pátek 30. listopadu 2012

Legendy klubu - OLIN (1.díl)


Rozhodl jsem se, že by bylo pěkné zavzpomínat na hráče, kteří už delší, či kratší dobu nejsou aktivními členy klubu. V nepravidelných intervalech Vás – současné členy, budu seznamovat s tzv.“legendami klubu“, aby i současní hráči měli jakési povědomí, kdo že v týmu kdy hrál, jak kdo tým tvaroval a čím přispěl, nebo naopak nepřispěl k chodu klubu. Myslím, že to může být příjemné zavzpomínání na časy dávno minulé ..a milé zpestření současných stránek klubu.

První legendou, kterou vytahuji z klobouku nemůže být nikdo jiný, než spoluzakladatel klubu, Olin Belžík. Tvořivý, ofenzivně laděný bek, který ukázal široké veřejnosti svůj rub i líc.

Začátek v klubu..
V březnu roku 2008 jsem se s Olinem domluvili, že založíme společný futsalový klub. Každého z nás k tomuto kroku vedla jiná okolnost. Mě odchod z armády (tehdy základna Přerov) a návrat do rodného Brna. Olina nespokojenost s týmem Slovanu. Bohužel si nepamatuji z jakého důvodu pramenila jeho nevole, jestli z herního, nebo z důvodu pevné ruky tehdejších diktátorů. Každopádně Olin už tehdy pokukoval po očku po angažmá v tehdy již prosperujícím klubu Antabus, ovšem vše se změnilo ve chvíli, kdy na stůl přistál konkrétní návrh na založení našeho nového, společného klubu. Nejprve vše bylo jen ve fázi domlouvání přes ICQ a takového tlachání coby – kdyby. Já si však vzal tuto myšlenku za svou a začal permanentně shánět hráče. Nakonec po pár telefonátech se začala rýsovat první sestava klubu, ze které jsou mimochodem v současném kádru už jen dvě osoby – Michaldo a já. Dne 16.března 2008 jsme s Olinem oficiálně založili futsalový klub. Název nesl Carpe Diem Brno 08. Probíhá korunovace Páji na Krále klubu a Olina na klubovou Královnu.

Kariéra v klubu.
08/09 Olin v klubu odehrál celé první dvě sezony, kde patřil k jedněm z nejúspěšnějších hráčů, co se týče sbírání bodů do kanadského bodování klubu. Hned v první sezoně 2008/2009 zažíval klub velký boom. Podařilo se nám totiž sehnat skutečně kvalitní sestavu vyšperkovanou mnohými fantastickými jmény, z nichž i to Olivova skutečně zářilo. Kladný dopad měla hodnotná sestava i na celou soutěž a tak se nám povedlo hned v první sezoně klubu postoupit z prvního místa ze 3.třídy do vyšší. Zde je důležité přiznat, že Olin měl na postupu velkou zásluhu a v týmu hrál důležitou roli. Byl to tvůrce hry, agilní obránce, spolehlivý chodič a především srdcař. Hráč fotbalový, chápající, skvělý do kombinace. Těžko na jeho hře hledat negativa.
09/10 Druhá sezona byla už bohužel jiná. A za slovem bohužel si stojím. Postup do druhé třídy znamenal postupem času Olinův psychický kolaps a stočení se do svého egoklubíčka. Sestava se mírně od první sezony obměnila (ovšem stále byla kvalitní) a ruku v ruce s vyšší kvalitou soupeřů to znamenalo, že se klubu nevedlo tak, jak jsme všichni byli zvyklí. Hráli jsme povětšinu soutěže druhou polovinu tabulky až vocas. I přesto si Olda pokoušel udržet si svůj vyšší herní standart z první sezony, což se mu vedlo tak ze 70ti procent (stále velice platný hráč). Zbylých třicet procent se snažil dohnat způsobem, který nikomu v té době (a určitě by nebylo ani v jiné době) nebyl po chuti – komandováním, hysterickými výlevy a nadávkami. Bohužel i tato pravda byla jednou z příčin, proč účast ve druhé třídě většině mančaftu zhořkla. Bylo jasné, že situace je neudržitelná a hráze se brzy protrhnout. Krok k ústupu udělal jako první Olin, který oznámil, že po v klubu dále pokračovat nebude a po sezoně angažmá ukončí. Přestylizování do Supermana klubu tedy trvalo jeden rok a skončilo neblaze.

Konec v klubu, současnost..
V létě 2010 z klubu tedy Olda odešel. Odevzdal pomyslné žezlo královny klubu mě - Pájovi do úschovy. Od jeho ukončení oficiálního angažmá se tu a tam objeví v dresu Carpe Diem na různých turnajích, nebo zavítá na společné hospodské akce. Nyní hraje opět v klubu Slovan Brno, kde se podle vyjádření mých dalších známých už nechová jako podsvinče, ale je z něj konečně slušný člověk.

Historie na něj bude vzpomínat jako na luxusního hráče, který nenaplnil svůj potenciál pro klub díky své neurotické až sadistické povaze. Je těžké odhadnout, zda týmu více dal svými fotbalovými schopnostmi, nebo ho více loupežnicky obral svoji stinnou stránkou, každopádně s ním byla vždy radost hrát, dokud se nezbláznil..

Neoficiální rozlosování zápasů BO

Mám před sebou neoficiální rozlosování naší skupiny na Brno Open 2013. Oficiální bude, až ho předseda BAF dá na stránky. Rozlosování jsem rozklíčoval podle uvedených čachrů v propozicích turnaje a měl by být správný. Změna by mohla nastat pouze, pokud se nějaký z týmů ozve, že chce hrát v jiných časových termínech.. My to nebudem Michaldo, o nic se nesnaž.. :-)

6.1 
11:00 Nasan C
12:00 Bombarďáci Slatiny

13.1.
8:00 Antabus
9:00 R.I.P.

20.1.
9:30 Attack
10:30 Oranjes Blansko

27.1
8:00 Adrenalin
8:30 Bučovice

S rozlosováním jsem spokojen. S týmem krajského přeboru z Bučovic bychom měli hrát až poslední zápas skupiny, kdy už je většinou o všem podstatném ve skupině rozhodnuto. Hned na úvod nás však čeká hodně nepříjemný soupeř - Nasan C.


pondělí 26. listopadu 2012

Známe soupeře naší skupiny na Brno Open

Dnes se přihlásilo poslední mužstvo do naší skupiny C, hrané v neděli dopoledne každý lednový víkend. Seznámím Vás tedy se soupeři. Skupina je to zajímavá, s mnoha týmy jsme ještě nehráli a valná většina hrají ve vyšších soutěžích, než jsme my. Bude to zajímavé srovnání..

