čtvrtek 31. ledna 2013

Co nás čeká..


Co nás čeká v nejbližších týdnech a měsících a jaké jsou aktuální novinky? 
 
Tréninky
Od pondělí pokračují klasicky tréninky v bílovické hale a to od 20:00 hodin. Tomáši, mohl by jsi prosím obeznámit bílovické, že už zase dojdeme v plné palbě? Díky. Na pravé straně jsem vytvořil opět kolonku přítomnost tréninky, tak se tam prosím zapisujte..

Brno Open – zápasy o celkové umístění.
Zřejmě v neděli 17.února odehrajeme skupinu o celkové umístění na Brno Open.  

Turnaj Carpe Diem
Na 9.března je předběžně plánovaný turnaj, který je vyvěšen pod tímto článkem. Aktualitou je, že Antabus návrh turnaje viděl a zaujal je. Určitě by nebyli proti. Dále jsem dnes napsal email týmu RST a čekám na vyjádření. S bílovickými tygry bychom se domluvili v pondělí na tréninku a stejně tak i poptání se na halu v uvedeném termínu.

Turnaj Nadějí futsalu
Každoročně se před zahájením jarní části soutěže účastníme turnaje na Okruhu, který je určen pro týmy druhý a třetí tříd. I letos je možnost se do turnaje přihlásit. Základní skupiny se konají 17. a 24.března (jeden z termínů by byl náš) a poté 31.března je play off, pokud by se postoupilo ze skupiny. Chcete se i letos na turnaj přihlásit? Startovné je 1200Kč na tým. Ve skupině je tuším 5ti, nebo 6ti členná, takže zápasů v jeden den je habaděj.

Hospoda
V průběhu března bych to zase viděl na nějaký to posezení. 16.3.2013 slaví klub 5.narozeniny.

úterý 29. ledna 2013

Něco mě napadlo! Pohár Osvoboditelů..


Dnes krátce před polednem jsem dostal nápad. Je to neuvěřitelné, což? Co takhle si čekání na jarní sezonu zpestřit vlastním turnajem? Vše by spíše bylo na bázi kamarádství, než urputné souboje.. tak tedy poslouchejte, co jsem vymyslel..

Název turnaje: 
ještě není vybrán.. ale co takhle POHÁR MISTRŮ, LIGA MISTRŮ, CARPE DIEM CUP 2013, POHÁR OSVOBODITELŮ 2013, POHÁR MIROSLAVA HALMA 2013.. Každopádně bych o tomto dal hlasovat později v anketě zde na stránkách.

Pořadatel:
Carpe Diem. V březnu klub oslaví půlkulaté narozeniny (5 let od vzniku) a tak jsem si říkal, že by bylo pěkné udělat nějaký turnájek a třeba by se mohl stát i takovou hezkou klubovou březnovou tradicí..

Termín:
sobota 9.března 2013 od 13 hodin. Termín byl vybrán s ohledem na právě skončené play off Brno Open (o týden dříve) a také před turnajem Nadějí, na který se pravidelně koncem března přihlašujeme.

Místo:
Bílovický Nou Camp – tělocvična našich tréninků.

Zúčastnění:
Říkal jsem si, že bychom pozvali týmy, se kterými máme, nebo jsme měli co do činění a dají se označit za přátele klubu.. Chtěl bych jen takový malý komorní turnájek.. Takže by to samozřejmě byli Bílovičtí rodáci, RST a Antabus. Čtvrtým do party bychom byli samozřejmě my – Carpe Diem.

Pravidla:
hrálo by se bez rozhodčího – na bázi fair play tak, jako na trénincích. Míč č.4. Počet hráčů v poli nechávám otevřenou. Vždycky jsme tam hráli 4+1, ale pak někdo zkusil 3+1 a říkal, že to bylo lepší.. Takže bychom se dohodli posléze.Rozhoduující o pořadí ve skupině: body, vzájemný zápas, skóre, penalty.

Startovné:
Pro každý tým by byl 550Kč. Rozpis zde: 5 hodin – tělocvična (300Kč na hodinu) =1500Kč. Balík 6ti vod na tým (60Kč za balík) = 240Kč, a abychom nebyli suchaři, tak musíme zajistit i nějaké ceny..malé samozřejmě..na to bych vyčlenil 460Kč. Celkem, když si spočítáte 1500 + 240 + 460 se rovná 2200Kč. Když se tato částka rozpočítá mezi 4 týmy, vychází 550Kč. Tato částka mě příjde velice příznivá, když si vezmete, že v týmu dojde třeba 6-7 hráčů, tak je to necelá stovka na hlavu. Výběr startovného do 3.3.2013.

Rozpis a systém turnaje:
Náhodně přidělím čísla týmům pro ukázku systému.. 1- Antabus, 2 – RST, 3 – Rodáci, 4 – Carpe Diem. Systém 1-2, 3-4, 1-3, 2-4, 1-4, 2-3. Základní skupina by byla dvoukolová. Doba jednoho matche je 10 minut.

Základní skupina: (1x 10minut)
1.kolo
13:00 – 13:15 Antabus – RST
13:15 – 13:30 Rodáci – Carpe Diem
13:30 – 13:45 Antabus – Rodáci
13:45 – 14:00 RST – Carpe Diem
14:00 – 14:15 Antabus – Carpe Diem
14:15 – 14:30 RST – Rodáci

2.kolo
14:30 – 14:45 RST – Antabus
14:45 – 15:00 Carpe Diem - Rodáci
15:00 – 15:15 Rodáci – Antabus
15:15 – 15:30 Carpe Diem – RST
15:30 – 15:45 Carpe Diem – Antabus
15:45 – 16:00 RST – Rodáci

V 16:00 by měly být odehrány všechny zápasy základních skupin. U všech zápasů jsem dal 5 minut pauzu mezi zápasy, která se samozřejmě nemusí dodržet, ale je lepší ji mít v záloze a mít nějakou časovou rezervu. Jak už jsem řekl, zápasy základní skupiny by se hráli 10 minut hrubého času - bez jakéhokoliv stopování. Míč tam nemůže skoro nikam utéct a pokud ano, je to otázka vteřin, kdy se opět dostane do hry. Co je super, tak že je na místě digitální časomíra i s ukazatelem skóre, tak by tohle mohlo proběhnout hladce. Dvoukolově je to také proto, aby si týmy mohli v odvetě vyměnit strany..

