středa 27. února 2013

Název zvolen: CARPE DIEM CUP 2013 + pár pravidel k prodiskutování


Turnaj konaný 9.3. v Bílovicích ponese název Carpe Diem Cup 2013. Rozhodnuto tomu bylo prostřednictvím ankety, která již bezmála týden je vystavena zde na stránkách. Hlasování se zúčastnilo 17 hlasujících, z nichž rovných 15 se vyslovilo pro název Carpe Diem Cup. S jedním bodem skončil Pohár Osvobození 2013 a Pohár UEFA 2013. Bez bodu potom Pohár Mistrů 2013.

Pánové, sepsal jsem pár pravidel, které by měli u Carpediemáckého turnaje platit. Ještě než je odešlu zúčastněným týmům, byl bych rád, kdyby jste na ně koukli a napsali svůj názor.. co ještě doplnit, s čím nesouhlasíte atd..  (vyjádřit by se měli především ti, co na tréninky chodí a znají místní hřiště)

  • Vzhledem k rozměrům haly a zkušenostem, které nabýváme při trénincích, se bude hrát systémem 3 hráči v poli + brankář. Střídá se hokejově.
  • Hraje se 10 minut hrubého času – bez stopování časů, kdy míč je mimo hřiště. Odpočet bude na světelné tabuli, takže si může každý čas kontrolovat.
  • Brankář smí chytat rukama jen ve vymezeném vápně, které si ukážeme před turnajem. Vzhledem k rozměrům haly není vápno klasické, ale menší
  • V případě, že brankář zahraje rukou mimo vápno, kope se nepřímý kop.
  • Z důvodu sníženého počtu hráčů ve hře se s brankářem může hrát libovolně dlouho tak, jako by to byl hráč v poli. Nezáleží na tom, kolik měl doteků.
  • V případě faulu se kope nepřímý kop. Faul ve vápně jest penaltou.
  • Při rozehrání autu a rohu musí stát míč na čáře, nebo lehce za ní. Míč nesmí stát ve hřišti. Protihráč musí být od míče vzdálen minimálně 2 metry. Branka neplatí, pokud je vstřelena přímo z autu – bez teče.
  • Branka platí přes celé hřiště – na rozdíl od tréninků, kdy hrajeme na branku až od půlky. Do hry se může zapojit i brankář a to po celém hřišti. (risk, že dostane banána přes celé)
  • Při zasažení stropu, nebo basketbalových košů míčem, se rozehrává aut z nejbližšího možného místa.
  • Na úvod zápasu a po vstřelení branky se vždy rozehrává ze středu hřiště.
  • V případě nejasností má poslední slovo pořadatel turnaje. Zdůrazňuji! Slovo nejbližší duchu fair play!

úterý 26. února 2013

Pozvánka na Tango

V pátek v hale Vodova hraje náš nejlepší brněnský celek Tango Brno střetnutí s týmem Indoss Plzeň. Máte někdo zájem se jít podívat na první ligu? 

Iniciativa vychází od Tomáše za mé tiché podpory. Já to mám bohužel v pátek na levačku a moje účast je na 50 procent. Návrh na návštěvu této kulturně-sportovní akce padl už na tréninku, kde se tuším někdo vyjádřil, že by šel..
.
Jinak utkání začíná ve 20 hodin, takže je možné stihnout i nějaké to pivko, kdyby byl sraz dejme tomu v půl 6, nebo v 6. Vstupné je zanedbatelné. Zájemci se prosím pište na diskuzi.
*
Mimojiné byla doplněna FOTOGALERIE klubu, za což opět vděčím Zuzkovi a Petře. Díky!

Placení turnajů - Důležité!


TURNAJ NADĚJÍ 2013:

Do Turnaje nadějí konaného 17.3. se přihlásilo 9 lidí z našeho týmu. Jediný, kdo svoji účast odmítl je Michaldo, který se stále zotavuje ze zranění.
Přihlášení: Nekwish, Ríša, Milan, Sykec, Pája, Tomáš, Mira, Prochy, Petr.

Startovné na tým činí 1200 korun a musí být zaplaceno do 12.3., pro nás však platí, že peníze chci mít na účtu už v pátek 8.3., abych měl manévrovací prostor k zaplacení. Děkuji za pochopení.

Výpočet: 1200 / 9 lidí = 134 korun.

TURNAJ CARPE DIEM 2013:

Dále se přiblížil turnaj Carpe Diem, konaný 9.3., který je také potřeba finančně podpořit. Z šál sice zbyl nějaký přebytek uložený v klubovou kasu, přesto bych od Vás chtěl vybrat cca 50 korun od každého. A prosím skutečně od každého, protože je to turnaj námi pořádaný a nezáleží, zda se Ty sám osobně zúčastníš.

Výpočet: 50 x 10 lidí = 500 korun

Vybraná částka 500 korun + přebytek cca 500 korun půjde na startovné v turnaji, na ceny pro vítěze a poražené a jako případná rezerva, kdyby se turnaj protáhl.

CELKOVĚ:

Celkem tedy bych od Vás potřeboval peníze takto:

184 korun zaplatí:
Nekwish, Sykec, Ríša, Pája, Milan, Tomáš, Prochy, Mira, Petr.

50 korun zaplatí:
Michaldo.

