středa 31. října 2012

Preview: Modřice (dohrávka)


Netradičně v sobotu odehrajeme dohrávku zápasu s Moicemi. Utkání proběhne opět na hřišti pod širým nebem na Okruhu, tentokrát však s nápomocí umělého osvětlení.

Pravděpodobná sestava se nabízí tato: Nekwish – Ríša, Michaldo, Pája – Prochy, Mira, Milan, Tomáš. Sice ještě všichni svoji účast nepotvrdili, ale myslím, že asi tak nějak budeme v neděli vypadat. Sykec se omluvil a Petrova noha se na futsal necítí a není divu, sám vím, jak těžké je rozhýbat část těla po zranění. Petr však dojde klub podpořit.

Modřice mají z naší skupiny nejméně odehraných zápasů a to je 7. My máme o zápas více. Dá se očekávat, že utkání se bude hrát na dvě tři branky, protože se střetnou dvě nejlepší obrany, nebo chcete li dva nejlepší brankáři soutěže (i když u nás chytal 4 Nekwish a 4 Ríša). Oba týmy obdrželi shodně 11 branek. Rozdíl je však ve střelecké produktivitě. Modřice mají v průměru přesně 2 vstřelené branky na zápas. CD má průměr 4 a chlup. Doufám, že roli mírného favorita zvládneme a udržíme nadále zbytek pole za námi.

V sobotu se hrají ještě další dvě dohrávky. Třetí Ethanol hraje s posledními Řečkovicemi B a v našem předzápase se střetnou Modřice s Totenrumem. Jsou to z hlediska možných bodových zisků velice zajímavá střetnutí. Pokud Ethanol (3body) i Modřice (6bodů) budou naplno bodovat a my vyjdeme naprázdno, na čele tabulky se to pekelně zašmodrchá.  Ethanol by měl 19b a Modřice s Carpe Diem po 20ti. Nechme však černých scénářů, zápas s Modřicemi je před námi a já věřím, že utkání zvládneme.

Minule jsme se s většinou dohodli, že po dohrávce půjdeme posedět na Okruh. Doufám, že to stále platí.. Nevidím to však na nějakou monstrózní pitku, protože druhý den ráno řídím do Tramtárie.

V sobotu je sraz ve 18:00, začátek zápasu je v 18:30.

pondělí 29. října 2012

Kanadské bodování, střelci, asistenti po 8mi zápasech

Dnes Vám opět přináším aktuální statistiku hráčů našeho klubu po osmi odehraných zápasech. Můžete se pokochat svými výkony jak střeleckými, tak nahrávačskými. 

Tipovačka

V minulém kole  Tipovačky zabodoval Vláďa s Pájou (3 správné tipy)..dosavadní lídři soutěže. Zbytek pole zůstal v závěsu se dvěmi trefami. Zápas Marseille s LYonem byl zrušen, nebo přesunut. Z jaklého důvodu nevím a nechce se mě po tom pátrat. Každopádně minulé kolo žádné velké harakiri v tabulce neudělalo, stále vede Vláďa s dvoubodovým náskokem na mě a dále je vše poskládáno po bodu. Do čelní skupinky se po dobrém výkonu z miunla přidal už i Olin a dá se předpokládat, že bude i nadále chtít tlačit na pilu. 
V tomnto týdnu se zaměříme na dohrávky naší soutěže a dále na velké šlágry evropských soutěží. Především v anglické Premier League je nač se těšit. Van Persie si zahraje v dresů rudých dáblů proti svému bývalému klubu - londýnskému Arsenalu. V italské Serii A naopak první Juventus hostí Inter, který všech pět posledních zápasů vyhrál a má tedy famózní formu (Inter). Jako obligátně poslední tip se zamříme na někoho z týmu Carpe Diem. Bude to Tomáš, který byl v soutěži vypsán se stejnou otázkou už před třemi týdny.. tedhy bylo utkání s Modřicemi odloženo na tento víkend..

