl, že bych chtěl, aby byla tato sezona brána jako takový restart. Znovunarození spadlého řetězu a návrat do dob dávno minulých, do sezony 2008/2009, kdy klub kráčel slavně od úspěchu k úspěchu. Podrobil jsem tomuto„dejavu“ také výběr sezónního hřiště, aby vše bylo podobné, jako tehdy. Nabízí se tedy nyní, v půlce sezony srovnání mezi sezonou onou první a současnou. Sice je ještě brzy, jarní část na nás už téměř kyne, ale snad se nebudu mýlit, když řeknu, že historie se skutečně opakuje a současný klub Carpe Diem je na nejlepší cestě být na konci sezony opět na vrcholu.

Umístění klubu Carpe Diem v sezonách:

2008/2009 – 3A třída – 1.místo – (20 zápasů, 17 výher,1 remíza, 2 prohry, 52 bodů)
2009/2010 – 2D třída – 12.místo – (30 zápasů, 11 výher, 3 remízy, 16 proher, 36 bodů)
2010/2011 – 2D třída – 15.místo – (30 zápasů, 7 výher, 2 remízy, 21 proher, 23 bodů)
2011/2012 – 3F třída – 6.místo – (20 zápasů, 9 výher, 1 remíza, 10 proher, 28 bodů)
2012/2013 – 3A třída – 1.místo – (11 zápasů, 9 výher, 2 remízy, 0 proher, 29 bodů)

Sezónní statistiky klubu celkově od vzniku:

111 – odehraných zápasů
53 – výher
9 – remíz
49 – proher

Díky spanilé jízdě letošní sezonou jsme se opět přehoupli do kladných čísel, co se týče výher a proher (+4). Zajímavostí je, že letos máme už více nasbíraných bodů, než loni za celou sezonu.

Rád bych zde dále uvedl, že za klub od vzniku si do současnosti v soutěžních zápasech zahrálo celkem 24 hráčů. Jmenovitě to jsou tyto persóny:
Foto Fanclubu ze dne 4.listopadu 2012
Michal Nekvapil, Pavel Jeřábek, Michal Koláček, Richard Stejskal, Petr Balhárek, Michal Sýkora, Pavel Procházka, Mirek Halm, Milan Ličák, Tomáš Mendel, Martin Haluza, Martin Dočkal, Vláďa Lužina, Olin Belžík, Kuba Cibira, Martin Mrázek, Dan Suchánek, David  Plch, Lukáš Čejka, Radim Kugler, Luboš Böhm, Petr Svárovský, Martin Vonšák, Ondra André.

HISTORICKÉ STATISTIKY JEDNOTLIVCŮ V SEZONÁCH: nejlepší 3 hráči

2008/2009 – Kanadské bodování a střelci (v první sezoně se ještě nepočítaly asistence, proto vítěz KB jest i vítěz střelců)
21 – Pája
16 – Lukáš Č.
16 – Olin B.

2009/2010
Kanadské bodování
27 (15+12) – Pája
26 (15+11) – Martin M.
21 (9+15) – Olin B.

Střelci
15 – Martin M. (méně odehraných utkání)
15 – Pája        
9 – Olin B.

2010/2011
Kanadské bodování:
26 (12+14) – Pája
21 (11+10) – Vláďa L.
10 (6+4) – Dan S.

Střelci
12 – Pája
11 – Vláďa L.
6 – Dan S.

2011/2012
Kanadské bodování:
32 (20+12) – Pája
17 (8+9) – Petr B.
17 (5+12) – Vláďa L.

Střelci
20 – Pája
8 – Ríša S. (méně odehraných utkání)
8 –Petr B.

2012/2013 – průběžné po polovině sezony
Kanadské bodování:
30 (16+14) – Pája
14 (13+1) – Mirek H.
14 (8+6) – Tomáš M.

Střelci
16 – Pája
13 – Mirek H.
8 – Tomáš M.

CELKOVÉ HISTORICKÉ STATISTIKY JEDNOTLIVCŮ:

Odehrané zápasy:

103 – Pája
76 – Michaldo
75 – Martin D. (Boris)
67 – Nekwish (G)
63 – Ríša
59 – Vláďa L.
45 – Olin B.
40 – Petr, Kuba C.
39 – Martin M.
32 – Martin H. (G)
29 – Dan S.
14 – Sykec
11 – Mirek
10 – David P.
9 – Prochy, Tomáš, Milan
8 – Lukáš Č.
7 – Radim K. (Culiš)
5 – Luboš B. (Lob)
4 – Petr S. (Svára), Ondra A.
3 – Martin V.