Uvedené částky posílejte nejpozději tak, aby dne 8.3. byly na mém účtu: 78-0370990267/0100 (Komerční banka). Zpráva pro příjemce je svoje jméno.

Děkuji za součinnost a bezproblémový průběh.

Futsalové pondělí


Minulý týden dva členové dnes již legendárního klubu Carpe Diem navštívili mezistátní utkání České Republiky se Srbsem ve futsalu v hale Vodova v Brně. Podívání to bylo vskutku zajímané, diváci se dokonce dočkali nebývalého překvapení.

Pondělní odpoledne 18.února bylo vůbec celkově zasvěceno futsalu. Nejprve jsme s Tomášem jeli do Bílovic domluvit halový turnaj, který se kvapem blíží, abychom svoji bílovickou pouť zakončili v nádržní restauraci. Pěkně vyhlížející hospoda zvenčí svoji auru ztratila hned po vstupu do ní. Tři podlouhlé stoly na deseti metrech čtverečních, všude kouř z cigaret, že jsem asi na 10 vteřin Tomáše ztratil z dohledu i když stál metr vedle mě. Celou atmosféru dokreslovala černá kočka na zápraží a dva irští vlkodavy uvázaní na řetězu před hospodou. Půlhodinové čekání na vlak jsme i přesto strávili u sklenky zlatého moku v tomto pajzlíku.

Po příjezdu do Brna jsme se rozhodli, že pojedeme i přes časovou rezervu vstříc hale Vodova, kde se toho dne konalo mezistátní přátelské utkání mezi celky České Republiky a Srbska. Bylo asi hodinu před utkáním a můj věrný přítel hlad mi poručil, abych ho polechtal některou z delikates. Bohužel zůstalo skutečně jen u toho polechtání.. V Králově Poli jsme zapadli do jedné z pěkných voňavých restaurací, abychom si zpravili chuť po nepěkném dusivém traumatu z Bílovic. Krásný interiér, výběr piv, výběr jídla. Co víc si našinec může přát. Při sklenici piva jsme vybrali jídlo. Tomáš se držel více při zdi, když si k vývaru poručil tlačenku s cibulí, bez octa. Já, zahleděný do jídelníčku, s očima jako ten ňouma z reklamy na T-Mobile, jsem svolil k česnečce a špenátovým lasagním. Polévky byly grandiózní, shodli jsme se. Po přinesení druhého chodu však přišel klinický šok. Lasagně byli na talíři jak letiště Václava Havla naskládány do komínku o rozměrech 6 x 6 centimetrů. Zkuste si to představit. I můj kocour Šimon by s porcí neměl větších problémů během 5ti minut. Co Vám budu povídat, lasagně jsem snědl dvěma sousty a vyplázl za ně 130 korun. To ovšem ještě nebylo vše, hřeb večera měl na svědomí Tomáš. Ocet, který většinou zahladí chuťové a pachové stopy po tom veškeré špatném si (jak bylo napsáno) Tomáš nedal a tak se mohl oddávat chuti samotné tlačenky s cibulí. První pláteček tlačenky do sebe Tomáš nasunul se sebezapřením, protože ho jaksi odrazovala nevůně uzeniny. Jak bylo patrné, stále mu to vrtalo hlavou, jestli se mu to zdá, nebo ne a tak dal k očichání kousek i mě. Já mu musel bohužel potvrdit, že tlačenka buď není čerstvá, nebo do ní uzenář namíchal romadúr. Tomášovi orgány uvnitř těla v tu chvíli sevřely neviditelné ruce a pumpovali mu chvíli žaludek, chvíli srdce.. Samozřejmě, že Tomáš svoji porci nedojedl a vrátil. Nebývá to zvykem, ale personál se zachoval profesionálně a Tomášovi se neustále až do jeho odchodu omlouval, čímž bylo zřejmé, že svoje pochybení uznal. Tlačenku samozřejmě Tomáš neplatil.
Napadá mě otázka, co vlastně bylo lepší? Zahulená hospoda s pivkem, černou kočkou a televizí s nánosem centimetrového prachu, nebo nóbl restaurace s jídlem, kde se Vám zkřiví orgány hrůzou a zamotají střeva ještě o něco více, než ve skutečnosti jsou. Nabíledni je tedy rčení, že „méně je někdy více“, bílovická paluša mě přesvědčila o umění svého řemesla bohužel lépe.