Po odehrání všech zápasů základní skupiny vznikne tabulka
Např.
  1. Rodáci 18b
  2. RST 9b
  3. Antabus 9b
  4. CD 0b

Zápasy v základní skupině jsou určeny proto, abychom si především zahráli, nemají nějaký hlubší význam, protože do play off by postoupili všichni. Semifinále by se hrálo systémem 1.místo se 4.místem a 2.místo s 3.místem a s delší hrací dobou 2x10 minut. V play off při plichtě na konci zápasu by rozhodovali okamžitě penalty (i z časového důvodu).

Semifinále: (2x10minut)
16:00 – 16:30 Rodáci vs. Carpe Diem
16:30 – 17:00 RST vs. Antabus

O 3.místo: (2x 10 minut)
17:00 – 17:30 Rodáci vs. RST

Finále: (2x 10minut)
17:30 – 18:00 Carpe Diem vs. Antabus

V 18 hodin by měl být konec celého turnaje a předání cen. I v play off by bylo pomatováno na pauzy mezi utkáními, takže do 18ti bychom to zvládli asi bez větších potíží.. Zde si také lehce můžete spočítat, že turnaj by trval skutečně 5 hodin, které bychom museli zacálovat všichni ze startovného. Mám za to, že každý tým by si zahrál skutečně do sytosti, je to solidní porce, když si to spočítáte..

Stojí před námi tři otázky:
1. Zda do toho chceme jít my, jakožto pořadatelé. Zde bych totiž potřeboval od Vás pomoci v organizaci jak před, tak na turnaji.
2. Zda by do toho šli o ostatní týmy, tak jak jsem navrhl.. I zde je však prostor k manévrování, ten však využiji až pokud by někdo odmítl.
3. Jestli je možné tělocvičnu využít i v sobotu? A zda je v uvedený termín volno..

Tak co si o tomto nápadu myslíte, kluboví příslušníci? Nejprve si ale musíme položit otázku č.1, abychom se pohnuli z místa.. Vše je v plenkách, jen zde navrhuji prvotní předplán a rád bych věděl, jak se Vám líbí.

Pavel " Bobby Charlton " Procházka


Nedělní ráno pro náš tým uzavřelo základní skupinu Brno Open 2013. Tentokrát jsem byl kvůli nepříjemné bolesti v koleni pouze nezávislým pozorovatelem a musím říct, že tým předvedl velice sympatický výkon a to v obou střetnutích. Dočkali jsme se dokonce nového rekordu v počtu vstřelených branek jedním hráčem v utkání. Hráči s šedesátkou na zádech se podařilo vsítit neuvěřitelných 5 branek! Po tomto úspěchu se Prochy stal historickou ikonou klubu, jakou je třeba Messi pro FC Barcelonu. Jeho fotku lze nyní nalézt téměř v kterémkoliv plátku. Jeho popularita stoupla natolik, že si jej dokonce nachávají mladé teenagerky tetovat na rameno, či na levé ňadro, aby ho měli blíže k srdci.Dokonce jsem jeho fotku viděl na billboardu u zastávky, spot s Prochyho představením se mihl i v televizi Sport 1 a v Americe dokonce to vypadá, že už jsou na světě první návrhy bankovek s Pavlovou podobiznou. Je jistě příjemné být legeda klubu, ovšem pro klub samotný to může mít také opačný efekt. O Prochyho nyní jistě projeví zájem i kluby z vyšších tříd a nebál bych se říci i lig. Je pouze na něm, jak tento tlak sám ustojí, jak se dokáže srovnat s mediální masáží a zda to i nadále zůstane ten skromný kluk, jakého všichni známe. Doufám, že ano..

Sestava: Nekwish – Milan, Ríša, Michaldo, Prochy, Tomáš, Petr, Mira.

Sestavu jsem schválně napsal v celku, protože mě nebylo známo, jak že jste se to rozestavili. Byly tam nějaký čachry mezi Tomášem a Prochym, kdy chvilku hrál v obraně jeden, chvíli pak druhý. Každopádně co je velice příjemné zjištění je to, že Milan odehrál svůj part poprvé v obraně famózně a tak se na tomto postu zřejmě ukotví natrvalo. Za moji maličkost dorazil Michaldo, kterému děkuji.

Dorazil jsem až na druhý poločas prvního zápasu s týmem Adrenalin a to jsem bohužel o něco přišel. Při mém příchodu současně s hvizdem rozhodčího ukončující první poločas bylo na ukazateli skóre božský výsledek 6:0 v náš prospěch. Poločas z říše snů. Branky bohužel popsat nemohu, protože jsem je neviděl. Střelcem byl 4x Prochy, 1x Petr a 1x Ríša. Vesměs se prý jednalo o skvělé vyšachování obrany a potupení soupeře do prázdné brány. Druhý poločas se tedy mohl pouze dohrávat, tak vysoké skóre se snad ani nedá neuhlídat. Soupeř sice zvýšil svoji aktivitu a pomalu přebíral hlaví roli utkání na své kopačky, ale vše stačilo už jen na snížení 6:2, poté opět zaúřadoval Prochy, který tuším po rohu po náběhu pěkné zasunul své střelecké kopí mezi nohy brankáře. Kosmeticky se změnil výsledek v zvěru střetnutí. Adrenalin už jen snížil na konečných 7:3 v náš prospěch. Galakoncert skončil našim nejvyšším vítězstvím v dosavadním průběhu základní skupiny. Prochy doslova explodoval a tým z toho vytěžil 3 body. Zásluhu na pěkném výsledku však nesou všichni, porazili jsme tým druhé třídy a potvrdili, že až tak velcí vocasi nejsme.
Carpe Diem vs. Adrenalin 7:3 (6:0)
branky: Prochy, Petr, Prochy, Prochy, Prochy, Ríša, Prochy.