Kanadských bodů nasbíraných za CD:

136 (84 + 52) – Pája
49 (19 + 30) – Vláďa L.
42 (31 + 11) – Martin M.
41 (24 + 17) – Michaldo
37 (25 + 12) – Olin B.
31 (15 + 16) – Petr
25 (16 + 9) – Ríša
22 (19 + 3) – Martin D.
18 (8 + 10) – Kuba C.
16 (16 + 0) – Lukáš Č.
14 (13+1) – Mirek
14 (8 + 6) – Tomáš
10 (6 + 4) – Dan S.
9 (4 + 5) – Prochy
7 (3 + 4) – Nekwish (G)
6 (6 + 0) – David P.
6 (2 + 4) – Milan
3 (2 + 1) – Petr S.
3 (1 + 2) – Martin V.
3 (1 + 2) – Ondra A.
3 (0 + 3) – Sykec
2 (2 + 0) – Radim K.
1 (1 + 0) – Luboš B.
0 (0 + 0) – Martin H. (G)

Historičtí střelci klubu:

84 – Pája
31 – Martin M.
25 – Olin B.
24 – Michaldo
19 – Vláďa L.
19 – Martin D.
16 – Lukáš Č.
16 – Ríša
15 – Petr
13 – Mirek
8 – Tomáš
8 – Kuba C.
6 – David P.
6 – Dan S.
4 – Prochy
3 – Nekwish (G)
2 – Petr S.
2 – Radim K.
2 – Milan
1- Martin V.
1 – Ondra A.
1 – Luboš B.
0 – Sykec
0 – Martin H. (G)

Historičtí nahrávači klubu:

52 – Pája
30 – Vláďa L.
17 – Michaldo
16 – Petr
12 – Olin B.
11 – Martin M.
10 – Kuba C.
9 – Ríša
6 – Tomáš
5 – Prochy
4 – Milan
4 – Dan S.
4 – Nekwish (G)
3 – Sykec
3 – Martin D.
2 – Martin V.
2 -  Ondra A.
1 – Petr S.
1 – Mira
0 – Luboš B.
0 – Radim K.
0 – Lukáš Č.
0 – David P.
0 – Martin H. (G)

Tj. vše z historických statistik klubu. Aktivní hráči jsou, jak jste si jistě všimli zvýrazněni žlutou barvou a nic nebrání tomu, aby se statistikami drali kolo od kola stále výš a výš.
(statistiky brankářů co se týče průměru, čistých kont a obdržených branek uveřejním posléze)

ÚSPĚCHY KLUBU:

Famózní sezona 2008/2009 – 1.místo ve 3A třídě, postup ze 3třídy do 2.třídy
Ač je to už značně fousatý úspěch, je to náš nejvýznamnější milník co se týče soutěžních úspěchů. Hned v první sezoně se nám podařilo soutěž vyhrát, postoupit ze 3A třídy do třídy druhé a to zcela nečekaným způsobem. 17 výher, 1 remíza a 2 prohry z nás tu sezonu udělalo štiku soutěže, která šířila strach ve všech vodách.

3.místo na turnaji KOZINA CUP 2010
Klubu Carpe Diem se povedl v červenci roku 2010 nebývalý úspěch na velice dobře obsazeném turnaji hraném na živé trávě v Oleksovicích nedaleko Znojma. Mrzí mě, že jsem nemohl být přítomen tak velké události v historii klubu, každopádně se jedná o první pohár získaný na jakémkoliv turnaji a má pro nás velkou cenu.

2.místo na turnaji RED DEVILS CUP 2011
V dubnu roku 2011 se nám podařilo ukořistit druhý turnajový pohár a to za druhé místo v turnaji Red Devils Cup 2011. V silné konkurenci především týmů v play off jsme obstáli nadmíru dobře. Ve finále s domácími ďábly jsme odešli fyzicky a tak ve vitríně stojí pohár „jen“ za 2.místo.

2.místo na turnaji O LAMÍ KOPÝTKO 2012
Svůj zatím poslední turnajový úspěch Carpe Diem utržil na kvalitním turnaji, konaný minulý rok v červenci. V sestavě posílené o bývalé členy klubu jsme vybojovali parádní 2.místo. Po litém boji ve finále jsme podlehli Troubelu.

Věřím, že v červnu tohoto roku přibude do sbírky úspěchů další. Soutěž máme dokonale rozehranou a je jen na nás, zda si vybudovanou pozici udržíme, nebo ne. S kvalitou současného kádru jsem přesvědčen, že úspěch na tomto bitevním poli je velice blízko.