Následoval přesun do haly na Vodove ulici. Vybrali jsme si pěkné místo v hledišti a koukali na futsal. Vše nám zpříjemňovali roztleskávačky skákajíc metr od nás. Někdy to však bylo na škodu, nic jsme neviděli a někdy to bylo zase lepší, nic nevidět. V první půli jsme – Česká republika – hráli pěkný futsal. Mono šancí na obou stranách, kdy držení míče bylo jasně na naší straně. Jen brankové vyjádření chybělo. Hned v úvodu střetnutí se trefilo Srbsko a tak jsme celý první poločas byli v pozici dotahovací. Bylo ke shlédnutí plno pěkných signálů, které nejsou až zase tak obtížné, jak se většinou lidé domnívají. Tým makal, ovšem do poločasu zůstalo skóre nezměněno, v náš neprospěch 0:1.
V tuto chvíli mi zazvonil mobil s neznámým číslem. Telefon přijímám a jaké bylo moje překvapení, když se mi na druhém konci ozval trenér reprezentace, jestli bychom mohli týmu vypomoci do druhé půle. Tomáš i já jsme s malou nevolí souhlasili. Nevole pramenila z rozsezení na sedačkách a z upuštění od sledování roztleskávaček. Přesto jsme však nazuli střílky, navlékli dres a byli připraveni hájit svoji vlast. V druhém poločase jsme po nešťastném gólu prohrávali už 0:2, přesto jsme si neustále udržovali územní převahu a výsledkem tomu bylo mnoho nastřelených tyček. Tuším, že čtyři. Týmu se podařilo výsledek zkorigovat až pět minut před koncem, kdy akci pěkně rozehrál Tomáš a Michal Seidler snížil na konečných 1:2. Nakone jsme tedy prohráli, ale musím říct, že s Tomášem jsme si dosytnosti zahráli a nabyli zkušenosti do dalších zápasů, teď už jen za Carpe Diem. Hrát v repre je fuška, což už můžeme oba potvrdit a bez okolků se pod toto trvzení podepsat
ČR vs. Srbsko 1:2

pátek 22. února 2013

Vyberte název turnaje


K názvu turnaje konajícího se 9.3 pod naší záštitou se vyjádřil pouze Petr a Milan. Petr souhlasí s názvem oslavující náš tým, tedy Carpe Diem Cup 2013 a Milan se vyjádřil podobně..

Dávám tedy do ankety 5 názvů, které se budou ucházet o název turnaje.

  1. Carpe Diem Cup 2013 – klasika, nic se tím nezkazí, velebí název našeho týmu..
  2. Pohár Osvoboditelů 2013 – název se mi vždycky líbil, když ho říkali v televizi.. :-)
  3. Pohár Mistrů 2013 – honosný název hoden obsazení klubů v turnaji..
  4. Pohár UEFA 2013 – Utkání Es Futsalových Analfabetů

Prosím všechny kdo má zájem hlasovati, aby se prostřednictvím nové ankety vyjádřil – dal hlas svému favoritovi. Prosím o pouze jeden hlas!

středa 20. února 2013

Hodnocení Brno Open 2013


Aby těch článků nebylo málo, ještě přináším slibované hodnocení letošního ročníku Brno Open. Současně s ním se také můžete kouknout, jak že jsme si vedli v porovnání s ostatními ročníky. Účastníkem Brno Open jsme totiž už od roku 2009.

Nerad bych se stále opakoval, tak naposledy a ve stručnosti sděluji, že s výkonem týmu na letošním turnaji jsem spokojen. Zdá se mi, že každý rok je skupina těžší a těžší, narážíme na čím dál silnější mančafty z vyšších tříd a proto je ostří našeho skalpele otupěno právě tímto jevem. Jsem přesvědčen, že kdybychom hráli v současné sestavě před dvěma, třemi roky, nebo vlastně i loni jsme měli přijatelnou skupinu s dvěma, či třemi třetitřídovými celky, tak bychom slavili postup ze skupiny. Letos jsme doplatili na jeden nepovedený víkend, kde jsme prohráli dvojutkání s celky tabulkově za námi a to rozhodlo. Není však proč se nad tím pozastavovat, zbytek zápasů celého turnaje jsme odehráli na vysoké úrovni, přičemž se nám podařilo porazit například nebezpečné Gentlemans, zamést s Adrenalinem, nebo dokonce porazit celek R.I.P. z první třídy. Už před celým turnajem bylo avizováno, že se turnaje účastníme především proto, abychom se dále sehráli a připravili se na jarní část, která je pro tým prioritou.
Mezi týmové perličky turnaje se zařadilo řádění Prochyho, který zaznamenal s Adrenalinem rovnou 5 branek a dále zdařilé začlenění Milana z útoku do obrany. Jako příjemný úspěch se dá hodnotit výhru ve skupině o celkové umístění v turnaji. Branku po brance pilně sbíral čárky Petr až se dostal na parádní hodnotu 7mi branek, což je druhý nejlepší výsledek v historii střelců klubu v turnaji. Gratuluji.
Současně děkuji všem, kdo se podílel na letošním zvládnutí turnaje. Dobrá práce a reprezentace!

Výsledky zápasů Carpe Diem:
vs. Nasan C 2:3
vs. Bombarďáci Slatiny 2:5
vs. Antabus 3:2
vs. R.I.P. 3:1
vs. Attack 2:4
vs. Oranjes Blansko 1:4
vs. Adrenalin 7:3
vs. Bučovice 0:5
vs.Anitals 1:1
vs. Gooners 3:0
vs. Gentlemans 5:2

Střelci klubu v turnaji BO 2013:
7 – Petr
5 – Prochy, Pája
3 – Tomáš, Mrazič
2 – Sykec, Ríša
1 – Milan, Mira

V turnaji jsme nastříleli celkem 29 branek, což je 2,64 branky na zápas. Obdrželi jsme o branku více, tedy 30, při průměru obdržených branek 2,73. Toto číslo je tedy i průměr Nekwishův v obdržených brankách.