V posledním zápase skupiny nás čekal soupeř z nejtěžších. Celek krajského přeboru Sokol Bučovice. Zápas lze shrnout do pár vět. Jednalo se o celek, který byl po celou dobu utkání lepší, ovšem my jsme solidně vzdorovali až do konce, což si zaslouží chválu. Zápas jsme nevzdali, nevypustili, bojovali až do konce. Konečný výsledek 0:5 je se mě zdá až příliš přestřelený. I my jsme se dostali do pár slibných šancí, z nichž asi největší byla bomba Petra do tyče, ovšem nula na našem kontě zůstala i po konečném hvizdu rozhodčího. Sportovně musím uznat, že jsme narazili na lepšího soupeře, který si výhru zasloužil.
Carpe Diem vs. Bučovice 0:5 (0:2)

Celkový pohled na tabulku není kdovíjak hrozný. Nakonec jsme se umístili na 6. místě z 9ti, což se mě zdá při obtížnosti skupiny jako dobrý výsledek. V základní skupiny jsme porazili celek z první, druhé i třetí třídy. Jedno je však jisté, po bravurně zvládnutém podzimu soutěže jsme se opět naučili nést i porážky, což je také ve futsale důležité. Věřím však, že na jaře na pocit z porážky opět zapomeneme a půjdeme od zisku bodů k dalšímu zisku. Podle našeho umístění to vypadá, že náš hrací víkend o celkové umístění v turnaji se bude konat o víkendu 16.-17.února. Sice to ještě není stoprocentní, ale vše tomu nasvědčuje. Až budu mít podložené informace, datum potvrdím. Soupeře však už známe. Jsou jimi dva celky z třetí D třídy – Anitals a Gooners a posledním do čtyřčlenné skupiny umístěný na 6.místě jsou Gentlemans. To je tuším tým, který nikde v soutěžích nefiguruje, pouze navštěvuje turnaje.
 
Celkového zhodnocení turnaje se zhostím až po odehrání zápasů o celkové umístění. Pokud ovšem bereme Brno Open jako přípravu na jaro a ne jako turnaj, ve kterém se vzájemně pozabíjíme za vlastní chyby, nebo nepostup ze skupiny, lze jej hodnotit jen kladně. Dal nám cenné zkušenosti a byl dobrou přípravou.

Děkuji Zuzce za nadstandardní služby klubu v oblasti administrativy (zápis z utkání) a marketingu klubu (fotografie). Foto z druhého a čtvrtého víkendu dodám do fotogalerie během tohoto týdne.

pátek 25. ledna 2013

Obnovení tréninků


Nedělí skončí základní skupiny letošního Brno Open. Tím by se od dalšího pondělí 4.února mohly dát do pohybu opět tréninky. Co vy na to?

Sice ještě budeme hrát některý den z víkendů 16.-17.2., nebo 23.-24.2., nebo 2.-3.3. (upřesnění po dohrání zákadních skupin), ale to už by tréninky nemuselo tolik nabourat. V uvedené termíny se hrají zápasy o celkové umístění na turnaji.

Tréninky po celý listopad a prosinec probíhaly v bílovické hale a určitě je možnost v nich od února dále plnohodnotně pokračovat. (někteří nadšenci a borci s plechovými plícemi chodili i během BO). Dnes se naskytla však ještě druhá varianta, se kterou přišel Petr. Je možnost využívat tělocvičnu ve Starém Lískovci a to ve čtvrtečním termínu od 20:30. Soupeře bychom tam neměli, ale asi by byla možnost oslovit Antabus, který přes zimu ulehl ke spánku a netrénuje. (tělárna ve St.Lískovci by měla být 22m dlouhá a 14m široká, jsou tam ale zřejmě menší branky, 400Kč za hodinu..pro představu)

Dávám tedy do placu otázku.. jak chcete v tréninkách pokračovat? Bílovice – pondělí, nebo St.Lískovec – čtvrtek.

Koleno


Dnes přináším pro někoho milou, pro někoho nemilou zprávu. V neděli zřejmě nenastoupím. Od minulé neděle mě pobolívá pravé pečené koleno a nemůžu ho pořádně ohnout. Čekal jsem, jestli se noha během týdne umoudří a zatím se mnou nekomunikuje. Pokud stav zůstane nezměněn, na nedělní zápasy mě bude muset tým oželet.

Jestli se tak skutečně stane, do obrany místo mě nastoupí Michaldo, který se právě dovolenkuje v matce měst, Praze. Na nedělní zápasy by ale dorazil, bude li to nutné. Je to politováníhodná skutečnost, se kterou jsem nepočítal.. Napíšu zítra na diskuzi, jak to bude..

Sestava se tedy upravuje prozatím takto: Nekwish – Ríša, Milan, (Pája / Michaldo) – Prochy, Mira, Tomáš, Petr (na první zápas)

středa 23. ledna 2013

Tak šel čas..


V předvánoční době jsme byli posedět v hospodě. Jedním z témat kromě nivy na milion způsobů byla i fotka Prochyho uveřejněná k jeho příchodu do klubu, na které podle některých vypadá jako děda s hůlkou (dřevěnou).

Mě se však podařilo vypátrat, že jeho vesměs stříbrné vlasy na fotografii jsou jen jeho nová image pro rok 2012 a první polovinu roku 2013. Zřejmě všechny totiž překvapí fotky, které jsem během posledních 14 dní objevil v archivech časopisu ProFootball z let 2007-2009. Zde se Prochy prezentuje s účesy různých druhů od předních kadeřnických firem a potvrzuje tak domněnku, že co se týče stylingu, jde o velkého a vášnivého experimentátora. Není tedy potřeba se nad současným vzezřením Pavla jakkoliv pozastavovat ..jedná se totiž téměř jistě o nový výstřelek tohoto futsalového poloBoha. Co ovšem mělo zřejmě zůstat tajemstvím asi navždy je fakt (promiň Prochy), že Pavlík už jako desetiletý chlapec byl velice často vyhledávaným „zbožím“ pro reklamy na šampóny..
Nedávno se mi v rozhovoru svěřil, že v polovině roku přijde velký zlom, nechtěl předbíhat, ale přesto naznačil, nač se mají jeho obdivovatelé těšit. Na otázku novinářů, kudy že se bude jeho kariéra dále ubírat, následovala rychlá a rázná odpověď s anglickým přízvukem.. „Ruud Gullit“.. 

Můžeme se tedy těšit s čím tento míčový kouzelník opět přijde.