MAN UTD vs. ARSENAL
JUVENTUS vs. INTER
HAMBURK vs. BAYERN
MODŘICE vs. TOTENRUM
CARPE DIEM vs. MODŘICE
Vstřelí Tomáš v zápase s Modřicemi branku do sítě soupeře? 1: ANO, 2: NE

pátek 26. října 2012

Rozhodnuto: Bílovice dostaly zelenou

Podle všech reakcí, které se u minulého článku objevily jsem usoudil, že tréninky v Bílovicích jsou reálné. V tomto duchu byly už i definitivně domluveny podrobnosti s partnerem a náš zimní tréninkový osud je tímto spečetěn.

Včera jsem mluvil s Tomášem, který je strůjcem celé myšlenky a hlava realizace, a domlouval s ním konečné podrobnosti. Na dotaz Petra, zda je plocha haly velká odpovídám že ano, mělo by se jednat o multifunkční halu, kde se nehraje jen futsal.

Asi nejdiskutovanější záležitostí celého domlouvání je odvoz. Nabídl se Prochy, že by jezdil a někoho  že by mohl brát. Na zápasy většinou jezdí autem i Nekwish, či Sykec (kteří se sice nevyjádřili, ale myslím a doufám, že jim to vadit nebude), taže snad se dá počítat i s jejich přítomností a autem. Další možností je Tomáš, který bydlí v Židenicích a také se nabídl, že pokud někdo do Židenic dojede třeba MHD, do Bílovic ho odveze. Je tedy nutné se domluvit mezi sebou, kdo koho bude brávat asi podle toho, kdo kde v Brně bydlí.

Dne 11.listopadu hrajeme náš poslední podzimní zápas. Tréninky v hale začínají v pondělí 19.listopadu! A dále každé další pondělí. Začátek tréninku bude od 20:00. Do kdy už je na domluvě.

Přesnou adresu haly, nebo místa srazu před prvním tréninkem, dodá Tomáš.

Tímto chci poděkovat Tomášovi za aktivitu, kterou vyvinul a za zařízení zimních tréninků. Díky!

středa 24. října 2012

Hala na zimu. Návrh / vyjádření..


Tomáš přišel s nabídkou trénování přes zimu v hale. Pro některé by to mohlo mít malý háček - hala je v Bílovicích nad Svitavou.

Rád bych se od Vás všech dozvěděl, jaký na to máte názor a zda by jste chodili..

Náš poslední zápas podzimu je 11.11. – v neděli. Trénovat v hale by se začalo o týden později – v pondělí 19.11. a následně každé pondělí. Na čase bychom se posléze dohodli, ale viděl bych to tak nějak stejně, jako to máme nyní.

Soupeřem by byli borci z Bílovic, Tomášovi kámoši, kteří sice žádnou soutěž nehrají, ale do míče kopnout dovedou kvalitně.

Bílovice nejsou zase až tak daleko, je to kousek za Obřanama a Maloměřicama. Každopádně pokud na tuto nabídku kývneme, asi by jste se museli domlouvat na společném závozu autem.. Pro mě osobně by bylo řešení tréninků v Bílovicích super, protože jakožto Adamovan bych to měl ještě o dost blíž, než do Brna. Já tedy dávám tomuto návrhu palec nahoru.

Oproti této konkrétní nabídce, u které chybí už jen podpis na smlouvě můžeme postavit zatím vratký, nekonkrétní plán brečící v plenách – zkusit se domluvit s RST, či Antabusem a společně hledat halu na zimu v Brně.

Prosím Vás tedy o vyjádření se k této věci, prosím všechny!

Tipovačka


Po vyjímečném výkonu v minulém kole Tipovačky tabulkou vzhůru kráčí Olin. Připsal si úctyhodných 7 bodů, což bylo bezkonkurenčně nejvíce. Na první místo se posunul Vláďa, který má dva body náskoku na mě, druhého Páju. Třetí je Petr a čtvrtý Mira s menším bodovým odstupem.
Tento víkend se hraje velký kulový. S těží jsem vybral pár zápasů, ale je to fakt bída. Proto zavítáme i do dvou lig, ze kterých se tu zápasy až tak často neobjevují..