Vítězové střelců klubu v jednotlivých ročnících BO13:
2013: Petr – 7 branek
2012: Mrazič – 8 branek
2011: Pája – 4 branky
2010: Mrazič – 5 branek
2009: Mrazič, Olin – 3 branky

Zisk bodů v základní skupině v jednotlivých ročnících:
2013: 10 bodů
2012: 11 bodů
2011: 9 bodů
2010: 10 bodů
2009: 13 bodů

Celkové umístění v turnaji v jednotlivých ročnících:
2013: 21.místo
2012: 27.místo
2011: 20.místo
2010: 23.místo
2009: 16.místo

úterý 19. února 2013

Propozice k Turnaji pořádaném Carpe Diem

Včera jsem s Tomášem byli v Bílovicích dohodnout halu pro plánovaný turnaj námi pořádaný. Jednou z mála změn od původně plánovaných propozic k turnaji je to, že se nemůže konat od 13 hodin popoledni, ale až od 16:30. Myslím, že to až tak velký problém není..z mého pohledu nikoliv. Kosmetickou úpravou prošlo také startovné, které bylo o zanedbatelných 50 korun navýšeno a to z důvodu vyšší ceny tělocvičny na hodinu.
Délky zápasů základní skupiny dvoukolově a celé play off zůstaly zachovány. 

Zatím nevyřešenou otázkou zůstavá název turnaje.. Já už pár názvů do placu dal..a teď je řada na Vás. pokud někdo z Vás chce sám navrhnout název turnaje, má možnost napsat název na diskuzi. V pátek otevřu na stránkách anketu, kde si sami odhlasujeme ten nejlepší název z nejlepších. Souhlasíte?

Pokud se Vám něco z propozic nebude líbit, nebo by jste něco doplnili, tak to určitě napište!!!

Takto tedy byly propozice odeslány všem týmům, kterých se turnaj týká:


Název, místo turnaje: název v řešení, Bílovická hala Základní školy (Komenského 151)

Den konání: 9.3.2013

Začátek:
v 16:30, sraz všech po 16 hodině, prosím..ať se v půl začne skutečně hrát. Původní termín od 13 hodin byl smeten ze stolu, jelikož v tělocvičně je plno, volno je až od 16 hodin, kdežto půl hodiny si zabere příprava palubovky.

Týmy na turnaji:  (čísla rozlosována)
1 – Bílovice, 2 – Carpe Diem, 3 - RST,  4 - Antabus

Pravidla:
Celý turnaj bude bez rozhodčích. Při případné při o správnosti rozhoduje pořadatel (ne u svých zápasů). Přál bych si, aby vše proběhlo v přátelském duchu, na bázi fair play. Hrát se bude míčem č.4, auty a rohy se klasicky kopou.  Hráči v poli 3+1 (nebo po dohodě 4+1) – domluva na místě. Prosím co nejméně faulů, ať nemusíme řešit úrazy. O nicv turnaji prakticky nepůjde, jen o to si pořádně zahrát a pobavit se.. Nezabijme se tam, prosím. Pořádání nějakého turnájku, byť tak miniaturního jako je tento děláme poprvé, tak prosím o shovívavost, všechno určitě nebude tip ťop, proto uvítám, když nám i třeba svojí pomocí vyjdete vstříc.
Na místě bude časomíra i počítač branek.

Startovné:
Startovné na tým činí 600 korun. Zaplacení prosím do neděle 3.3. a to na účet č.: 78-0370990267/0100 – Komerční banka. Zpráva pro příjemce – název týmu.

Sytém turnaje:
16:30 – 19:03 ZÁKLADNÍ SKUPINA - dvoukolově
19:10 – 20:00 SEMIFINÁLE
20:10 – 20:30 O 3.FLEK
20:10 – 21:00 FINÁLE

ZÁKLADNÍ SKUPINA: 1x10minut – systém: 1-2, 3-4, 1-3, 2-4, 1-4, 2-3

Základní skupina: (1x 10minut) – uvedené časy zápasů jsou pouze orientační, je jedno, jestli někdo začne o dvě minuty dřív, nebo později.. Mezi zápasy je 3 minutová pauza.

1.kolo
16:30 – 16:40 Bílovice vs. Carpe Diem
16:43 – 16:53 RST vs. Antabus
16:56 – 17:06 Bílovice vs. RST
17:09 – 17:19 Carpe Diem vs. Antabus
17:22 – 17:32 Bílovice vs. Antabus
17:35 – 17:45 Carpe Diem vs. RST

2.kolo
17:48 – 17:58 Carpe Diem vs. Bílovice
18:01 – 18:11 Antabus vs. RST
18:14 – 18:24 RST vs. Bílovice
18:27 – 18:37 Antabus vs. Carpe Diem
18:40 – 18:50 Antabus vs. Bílovice
18:53 – 19:03 RST vs. Carpe Diem

O pořadí ve skupině rozhoduje: body, vzájemný zápas, skóre, penalty.


PLAY OFF: 2x10 minut, při plichtě jsou ihned penalty (3 borci z každého mužstva)

Semifinále: (2x10minut) – Základní skupina by měla skončit kolem 19 hodiny. Po pauze bude následovat semifinále, zápas o 3.místo a velké finále nakonec. Konec turnaje je naplánován na 21 hodinu. S tímto časem konce turnaje je spojeno i vypočítání startovného. Každopádně pokud bychom to nestihli odehrát do 21 hodin, tak se svět nezboří, po nás nikdo nejde a hrát se tedy může i déle.