Preview: Adrenalin, Bučovice


Dnes bude preview velice krátké. V neděli nás čekají poslední zápasy základní skupiny letošního Brno Open. Soupeřem nám bude nejprve druhotřídový Adrenalin a tým krajského přeboru z Bučovic.
Sestav bude oproti minulým víkendům mírně okleštěná. Ze zápasů se omluvil Sykec a ze druhého špílu Petr. Ostatní by snad měli dorazit.. Sestava: Nekwish – Ríša, Pája, Milan – Prochy, Mira, Tomáš, Petr (1 zápas).

Už jste si jistě na diskusi všimli, že změna se uděje na postu Milana a Prochyho, kteří si vymění svá místa. Milan se postaví do obrany a Prochy se ujme role kanonýra v útoku.

Co se týče soupeřů, tak s týmem Adrenalin máme šanci na zisk bodů. Jednak je to celek z druhé třídy, se kterými dosud hrajeme vyrovnaně a za druhé budeme na začátku své nedělní štace, takže by mělo bát ještě dost sil. V druhém zápase se děj vůle Boží, asi budeme trochu unavení a navíc změříme síly s celkem o 4 třídy výše - Sokolem Bučovice. Antabus pro srovnání minulý víkend dostal od Bučovic šestku.

Zápasy začínají už v 8:00, takže sraz je v 7:40 pro všechny! I Nekwishe!

Další fáze: V případě nepostupu i postupu turnaj nadále pokračuje..
Nepostup: někdy na konci února, termín neupřesněn, se hraje skupina o celkové umístění na turnaji. Tzn. že pokud skončíme například 6tí, budeme hrát skupinu o celkové umístění se všemi celky na šestých místech ostatních skupin. Stejně to je i na dalších stupíncích tabulek. Pátí hrají se všemi pátými, osmí s osmými..atd.
Postup: osmifinálová skupia v průběhu února. (postupují první 4 celky ze skupiny)

pondělí 21. ledna 2013

Sedláci u Chlumce


Včerejšek nedopadl dobře. Musím přiznat, že včerejší představení bylo jedno z nejhorších, jaké jsme v novodobých dějinách předvedli. Především druhé utkání to vypadalo, že na hřiště vpustili mentálně postižené hochy, kteří běhají stále dokolečka o poloměru 4 metrů a nemůžou se ze sevření vlastního já vymanit. Dopadli jsme nedobře, jako sedláci u Chlumce.

V obou zápasech jsme opět prohrávali a byl to už v pořadí čtvrtý a pátý zápas ze šesti odehraných, ve kterém jsme museli dotahovat skóre. Sestava byla avizovaná v preview, účastni byli všichni. Nekwish – Ríša, Prochy, Sykec, Pája – Tomáš, Milan, Mira, Petr.

V prvním utkání s Attackem jsme už od prvních minut věděli, že to bude vyrovnané střetnutí. Šance byli na obou stranách už od úvodu. Za delší konec zatahal však soupeř. Po jednom z protiútoků jsme poprvé inkasovali. Druhou branku si beru na triko já.. na polovině hřiště jsem ztratil míč a soupeř pohodlně zvýšil skóre. Herně vyrovnaný poločas jsme prohráli zbytečně krutě 0:2. Do druhé půle jsme vlétli s odhodláním výsledek otočit, což se nám v poslední době nebývale daří. O krok blíže k tomuto „snu“ jsme měli po nádherné akci, kdy jsem si s Mirou na polovině po narážečce vyměnil míč, poté prostrčil na střed Petrovi a ten z první nekompromisně snížil na 1:2. Následovala další, asi nejhezčí akce zápasu na jeden, maximálně dva doteky. Brilantní akcí jsme se dostali před brankáře, kde jsme ovšem tváří v tvář golmanovi zklamali. Nakonec se nám však povedlo skóre dohonit. V Mirově případě vyhonit. Mira s Tomášem šudlali míč u rohového praporku a nakonec druhý jmenovaný – Tomáš vyslal prudkou střelu mezi nohy golmana. Krásné jesle a srovnání na 2:2. V toto chvíli si troufnu říci, že jsme drželi otěže zápasu my a psychická výhoda byla na naší straně. Tuto přednost jsme bohužel Attacku doslova vnutili a to za pár okamžiků. Attack měl míč v držení na naší polovině a právě rozehrával aut. A k čemu nedošlo? Ríša najednou vyběhl na střídačku, že si jde dáchnout. Na to samozřejmě okamžitě nezareagoval Prochy, který opět zřejmě pěl básně na smaženou nivu a střídání v nevhodnou dobu bylo ještě o to delší. Nepokrytý hráč před naší bránou už zkrátka musel skórovat. Pokud by to neudělal, musel by se propadnou hanbou, protože čas, jaký na to měl by klidně mohl prodávat na Zelném trhu celé nedělní dopoledne i odpoledne. Zbytečná branka a ztráta psychické výhody. Asi pět minut před konce soupeř kopal trestný kop za mnoho našich faulů, proměnil ho. (proměnění poznamenalo i to, že Nekwish nevěděl, že nemusí stát na brankové čáře, ale dokonce 5 metrů před ní). V druhém případě – o 5 minut později – kopal soupeř další trestňák, který už vyběhnuvší Nerkwish bravurně zlikvidoval. Po trestňáku bylo utkání ukončeno ve prospěch soupeře a v náš neprospěch, 2:4.
Každý ví, že utkání bylo vyrovnané a že jsme doplatili na své chyby, mnohdy zbytečné chyby. Šancí bylo také dost, bohužel. Byl to takový zápas, ve kterém harejete se soupeřem, který je snadno k poražení, ale cosi vám v tom brání, lehkost, nápad, štěstí.. Zápas blbec v tom pravém slova smyslu však přišel až za pár chvil.
Carpe Diem vs. Attack 2:4 (0:2)
branky: Petr, Tomáš.