Bučovice - Krajský přebor, 4.místo (4.soutěže nad námi)
R.I.P. -1B třída, 12.místo po podzimu
Nasan C - 2D třída, 4.místo po podzimu
Attack - 2D třída, 10.místo po podzimu
Adrenalin - 2C třída, 15.místo po podzimu
Carpe Diem - 3A třída, 1.místo po podzimu
Antabus - 3C třída, 4.místo po podzimu
Oranjes Blansko 
Bombarďáci Slatiny

Favorit skupiny je asi jasný, mimo nás je to celek z Bučovic a zřejmě i Nasan C. Dále jsou neznámou celky Oranjes Blansko a Bombarďáci ze Slatiny. Soutěž jako takovou nehrají, takže to budou celky postaveny z různých hráčů a to nevěstí nic dobrého.. Věřím, že si to rozdáme o postup s celky 2.tříd a že neuděláme ostudu..

Začínáme 6.ledna 2012. Přesný rozpis zápasů Váým dám hned, jak ho budu vědět.

úterý 20. listopadu 2012

První trénink v Bílovicích


Včerejší trénink byl masakr. Masakr všech mých svalů na těle a že jich mám požehnaně, což jste si mohli všimnout. Rád bych zde napsal pár řádků o našem prvním tréninku v hale v Bílovicích.. Sešli jsme se v šesti lidech. Mira, Tomáš, Milan, Michaldo, Petr a Pája.

Co se týče soupeře.. Tak super, myslím, že dobrý. Bál jsem se obou extrémů. Buď, že budou hráči z Bílovic příliš dobří, nebo naopak budeme lepší my. Není tomu tak, jedná se dva podobné, vyrovnané týmy. Vysvětlení je o řádek níže.

Co se týče haly.. Hala je pěkná, velká, ale přece jen o něco menší, než klasické futsalové hřiště, což znamená, že při hře 4+1 se jakékoliv technické, či taktické dovednosti smazávají. Na palubovce není na nic čas a vítězí zkrátka ten, co se trefí do sítě vícekrát a má více štěstí. Myslím, že bychom zde hráli vyrovnanou partii jak s posledním týmem třetích tříd, tak s týmem například 1.třídy. Super je, že je možnost využívat světelného scoreboardu. Každopádně je hala dobrá a já osobně jsem s ní spokojen.

Co se týče herní doby.. Tak tady bych pánové výrazně ubral. Nevím, jestli hráči Bílovic na něčem jedou, ale vydržet dvě hodiny hrát na stejné výkonnostní úrovni, to není normální. Ze včerejška jsem tak unavenej, jako jsem nebyl za celou sezonu. Bolí mě úplně všechno, nohy, ruce, záda a připočtu li bolístky ze hry – nakopej palec, puchýř z nových bot a rozseklá ruka od řetízku, tak mě z toho vychází největší masakr letošního roku :-). Řešení? Výrazně ubrat. Nevím, zda tím soupeře neodradíme, ale zkrátka nejsme statní a vytrénovaní chasníci, jako tamější parta a hodinka, maximálně hodinka a půl nám bohatě stačí.

Shrnutí.. Každopádně si myslím, že první trénink se vyvedl a rád bych v nich pokračoval. Sice nejde o klasický futsal, na jaký jsme zvyklí, ale zaběhat se tam dá a zastřílet taky, takže celkem spokojenost.

Co si o včerejším tréninku myslíte vy? Chcete hrát hodinu, nebo hodinku a půl? Dvě hodiny je moc!

čtvrtek 15. listopadu 2012

Zhodonocení podzimní části soutěže


Rád bych zde krátce zhodnotil a tím ukončil definitivně podzimní část soutěže 2012/2013. Kdo by to byl čekal na začátku sezony (možná jen Prochy), že se do soupeřů zakousneme takovou silou, že na konci podzimní části soutěže budeme jasným leaderem tabulky s pohodlným náskokem sedmi bodů. V úvahu se musí brát i to, že před sezonou jsme byli z poloviny nový tým, do sestavy přibylo hned kvarteto nových hráčů, kteří ovšem v průběhu sezony do týmu zapadli, jak prdel na kakáč. Po průměrných třech sezonách, kde jsme prostřídali druhou a třetí třídu se dá říct, že slunce pro náš tým opět vyšlo a my se zaslouženě hřejeme na výslunní.

Čtyři nové tváře – Mira, Prochy, Tomáš a Milan. Od prvních okamžiků se těším z jejich přítomnosti v klubu. Každý do hry přinesl svůj prvek, svoje pojetí hry, které jak jevidno týmu vyhovuje a přináší výsledky. Mira se pasoval do role střelce a koncového hráče, který číhá na každou příležitost. Že se mu to daří je důkazem jeho krásných 13 branek, což je u našich střelců posledních let nevídaná záležitost. Prochy podle předpokladů se ujal role tvůrce hry, což plní bezezbytku a hraje přesně to, co bych od něj očekával. V mých očích do týmu přinesl krom nespočet slovních popíchnutí, klid, který tým potřeboval. Přesná přihrávka, fotbalové myšlení, nápad – výborné vybavení. Před sezonou jsme měli velké štěstí, že se nám ozval na inzerát vyvěšený na stránkách BAF Tomáš. Jeho služby klubu v podzimní části jsou neocenitelné. Tento štírek hru tvoří, zakončuje, zkrátka je to ten agilní hráč, který nám v sestavě nefiguroval od dob Kuby. Dokáže rozhýbat hru, nabízí se – celkem nedostatkové zboží na trhu našich dovedností. Posledním z nově příchozích je Milan. I tento přírůstek do rodiny Carpe Diem je bezesporu přínosem. Milan dokáže dobře podržet míč a často překvapí dokonalou kličkou. Jsem velice rád, že máme v týmu hráče i jeho typu.
Po podzimní části musím přiznat, že tak dobrý „draft“ se nám asi ještě nepovedl. Čtyři futsalisté, který klub pozvedli na vyšší úroveň, což je neoddiskutovatelné.

Zbytek mančaftu se rád nechal strhnout novou čerstvou podzimní vlnou, kterou nováčci do týmu přinesli. Asi každý cítí velký rozdíl mezi minulou a touto sezonou, hrajeme jeden za druhého a to přináší stále nové chutné ovoce. Nekwish, krom jeho neúčasti, podává stabilní výborné výkony, Petr se sice na půl sezony zranil, ale předtím hrál forvarda skvěle, Michaldo se už nadobro přetransformoval na defendera a musím uznat, že mu to na této pozici skutečně jde, Ríša je zkušený pilíř zadních řad, Sykec se dle mého názoru skutečně zlepšil a například v posledním dvojutkání podzimu byl nejlepším obráncem týmu, což je skvělé a velký příslib do jara.
Tým je dle mého názoru vytvořen z tolika individualit, kde každý umí něco, každý hraje nějak – jiným způsobem, že to dohromady dokonale funguje a tvoříme kompaktní celek.