19:10 – 19:30 Semifinále: 2.místo vs. 3.místo
19:40 – 20:00 Semifinále: 1.místo vs. 4.místo

O 3.místo: (2x 10 minut)
20:10 – 20:30

Finále: (2x 10minut)
20:40 – 21:00

Ceny:
Pohár pro vítěze a pár drobností navíc.
Z důvodu náročnosti nebude zřejmě počítán nejlepší střelec, ani brankář.

Doplňující info:
Veškeré info kolem turnaje bude i na našich stránkách: www.carpediembrno08.blogspot.com, nebo můžete kontaktovat přímo mě (Pavel Jeřábek) na tel.: 603874538, nebo emailem na carpediem.pj@centrum.cz .. se všemi dotazy a připomínkami.

Prosím vedoucí klubu, aby mi ještě jednou potvrdili účast na turnaji a zaslali svůj telefon pro lepší komunikaci, nebo kdyby se něco muselo řešit třeba na poslední chvíli.. Kdybych na něco zapomněl co se týče organizace, tak Vám to napíšu hned, jak si na to vzpomenu..

Děkuji a budu se těšit, za klub Carpe Diem - Pája

Turnaj nadějí 2013 - info

Před nedávnem jsme nás přihlásil na Turnaj nadějí 2013, konaný 17.3.2013 v nafukovačce na Okruhu. Je to turnaj pořádaný pro celky nižších tříd. Na turnaj se přihlašujeme takřka pravidelně od našeho založení krom jednoho z ročníků. 

Jsme přihlášení v nedělní skupině B hrané odpoledne. Startovné činí 1200Kč na tým. V pravé liště základní nabídky našich stránek se prosím Ti, kdo mají zájem na turnaji hrát napište, ať se může startovné rozpočítat na osoby. To má být také zaplaceno do 8.března, tak ať to nehoníme na poslední chvíli.
Rozpis zápasů s časy zatím nejsou známy, je však ještě dost času, tak Vás průběžně budu infomrovat o novinkách. Co Vám však sdělit můžu je složení naší skupiny.

Bolest - tým, který máme i v soutěži ve skupině. Na podzim to byla plichta.
Lelekovice - s týmem jsme se na tomto turnaji střetli i v minulém roce a to ve čvrtfinálevé skupině, kterou jsme za známých okolností nezvládli. Prohráli jsme tehdy vysoko 0:5. Lelekovice nakonec turnaj zakončili na celkvém 4.místě., v brněnských soutěžích jsem je nenašel
Zelenáči - neznámý tým, soutěž nehrají
Tempo - 6.místo ve skupině 2B.třída, s týmem jsme ještě nehráli
Hustopeče - 6.místo ve skupině 1A.třídy, s týmem jsme ještě nehráli

21.místo na turnaji Brno Open


Profesorský výkon týmu Carpe Diem byl k vidění v závěrečném díle letošní série Brno Open 2013. Klubu se podařilo bez větších problémů skupinu vyhrát a usadit se tak na konečném 21.místě turnaje. Ve třech střetnutích jsme si připsali dvě výhry a jednu remízu, kde jsme vedení ztratili až v závěrečných minutách zápasu.

Sestava tak, jak byla napsána v preview se bezezbytku vyplnila. Do brány nastoupil Nekwish, obranné řady hájil Milan, Ríša, Pája a útočnou trojici tvořil Petr, Tomáš a posila pro tento víkend – Martin.

Už před zápasem s Anitals jsem věděl, že nepůjde o lehký zápas. Tento tým mívá tréninky s Antabusem a já věděl, že rozhodně nejde o nějaké nazdárky. Čekal jsem vyrovnané utkání a moje předtucha se vyplnila do nejmenšího detailu. Zápas skončil zaslouženou remízou 1:1, kdy v první půli jsme byli lepší my, v druhé soupeř. Jedinou brankou prvního poločasu se do listin zapsal Petr, který po teči na brankové čáře uzmul pocit blaha Tomášovi, který byl autorem utěšené střely. Celá situace vznikla po našem rozehrání přímého kopu. Tomášovi ke střelu míč přistrčil Ríša. Jak jsem napsal, šance byli na obou stranách, ale troufám si říci, že ze hry jsme měli více a bylo otázkou času, kdy se nám podaří podruhé skórovat. Výsledek 1:0 v náš prospěch vydržel do poločasu a vlastně téměř až do konce utkání. Anitals především díky dobře secvičené hře bez brankáře v pěti v poli nás po celý druhý poločas mačkal a nedával nám dýchat. Aplikace nátlakové hry v pěti přinesla ovoce snad dvě minuty před koncem utkání, kdy míč nešťastně zajel pod nohy Nekwishe. Předtím si však náš brankář připsal mnoho výtečných zákroků a jen díky němu jsme neprohrávali už dávno. Ve druhém poločase jsme naprosto vyklidili pole, nehráli jsme svoji hru, jako tomu bylo v prvním poločase a to byla voda na mlýn soupeře. Objektivně zhodnoceno, remíza utkání slušela asi nejvíce. Oba týmy bojovali a konečné dělení bodů bylo rozumným a spravedlivým rozuzlením. V mysli snad může hlodat jen to, že do konce utkání zbývalo už jen skutečně málo, ke třem bodům jsme tedy měli blíže my. Hold, nepovedlo se..