Zápas s Oranjes Blansko by se dal označit za nejdebilnější zápas turnaje. Tým, který zatím nezískal ani bod nás výsledkově přejel. 1:4 byl konečný výsledek. V tomto zápase jsme působili líným dojmem, trestuhodně jsme neproměňovali tutovky a celý špíl by jakýsi ospalá z naší strany. V druhém zápase jde už vždy fyzička týmu o něco dolů, tentokrát byla dole asi už od začátku. Opět jsme prohrávali, druhá branka byla vlastník. Snížení na 1:2 bylo to jedniné, co stojí za zmínku z naší strany. 90 procent gólu má na svědomí Milan, který se nádherně prokličkoval mezi dvěma obránci a naservíroval mi míč na zadní tyč. Pro mě už bylo lehké ho usměrnit do sítě. To však bylo vše, co jsme předvedli. Zbytek zápasu jsme odchodili a když jsme se rozběhli, akce skončila špatnou přihrávkou. Celý polámaný kolotač potrhla naše špatně zahraná power play, kde si kadž chtěl zahrát na Jardu Jágra – chtěl být všude a nebyl nikde. Konečné skóre 1:4 se pro nás může zdát až příliš kruté. Kdybychom prohráli s tak dobrým soupeřem, jako byl Oknoservis (Bombarďáci Slatiny), tak neřeknu ani popel, ale prohrál jsme s týmem, který si zasloužil výprask, který jsme nakonec dostali a to zdůrazňuji – po zásluze – my. Hráli jsme jak kokůtci, proti minulém víkendu to bylo sto a nula.
Carpe Diem vs. Oranjes Blansko 1:4 (1:2)
branky: Pája

Ztráta v tomto klíčovém kole nás bude stát postup ze skupiny. A stačilo tak málo. Kdo už tabulku viděl, tak může potvrdit, že pokud bychom vyhráli alespoň jeden zápas, figurovali bychom na 4.místě a měli před posledním dvojzápasem postup ve vlastních rukách. Takto jsme na místě 7. a postup je už jen v mezích teorie. Celou Brno Open beru jako přípravu na sezonu a postup mezi „elitu“ bych bral jen jako zpestření. Pokud se nepostoupí, jako že to tak vypadá, není nutné dělat nějaké zbytečné, přehnané závěry. Hrajeme těžkou skupinu, která nám určitě dá zkušenosti do soutěže a potvrzujeme zápas od zápasu, že dokážeme odehrát vyrovnanou partii s celky druhých tříd a dokonce porazit i celek z třídy první. Je to zajímavé a kladné zjištění, ze kterého mám radost. Na tento smolný víkend zapomeňme a hleďme kupředu. V neděli nás čeká Adrenalin a Sokol Bučovice.

čtvrtek 17. ledna 2013

Preview: Attack, Oranjes Blansko


V tuto chvíli, kdy píšu tyto řádky, nám do zahájení dalšího utkání Brno Open zbývá 304200 vteřin, nebo 5070 minut, nebo chcete li přesněji 3.042E+14 nanosekund. Kdo ovšem bude mít nanosekundu v neděli po utkání, zda my, nebo soupeř, to se uvidí až něco málo před polednem.

Zatím není hlášený žádný odpadlík, takže komplet sestava. Nekwish – Sykec, Prochy, Ríša, Pája – Petr, Mira, Milan, Tomáš.

Vždycky, když jsem psal jakákoliv předsevzetí, tak brzy vzaly za své. Proto se tipování na nedělní zápasy zdržím. Jen zde dovykládám fakta, která jsou tabulkově nepopiratelná. Vypadá, to že v posledních 4 utkáních základní skupiny turnaje máme lehčí los, než ostatní. Jako jediní totiž hrajeme se všemi celky, které jsou za námi. A v neděli dokonce s celky, co dosud získali jeden, respektive nula bodů. Tímto chci důrazně varovat před podceněním. Doufám, že to snad ani nejde, abychom se odvážili podcenit celek druhé třídy Attack, potažmo odnož FPO Blanska (také 2.třída), který se na turnaji prezentuje jako Oranjes Blansko.
V obou případech (nezisk bodů) se mohlo jednat o nešťastnou shodu okolností, či nepříjemný los.. každopádně se oba celky právě krčí na úplném dnu naší skupiny. V případě našeho zisku pár bodíků,  bychom mohli ještě reálně pomýšlet na postupové pozice. Nic není ztraceno, vše máme ve svých rukou v nadcházejících klíčových duelech skupiny.

Sraz v neděli je v 9:10, zápas s Attackem začínáme v 9:40.    

úterý 15. ledna 2013

Finální domluva na šály


Už bezmála měsíc se projednává chvályhodná věc – šála Carpe Diem. Dnes mám informace od Petra, který je otcem projektu a tak můžeme celou věc spustit. Ještě jednou Petrovi dějuji.

Na výběr jsou šály buď malé (např.do auta), nebo velké (na nošení). V neděli bylo předběžně odhlasováno, že nejprve objednáme šály malé, protože tu chtěl skoro každý. Píši o tom, protože minimální počet objednaných kusů je 10! (pro malé i pro velké). Nebojím se tedy toho, že malé by se neudaly. S velkými by byl problém, nechtěl ji každý.

Dále proto budu psát už jen o malých šálách, jen pro vysvětlenou..

PROSÍM VŠECHNY, KDO O MALOU ŠÁLU MÁ ZÁJEM, ABY SE NAPSAL DO NOVÉ VYTVOŘENÉHO ODKAZU. Vím, že jsme se už jednou psali, ale ať je v tom skutečně pořádek. O šálu by mohl projevit zájem třeba i nějaký bývalý člen klubu, či někdo jiný, tak ať víme přesný počet pro objednání..

TERMÍN, DO KDY SE MŮŽETE PŘIHLÁSIT O ŠÁLU JE NEDĚLE 20.LEDNA! Posléze se bude objednávat..

Info k šále:
Rozměry: délka 55-60cm a šířka 10-12cm.
Cena: kolem 80Kč / ks.  + poštovné.

K dořešení: 
- každý nechť do odkazu napíše, kolik šál chce objednat..
- je možnost vybrat si z barvy střapců na konci šály… Buď můžou být modré, nebo bílé, nebo kombinace.
- konečný výběr barvy šály: Na obrázku vidíte vzorník modrých barev. Petr i já jsme pro „inkoustovou“. Co říkáte? Asi je nejbližší našim dresům..

ZDE JE VZORNÍK:



Platba: Platbu si bude řídit Petr.. Můžeme mu to zaplatit buď na zápasech Brno Open, nebo pokud uveřejní číslo účtu… Ale je to jen na něm.