Všechny výkony tak, jak jsem je popsal, jsou však důsledkem pozitivní energie, která týmem elegantně proudí. Bez dobré nálady, chutí se porvat s osudem a touhou vyhrávat se nic dokázat nedá, což dokládá i minulá sezona. Vše, co jsme postrádali v minulosti máme nyní ve svých dlaních a snad i pevně podržíme do jarní části.
Vše bych shrnul do jedné věty, která asi vystihne všechny řádky výše napsané. Tým v této sezoně hraje srdcem a je to sakra znát.

První polovinu sezony hodnotím tedy velice kladně. Jsme favorité 3A třídy a společně s týmem Frutti di Mare z 3C třídy jsme jediní neporažení ve všech třetích třídách. Udělali jsme si na podzim jméno, které má zvuk a snad i mezi soupeři nahání trochu strach. Nikdy není na škodu, vstupuje li soupeř do utkání s respektem.

Vyhodnotil jsem statistiky podzimní části v několika sekcích. Můžete si prohlédnout konečnou tabulku po podzimu, v níž máme sedmibodový náskok na druhý Ethanol. Dále tabulku střelců 3A třídy, které s 16ti zásahy vévodím. Byl bych potěšen, kdyby se můj brankostroj na jaře nezasekl a já dokázal poprvé v historii uhájit tuto skvělou pozici (v 1. naší sezoně 08/09 jsem skončil na 2.místě). Na paty mě ovšem šlape se 13ti zásahy Mira, což je secsakramentsky silný protivník a další dva borci z okolních týmů. Tabulce golmanů 3A třídy velí naše duo – Nekwish a Ríša. Máte možnost nakouknout i do tabulky Fair Play, kde se zaznamenávají žluté a červené karty.
Z klubových statistik zde uveřejňuji konečnou podzimní tabulku kanadského bodování jednotlivců, střelců a asistentů. Nekwish s Ríšou se můžou pokochat, jak si vedli v bráně a k pokoukání je i minitabulka klubová, co se týče vstřelených a obdržených branek. Průměr před 4,5 vstřelené branky jsme měli naposledy v první „postupové“sezoně. Nyní jsme naladěni stejně, nebo i lépe.

Závěrem by se hodilo poděkování, které myslím naprosto vážně. Děkuji všem, podzim byl odehrán ve velkém stylu od všech hráčů. Nadprůměrný výsledek může těšit každého z Vás, protože každý měl na něm svůj podíl. Futsal je kolektivní hra a na prvním místě je tedy výsledek celku. Osobní statistiky jsou až druhořadé a pokud se někomu v nich nevedlo podle jeho představ, tak nemusí klopit hlavu. Vůbec o nic nejde. Vyjadřuji víru, že jarní část odehrajeme podobně, jako tu podzimní. Ani né kvůli tabulkovému výsledku, který je spíše takovým bonusem, ale hlavně kvůli tomu, aby nám futsal nadále přinášel radost a my se z něj těšili, což je asi hlavním cílem, proč lidé sport dělají.

Přeji Vám pěkné Vánoce.

Sálová obuv


Pánové, v pondělí jdeme poprvé do haly a s tím je spojené i jiné obutí. Není možné si vzít tarfy, ale nějakou sálovou obuv se světlou podrážkou. Píšu to, aby někdo v pondělí nepřijel s černou a pak nekoukal, že nemůže hrát. To jen tak pro připomenutí..

Sraz v 19:45 na místě.

středa 14. listopadu 2012

Brno Open 2013 přihlášen


Dnes jsem nás přihlásil do zimního turnaje Brno Open 2013, kterého jsme rok co rok účastníkem. Jen jednou ze čtyř případů se nám podařilo postoupit z devítičlenné skupiny (postupují první 4) do další fáze o pohár, což jasně ukazuje, jak kvalitně bývá turnaj obsazen.

Veškeré zápasy základní skupiny odehrajeme v lednu. V únoru se hraje buď play off, nebo všechny ostatní týmy o celkové umístění v turnaji, takže si stoprocentně zahrajeme i jeden víkend v únoru.

Podle vyjádření většiny jsem nás přihlásil do nedělní dopolední skupiny, hrající se v časech od 8:00 do 13:00. Každý lednový víkend změříme síly s dvěma načaty z různých úrovní soutěží.

Už nyní jsou v naší Céčkové skupině přihlášeny 4 mančafty z 9ti a je to mišmaš, jak se patří. S největší pravděpodobností tak změříme síly s krajským týmem z Bučovic (4 soutěže výše,nežli my) nebo s týmem R.I.P. z 1.třídy. Dalšími dvěma účastníky naší skupiny jsou prozatím Adrenalin (2.třída) a Antabus (3.třída). Skupiny se budou průběžně doplňovat, tak až bude kompletní, napíšu článek s upřesněním soupeřů a také s přesným rozpisem zápasů.

Důležitou věcí je zaplacení tohoto turnaje. Startovné za mančaft je 4000 korun. Při našem počtu 10ti lidí (počítám s tím, že chtějí hrát všichni) to vychází 400 korun na hlavu. Tuto částku posílejte Michalovi Koláčkovi na č.účtu: 670100-2209143634/6210 (mBank) a to nejpozději do neděle 9.prosince 2012. Zprávu pro příjemce zadejte prosím své jméno.

Ohledně tréninků v lednu se domluvíme posléze, protože v neděli hrát dva zápasy a v pondělí trénovat by šlo asi ztuha.

úterý 13. listopadu 2012

Fotogalerie v provozu!!

Pánové a dámy, historický okamžik je zde! Dnes krátce po 19 hodině jsem zprovoznil naši novou, klubovou fotogalerii.
Naleznete zde pamětní fotky ze zápasů této sezony hned ze tří víkendů. Trvalo to, já vím, ale to bych musel sedět k komplu den co den 24 hodin v kuse, abych realizoval všechny věci, co bych měl, nebo chtěl udělat. Doufám, že jste s výsledkem spokojeni..
Budu se snažit naše album aktualizovat, jak jen se bude moct..

Odkaz fotogalerie je v pravé liště..

Tenisová exhibice: 6:3, 6:2


Tenisovými výsledky ve prospěch našeho týmu skončil futsalový podzim. S velkou radostí můžu říct, že tak vydařený půlrok jsem už hodně dlouho nezažil. Výsledkem výborné kolektivní práce je předání podzimních korunovačních klenotů do našich společných rukou. Carpe Diem je podzimním mistrem soutěže 3A brněnské třídy.