ZÁZEMÍ KLUBU:

Na poli zázemí klubu jsou jistě nejvýraznějším a nejstálejším bodem naše klubové stránky. Stránky klubu CD byly založeny společně s klubem v březnu roku 2008 a jsou stabilně navštěvovány nejen současnými hráči klubu, ale různými Gerty odevšaď. Webovky jsou pojítkem mezi hráči všeobecně, prostředkem pro sdělování novinek a důležitých informací a také slouží k různým domluvám. Jsou tedy důležitou součástí klubu a její neodmyslitelnou složkou. Stránky mají také svoji duši a proto si neodpustím pár zajímavých statistik..

Tento článek, který vyjde je již 950, který se na těchto stránkách psaný mojí rukou objevil, tedy za 5 let. Z toho mě vychází, že za rok napíšu zhruba 190 článků a za měsíc tedy necelých 16 článků. To je docela fofr, když se nad tím tak zamyslím.. každej druhej den článek. Svému pisatelskému střevu jsem popustil uzdu nejvíce v dubnu roku 2011, kdy jsem tehdejší hráče zbombardoval celými 33 články, což činí můj pisatelský rekord. Naopak slabota to byla v srpnu roku 2008, to jsem se donutil něco vyblít z klávesnice na displej pouze 4x.
Carpe Diem Brno 08 je známé i v zahraničí

Co se týče rekordů návštěvnosti, mám v regulérnosti záznamů TopListu malé pochybnosti. I když.. Měl by se zaznamenat pouze jeden vstup na stránky z jedné IP adresy denně. Nevím, zda tomu tak skutečně je, když se kouknu na počet lidí, co naše stránky navštívilo.. Je možné, že si naše stránky mnohdy zapne třeba 60 různých lidí? Zdá se to nemožné, viďte.. Možná to tak je, že se jedná o fejk, ale možná také ne. Mám totiž možnost nahlédnout do míst, odkud se kdo připojuje na naše stránky a jako perličku bych milerád uvedl, že teď v březnu máme na naše stránky jeden přístup z Indonésie, z Irska a třeba dva z Dánska.A to je jen špička ledovce. Dnes máme například dva zaznamenány s USA. Nedávno to bylo Švédsko, Francie, nespočet přístupů u Něměcka a ještě více z Polska. Dominuje však z 95 procent ČR, samozřejmě. Buďme tedy odvážní a smělý a připusťme si, že klub Carpe Diem už dávno není ten malý brněnský klub, krčící se na okraji společnosti. Nyní je Carpe Diem světoznámou značkou, která snad v budoucnu bude udávat i módní směr a mít svoji sportovní značku. Stránky jsou rozšířené po celém světě a baví miliony. Posměváčci, smiřte se s tím.
Poslední statistikou, kterou chci uveřejnit se týká přístupů celkově a rekordy dnů jednotlivých roků. Je to velice úzce spojeno s řádky výše. Návštěvnost stránek se rok od roku zvyšuje, to je zcela neoddiskutovatelná, statisticky podložená věc. Stránky svůj objem návštěvnosti od jejich vzniku ztrojnásobil. Zde jsou uvedeny dny nejúspěšnější, co se týče návštěvnosti v jednotlivých letech, přičemž absolutní rekord návštěvnosti čeká na pokoření od listopadu loňského roku.
21.9.2008 – 24 (návštěvnost)
20.11.2009 – 43
19.10. 2010 – 71
12.4.2011 – 86
6.11.2012 – 108
11.3.2013 – 98 (může být samozřejmě překonán, je to ono pondělí po turnaji CD Cup13)

V minulém roce bylo žezlo finančníka klubu předáno z mých dobráckých rukou Michaldovi, který se nelehkého úkolu chopil se ctí. Sice ho občas musím zastoupit, ale svůj úřad zvládá více než obstojně.

Nadále pokračují klubové hospodské akce, většinou naplánovány čtyřikrát do roka. V březnu se jedná o oslavu narozenin klubu a předsezónní posezení, v červnu je zhodnocení sezony, v září předsezónní soustředění nad pivem a v prosinci vánoční besídka. Mimo to se tu a tam v hospodě sejdeme, nebo jdeme po zápase..
Letošek zaznamenal co se týče zázemí a propagace klubu rozhodně nejvýznamnější skok kupředu, za což jsem neskonale rád. Petr se zasadil o bombastické minišály vzor 2013 – Carpe Diem, dále byly zhotoveny klubové vlaječky a v neposlední řadě jsme uspořádali nedávno skončený turnaj Carpe Diem Cup 2013 právě ku příležitosti 5ti let od vzniku klubu. Je to ohromný posun oproti ničemu z let minulých. Turnaj se povedl a sklidil úspěch. Je tedy možné, ač značně předbíhám, že dítko se někdy v budoucnu dočká i svého bratříčka.