ZDE JE PROZATIMNÍ NÁVRH ŠÁLY - snad finální: (modrá bude upravena podle našeho výběru…)


Nedělní menu: Fíky a banány


Lékaři brněnského zdravotního institutu nesoucí honosný název Carpe Diem, měli opět v neděli veřejnou přednášku. Tentokrát na téma zdravý životní styl. Při té příležitosti už od časného rána rozdávali všem přítomným šťavnaté fíky a čerstvé banány.

Do brány, krom úvodních 5ti minut nastoupil Docent MUDr. Nekvapil CSc., do obrany nastoupil MUDr.Procházka, MUDr. Sýkora a Mudr.Jeřábek. V útoku se představilo trio gynekologů MUDr.Mendel (z Mendlovy univerzity), MUDr.Balhárek a MUDr.Ličák. Přednášky se tentokrát nezúčastnil MUDr.Stejskal a kapacita v oboru stomatologie, MUDr.Halm.

Kdo byl přítomen na nedělních zápasech, mohl si všimnout, že i přes zimní počasí se kolem hřiště Okruh z ničeho nic objevili fíkovníky a banánovníky. My, mírně překvapeni touto haluzí jsme situace dosytnosti využili, banány s fíky sesbírali a s chutí je rozdávali soupeřům. V síti Antabusu i R.I.P. se jich nakonec zachytilo po třech kouscích, což postačilo na plný bodový zisk. Super!

Zápas s Antabusem je vždycky svátek. Bereme to tak my a i soupeř se na svých stránkách vyjadřuje o tomto špíle jako o „derby“. S Antabusem jsme po dlouhý čas trénovali a tak střetnutí přinese vždy něco navíc, než obyčejný zápas dvou sobě neznámých týmů. Oba soupeři chtějí za každou cenu vyhrát a potvrdil to i nedělní zápas. O skóre jsme se přetahovali celých 30 minut. Přestřelku ukončil až hvizd rozhodčího za příznivého stavu pro nás, v poměru 3:2. Cesta k vítězství ale byla trnitá a nikterak lehká. Antabus nadále potvrzuje svůj dlouhodobý vzestup a zatím jsme jediní, kdo tento celek dokázal v soutěži za 4 zápasy porazit. I to nám patří ke cti. Ale už k zápasu. Oba týmy se sešli se dvěmi na střídání. Na úvod zápasu se do brány postavil Sykec, který zastoupil Nekwishe, který možná opět kličkoval mezi čoklíky. (vtip) Úvodní oťukávání rázně utnul Tomáš, který na polovině hřiště převzal míč, podél čáry se prosmýkl ala laňka a k tyčce zasunul svůj první banán. Krásná individuální akce a vedení 1:0. Oba týmy hráli po celou dobu poločasu vyrovnaně a zodpovědně, snad i proto do poločasu zůstalo toto hubené skóre. Ve druhé půli jsme na úvod dostali hloupý gól, na polovině jsme ztratili míč, což nezaznamenal Nekwish v bráně. Ten se právě občerstvoval u tyčky a bylo vymalováno. Antabus vyrovnal do prázdné brány. Druhý poločas měl větší spád a to i díky častému přelívání skóre. Antabus do vedení poslal jeden z jejich hbitých útočníků po mé chybě. Branku beru na sebe, gólu předcházela moje zkoněná přihrávka na půlce Antabusu, následný brejk byl gólový. O chvíli později jsme moje zaváhání napravili, po rychlé akci mě Tomáš pěkně nahrál do běhu na pravou strnu. Já z první skóroval. Vyrovnání nám vlilo opět krev do žil. Ani ne po dvou minutách se skóre překlopilo na naši stranu. Obdarovaným byl Víťa v bráně Antabusu, blahopřející byl Sykec. Ten utěšeně uklidil míč z deseti metrů v podobě fíku k tyčce. Nechytatelná střela. Odhodlání vítězství nepustit nám vydrželo až do konce utkání, které také tímto výsledkem skončilo. Vybojované vítězství a důležité vítězství! Navíc nad celkem, který ze čtyř zápasů zaznamenal dosud jen jedinou porážku a to od nás. Velice si cením, že i před ne úplně ideální výkon se nám podařilo zápas zvládnout. Díky.
Carpe Diem vs. Antabus 3:2 (1:0)
branky: Tomáš, Pája, Sykec

Zápas s R.I.P. předznamenal ještě zápas tohoto týmu s Antabusem. Antabus vlétl do utkání jako stíhačka a po 5ti minutách vedl 3:0. Favorizované R.I.P. se už z facky nevzpamatovalo a prohrálo nakonec 2:4. V tom byla cítit jakási šance, že pokud R.I.P. dokáže porazit i Antabus, my nemusíme být také bez šance. Prvotřídové R.I.P. bylo navíc posíleno další(ho) hráče, který kmenově k týmu nepatří. Těžko spekulovat, zda nám jejich porážka Antbusem mohla pomoct po psychické stránce, nebo R.I.P. bylo o to více nažhaveno, že zkrátka musí získat toho dne alespoň tři body. Každopádně výsledek už všichni známe. Naše slavné vítězství 3:1 se zapíše zlatým písmem do kroniky klubu.
Nezačali jsme ale opět vůbec dobře. Stejně jako v prvních dvou zápasech turnaje minulý týden, i tentokrát jsme po 30ti vteřinách prohrávali a vypadalo to s námi všelijak. Carpe Diem nyní a před dvěma, třemi roky je však už úplně jiné, je to jako srovnávat běh oslíka s leopardem. Carpe je mentálně mnohem silnější a dokáže otáčet zápasy. Vyrovnání přišlo po našem pěkné protiútoku, kde v hlavní roli byli obsazeni opět herci Pája s Tomášem. Druhý jmenovaný převzal míč, odvedl si ho trochu do strany, kde pěkně vystřelil. Golman míč pouze dokázal vytěsnit před sebe a já mohutně dobíhající jsem bodlíčkem zavěsil mičudu pod víko, jako když máma věší prádlo. Vyrovnání =  nová motivace. Na 2:1 opět pro pěkném přečíslení zvýšil Petr. Míč jsme vedl po středu hřiště, na stranu jsme nahrál Petrovi a ten se štěstím dopravil míč vystřelený pod nohy za záda gološe. Trošku lucky gól, ale platil a to je hlavní. Důležité vedení v poločase! Obraz druhého poločasu už značně ovlivnila naše odcházející fyzická kondice. Upnuli jsme se k urputnému bránění, kde jsme do vápna lili beton z míchaček až to nebylo pěkný. A nebo to pěkný bylo? Do protiútoků jsme se dostávali málokdy. Děj se odehrával buď ve středu pole, anebo před naší bránou. Každopádně jsme neikasovali, hráz držela. V jednom z ojedinělých protiútoků se velice šikovně obtočil kolem obránce Tomáš a už už to vypadalo, že půjde na golmana sám. V tom se zezadu sevřeli kleště dvou obránce R.I.P. Tomáš si musel připadat jako v lisu, nebo při "chlapecké trojce". Následoval pád před vápnem, krve z kolen a loktů, jako by právě zařízli prase. Do role mstitele jsme se pasoval sám a tentokrát jsme dobře udělal. Z následného přímáku jsme k tyčce udělal za utkáním tříbodovou tečku a pomstil tak pomalu vykrvení Tomáše. Utkání po pár chvilkách i skončilo a my si tak za neděli připsali plný počet 6ti bodů. Zaslouženě. Rád bych ještě podotknul, že druhý poločas utkání s R.I.P. byl také poznamenán tím, že soupeř hrál power play, proto byl nutný tak tuhý beton. Rozhodně nebyl soupeř lepší tak, že by se s ním nemohli hrát. Naopak, podali jsme naprosto vyrovnaný výkon, který pokud bychom neodpadli fyzicky mohl klidně dopadnout i vyšším skóre.
Carpe Diem vs. R.I.P. 3:1 (2:1)
branky: Pája, Petr, Pája