Před zápasem jsem měl na mobilu tři nepřečtené zprávy z toho dvě byly od Boha a třetí od mé manželky. Bůh nám v první zprávě popřál hodně štěstí v dvojduelu, druhá byla více emotivní, kde mě vyzýval, abych se už přestal srát na jeho místo a třetí zpráva byla od mé manželky Lucky, kde mě obligátně poslala esemesku se slovy „Osvoboď svou mysl“. Je to fráze z filmu Matrix, kde hlavní hrdina Neo zjišťuje, že je „vyvolený“ a v reálném světě dokáže vše, nač pomyslí. Třeba létat, či zastavit kulky. V přenesení na moji osobu to znamená, že člověk ve futsalu může dokázat cokoliv, jen si zkrátka musí věřit. Když už jsme u toho srovnání, tak se mě vlastně jedna věc v neděli skutečně nepodařila, v mohutných sprintech zastavit své kulky. Ostatní bylo splněno..

Poprvé v sezoně jsme se sešli v naprosto plném počtu. Sestava tedy byla složena ze čtyř obránců a pěti útočníků. Navrhl jsem nějaká řešení ohledně střídání útočníků, to však bylo záhy smeteno ze stolu a troufám si říct, že nakonec vše dopadlo celkem dobře. I při střídání pěti v útoku nevznikly žádné komplikace, což je skvělé. Do brány se postavil neprůstřelný Nekwish.
Sestava: Nekwish – Sykec, Michaldo, Ríša, Pája – Prochy, Tomáš, Milan, Petr, Mira.

V prvním utkání jsme změřili síly s týmem Špilberk. Utkání si příliš nevybavuju, jen vím, že jsme měli velkou územní převahu, mnoho šancí a vše se odehrávalo v naší režii. Obdržené tři branky byly zbytečné, když ty dvě poslední padly už za rozhodnutého stavu z důvodu zřejmě naší snížené koncentrace.
Skóre otevřel Mira. Po mé české uličce - nahrávce za obránce – se před golmanem zjevil Mirek, který nezpanikařil a otevřel skóre zápasu. Vždy je příjemné v utkání vést a nám se to tentokrát povedlo skvěle. Na druhou branku nemusel soupeř příliš dlouho čekat. Střelcem se stal Tomáš, asistoval mu Ríša. Bohužel jsme vstřelil tolik branek (hlavně Tomáš a Mirek), že mě zkrátka splývají a nedokážu si vzpomenout. Už mám na vánoce objednané prášky na zlepšení paměti. Poté přišla malá komplikace v podobě snížení na 1:2, na které jsme však okamžitě odpověděli nejlepším možným způsobem. Naději jsme zatloukli do země parádní akcí Prochyho a Páji. Po ukázkové narážečce byl první jmenovaný sám před brankářem a tak zkušený matador, jako je Pavel RVP Prochy (Robin Van Persie), se málokdy mýlí. Míč umístil k protilehlé tyči a brankáře byl bez šance. Už na 4:1 zvyšoval opět Tomáš, tentokrát mu přihrál Milan. V utkání jsme dominovali a stejně jsme vstoupili i do druhé půlky. Svůj hattrick dokonal Tomáš, kdy po přečíslení vyřešili skvěle situaci společně se Sykecem. Opět pěkná branka. Účet z naší strany podepsal svým druhým zásahem v utkání Mira, který zužitkoval znamenitý výhoz Nekwishe přes celé hřiště. Mira už jen prodloužil jeho výhoz umístěnou střelou o tyč. V závěru zápasu jsme si nechali zbytečně vstřelit dvě branky, ale co se dá dělat. Konečné skóre zápasy tedy znělo 6:3. Bylo to utkání se slabším soupeřem, mám li porovnat sílu mančaftů, se kterými jsme se už střetli. Mám za to, že v utkání jsme nepředvedli své maximum, tým hrál tak na 70 procent, což by se v zápasech se silnějšími mohlo krutě nevyplatit. Hned další prověrkou, která by má slova potvrdila, mělo být utkání s druhým Ethanolem.
Carpe Diem vs. Špilberk 6:3 (4:1)
branky: Mira (Pája), Tomáš (Ríša), Prochy (Pája), Tomáš (Milan), Tomáš (Sykec), Mira (Nekwish)

Druhý zápas byl o stop procent šťavnatější. Zápas s Ethanolem byl asi jedno z kvalitativně nejlepších utkání podzimu. Soupeř byl lepší než Špilberk, ovšem náš výkon šel také nahoru a připsali jsme si vítězství dokonce ještě vyšší, než v předchozím utkaní. Otevření skóre jsem si vzal na starost já. Po přetlačované s dvěma borci Ethanolu a pár kouzlech jsem si vybojoval pěknou palebnou pozici z úhlu, kterou jsem nekompromisně proměnil prudkou střelou v gól k protilehlé tyči. Utkání se mohlo vyvíjet jakkoliv, protože jak jsem už psal, soupeř se za začátku zdál zdatný, ale tato první branka nás uklidnila neuplynulo ani moc času a druhý zásah se povedl střelci Mirovi. Akcička to byla parádní, jako vystřižená z právě probíhajícího MS ve futsalu. Výhoz Nekwishe na Petra, ten hlavičkou z první posílá míč za obranu, kde už číhal Mira a ten trefil cíl dokonale. I zde ovšem došlo k malé komplikaci v podobě snížení Ethanolu na 2:1. Na 3:1 padla opět skvostná branka. Míč na půlce přebírám já, dělám kličku do středu, čímž navážu pozornost obránce na svoji osobu, poté nahrávka do leva na Petra, ten z první na zadní protilehlou tyč na Tomáše a Tomáš uklízí. Bomba! Naprostá bomba! Skóre 3:1 bylo i to poločasové. Na 4:1 zvyšoval Milan bombou po víko, poté co mu rozumně předal míč Prochy po jednom z přečíslení. Jak se na to tak koukám, dáváme samé pěkné branky, žádné ušmudlance, co? Na 5:1 jsem zvýšil já a byla to na chlup stejná akce, jako při mém prvním gólu. Na polovině si pohrávám kouzly s dvěma hráči, což pro mnohé mohlo vypadat jako motající se somrák na Hlavním nádraží, poté si míč připravuji na střelu a pálím kolem nohy golmana. Vybojovaná branka, u které už jen jahodníky na zahradě bývají okopány více. Po vsítění branky do mě ještě jeden borec z Ethanolu nevybíravě vlítl (asi po jeho předchozím ztrapnění), což jsem si líbit nenechal. Zkroucený ksicht pana Ethanola na mě v tu chvíli zapůsobil jako červený šátek na býka. Byl jsem rozzuřený jako bachyně, co hlídá svá mláďata a v tomto duchu jsem i na soupeře zaútočil. Už už to vypadalo na vzájemnou potyčku, ovšem rozhodčí vše rázně utnul, když přisunul mezi nás svoji muskulaturu. Vysloužili jsme si oba žlutou kartu, což více mrzí mě, protože už mám na kontě tři. Situace byl na chvíli trochu vyhrocená, čehož ihned využil Ríša, když křičel z lavičky po vzoru filmu Horem pádem, že se mu asi splaší kladiva. Jeho silně naběhlá žíla na krku a čele je toho důkazem. Situace se za pár chvil uklidnila a podíl na tom měl i naše v pořadí už šestá branka. Autorem byl Mirek po nahrávce Michalda. (opět si nepamatuju). Na konečných 6:2 snížil jeden z Ethanolistů, ovšem na celkový dojem z výborně odehraného utkání nám to už nevzalo. Utkání prvního týmu s druhým skončil tedy výraznou výhrou favorita.
Poslední věcí je to, že bych chtěl, aby se přihlásili nahrávači na moje dvě branky. Před vsítěním jsem sice měl dlouhou dobu míč v držení já (kličky a kudrlinky), ovšem někdo mě to půl minuty před tím nahrál, ne? Tak pokud máte někdo tušení, kdo že to byl, dejte o sobě zprávu.
Carpe Diem vs. Ethanol 6:2 (3:1)
branky: Pája, Mira (Petr), Tomáš (Petr), Milan (Prochy), Pája, Mira (Michaldo)