Carpe Diem vs. Anitals 1:1 (1:0)
branka: Petr

Následovalo ihned naše druhé utkání skupiny. Tentokrát to byl celek zvaný Gooners. Byl to nejméně nebezpečný celek, jak ukázaly i jeho ostatní výsledky dne. Bylo by tedy škodou ztratit zápas s tímto skupinovým trpaslíkem. Zápas jsme zvládli dobře a po kvalitním výkonu si „lehce“ připsali tři body do tabulky. První branku mám na starosti já. Tomáše po jednom z úniků opět faulovali na dobře vyhlížejícím místě před vápnem. A stejně jako v nedávném utkání základní skupiny Brno Open jsem jeho odřená kolena vykoupil gólem. Nejprve jsem chtěl obstřelit zeď, což se mi úplně nepovedlo, kdežto při mém druhém pokusu po odraženém míči jsem propálil vše, co mi v cestě stálo. Vedení 1:0 bylo na světě. Do poločasu jsme skóre navýšili. Snad z nedostatku sil jsem zůstal schován za bukem u brány soupeře a tam si mě nikdo nevšímal. V našem obraném pásmu jsme získali míč, vyvezl ho Martin, poslal pas na mě dopředu, já mu z první před brankářem míč zpátky přiťukl a posila El Tigre už jen lehce poslal míč do prázdné brány. V tuto chvíli dostal brankář Gooners nerva a vylil své emoce na zbytek týmu. Padaly slova zde nepublikovatelná, nebo snad jen v mírnější formě překladu -  kde jste vy lulínci, vagíny pokakaný, já se na to vykašlu, nezbedníci! Pobavilo mě to asi stejně tak, jako všechny okolo. Ve druhém poločase jsme přidali třetí zářez, u rohového praporku jsem si odválel míč zkušeně k lajně, tím obešel borce a naservíroval míč zpět na Martina, který byl autorem původní přihrávky. Moje vybídnutí akceptoval a míč zavěsil do prázdné brány. Gološ se v tu dobu zaměřil na mě šoulajíce míč u tyče. Utkání tedy skončilo výrazným rozdílem, který mohl být ještě mnohonásobně vyšší. Ztráta s Gooners by byla nejspíše ostudou. Ziskem tří bodů jsme se pasovali do role spolufavoritů skupiny.

Carpe Diem vs. Gooners 3:0 (2:0)
branky: Martin 2, Pája

Před utkání s Gentlemans bylo jasné, že jde o klíčový a rozhodující duel o první místo ve skupině. Soupeři stačilo k vítězství remizovat, my potřebovali zisk všech tří bodů. Gentelamani v obou předchozích utkáních vyhráli a z jejich hry bylo jasné, že jde o dobrý celek a uspět s ním by znamenalo podat nadstandardní výkon. Povedlo se, utkání jsme zvládli jako staří mazáci a výsledkem 5:2 jsme pokořili soupeře. Zápas však nezačal právě růžově. Po zdařilém obstřelu obránce jedním z Gentlemanů jsme brzy prohrávali 0:1. Míč byl krásně zatočen a zaplul do brány jako loď do přístavu. Carpe už v mnoha utkáních dokázalo, že prohrávat 0:1, nebo i 0:2 není neřešitelná situace. Přesvědčit o tom se mohl i soupeř, kdy po skvostné akci Martin připravil střeleckou pozici pro Ríšu, který tak vyrovnal. Vyrovnaný poločas skončil remízou, která pro nás z tabulkového hlediska nic neřešila. V druhém poločase však někdo z přítomných diváků šel do přístavku za halou přitopit – vehnat teplý vzduch do kopule, ovšem zřejmě si spletl tlačítko, protože to co pustil nebyl teplý vzduch, ale náš brankostroj. Nejlepší okamžik neděle po vstupu do druhé půle zažil Martin. Po samostatné akci se sám pustil do útoku, jako tenký štírek, který navíc trpí anorexií se kluzce prosmýkl kolem obránce, zkušeně si tělem pokryl míč a následovalo krásné zakončení. Individuální akce na deseti metrech s úžasným zakončením. Na 3:1 zvyšoval po chvíli Petr, kdy Martin nalil míč našemu dlouhánovi před bránu. Petr se nezalekl nabídnuté šance a zvýšil skóre. Na čtvrtý gól, který už někdo mohl chápat jako příchuť debaklu zvyšoval Tomáš. Milan postrčil Tomášovi do stany a ten nekompromisně bodlem stočil míč kolem nohy golmana k bližší tyčce. 4:1 už se zdálo být nepřekonatelné. Snížení na 2:4 však ještě vykřesalo malou naději pro soupeře. Nekwish vyrazil nebezpečnou střelu, na dorážku do prázdné už nikdo neměl šanci dosáhnout. Tipnutí cigarety zápasu si vzal na paškál Petr, který přes celé hříště upravil skóre na konečných 5:2. Nechci vás vyvést z omylu, při Petrově střele v bráně nebyl soupeřům golman i když věřím, že Petr by dokázal skóroval přes celé i s golmanem připraveným na brankové čáře..  Carpe Diem si tak slavným a památným výsledkem zajistilo první místo ve skupině o 21. – 24.místo.