Nesmím opomenout i naši stále se rozvíjející fotogalerii, která letos kvete především díky Zuzce a Prochymu. Ani toto nebylo v minulosti pravidlem a jedná se o dobrý počin a posun.

Každopádně je na místě zde poděkovat všem, kdo se jakkoliv podílí na chodu klubu v neviditelném zázemí. Nejen tedy jen jako hráč, ale i jako dobrý pomocník, či iniciátor jakékoliv akce přímo nespojené s aktivním hraním.

VIZE DO BUDOUCNA:
Zuzana Norisová
Co říci k budoucnu.. Nikdo neví co bude za pár dní, natož za půl roku. Zítra mě může posnídat nějaký domorodec a jakej sem byl. Práce pro klub mě v současnosti těší a tak bych budoucnost neviděl černě. Byly okamžiky, kdy jsem uvažoval o položení klubu a nyní jsem skutečně rád, že jsem tak neučinil. Sešla se mě parta dobrých lidí, přátel, kteří si rozumí a společně nám tato úchylka v podobě futsalu dělá radost a to je to, proč to vůbec děláme. Doufám, že nás současná sestava vydrží co nejdéle a prodloužíme si tak v našem kolektivu své mládí. Co to melu? No jo, už je to dlouhej článek a začínám mít nepříjemné ostré tiky, které neustále zvyšují svoji frekvenci.

Děkuji všem hráčům současným i bývalým za reprezentaci našich klubových barev a tímto je i zvu na posezení konané 29.března 2013.
Stručně řečeno, ať je budoucnost klubu stejně růžová jako kalhotky Zuzany Norisové.

5 let Carpe Diem - polejvání jazyka


Za dva dny (16.3.) to bude přesně pět let, co jsme s společně s tehdejší královnou klubu Olinem založili tento dnes již bezesporu velkoklub. Proto, jak bylo už dříve slíbeno, měli bychom tento úspěch zapít - pořádně polejt jazyk a zajíst. Datum bylo stanoveno na pátek 29.března. Hospoda byla předběžně vybrána na ul.Kounicova a to „ U kormidla“.

Na akci jsou samozřejmě zváni jak hráči klubu, tak jejich drahé polovičky, dále bývalí členové klubu a také přátelé a fanclub. Jelikož nevím, kolik lidí bude mít chuť s klubem oslavit toto jubileum, dávám na pravé liště stránek odkaz na přihlášení se do této hospodské pitky. Vše jen kvůli rezervaci – abych věděl pro kolik lidí. Rezervaci půjdu dát v průběhu příštího týdne, viděl bych to tak na čtvrtek 21., tak se prosím do té doby napište..kdo se chce zúčastnit. Díky.

středa 13. března 2013

Preview: Turnaj nadějí


Necelé tři hodiny po nedělním poledni vstoupí náš celek do letošního ročníku Turnaje nadějí.
Dle rozpisu se bude jednat o celodenní hraní, které pro náš tým bude končit krátce před půl 9 večer. Ano, je to nepříjemné, i mě se to příliš nelíbí, ale takto jsou zápasy základní skupiny naplánovány a smířit se s tímto musí i ostatní celky naší skupiny. V neděli odehrajeme celkem 5 utkání, přičemž jedno utkání bude zhruba 20 minut. Nikde jsem nenašel, jestli se bude hrát 2x10 minut, nebo 1x20.
Při pohledu na naši skupinu, rozhodně nepatříme mezi favority pasovanými na postup. Asi nejsilnějším celkem bude předloňský vítěz turnaje a loni bronzový celek z Lelekovic. Dále máme v skupině celek 1.třídy z Hustopečí a druhotřídové Tempo. Hustopeče i Tempo hrají ve svých třídách horní polovinu tabulky. Skupinu doplňují celky Bolesti – našeho soupeře v soutěži a posledním týmem jsou Zelenáči. O Zelenáčích nic nevím, bude to poskládaný celek.