Tým si za nejen tyto utkání, ale za celý podzim zaslouží absolutorium. Odevzdali jsme skvělé výkony, které jsou vidět v tabulkách na všech frontách. Děkuji všem, kdo se na skvělých výsledcích podíleli. Více o podzimu, statistikách a ostatních věcech v následujících článcích..

Podzimní Tipovačku ovládl Pája

Zvonec odzvonil poslední podzimní kolo i Tipovačce, které se dosud účastnilo aktivně 7 lidí. Odpadlíci Dub s Danem vypustili soutěž už před časem. Už mě to nebaví.. nebaví mě stále ve všech soutěžích a tabulkách být první.. :-)) Ano, je tomu tak, nejsem už jen samotným králem klubu Carpe Diem, podzimním králem střelců 3A třídy, králem kanadského bodování klubu, králem střelců klubu, králem asistentů, ale nyní i podzimním králem Tipovačky. :-)) Už mě konečně někdo odněkud sesaďte, ať mě to nesoupne do hlavy.. :-)
A jak že dopadla tabulky po podzimu?

PODZIMNÍ VÝSLEDKY CELKEM: 

1. PÁJA - 35b
2. VLÁĎA - 33b
3. PETR - 31b
4. MIRA, OLIN - 29b
6. SYKEC - 24b
7. MICHALDO - 20b
8. DUB - 10b
9. DAN - 8b 

Pokračování soutěže je napnánováno stejně jako vloni s prvním jarním zápasem našeho klubu. Rozestupy mezi tipujícími nejsou velké a tak se dá i na jaře očekávat velký souboj. Druhý Vláďa, ztrácí dva body na Páju, a třetí Petr dva body na Vláďu. 
Tímto konstatosváním ukončuji pro letošek tuto hru.

pátek 9. listopadu 2012

Petr Radamel Balhárek je zpět, příští trénink už v Bílovicích


Včerejší trénink byl poslední z letošních venkovních a nebyla to zrovna hitparáda zábavy. Musím se přiznat, že včerejšek mě příliš nebral, protože z RST přišli jen 3 hráči (SMS byla domluva na klasickém tréninku) a tak jsme poskládali dvě mužstva převážně z našich hráčů. Nemohl jsem v sobě najít motivaci a tak jsem dělal kraviny, za což se omlouvám. Na zápase se budu snažit o sto procent více, nebojte.

Velkou a dobrou zprávou je návrat ztraceného hocha, Petra Radamela Balhárka, který šel zkusit kotník plně zatížit po zranění, které prodělal zhruba před měsícem. Kotník vydržel a Petr odehrál fantastický part. Byl jako lev, co se vydal na lov.

Jak už bylo dříve řečeno, příští týden ve čtvrtek trénink není (domluva s RST) a sejdeme se až v pondělí 19.11 na prvním halovém tréninku v Bílovicích s tamními domorodci.
Po minulém zápase už proběhlo pár domluv ohledně odvozů, přesto sem umisťuji telefonní čísla všech hráčů klubu (kromě mě a Ríši), aby jste se mezi sebou mohli domlouvat a hlavně, aby jste si čísla uložili pro pozdější použití. Jediný já budu jezdit z druhé strany z Adamova a Ríša chodit nebude.

Nekwish – 732 250 650
Michaldo – 721 579 945
Sykec – 739 636 892
Milan – 777 513 272
Tomáš – 777 184 325
Mirek –  737 060 538
Prochy – 774 580 181
Petr – 607 672 026

Ještě sem zkopíruji to, co o hale napsal Tomáš a vysvětlení, jak se k ní dostat:

„Adresa a navigace k fotbalovému svatostánku hala Bílovice
Hala se nachází na ulici Komenského hned vedle obecního úřadu Bílovic, pro všechny kromě Páji, kteří pojedou z Brna přes Obřany směr Bílovice se budou držet stále po hlavní a těsně před železničním podjezdem Bílovického nádraží je odbočka do prava, kam i odbočíte, po levé straně budete míjet restauraci u Ševčíků, kde se i na prvním srazu můžeme před ní sejít a dojít pár metrů pěšky nebo pojedete kousek dál rovně a po pravé straně se dá u úřadu zaparkovat vedle brány kde je i cedule s nápisem sportovní hala. Pro Páju, který pojede z druhé strany podjede železniční most a dá se hned vlevo a dál už je to jasný Kdyby byly potřeba další informace ptejte se????????“

Doufám, že je vše jasné..

čtvrtek 8. listopadu 2012

Posezení v prosinci!


Podzimní sezona se pomalu chýlí ke konci a stejně tak i konec roku. Jako každý rok, i letos zajdeme posedět do restauračního zařízení nasát atmosféru svátků a poklábosit o skončeném podzimu. 

Na posezení po minulém zápase padlo datum, se kterým všichni přítomní souhlasili a kdo tam nebyl, tak se doufám přizpůsobí. To magické datum je pátek 14. PROSINCE!

Rezervaci a výběr místa si tentokrát vzal pod své křidélko Nekwish a touhle dobou už je vše zařízeno.
Rezervace je dána v hospodě PIVÁRIUM na ulici Dvořákova 3. Je zde zamluveno místo pro 15 osob, takže dámská společnost hráčů je vítána a počítá se s ní. Akce se koná od 19ti hodin, takto je stůl rezervován.