Carpe Diem vs. Gentlemans 5:2 (1:1)
branky: Petr 2, Ríša, Martin, Tomáš.

Rád bych navázal na úvodní větu. Tým podal dobrý, profesorský výkon. Kdybych měl hledat pozitiva a negativa v naší hře tak v druhém bodě bych hledal skutečně téměř marně. S výkonem jsem byl spokojen, snad jen lepší koncovka a lepší fyzička, protože já tahal jazyk po umělé trávě už po úvodním poločase. Koncovka je kámen úrazu už delší dobu, ale můžeme být rádi, že se tolika šancí dostaneme a vypracujeme si je. Do pozitiv bych uvedl dobrý týmový výkon, bojovnost, snaha. Jak je vidno, pozitiva jasně převálcovala negativa, což je patrné i Konečného výsledku této skupiny.


Chtěl bych všem poděkovat za reprezentaci barev Carpe Diem v dobrém turnaji, kde jsme ostudu rozhodně neudělali. Zhodnocení celého našeho účinkování bude v některém z příštích článků..

čtvrtek 14. února 2013

Zveřejněn předběžný rozpis jarní části sezony

Včera se na stránkách BAF objevil první předběžný rozpis zápasů. Píši předběžný, protože je možné, že se možná budou data zápasů nepatrně měnit podle toho, zda budou týmy žádat o změny. Každopádně je jasné, že všechny zápasy jara odehrajeme na hřišti Okruh (Rybnická ulice) a valnou většinu špílů odehrajeme netradičně v sobotu!.. přesto, že v předsezonní žádnosti byly nedělní termíny. 

Takto tedy vypadá rozpis zápasů pro jarní část sezony 2012/2013:

hřiště OKRUH:
13.4. - sobota - 15:30 - CD vs. Řečkovice B
13.4. - sobota - 17:15 - CD vs. RST
28.4. - neděle - 11:30 - CD vs. Totenrum
28.4. - neděle - 13:00 - CD vs. Psychotip
4.5. - sobota - 10:30 - CD vs. Bolest
4.5. - sobota - 12:15 - CD vs. Storks
19.5. - neděle - 17:15 - CD vs. Modřice
25.5. - sobota - 13:00 - CD vs. Bosonohy
25.5. - sobota - 14:45 - CD vs. St.Lískovec
8.6. - sobota - 9:45 - CD vs. Špilberk
8.6. - sobota - 11:30 - CD vs. Ethanol

středa 13. února 2013

Preview: zápasy o umístění na Brno Open

Už za pár dní nás čeká naše poslední vystoupení na turnaji Brno Open 2013. V neděli změříme síly ve skupině o celkové umístění s týmy Anitals, Gooners a Gentlemans - bpoj o 21.-24.místo v turnaji celkově.

S týmy Gooners a Gentlemans jsme se ještě ve své pětileté historii nestřetli, to vím jistě. S Anitals to tak jistě nevím, každopádně soupeře znám, protože to je současný tréninkový partner Antabusu, se kterým jsem si tu a tam šel kopnout. V nedělních zápasech prakticky o nic nejde, snad jen o dobrý pocit ze hry a abychom neodešli z turnaje jako zmoklý slípky. Jde o to si zahrát a futsalem rozdávat radost, tak jak to dělá třeba Michaldo.

Se sestavou byla malá potíž. Už dříve avizoval svoji neúčast Sykec, nyní je na seznamu nepříchozích i Mira s Prochym. Michaldo je zraněn. Z tohoto důvodu jsem požádal o výpomoc bývalého hráče Carpe, aktuální hvězdu Slovanu B, Martina „El Tigre“ Mrázka, který účast potvrdil. Tím také určil sestavu, jakou budeme v neděli disponovat: Nekwish – Ríša, Milan, Pája – Petr, Tomáš, Martin.

Budeme tedy mít tři do obrany a tři do útoku. Doufám, že to vše bez problémů zvládneme..i když budou ten den tři zápasy.

Sraz v neděli na Okruhu je ve 13:05. První náš zápas startuje ve 13:30.

Rozpis zápasů:
13:00  Gentlemans - Gooners
13:30  Carpe Diem - Anitals
14:00  Carpe Diem - Gooners
14:40  Gentlemans - Anitals
15:10  Gentlemans – Carpe Diem
15:40  Gooners – Anitals

Dále bych chtěl upozornit, že jelikož hrajeme v neděli, opět odpadá pondělní trénink.. A poslední věcí je…že kdo ještě nezaplatil Petrovi za šálu(y), nechť tak co nejdříve učiní, nebo ať to vezme v neděli na zápasy!

neděle 10. února 2013

Zítřejší trénink zrušen!

Zítřejší trénink je opět zrušenej. Děcka mají prázdniny a škola je zavřená.. Doufám, že se s mnohými z Vás uvidím v neděli, pište se do přítomnosti, ať případnou velkou neúčast nemusím řešit na poslední chvíli.. Díky.

čtvrtek 7. února 2013

Zranění Michalda + TN přihlášen + ŠÁLY!!!