Sestava pro neděli by měla být značně ořezaná.. Počítat můžeme s Nekwishem, Ríšou, Pájou, Mirou, Petrem a Tomášem. Určitě nejdou Michaldo a Sykec. Záporně se vyjádřil i Prochy. Poslední neznámou tedy zůstává Milan, který má sice také zdravotní problémy, ale pevně věřím, že alespoň on bude připraven. Milane, pokud by jsi věděl, že nejdeš, dej to prosím brzo vědět, ať můžeme případě shánět nějakou náhradu. Pokud Milan bude, sestava bude znít takto: Nekwish – Milan, Ríša, Pája – Mira, Petr, Tomáš.   

Jedná se o poslední prověrku před jarní částí, ovšem dělat z turnaje nějakého strašáka v případě neúspěchu není opravdu potřeba. Budeme hrát skutečně s kvalitními celky a každý vybojovaný bod bude mít velkou cenu. Bude to kvalitní příprava na soutěž, která od neděle začne už za 4 týdny.
V případě postupu by nás čekalo play off hrané za 14 dní. V případě nepostupu ze skupiny na turnaji končíme. Ze skupiny postupují první tři celky.

V neděli bude sraz ve 14:25, náš první zápas začíná ve 14:55.

Rozpis utkání skupiny B:

14:30  Bolest – Lelekovice                                                   
14:55  Carpe Diem - Zelenáči
15:20  Tempo - Hustopeče
15:45  Bolest - Zelenáči
16:10  Lelekovice - Tempo
16:35  Carpe Diem - Hustopeče
17:00  Bolest - Tempo
17:25  Lelekovice – Carpe Diem
17:50  Zelenáči - Hustopeče
18:15  Bolest – Carpe Diem
18:40  Lelekovice - Hustopeče
19:05  Tempo - Zelenáči
19:30  Bolest - Hustopeče
19:55  Carpe Diem - Tempo
20:20  Lelekovice - Zelenáči

úterý 12. března 2013

CD Cup 2013 ovládlo RST, výsledky turnaje..


Máme za sebou úspěšně halovou taškařici nazvanou Carpe Diem Cup 2013. Dlouho očekávaný turnaj, který jsme si jako tým vzali pod patronát ku příležitosti oslavy 5ti let od vzniku našeho bájného klubu Carpe Diem.

Vítězem turnaje se stal celek RST, který ve finále bojoval s houževnatým týmem z Bílovic. Třetí místo po penaltovém rozstřelu získalo pořadatelské Carpe Diem a čtvrté místo připadlo Antabusu.
Připravil jsem si pro Vás malé zhodnocení turnaje a samozřejmě výsledky odehraných zápasů.

Turnaj se dle mého názoru povedl po všech stránkách, nebo alespoň takový z něj mám pocit. Hrálo se v duchu fair play, co jsem si předsevzal jako nejdůležitější složku k úspěšnému zvládnutí turnaje. K vážnějšímu úrazu také nedošlo. S pár drobnými zraněními se muselo počítat. Nemám přesné informace od ostatních týmů, ale po zdravotní stránce jsme to nejspíše odnesli nejvíce my. Prochy si poškodil kotník, Milan má něco s tříslama a dostal míčem do nosu a já v semifinále dostal křeč do lýtka a zbytek turnaje nedohrál, jelikož jsem nemohl nohu natáhnout a došlápnout plnou vahou na zem. Všechny zranění se však dají klasifikovat jako lehčí, nikdo si nohu nezlomil. Turnaj dobře odsýpal a končilo se dokonce o čtvrt hodiny dříve oproti původnímu plánu.
Co mě velice potěšilo bylo to, že k turnaji všechny týmy přistoupili zodpovědně a s elánem. Nebylo vidět žádné utkání, které by se odchodilo.. Všichni bojovali, byť nešlo právě o postup, ale „jen“ o umístění ve skupině. Následné play off ovšem kvalitu zápasů ještě pozvedlo, což bylo velmi příjemné sledovat. Co jest také dobrým faktorem, který podpořil soutěživost bylo to, že se sešli skutečně 4 naprosto vyrovnané mančafty. Zápasy povětšinou končili o branku, nebo dvě, přičemž každý mohl porazit každého. Turnaj neměl předem daného vítěze a dokonce ani favorita.
Čeho si skutečně vážím je, že po turnaji mi Bílovice sdělili, že se jim turnaj moc líbil, byl dobře zvládnutý a rádi by se po dojmech z CD Cupu13 zúčastnili i turnaje v budoucnu, pokud nějaký bude.. Podobně kladné hodnocení jsem obdržel i od RST a z našich řad také. Velice mě to těší. Byla to naše pořadatelská prvotina a myslím, že stydět se jako tým nemusíme. Těší mě toto vyjádření, protože turnaj byl uspořádán pro všechny, aby se pobavili a dosytnosti zahráli. To se i splnilo, dle reakcí. Rovněž děkuji všem, kdo se jakkoliv podílel na realizaci turnaje, jmenovitě Zuzce a Michaldovi, kteří vytvořili kvalitní zázemí v průběhu turnaje. Mokré buchty a pečení šneci vytvořili báječnou kombinaci.