CHELSEA vs. MANCHESTER UTD.
MARSEILLE vs. LYON
FEYENOORD vs. AJAX
SPARTA vs. LIBEREC
Kolik vstřelí hostující BARCELONA branek na hřišti Rayo VALLECANA?
1: 0-3
2: 4 a více
Podaří se vstřelit branku do sítě soupeře C.RONALDOVI v zápase MALLORCA vs. REAL MADRID?
1: Ano
2: Ne

úterý 23. října 2012

Kung-Pájo!


V Restauračním zařízení Okruh, vedle kterého je postaven i náš futsalový svatostánek, se včera po poledni servírovalo zdarma světoznámé Kung-Pájo! Na nudličky nasekaný soupeř z Bosonoh a Starého Lískovce se mrskal na talíři jen chvíli, poté byl krutě pozřen tlamou černého koně soutěže, celkem Carpe Diem.

Včerejšek byl vyčerpávající. O to více těší opětovný suverénní bodový zisk, který se nám podařilo vydřít v 5ti lidech do pole + Ríša v bráně. Sestava byla ochuzena o mnohá jména a tak před nás byl položen nesnadný úkol, potvrdit roli favorita, což se nám ziskem 6ti bodů povedlo. Včerejšek konečně nadobro rozptýlil moje pochyby o tom, zda jsme do s rolí favorita soutěže spojováni právem.

Museli jsme se vypořádat s absencí hned několika hvězd týmu. Her Sykec plnil svoje reprezentační povinnosti u německé futsalové reprezentace, Petr byl zaměstnán tvorbou sádrových trpaslíků z odlomků jeho sádronohy, Prochy sháněl kapesníky v boji s rýmou a konečnou podobu sestavy udělal Nekwish, který na zápasy nedošel, vlastně nedojel z důvodu konkurzu do nového dílu filmu Kurýr IV. Ríša tedy opět zastal funkci gološe a my jsme zaujali post následovně: obrana – Michaldo, Pája, útok: Milan, Tomáš, Mira. Po celé dva zápasy Michaldo s Pájou byli stálými obránci – bez střídání, v útoku se točila již zmíněná trojice forvardů.

Utkání s Bosonohami jsme začali výborně. I přes opticky vyrovnanou hru v úvodu jsme to byli my, kdo neustále hrozil a to nejen pěstí. Dostávali jsme se do šancí, cpali se před brankáře a současně i rozvážně šetřili síly v obraně. Tentokrát se obrana z důvodu nestřídání tolik necpala do útočných vod a tak dala vyniknout kvalitám útočných vozeb, která včera skutečně zazářili. V průběhu poločasu vyšly hned dvě skvostné akce. V prvním případě byl střelec Tomáš po asistenci Milana, druhá trefa byla připsána El Niňovi Mirovi, přihrával mu Tomáš. Bohužel si přesně nepamutuju, jak branky padly, ale v obou případech jsme vsunuli kocoura až do trouby. Asi kromě prvním pěti minut, kdy bylo utkání vyrovnané jsme drželi otěže první půle v rukou my. Byli jsme nebezpečnější, střel na Ríšu bylo poskrovnu, soupeře jsme téměř nepouštěli na dostřel. Druhý poločas s sebou přinesl i zápletku, po jednom z kvalitních výhozů se šikovně uvolnil hráč Bosonoh, udělal Ríšovi kliku a míč uklidil do sítě. Tuto zápletku jsme ale záhy rovnou rozpletl. Trvala snad dvě minutky, poté se už mohli tribuny brousit šavličky na mnou podávané Kung-Pájo. Po moderní akci míč ve středu hřiště (cca 13m) dostává Milan, vtipně přistrkává mě dozadu a já se po mamutím náběhu položil plnou vahou do střely. Utěšená přízemní střela opálila brankáři rukavice, to je ovšem vše, co s ní svedl. Uklidnění na 3:1 přišlo v ten nejvhodnější okamžik. V závěru zápasu jsem se do hlavní role opět pasoval já. Dvorní nahrávač Milan mě opět přistrčil míč, tentokrát do boku k lajně, tam jsem stihl dohladka oholit obránce Bosonoh a následně levačkou plácnout míč na bránu. Bylo to jako bych lepačkou honil komára, ale účel střela každopádně splnila. Po pohotovém zákroku brankáře nakonec šťastně doskákala za brankovou čáru. Vítězství a pocit z dobré, leč urputné dřiny díky málo hráčům na střídání, jsme si už vzít nedali a tak jsme si zajistili pěkné a zasloužené vítězství 4:1.
CD vs. Bosonohy 4:1 (2:0)
branky: Tomáš (Milan), Mirek (Tomáš), Pája (Milan), Pája (Milan)