Nejdříve bych rád zmínil skutečnost, že dnes jde náš Michaldo na dlouho avízované operaci hlavy, takže mu přejeme hodně štěstí a ať vše dobře dopadne.
Druhá věc se týká rovněž Michalda a není vůbec pěkná. Michal mě sdělil, že má nějaké dlouhodobé problémy s čéškou v koleni a že špatně chodí. Je to prý natolik vážné, že jarní část by vůbec nemusel odehrát. No..snad to není tak horké a Michaldo se nám co nejdříve se svým aktuálním stavem ozve.

Předevčírem jsem nás přihlásil do turnaje Nadějí 2013. Narval jsem nás do skupiny B, tedy 17.3.odpoledne. Petr totiž psal, že o týden později nemůže. Nikdo jiný se neozval, tak je to zkrátka tak. Brzy napíšu článek s podrobnostmi k turnaji.

Dostáváme se k šálám. Petr dostal avízo, že šály jsou hotové a odesílají se. Můžeme tedy v nejbližších dnech očekávat ten nevýslovný skvost, na který se všichni těšíme.. S tím je spojené i placení, ale ještě předtím trochu vysvětlení..

Součet šál, které měly být objednané je 15ks. Objednáno ale bylo kusů 20 a navíc dvě obdržíme jako bonus zdarma. Zbylých 5 šál bude rozpočítáno mezi všechny, kdo si jakýkoliv počet šál objednal.
Čtyři kusy z těchto zbylých šál budou použity jako pozornost (chcete-li cena) pro každý tým na našem turnaj, který se doufám bude konat v první polovině března. Zbylé tři šály (1 všemi placená a ty 2 zdarma) budou erární, kde na stránkách zřídím e-shop, a budou k mání veřejnosti za cenu adekvátní její skutečné hodnotě, tedy zhruba 699Kč.

Rozpis:
Cena 1ks šály byl vypočten na 103,3Kč (započítána šála, zpracování výrobcem, poštovné)
Dále bylo rozpočítáno i zbylých 5 šál na 9 lidí, co si pletené ozdoby objednalo. Na osobu to vychází 57,4Kč

Kdo si objednal 1 šálu: 103,3 + 57,4 = 161Kč
Kdo si objednal 2 šály: 206,6 + 57,4 = 264 Kč
Kdo si objednal 3 šály: 309,9 + 57,4 = 368 Kč

Celková částka, která se bude vybírat od jednotlivých hlav:
Pája – 2 kusy – 264 Kč
Petr – 1 kus – 161 Kč
Mira – 2 kusy – 264 Kč
Prochy – 2 kusy – 264 Kč
Tomáš – 3 kusy – 368 Kč
Sykec – 2 kusy – 264 Kč
Michaldo – 1 kus – 161 Kč
Milan – 1 kus – 161 Kč
Nekwish – 1kus – 161 Kč

Uvedené částky prosím posílejte na Petrův účet č.: 670100-2207718270/6210 (mBank)
Zpráva pro příjemce uveďte svoje jméno, ať se ví, od koho platba je.
Druhou možností je předání peněz osobně v pondělí na tréninku. Zde je ovšem otázkou, zda vůbec bude.. Takže bych to spíše řešil tím převodem. A prosím o rychlou akci, Petr v tom bude mít svoje peníze placené dobírkou, tak ať nestrádá, ať má co do pusy a nemusí lámat z balkonů rampouchy a žužlat dva dny kůrku chleba.

Snad jsem napsal všechno.. Když tak mě Petře doplň, prosím.

úterý 5. února 2013

Aktuality - tréninky, turnaj..


Tréninky:
Včera byl zrušený trénink, jak všichni víme. Na škole chyběla paní školnice, která si užívá dovolené. Otázkou je, jak to bude příští týden. Prý má stále ještě volno, ale možná by ji mohl zastoupit někdo jiný.. vše bychom se měli zavčas dozvědět. S tréninkem tedy počítejte a pokud by ještě stále nebyl, pošlu Vám sms.

Turnaj:
Okolo pořádání námi pořádaného turnaje je také pár novinek. Bod číslo jedna jsme splnili, myslím, že zájem z naší strany je. Sice se nevyjádřili všichni, ale věřím, že bychom se sešli. Dále jsem otázku účasti položil týmům, které jsem uvedl v článku. Antabus si můj návrh přečetl na našich stránkách a dle vyjádření a reakcí by do toho s chutí šli. RST jsem obepsal emailem a i oni jsou s turnajem seznámeni a souhlasí. Včera mi telefonicky sdělil Tomáš, že bílovičtí hráči souhlasí rovněž. Účastníky turnaje tedy máme komplet.
Poslední nevyřešenou otázkou tedy zůstává, zda bude hala volná v uvedený termín. A tady je malinko kámen úrazu. Paní školnice, jak jsem psal výše, bude přítomna až v pondělí 18.února, dřív se zřejmě resumé nedozvím. Do tohoto data je sice daleko, ale na druhou stranu je stejně daleko od 18.tého do 9.března, kdy by se turnájek konal. Bude i tak dost času např. na obeznámení týmu a shánění hráčů. Takže konečné rozhodnutí o konání turnaje padne v týdnu 18.-22.března. Všechny týmy budu informovat.