Naše sestava turnaje byla tato: Nekwish – Ríša, Petr, Milan, Mira, Prochy, Tomáš, Pája.

První kolo základní skupiny se neslo v duchu oťukávání soupeřů a pochopení pravidel. Přesto, že s bílovickými v tamní hale trénujeme, pro všechny byla premiéra hraní ve třech lidech v poli + brankář. Na trénincích hrajeme vždy ve 4 + 1, což se mi pro turnaj zdálo moc a přehuštěné. Správné rozhodnutí se mi několikrát potvrdilo. Druhé kolo již bylo vážným testem pro blížící se semifinále. Na pořadí ve skupině skutečně příliš nezáleželo. Snad jen nějaký stratég a koumes mohl kalkulovat s tím, koho by do play off chtěl a tomu přizpůsobil hru. Myslím, že se nikdo takový nenašel a tak semifinálové dvojice utvořili týmy Carpe Diem s RST a Bílovice s Antabusem.

1.kolo
Bílovice vs. Carpe Diem          1:4
RST vs. Antabus                       3:1
Bílovice vs. RST                        2:0
Carpe Diem vs. Antabus         1:1
Bílovice vs. Antabus                 2:0
Carpe Diem vs. RST                4:3

2.kolo
Carpe Diem vs. Bílovice         2:3
Antabus vs. RST                       1:1
RST vs. Bílovice                        3:0
Antabus vs. Carpe Diem         0:0
Antabus vs. Bílovice                 2:3
RST vs. Carpe Diem                1:2


Tabulka po základní části:
1. Bílovice                    12        11:11
2. Carpe Diem            11        13:9
3. RST                           7        11:10
4. Antabus                    3          5:10

Jak již bylo psáno, semifinále dvojice utvořili celky Carpe Diem a RST (2. a 3. místo) a Bílovice s Antabusem (1. a 4. místo). Co na tom, že jsme v základní skupině dvakrát RST porazili, na to se historie ptát nebude, v play off jsme dostali od RST nepříjemný náklep.. V druhém semifinále došlo i na nervy drásající penalty, což bylo příjemným okořeněním. Bílovice s i dokázali poradit s Antabusem. Penaltový rozstřel rozhodl nakonec i boj o třetí místo a to v náš prospěch. Zápasu o první místo právem náležel název Velké finále. Oba celky hráli výborně a byl to skutečně drsný boj, který po přelévání skóre ze strany na stranu nakonec ukořistil celek RST.

Semifinále:
Carpe Diem vs. RST               3:6
Bílovice vs. Antabus                5:5       2:1pk

O 3.místo:
Carpe Diem vs. Antabus        2:2       2:0pk

Finále:
Bílovice vs. RST                       3:4      

Po finálovém utkání následovalo udílení cen, kdy si tu nejcennější – trofej – převzal kapitán klubu RST. Nutno říci, že zaslouženě. RST především v play off předvádělo účelný futsal a pohár právem stojí v jejich klubové vitrínce. Gratulujeme!

Závěrem bych chtěl poděkovat všem týmům za účast a férovou hru, kterou po celý turnaj předváděli. Bylo to pěkné zápolení..                 

(fotky budou dodány, až je obdržím)

pátek 8. března 2013

Rozpis zápasů Turnaje nadějí - 17.3.

Za 9 dní, přesně 17.3. se zúčastníme jako téměř každý rok Turnaje nadějí. Dnes jsem si všiml, že je zveřejněno rozlosování. Jelikož hrajeme odpolední nedělní skupinu, začínáme ve 14:55. Co jest ovšem pro mě překvapením, že náš poslední zápas skupiny odehrajeme až v 19:55. Je to tedy turnaj na celý den.

Základní skupina B
Neděle 17. března 2013 
14:30  Bolest – Lelekovice                                                   
14:55  Carpe Diem - Zelenáči
15:20  Tempo - Hustopeče
15:45  Bolest - Zelenáči
16:10  Lelekovice - Tempo
16:35  Carpe Diem - Hustopeče
17:00  Bolest - Tempo
17:25  Lelekovice – Carpe Diem
17:50  Zelenáči - Hustopeče
18:15  Bolest – Carpe Diem
18:40  Lelekovice - Hustopeče
19:05  Tempo - Zelenáči
19:30  Bolest - Hustopeče
19:55  Carpe Diem - Tempo
20:20  Lelekovice - Zelenáči

úterý 5. března 2013

Preview: Carpe Diem Cup 2013


Snad vše, co o turnaji mohlo být řečeno, to také řečeno bylo. Jen ve zkratce si tedy naposledy shrňme nejdůležitější fakta..