Dezert po čínské pochoutce jsme naservírovali Starému Lískovci. Můj stý soutěžní zápas jsem začal famózně a to zlomením tyče branky Starého Lískovce. Tomáš mě našel na středu hřiště, já napálil bombu do tyče, od které mičuda zasvištěla do brány. Poté musela být donesena erární konstrukce, což zabralo pár minut, natažení sítě se pořadatelům rovněž příliš nevedlo a tak se fandové klubu bavili pěním chorálů a házením párků po Žočkovi (bývalý brankář Slovanu, dnes brankář Glorie a správce hřiště Okruh), který dělal lajnového rozhodčího. Po desetiminutovce zdržení se pokračovalo dále. A pokračovalo se ve velké stylu. Školu života předvedl obráncům Tomáš. Tomáš po večerech zřejmě plete bavlněné šály a svetry, jinak si nelze vysvětlit jeho dokonalé štrykování na polovině soupeře. Tomáš předvedl sólo, které se vidí jen málokdy. Z obránců soupeře udělal nicotné kuželky a po vyšívání sem a tam, tam a sem se ocitl sám před brankářem. Jeho umístění k tyči jen korunovalo už tak silný a historický okamžik, který se udál zhruba v 15 hodin na Okruhu. Pohodlným výsledkem 2:0 skončil i poločas, který by ringoví rozhodčí jistě připsali na body nám. Do druhého poločasu si střílky nazul Mira. Ale to trochu předbíhám.. Celý druhý poločas se nesl v duchu nervozity a to především ze strany Starého Lískovce, který ještě stále cítil šanci přiškrtit uzdičku naší partě. Důkazem toho byly neustálé nefutsalové polohy ležmo na pažitu, za které si v mnoha případech mohli hráči Lískovce sami. Nevím, zda se jednalo přímo o film, ale nejednou jsem viděl borce v červených dresech zakopnout o autovou čáru. Co nebyla autová čára, byla skutečně naše kosa, se kterou jsme čas od času běhali podél lajny a ta a tam podťali soupeře v achilovkách. No ale teď už se zaměřme na našeho střelce Miru. První gólová akce na jejímž konci byl El Niňo začala u gološe Ríši, který šikovným výhozem poslal Miru do úniku 1 na brankáře. Snad se mi to zdálo, ale Mirovi míč asi jaksi sjel z nohy, protože o umístěnou střelu se nejednalo. Popsal bych to jako prodloužení Ríšovi přihrávky při nulové změně směru a minimální změně rychlosti.. J Je ale dosti pravděpodobné, že to právě byl Mirkův úmysl a v tom je jeho největší síla.. Mirek hraje hlavou. Vedení 3:0 už vypadalo dosti slibně, navíc pár minut před koncem jsme rozhodli o osudu utkání nadobro. Po nepodařené akci soupeře jsem se u lajny zmocnil míče, z první ho zfalšoval před bránu, kde už stál opět připravený Mira (za ním ještě Michaldo tuším), ale střelec Mirový kvalit už si věděl s šancí rady. Nekompromisně tentokrát umístil míč k tyčce a uzavřel účet druhého zápasu.
CD vs. St.Lískovec 4:0 (2:0)
branky: Pája (Tomáš), Tomáš (Ríša), Mirek (Ríša), Mirek (Pája)