V tabulce náš zisk výrazně prospěl a my v ní udělali paseku. O skóre jsme na 6tém místě. Čekají nás ještě 4 důležitá střetnutí a už ty příští asi ukáží, koho že nasměrují k postupu a kdo si zahraje „jen“ zápasy o umístění. Naše tabulka je nejvyrovnanější ze všech skupin a šanci na postup je stále otevřená téměř všem týmům.

Děkuji za nedělní zarputilý výkon, borci.

čtvrtek 10. ledna 2013

Preview: Antabus, R.I.P.


Antabus a R.I.P., to jsou naši nedělní soupeři. Stejně jako minule, bychom měli být kompletní, co se týče přihlášených v turnaji. Sestava by tedy měla být na chlup stejná: Nekwish – Sykec, Ríša, Prochy, Pája – Petr, Mira, Milan, Tomáš.

Ještě pro úplnost zde dávám aktuální tabulku naší skupiny, abychom se mohli kouknout, jak že si stojíme po dvou prohraných zápasech.

Nepříjemností nedělních špílů jednoznačně zůstává, že je hrajeme už od 8mi hodin ráno. Pro některé, třeba mě, kteří jedou z prdelákoviček je to o to nepříjemnější. V 8 hodin ráno se střetneme s týmem Antabus. S tímto tradičním soupeřem ve skupině hrajeme každý rok a každý rok se mi zdá souboj těžší a těžší. Je to sice s námi jediný zástupce třetí třídy, ale také loňský čtvrtfinalista turnaje. Mimo to je to náš bývalý tréninkový partner, proto se oba týmy celkem dobře znají. Tento zápas můžeme také označit velkým soubojem brankářů. Na obou stranách totiž nastoupí výkvět Brna. Na straně Antabusu Víťa Casillas a na naší Michal Plánička. Bude to rozhodně zajímavý souboj obou celků, kde je mírně favorizovaný celek Antabusu. Už při pohledu do tabulky je toto tvrzení na místě. Před pár dny si Antabus připsal plný počet šesti bodů, oproti naší nule.

V druhém případě se utkáme s týmem první třídy – R.I.P. Podle nepotvrzených informací tajně placeného donašeče mají za tento celek nastoupit i nějaké posily odjinud, ale na tomto turnaji je to povoleno, takže s tím nic nenaděláme. Můžeme jen věřit, že se po minulé víkendu otřepeme a v tomto získáme konečně nějaké body. Třeba v tomto utkání. Mj.stejně jako Antabus, i R.I.P. získal plný počet 6ti bodů. Hrajeme tedy oba zápasy proti neporaženým..

Rád bych zde varoval před podceněním začátku zápasu. V neděli se nám to hrubě vymstilo a v obou utkáních jsme vlastně začínali za stavu 0:1, což ideál rozhodně není. Takže koncentrace všech už od začátku, jo? Zkusíme si to víc dávat a zodpovědně bránit. Chtěl bych ještě upozornit na pravidelné střídání. Není potřeba být na place 5 minut, ale stačí 2, nebo 3 minuty. To samozřejmě platí i pro mě – i já to s oblibou porušuji. Hlídejme si to tentokrát, ať si zahraje opravdu každý. Pro takového střídání je nás ideální počet 8mi lidí do pole.

Tak v nedělu hurá do zápasů! Sraz v 7:40!! Zahajujeme!

pondělí 7. ledna 2013

Na úvod pěkných nula bodů


Nepříliš šťastně jsme vkročili do letošního turnaje Brno Open. Do prvního víkendu nám los přihrál dva zdatné soupeře, se kterými jsme především fyzicky neodkázali držet krok a tak jsme po právu obou týmů dostali naloženo. Nejedná se však o žádnou tragédii, protože se dá předpokládat, že oba týmy patří k tomu lepšímu, co nás v zimním turnaji čeká. Už za týden můžeme nějaké bodíky urvat v bratrovražedném souboji s Antabusem, nebo s celkem 1.třídy – R.I.P.

Sestava v prvním utkání byla ochuzena o přítomnost Sykece, který se nestihl včas vrátit z pražské autogramiády, která se po celý víkend koná na tamním Výstavišti a právě tento bijec byl hlavní bilboardovou tváří této akce.
Sestava tedy zněla takto: Nekwish – Sykec (jen druhý špíl), Ríša, Prochy, Pája – Milan, Petr, Tomáš, Mira.