Sraz + začátek:
Sraz pro všechny týmy na turnaj je v 16:10 na místě. S některými z Vás jsem domluven, že dojede už na 16 hodinu a pomůže mě s přípravami a odnesením věcí z auta. Samotný turnaj by měl startovat v 16:30. Před námi je do 16 hodin jiná parta lidí, tak věřím, že se jim to neprodlouží.. Každopádně ještě musí dojít paní školnicí ke setření palubovky a až poté bude připravená k hraní. Pro jistotu počítám s nějakým skluzem, ale jsem pevně přesvědčen, že do třičtvrtě se začne hrát.
Poprosil bych nějakého dobráka z našeho týmu, který by byl tak hodný a v čase od 16hodin do 16:20 byl u vchodu do areálu školy a naváděl lidi k tělocvičně. Bylo by to možné?
Celý turnaj zahajujeme my v utkání s Bílovicemi.

Výzbroj:
Dresy, sálovky se světlou podrážkou, kdo chce tak chrániče – na vlastní (ne)bezpečí. RST nastoupí v černavých dresech, Antabus v dresech černých, Bílovice v bílé kombinaci a my v modré + každý z Vás si vezměte rozlišovák!! V utkání s Antabusem bude rozhodně potřeba.

Sestava:
Z turnaje se omluvil Sykec a Michaldo, který se snad dojde kouknout. Naopak účast přislíbil i Ríša, takže v tuto chvíli jsme v sestavě: Nekwish – Tomáš, Mira, Milan, Prochy, Ríša, Petr, Pája. Sedm lidí do pole + brankář.

Pravidla:
Všem týmům byl dnes odeslán email s pravidly, které vysely na stránkách dost dlouho a také byly několikrát poupraveny. Oproti poslední verzi bylo po včerejšku doplněno pravidlo o rozehrání golmana (rukou) po autu od vlastní brány – gološ na něj má 5 vteřin. Dále bylo doplněno pravidlo o vzdálenosti zdi od místa přímého kopu a poslední úprava je ujednocení stran domácí / hosté v zápisech o utkáních a na hřišti. Pravidla si můžete prohlédnout pod hlavní statí tohoto článku a také pod propozicemi k turnaji v pravé liště stránek.
Dále jsem napsal týmům, že nejasnosti se budou řešit na místě před turnajem, takže pokud máte také něco k doplnění, nebo co není moc jasné, tak o tom hlavně dejte vědět.
Rozpis utkání je v propozicích.

Závěr:
Doufám, že se turnaj vydaří, bude pěkné počasí a neproprší nám to. V sobotu se budu se těšit na Vás i na soupeře, jen mějte prosím všichni na paměti, že jde o přátelské pobavení se. Nechci řešit nějaké ošklivé zranění, nebo nedejbože bitku. Spoléhám také na náš tým, který mě doufám s organizací turnaje pomůže.

Nechť Carpe Diem v sobotu roztáhne svá mocná křídla!  

DOPLŇUJÍCÍ PRAVIDLA:


Hraje se systémem 3 hráči v poli + brankář. Střídá se hokejově.

Hraje se 10 minut hrubého času – bez stopování časů, kdy míč je mimo hřiště. Odpočet bude na světelné tabuli, takže si může každý čas kontrolovat.

Na úvod střetnutí rozehrává vždy tým, který je v zápise uveden jako domácí celek (uveden na 1.místě). Domácí celek je vždy na straně s časomírou. (vysvětlím na místě)

Brankář smí chytat rukama jen ve vymezeném vápně, které si ukážeme před turnajem. Vzhledem k rozměrům haly není vápno klasické, ale menší.
V případě, že brankář zahraje rukou mimo vápno, kope se nepřímý kop.

V případě faulu se kope přímý kop. Faul ve vápně jest penaltou.

Při přímém kopu musí stát soupeř minimálně 5 kroků (4 metry) od míče.

Při rozehrání autu a rohu musí stát míč na čáře, nebo lehce za ní (max.10cm). Míč nesmí stát ve hřišti. Protihráč musí být od míče vzdálen minimálně 2 metry. Branka neplatí, pokud je vstřelena přímo z autu – bez teče.