Oba zápasy jsme tedy zvládli s noblesou a to i přes okeštěnou sestavu. Všem hráčům patří velký dík a obdiv. Ríša v bráně lapal skvěle, Michaldo opět rozdával lidem radost po hrstích, pro Páju se hřiště změnilo v jeden velký parket, kde rozjel svůj pověstný futsalový Freestyle, Mira bavil technickými kousky a třemi brankami, Milan rovněž tahal králíky z klobouku a nahrával na důležité branky a Tomášovo sólo z mimoplanetárního soudku v druhém zápase jen vystihuje euforii, kterou náš tým prožívá tuto sezonu. Tomáš zahrál rovněž skvěle. Mám z Vás radost.

Šestibodový zisk nás opět posunul do čela tabulky. Do karet nám zahrál také fakt, že druhý Storks prohrál v ostře sledovaném duelu s Bolestí 2:4. Do konce podzimní části zbývají už jen tři zápasy, za 14 dní s Modřicemi (dohrávka) a následující týden se Špilberkem a Ethanolem.

Info pro lidi, co na zápase nebyli: V neděli jsme se domluvili, že za 14 dní po sobotním zápase s Modřicemi (18:30) bychom následně poseděli a popili na Okruhu, tak pokud nemáte lepší program, budu rád, když se tam sejdeme v co nejhustším počtu.

pondělí 22. října 2012

Nekwish se našel!

Včerejší neúčast Nekwishe na zápasech se vysvětlila a jistě chcete všichni vědět, proč absentoval.. Dnes mě Michal volal s následujícím vysvětlením..

V sobotu ve vaně utopil mobil, proto jeho nedostupnost.. V neděli jel Nekwish normálně na zápas a na Úvoze mu do silnice vlítl pes a toho bohužel srazil. Naštěstí se nejednalo o smrtelné zranění, ale nějaký šrám psík bohužel utržil. Nasraná postarší paní trvala na sepsání protokolu na policejní stanici, přesto, že psa měla neuvázaného a incident se stal její vinou, což je evidentní. Nekwish tak nejen že nestihl zápasy, ale odseděl si odpoledne ve společnosti policistů s pendreky a zlé paní s ostrým jazykem na služebně. To, že u sebe neměl mobil, který den předtím utopil, jen doplňuje mozaiku našeho marného čekání na Okruhu.

Nejdůležitější však je, že se nic nestalo Nekwishovi..a pes je taky v pořádku. Ve spojitosti se ziskem šesti bodů se dá říci, že vše končí opět happyendem, nemyslíte? :-)

sobota 20. října 2012

Carpe Diem 2012 - 2013

Sestava klubu Carpe Diem v sezoně 2012 - 2013.

středa 17. října 2012

Preview: Bosonohy, St.Lískovec


Konečně se hladovějící smečka vlků o víkendu nasytí. Celé tři týdny trvá čekání na další soutěžní zápas. V neděli hodinu po poledni změříme své síly s Bosonohami a následně se Starým Lískovcem.

Sestava bude ochuzena už jistě o dvě jména.  Je to obávaný střelec Petr a řízný obránce Sykec. I přes tuto nepříjemnost by nás mělo být dost a sestava se poskládá zřejmě takto:
Nekwish – Ríša, Michaldo, Pája – Mirek, Prochy, Milan, Tomáš. (post Prochyho a Páji bude na domluvě)

Bosonohy jsou toho času na 9.místě tabulky. Tabulka je však velice vyrovnaná a například na 4.místo jim chybí pouze dva body. Umístění je tedy trochu zavádějící. Oba celky, se kterými v neděli hrajeme se už vzájemně střetli ve druhém kole. S přehledem zvítězil St.Lískovec v poměru 9:3. Zde jsou prozatimní výsledky Bosonoh, z nichž asi nejzajímavější je výhra nad Storks 8:3.