Zde se můžete kouknout na stránky restaurace:

Zde se koukněte do mapy, kde že to vlastně je:
(pro ty, co byli na posezónní schůzi klubu, tak je to hned vedle Freelandu)

Tímto bych chtěl poděkovat Nekwishovi, který vše potřebné zařídil.
Poslední věcí je to, že pokud nás bude skutečně hodně, tak by jsme prý měli dát vědět dopředu ohledně naší konzumace. V zásobě nemívají tucty a tucty žeber, kolen či ovarů…tak pokud plánuje třičtvrtě lidí ohlodávat žeberní kosti, tak aby je měli na skladě. O tomto se ale pobavíme později, ne?

Takže si zapište do deníčků a diářů datum 14. prosince, PIVÁRIUM v 19:00!

Preview: Špilberk, Ethanol

Nedělní dva zápasy uzavřou podzimní část futsalové soutěže. Poté si od soutěžního futsalu na chvilku odfrkneme, ovšem nadále budou porbíhat tahanice o kulatý nesmysl v bílovické hale coby pravidelné tréninky.

Myslím, že neděle bude velice těžká. Utkáme se nejprve se Špilberkem (7.místo), pro který to bude zárovněň poslední zápas podzimu, takže do něj dají určitě vše (hrají jen jeden zápas). V druhém střetnutí se utkáme se současně druhým celkem tabulky - Ethanolem. Zde nám osud nevyšel příliš vstříc, protože pro nás to bude druhý zápas dne (asi budeme už trochu unavení), kdežto soupeř nastoupí ke svému prvnímu střetnutí. 

Zajímavost: S Ethanolem jsme hráli i minulou sezonu. Měli jsme je ve skupině E na Kamínkách. V podzimní části jsme utrpěli prohru 1:5 a na jaře jsme je porazili 4:3. Tou zajímavostí je to, že recept na překonání obrany jsem (bohužel) vždy našel pouze já. Dal jsem Ethanolu všech 5 branek, co zatím ze sítě lovili. Doufám, bže se to v neděli změní a střelecky se prosadí většina z nás.

Věcí k řešení se zdá být sestava. Vypadá to vyapdá, že se sejdeme asi úplně všichni.To znamená 9 lidí do pole. S podobnou věcí jsme se setkali už první kolo, ale nakonec tato "hrozba" roztála, protože se v poslední chvíli někdo omluvil. Každopádně teď to vypadá, že omluvenka nebude. Sestava by tedy mohla vypadat takto: Nekwish - Ríša, Michaldo, Sykec, Pája - Milan, Tomáš, Prochy, Petr, Mira. V případě pěti útočníků bych to řešil způsobem, jak jsem už navrhl na začátku sezony. Hrají se 4 poločasy a máme 5 lidí. Aby v zaběhlém střídání "jeden za jednoho" nevznikl bordel, jediný hráč z útoku odehraje všechny poločasy a ostatní čtyři odehrají poločasy pouze 3. Na jménech se dohodneme před špílem, nebo to zkrátka vylosujeme. Je to spravedlivé a chlapské. To vše se bude dít pouze v případě, že se skutečně sejdeme v plné palbě.

Na neděli se opět těším a doufám, že to máte tak i vy. Sraz je už v 9:15!! První zápas máme na programu v 9:45!

DNES SE TRÉNINK STOPROCENTNĚ USKUTEČNÍ! (pokud mě nanapíšou RST)

středa 7. listopadu 2012

Unikátní statistiky jednotlivců v zápase s Modřicemi


Dnes jsem si pro Vás připravil lahůdku. Kompletní statistiky jednotlivců v zápase s Modřicemi. Je to vůbec poprvé, co jsem se do něčeho takového mohl pustit. Má to prostý důvod, poprvé někdo natočil naše stádo v akci.
Statistiky bych si troufnul říct že jsou dosti přesné, ale je tu i možnost, že nějaká ta nahrávka mě ulítla. Každopádně statistiky jsou přesné tak na 95 procent a to musí stačit.

Jedná se každopádně o velice zajímavá čísla. Můžete nahlédnout do tabulky, kde zjistíte následující:

vysvětlivky:
+ / - : v utkání padlo 7 branek. Zde se dozvíte, jaké máte skóre při Vašem pobytu na hřišti při vstřelení, či inkasování branek.
Střely na bránu: kolikrát jste v utkání vystřelili na bránu (započítány jsou branky, střely zlikvidované brankáře a konstrukce brány)
Střely mimo: naše pokusy, které se nevešly do brány
Nahrávky + : tato statistika ukazuje, kolikrát kdo přesně nahrál spoluhráčovi
Nahrávky - : opačná statistika, kdo kolik nahrávek podělal
Úspěšnost přihrávek: a jak byl na tom každý s přesností přihrávek v procentech
Ztráta míče : jednoduchá statistika nezaviněných ztrát míče. Prostě když Ti míč vzali a Ty jsi měl milion jiných možností, jak s míčem naložit.
Zisk míče : kladná statistika vybojovaných míčů na soupeři
Faulován : na kom se v utkání soupeř vyřádil.

Zajímavosti ze statistik:
+ / - : Valná většina týmu si připsala plusové body. Je to jasné, jelikož jsme vyhráli o tři branky. Jediný Tomáš je na nule. Na hřišti byl při všech inkasovaných brankách a u dvou vstřelených. Nejvíce plusových bodů získal Prochy +3 a Pája. Ten má také +3, ale jako jediný byl u všech vstřelených i inkasovaných branek zápasu.

Střely na bránu: Nejpilnějším střelcem, který mířil mezi tři tyče jsem byl já Pája se 7 pokusy (2 branky). Nesluje Prochy, který své 4 střelecké pokusy přetavil na 2 branky, což je velice solidní úspěšnost. Stejně tak Tomáš ohrozil golmana Modřic ve 4 případech. 3 střely přidal Michaldo, po 1 vyzkoušeli pozornost golmana Mirek a Milan. Jediný Ríša na bránu nevystřelil.

Střely mimo: Pája 4, Michaldo, Prochy 3, Tomáš 2 a Ríša 1. Nic převratného. Vždycky se holt nepodaří trefit bránu.

Nahrávky + a -: Asi nejzajímavější statistika – přesné a nepřesné přihrávky. Podle uvedených čísel jde asi nejvíce akcí přes moji maličkost. Rozdal jsem 39 přesných přihrávek a 8 nepřesných. V obou statistikách mám nejvíce, ovšem žádná výhra to není, v úspěšnosti přihrávek si vískat nemůžu. Skvělých výsledků dosáhl Ríša, který rozdal 18 přesných a jen 3 nepřesné přihrávky. Velmi dobře je na tom i Milan s 10 ti oproti 2ma zkaženými. Nejnepřesněji nahrával Michaldo s úspěšností 2 ze 3, tedy 66,6 procent.