Do utkání s Nasanem C jsme vstoupili nešťastně. Po 30 vteřinách jsme zaspali v obraně a poprvé lovili míč ze sítě. Jednoduchá rovnice: Nedorozumění při výjezdu z obrany + ztráta míče = míč v naší síti. Nedá se říct, že by soupeř byl výrazně lepší, do pěkných šancí jsme se dostávali snad i častěji než on, ale lekci z produktivity vyučoval bohužel soupeř. Do poločasu jsme se dočkali druhé branky za zády Nekwishe. Zdálo se, že je po zápase.. Navíc v úvodu druhé půle soupeř přidává třetí kousek. Carpe Diem se však nevzdal a neprodal svou kůži tak lacino, jak se mohlo zdát. Na řadu musela přijít jediná možná strategie, nenechat soupeř hrát, rychle přistupovat a míče získávat co nejdříve, jak jen to půjde. Tuto taktiku se nám dařilo plnit tak na 50 procent. Na vině tomu byla naše slabší fyzická připravenost zapříčiněná rostoucími pupky pantátů na hřišti. Tato fáze hry přesto nějaké ovoce přinesla. V průběhu druhé půle jsme se k soupeři přiblížili až na kontaktní branku. Na 1:3 snižoval Mirek a na 2:3 krásně patičkou Petr. Ke konci střetnutí jsme mocně sahali po vyrovnání, ale dvě stoprocentní šance se nám už vstřelit nepovedlo. Bylo to vyrovnané utkání s rovnocenným soupeřem. Nebýt zbytečné branky v úvodu, utkání se mohlo vyvíjet jinak a my nemuseli celý špíl dotahovat. Přesto si tým zaslouží pochvalu, že zápas úplně nezabalil a bojoval až do konce. Sice zápas neskončil vytouženou remízou, která by zápasu určitě slušela více, ale zahráli jsme rovnocennou partii s celkem 2 třídy, který hraje o postup do třídy první.

Carpe Diem vs. Nasan C 2:3 (0:2)
branky: Mira, Petr.

V druhém utkání jsme se střetli s Bombarďáky ze Slatiny. Pod tímto nicneříkajícím názvem se nakonec vyloupl vítěz minulého ročníku – Oknoservis. Jen pro úplnost.. 2012 – vítěz, 2011 – 3.místo, 2010 – 2.místo. Celkové umístění v turnaji v posledních ročnících myslím mluví za vše. I do tohoto utkání jsme vstoupili špatně. Po haluzově rozehraném autu jsme opět po půl minutě prohrávali 0:1. Soupeř byl fotbalovější, sehranější a bylo vidět, že mnozí hráči u toho futsalu také přemýšlí. D poločasu jsme inkasovali další dvě branky, na druhou stranu jsme jednu vstřelili. Autorem byl Milan. Ve druhé půlce se nám podařilo stejně jako v zápase s Nasanem snížit na 1 branku rozdílu, autorem branky byl Sykec po vtipném rozehrání přímáku. V tuto chvíli jsme začal věřit v zázrak a alespoň v bod. Záhy jsme se ovšem opět museli sklonit před soupeřem, když nám utekl o dvě branky. Na samém konci Slatiňané upravili na konečné skóre 2:5. Je nutno přiznat, že soupeř byl tentokrát skutečně lepší a výhru si zasloužil. Svoji dominanci dokázal i v předutkání s Nasanem C, který porazil 4:1. Bombarďáci Slatiny jsou favority skupiny a zřejmě i celého turnaje.

Carpe Diem vs. Bombarďáci Slatiny 2:5 (1:3)
branky: Milan, Sykec

Netřeba z výsledku prvního víkendu dělat vědu. Narazili jsme na dva kvalitní týmy se kterými jsme si poradili tak, jak jsme v momentálním rozpoložení mohli. Nula bodů v tabulce sice není pěkné pokoukáníčko, ale stejné soupeře budou mít i ostatní týmy ve skupině a zaklopýtnout mohou i oni. Příští týden máme Antabus a následně R.I.P.

Tabulka není v tuto chvíli ještě aktualizovaná, takže ji vyvěsím hned jak se tak stane.

čtvrtek 3. ledna 2013

Preview: Nasan C, Bombarďáci Slatiny

Už za pár dnů nás čeká vstup do letošního ročníku zimního turnaje Brno Open 2013. Ještě než se pustím do samotné neděle, chtěl bych upozornit, že jsem na hlavní stránce aktualizoval "Rozpis zápasů", kde je nyní přehledně vidět v kolik který den hrajeme a dále "přítomnost na BO". Tam se už tradičně pište, zda v neděli dojdete. nebo nedojdete.

Jelikož jsem přitomnost vyvěsil až nyní, netuším, jaká bude sestava. Jediným chybějícím bude určitě Michaldo, který se na turnaj nepřihlásil. Dá se tedy předpokládat, že všichni ostatní v neděli dorazí a sestava by mohla tedy vypadat takto: Nekwish - Ríša, Sykec, Pája, Prochy - Mira, Milan, Tomáš, Petr.

V neděli zahajujeme s jedním z favoritů skupiny, týmem Nasan. V propozicích tento klub nesl název Nasan C, ovšem je dosti pravděpodobné, že za soupeře nastoupí i hráči z vyšších soutěží. Nasan C vznikl před touto sezonou z týmy Brno City, který shodou okolností hrálo také 3A třídu a druhým místem si přivodilo postup. Poté došlo k jeho sloučení s Nasanem. Nyní hraje druhou D třídu a vede si znamenitě, jsou na 4.místě.

To druhý soupeř je velká neznámá. Jejich jméno je Bombarďáci Slatiny a název není v žádných statistikách uveden. Bude to tedy zřejmě celek poskládaný z kamarádů, nebo hráčů různých týmů. Je dobré, že je uvidíme nejprve hrát s týmem Nasan a tak budeme zhruba vědět, co jsou zač.

Hrací doba zápasu je 2x15 minut hrubého času. (v soutěži hrajeme 2x20). Vše ostatní by mělo být stejné, jako v soutěži.

Sraz na zápas je v 10:50!! První zápas začíná v 11:20. Pozor - čekací doba před zápasem není, pokud nepříjdeme včas, hrozí kontumace 0:5.