3:1 Řečkovice B
1:1 Modřice
3:9 St.Lískovec
8:3 Storks
1:4 RST
2:4 Ethanol
1:1 Špilberk
2:3 Psychotip

Starému Lískovci hrubě nevyšel poslední víkend, kdy nevstřelili ani branku. Porážka od Storks 0:4 a především od RST asi dost zabolela. Zajímavost ve výsledcích byl viděl v zápase s Totenrumem, kterém podlehli nečekaně lehce 2:7. Naopak nejvyšší vítězství si urvali v již zmíněném střetnutí s Bosonohami.

0:2 Bolest
4:1 Špilberk
9:3 Bosonohy
2:7 Totenrum
6:2 Řečkovice B
0:4 Storks
0:6 RST

Na neděli se už dost těším a věřím, že i všichni ostatní. Mimo jiné, ve druhém utkání se Starým Lískovcem to bude můj 100.soutěžní zápas v dresu našeho klubu. Cirkus Carpe Diem otvírá ve 13hodin! Sraz je ve 12:30!!

pondělí 15. října 2012

Tipovačka

Nadcházející víkend, co se týče výberu zápasů do Tipovačky, byl opět obtížný. Však z opačného důvodu, než tomu bývá jindy. Tentokrát se sešlo tolik zajímyvých zápasů, že jsem jen těžko vybíral a proto jsem se rozhodl pro týden s 8mi tipy.. 

V čele soutěže je Pája s Vláďou, výborý výsledek posledního kola Petra posunul na bronz. Hned v závěsu je Mirek a s povzdálí pokukuje letos nevýrazný Olin.

Z evropkých lig jsem vybral londýnské derby Tottenham vs.Chelsea (oba týmy posledních 5 utkání neprohrálo). V italské serii A hraje první Juventus s druhou Neapolí a za zmínku stojí i výjezd Zborojovky na poslední Baník. Dále jsou zápasy tradičně vybrány z naší soutěže, která konečně o tomto víkendu pokračuje. I zde jsou zajímavé zápasy..

TOTTENHAM vs. CHELSEA
JUVENTUS vs. NEAPOL
OSTRAVA vs. BRNO
BOLEST vs. STORKS
ŠPILBERK vs. RST
MODŘICE vs. ST.LÍSKOVEC
CARPE DIEM vs. BOSONOHY
Kolik branek vstřelí Carpe Diem o víkendu celkem (součet obou zápasů)?
1: 0-7
2: 8 a více


Změna času dohrávky

Došlo k malé úpravě času naší dohrávky s Modřicemi, která se uskuteční dne 3.11. na Okruhu. Místo plánovaných 19:30 se utkání posouvá na 18:30! Den 3.11. zůstává!

středa 10. října 2012

Zítřejší trénink bude zrušen

Rozhodl jsem se, že zítřejší trénink zruším. Může za to především náš šptaný zdravotní stav týmu.. Aktuální stav je následující:

Ne:
Petr - kotník v sádře
Michaldo - nemoc
Mira - nemoc
Prochy - bolest kolene
Sykec - práce
Ríša - nechodí

Nevím:
Nekwish - neodpovídá na SMS

Ano:
Pája - sice mě bolí koleno, ale trénink bych v omezeném režimu asi dal
Milan
Tomáš

Jak je vidno na tréninku by jsme se sešli tři, maximálně 4 lidé. Ano, je možné opět požádát Antabus, ale tentokrát by se jednalo o 3-4 lidi, což je moc. Z mého pohledu bych tedy protektokrát trénink zrušil.

Věřím, že příští čtvrtek už se opět slezem v dobrém počtu.. Michaldo s Mirkem už snad budou fit, Prochyho a mě přestane bolet koleno a Sykec třeba nebude v práci. Každopádně ať tak, či tak, taková bída, jako by byla zítra už to určitě nebude.

úterý 9. října 2012

Tipovačka

Tabulka tipujících v Tipovačce se nám krásně uspořádala. Rozdíly mezi hráči jsou minimální, většinou bod, či dva. Minulý týden ze soutěže odstoupil loňský stříbrný tipér a člen Fanclub CD - Dub (z týmu AVM Metal). Je samozřejmě možné se do tipování kdykoliv vrátit..o nic nejde. 