Branka platí přes celé hřiště. Do hry se může zapojit i brankář a to po celém hřišti. (risk, že dostane banána přes celé).

Brankář může dát gól pouze ze hry (např.chytne míč při střele a dál hraje) a to nohou, nikoliv přímo po rozehrání od brány (výhoz – výkop) – po míči v zámezí.

Na výhoz od brány má brankář 5 vteřin, po obdržení míče přihrávkou zpět, může hrát dále libovolně dlouho tak, jako by to byl hráč v poli. Nezáleží na tom, kolik měl doteků.

Při zasažení stropu, nebo basketbalových košů míčem, se rozehrává aut z nejbližšího možného místa.

Na úvod zápasu a po vstřelení branky se vždy rozehrává vždy ze středu hřiště.

V případě nejasností má poslední slovo pořadatel turnaje. Zdůrazňuji! Slovo nejbližší duchu fair play!
*

pondělí 4. března 2013

Finální úprava pravidel + oslava 5ti let Carpe Diem

V pravidelch jsem udělal malé úpravy díky Vašim námětům a připomínkám. Koukněte na to a pokud by to bylo oukej, večer bych to zaslal všem týmům, aby si také pravidla mohli přečíst.
*

Hraje se systémem 3 hráči v poli + brankář. Střídá se hokejově.

Hraje se 10 minut hrubého času – bez stopování časů, kdy míč je mimo hřiště. Odpočet bude na světelné tabuli, takže si může každý čas kontrolovat.

Brankář smí chytat rukama jen ve vymezeném vápně, které si ukážeme před turnajem. Vzhledem k rozměrům haly není vápno klasické, ale menší.
V případě, že brankář zahraje rukou mimo vápno, kope se nepřímý kop.

Z důvodu sníženého počtu hráčů ve hře se s brankářem může hrát libovolně dlouho tak, jako by to byl hráč v poli. Nezáleží na tom, kolik měl doteků.

V případě faulu se kope přímý kop. Faul ve vápně jest penaltou.

Při rozehrání autu a rohu musí stát míč na čáře, nebo lehce za ní. Míč nesmí stát ve hřišti. Protihráč musí být od míče vzdálen minimálně 2 metry. Branka neplatí, pokud je vstřelena přímo z autu – bez teče.

Branka platí přes celé hřiště. Do hry se může zapojit i brankář a to po celém hřišti. (risk, že dostane banána přes celé).

Brankář může dát gól pouze při hře (např.chytne míč při střele a dál hraje) a to nohou, nikoliv po rozehrání od brány po autu (výhoz – výkop).

Při zasažení stropu, nebo basketbalových košů míčem, se rozehrává aut z nejbližšího možného místa.

Na úvod zápasu a po vstřelení branky se vždy rozehrává ze středu hřiště.

V případě nejasností má poslední slovo pořadatel turnaje. Zdůrazňuji! Slovo nejbližší duchu fair play!
*
*
Dále bvych rád určil nějaké datum na samotnou oslavu 5ti let Carpe Diem v nějakém restauračním zařízení. Co taklhe v pátek 29.března? Vznik klubu se datuje k 16.tému březnu, ale teď toho je tolik, že nemá cenu se udřít a vkládta oslavu na nynějšek. Co tedy říkáte tomuto pátku? 29.3.2013.

neděle 3. března 2013

Pohár pro vítěze CD Cupu odhalen!

Na dnešní den jsem si ponechal slavnostní odhalení poháru pro vítěze Carpe Diem Cupu 2013. V sobotu se utkají o tento nádherný pohár kvarteto týmů – RST, Antabus, Bílovice a Carpe Diem. 31 centimetrů vysoký pohár je vyroben z prvotřídního postříbřeného plechu :-) a bude hlavní cenou turnaje.


CARPE DEIM CUP 2013

Poděkování Petrovi


Sice opožděně, ale přesto chci veřejně poděkovat Petrovi, který se zasloužil o nádherné minišály, které od nynějška zdobí naše auta, vitríny, či přímo zmrzlé krky.
Mluvím snad za všechny, když řeknu, že jsou super a udělaly nám velkou radost. Takže ještě jednou, díky Petře!

Kdo šálu ještě nevlastní a má ji objednanou tak vězte, že je mám nyní u sebe a vezmu je zítra na trénink, aby ji měl u sebe už každý.

Poslední malou upomínkou je to, že stále Petr nemá od některých opozdilců částku za šály na účtu. Prosím, uhraďte mu částku co nejdříve. Díky.