Ztráta míče: Kdo kolikrát ztratil míč? Tomáš, Pája, Michaldo. Trojice, která tu a tam soupeři odevzdá míč bez zjevného důvodu.

Zisk míče: Kraluje opět Ríša a v závěsu je Michaldo. Dobrá práce. Zde bych se ještě zastavil u Milana. Sice má „jen“ jeden zisk míče, zato ale klíčový. Vybojoval míč u naší třetí branky bezprostředně před vsítěním. Stoprocentně by si na tento okamžik už nikdo nevzpomněl, ale ten záznam ukazuje skutečně vše. I když Milan s Mirkem vyšli v zápase bodově naprázdno, tak v mnoha věcem je vidět, jak přesto týmu prospěli.

Faulován: V záznamu jsou jen dva fauly na naše hráče. Jednou na Prochyho a podruhé na Milana.

Statistiky Nekwishe: U Nekwishe jsem sledoval o něco méně statistik, ale i přesto jsou dosti zajímavé. Na Nekwishe šlo tedy 15 střel, u nichž v 9ti případech musel zasahovat a hasit a dvakrát nedohasil. To dělá úspěšnost zabránění brance 77,8%. Kromě těchto přímých střel na bránu jsem Nekwishovi spočítal ještě tzv.zákroky, kdy nebyla v ohrožení bezprostředně síť za jeho zády, ale akce si vyžadovala Michalovu pozornost a jeho zákrok ve vápně, či mimo něj. Těchto momentů měl v utkání 5. Jako poslední statistiku jsem vyhodnotil jeho úspěšnost výhozů. Občas se stane, že ztratíme zbytečně míč po výhozu, Ze statistik vyplývá, že na tom nejsme vůbec tak špatně. Nekwish vyhazoval celkem 18 krát a z toho do černé díry, kde nikdo nebyl jen 3 krát z toho. To v Konečném důsledku znamená, že  
Jeho úspěšnost výhozů je něco málo přes 83 procent.

Statistiky klubu Carpe Diem:
Celkem jsme vystřelil směr brána Modřic 33 střel z toho jich 20 mířilo na bránu (soupeř vyslal střel 14 z toho 9 na bránu)
Nahráli jsme si celkem 137krát a z toho 36krát někam do hajzlu. To činí celkovou úspěšnost přihrávek v zápase na sumu 74,4%. Ve zkratce to znamení, že každou 4 přihrávku posereme.
Na kontě jsme měli 19 zbytečných ztrát míče a 15 zisků míče. Jak je napsáno výše, byly na nás spáchány dva fauly.

Doufám, že se Vám tento kompletní rozbor líbil. Howhg!

Tabulka a statistiky

Konečně se včera na BAFu objevila doplněná soutěžní tabulka 3A třídy po sobotních dohrávkách. Pohled je to pěkný. Vybudovali jsme si čtyřbodový náskok na druhý Ethanol a pětibodový na třetí Storks. Střed tabulky je velice vyrovananý, výraznější zisk kteréhokoliv z týmů může zanemenat boj o čelo tabulky. Na opačném konci jsou předposlední Bosonohy a beznadějně poslední Řečkovice B, což nechápu, protože se mě jevili jako jeden z lepších týmů, které proti nám letos nastoupili..

Klubové statistiky byly rovněž doplněny. Třibodový zisk si zajistil Prochy a Pája. Prochy se tímto posunul v tabulkách o pár políček vzhůru a já si upěvnil vedení v mé bezesporu nejúspěšnější sezoně za klub.



pondělí 5. listopadu 2012

Titanic Modřice

Jako na slavném Titanicu si museli připadat hráči Modřic. Nejprve jsme jim dali perspektivu na šťastné doplutí do„Ameriky“, ovšem po těchto okamžicích slastné naděje jsme je doslova vykouřili z díry a poslali bezcitně zpět z říše fantazie na zem. Naděje se rozplynula jako obláček dýmu z ohně pasáčků. Titanic Modřice šel ke dnu!


Dá se říci, že jsme se soupeřem doslova pohráli, jako koťátka s bavlněným klubíčkem. Do všeho sobotního dění však nešťastně zasáhl jiný faktor. Většími soupeři nám tentokrát nebyl celek Modřic, ale pruhovaná nadílka s píšťalkou v pysku toulající se po čáře, která by se dala bez okolků označit jako sbor vylízaných trubiček. Nevím, zda dříve snad pískal inkriminovaný pár volejbal, protože jinak se nedá vysvětlit, že soupeři procházela zjevná hra na pivota, který míče uvnitř vápna odehrával rukou jako na běžícím pásu bez jakéhokoliv vzrušení. I tento boj jsme vyhráli, s hrdostí můžu světu sdělit, že Carpe Diem vybojovalo další tři zasloužené bodíky.

Sestava: Nekwish – Michaldo, Ríša, Pája – Prochy, Mira, Milan, Tomáš. Sešli jsme se v sestavě 8mi mužů, chyběl nám pouze Petr a Sykec.

Zápas začal tak, jak jsem napsal o pár řádků výše, Modřice se na začátku utrhli a asi po 5ti minutách jsme prohrávali 0:2. Poprvé po byla střela z dálky k tyčce, podruhé to byla nešťastná taškařice v našem vápně. Tak brzké vedení soupeře o dvě branky nevěstilo nic dobrého. Snad jsme byli svázání netradiční atmosférou večerního zápasu při umělém osvětlení, nebo natáčením zápasu na kameru Petrem. Každopádně pokud někdo v tu chvíli stál vedle mě, musel bezpodmínečně slyšet, jak se mě rozbušilo moje hovězí srdíčko. Nebylo to nic příjemného. Prapor obratu jsme ale zvedli záhy. Po jediné z tuctu rukou, které rozhodčí pískli jsme snížili na 1:2. Exekutorem jsem byl já a za střelu, která sice zajela do brány bych se měl ještě měsíc stydět. Nebyla totiž vůbec prudká, kopl jsem totiž do země. Na druhou stranu měla parametry technicky umístěné střely doprostřed brány a tak radost byla vlastně na místě. Snížení jsme potřebovali a brzy ho tedy i dosáhly. Na 2:2 vyrovnával Prochy. Michaldo Pavlovi rozehrál roh, ten míč chvíli kvedlal mezi nohy sobě, pak soupeře a najednou byl míč v síti. Prudká jedovka na zadní tyč znamenala vyrovnání a radost jak se patří. Krásný okamžik. Takto plichtově byl ukončen i první poločas. Nutno říci, že od první inkasovaných dvou branek na hřišti existoval jen jeden tým. Modřice ohrožovali naši bránu jen zlehka, jako by se báli. A pokud skutečně něco prošlo, na místě byl tradičně dobře naladěný Nekwish.
Do druhé půle jsme vstoupili velkým tlakem. Bojovnost a chuť si zahrát nám z první půle vydržel a vedoucí branka tedy po chvíli zaklepala na vrata. V útočném pásmu jsme od čáry  z první našel před bránou připraveného a nepokrytého Tomáše a ten svojí vítěznou trefou nasměroval zápas k velkému triumfu. Krásná rychlá akce. Na 4:2 zvyšoval opět Prochy, který se v útoku střelecky jak se patří probudil. A byla to lahůdka pro oko futsalového znalce i lajka. Modřičák naprosto milimetrovou přihrávkou našel Prochyho, který lišácky číhal mezi oběma obránci. Ze zkušenosti ví, že tu a tam to někdo posere a on se dostane k míči jako slepej k houslím a přesně toho byl i tento případ. Prochy obdržel zkoněnou Modřinkou přihrávku kousek za půlkou, dolil do svého choppera olej, nakopl mašinu a vyrazil směr modřická brána. Cestou si jen tak mimochodem upletl vánočku z nohou vracejícího se obránce a nakonec brankáři zahrál pěkně od podlahy na ony zmíněné housle, ke kterým právě přišel, jako ten slepec. Individuální prosazení technického génia. Další laskomina však už čekala na zlatém podnose. Opět byl v jedné z hlavních rolí Prochy, který mě šikovně našel u pomezní čáry zhruba 10 metrů ob brankáře Modřic. V cestě mě stál už pouze jeden obránce a gološ. Obránci jsme udělal kliku, že zřejmě ještě teď netuší, jak že byla provedena a po večerech o ní dumá. Tváří v tvář golmanovi jsem si počínal jako ten nejprotřelejší mazák. Viděl jsem, že golman proti mně pár rychlými kroky vystartoval a vrhá se mi pod nohy. Jediné, co mě v tu chvíli napadlo byl poboráč. Nádherným lobem ze země jsme přehodil golmana. Zbytek zápasu byla brankáře Modřic, který měl podle futsalového experta Gertyho představoval výkvět Brna, vidět už jen půlka. Po ostudných gólech byl půlkou těla zalezený pod travnatý koberec a tam zpytoval svědomí. Ovšem nejen za sebe, ale hlavně za své spoluhráče, kteří ho nechali nejednou na holičkách. Zde byl chtěl tedy výrazně oponovat Gertymu, který před měsícem ve svých vložkách působil, že brankář Modřic je téměř nadčlověk. Pohádky „S Gerty nejsou žerty“ se však klub nezalekl a dokázal, že se jednalo o jakýsi fejk a nejapné klamání. Utkání po našem koncertě skončil 5:2, ovšem skóre mohlo být i o poznání vyšší. Rozhodčí ignorovali ruce soupeře a mnoho šancí na naší straně zůstanou navždy jen šancemi, na které se brzy zapomene. Co však zůstane nesmazatelně zapsáno v análu klubu je památné vítězství 5:2 a potopení Titanicu, který 3.listopadu 2012 připlul z Modřic.
Carpe Diem vs. Blajkec (Titanic) Modřice 5:2 (2:2)
branky: Pája, Prochy (Michaldo), Tomáš (Pája), Prochy, Pája (Prochy)

Jak už bylo napsáno, upevnili jsme si první pozici v tabulce, která stále není na stránkách BAF doplněna, takže její přesné znění nevím. Vedeme ovšem o 4 body před druhým Ethanolem. To dokáže spočítat i takový analfabet, jako jsem já.

Děkuji všem za účast. Kdo se tentokrát střelecky, či bodově neprosadil, ať si z toho nedělá těžkou hlavu, podaří se to příště. Nejdůležitější je, že šlapeme jako tým a nebýt všech, kdo se sobotního klání účastnilo, utkání mohlo dopadnout úplně jinak. Každý má svůj podíl na vítězství.


Poslední podzimní kolo Tipovačky

Tento víkend nás čeká poslední kolo Tipovací soutěže. Hra bude pokračovat dále aý na jaře příštího roku současně se startem naší 3A třídy. Stejně tomu bylo i minulý rok, takže o žádnou novinku se nejedná..

V minulém kole jusem zaperlil všemi uhodnutými tipy a dotáhl se tak na dosud vedoucího Vláďu, příští kolo tedy rozhodne o podzimním králi. Ostatní získali vesměs stejně bodů a tak se pořadí na ostatních místech příliš nehnulo. 

V dalším kole se opět koukneme na zoubek naší třídě a evrpským zápasům. City doma přivítá Tottenham a Chelsea nevýrazný Liverpool. Boj o čelo tabulky nabízí i česká liga, když Plzeň doma změří síly s první Olomoucí. Poslední dobou nadprůměrně hrající RST se střetne s ambiciózní Bolestí a dále Totenrum, který v dohrávce překvapil snadnou výhrou nad Modřicemi, se utká s Psychotipem. Poslední zápas Tipovačky je duel prvního s druhým - Carpe Diem vs. Ethanol.

Manchester City vs. Tottenham
Chelsea vs. Liverpool
Plzeň vs. Olomouc
Bolest vs. RST
Totenrum vs. Psychotip
CD vs. Ethanol


čtvrtek 1. listopadu 2012

Trénink zrušen, opět!

Dnešní trénink je opět zrušen. Od poloviny sezony jsme toho moc nenatrénovali, co? Mnoho lidí z různých příčin nemůže a především náš tréninkový partner to šoulá, jak jen se dá..

Dnešnímu zrušení předcházela omluva několika našich hráčů - Sykec, Petr, Mira, Prochy a Nekwish. Ríša je p(r)asé.. Zbylo kvarteto Ironmanů, kde vlajku překvapivě drží hlavní ocelový muž týmu Michaldo, dále Milan, Tomáš a já. Obepsal jsem ještě 4 lidi mimo Carpe Diem, zda by si nechtělo jít kopnout, ale vzhledem k rozmarům počasí a z důvodu jiných aktivit nikdo nemůže. Nezbývá tedy, než trénink zrušit.

Návrh..
Do konce sezony zbývají dva víkendy, které hrajeme po sobě. (3.11 a 11.11.)  Mezi nimi bude příští čtvrteční trénink a to 8.11. Tímto tréninkem bych chtěl ukončit naše účinkování ve vnějších prostorách. Co vy ny to? Další čtvrtek by už trénink venku nebyl a sešli bychom se až v pondělí 19.11. poprvé v hale.

Další spolupráce s RST by se řešila až na jaře po domluvě..