Téměř veškeré zápasy, na které budeme nyní tipovat se odehrají už v pátek. Na vině je reprezentační přestávka, evropské soutěže mají pauzu a stejně tak i naše futsalové třída. Výběr tentokrát nebyl lehký, ale nakonec jsem tam nějaké zápasy našolichal.

Tipovat můžete do pátku 17:00!

RUSKO vs. PORTUGALSKO
TURECKO vs. RUMUNSKO
SLOVENSKO vs. LOTYŠSKO
ARGENTINA vs. URUGUAY
Kolik vstřelí ČR branek MALTĚ?  
1: 0-2 
2: 3 a více
Kolik vstřelí ANGLIE branek SAN MARINU? 
1: 0-4
2: 5 a více

neděle 7. října 2012

Zápas s Modřicemi 3.11.

Dnešní odložený zápas s Modřicemi se odehraje 3.listopadu v 19:30 na Okruhu. Tak jest napsáno v souhrnu výsledků tohoto kola. 

Z 11ti dnešních utkání se odehrálo pouze 7, zbylé 4 střetnutí byly odloženy na onoho 3.11. I přes neúplné kolo došlo v tabulce k jistým změnám. Na čele nás vystřídal celek Storks, který naplno bodoval v obou utkáních. Nyní figurujeme v tabulce tedy na 2.místě. Za zmínku stojí rovněž plný (suverénní 6:0 a 7:1) bodový zisk - tedy 6ti bodů našeho tréninkového partnera, celku RST. Nutné je zmínit, že do všeho se promítá odlišný počet odehraných zápasů všech celků.

Aktualizovaný soutěžní program Carpe Diem:
21.10. - neděle, hřiště Okruh
13:00 BOSONOHY 14:45 ST.LÍSKOVEC
3.11. - sobota, hřiště Okruh
19:30 MODŘICE
11.11. - neděle, hřiště Okruh
9:45 ŠPILBERK 11:30 ETHANOL

Jak je z rozpisu patrné, své další soutěžní utkání Carpe Diem odehraje až 21.10., což je ode dneška za 14 dní. Nezbývá nám nic jiného, než čekat a pilovat formu na trénincích. (mj.minulý byl luxusní)

Přesun utkání rovněž zasáhl do Tipovačky, poslední dvě příležitosti k tipování jsou stornovány -> toto kolo budou vyhodnoceny pouze první 4 tipy.

Dnešní zápas s Modřicemi zrušen!!

Dnešní zápas s Modřicemi na Svážné byl zrušen kvůli nepřízni počasí.

Esemsku jsem obdržel ve čtvrt na 3 s tím, že veškerý program od 14:40 bude přesunutý na jiný termín. 
Je to škoda, těšil jsem se.. a myslím, že i všichni ostatní.

O náhradním termínu zápasu Vás budu informovat ihned, jak bude znám.

čtvrtek 4. října 2012

Preview: Modřice


Na Svážné se v neděli odehraje další kolo naší 3A třídy. Ukončujeme celý nedělní seriál zápasů a tak si musíme namastit svaly až v podvečer. Přesně řečeno, náš zápas s Modřicemi má start až v 17:15!

Modřice jsou momentálně na 7.pozici. Těžko soudit soupeře, se kterým jsme se utkali jen jednou a to na turnaji Red Devils Cup. Tehdy jsme si připsali výhru. Zajímavostí je to, že se utkávají dva týmy s nejméně obdrženými brankami. Modřice jich zatím dostaly pouze devět, Carpe Diem o branku více. Na druhou stranu Modřice je jeden z tým, který má nejméně vstřelených branek, tuším že 9. My jsme prozatím nejlépe střílející celek s 26 brankami. Budou hrát tyto statistiky nějakou roli? Netuším, každopádně to bude chtít soustředěný výkon už od začátku a hlavně nic nepodcenit.

Co mi dělá trochu vrásky na čele je sestava, ve které v neděli nastoupíme. Marodka se rozrostla ještě o Nekwishe, ale tento Ironman týmu se doufám dá do kupy. Dále jak je již známo nemůžeme počítat s Petrem, Michaldem a Sykec se vyjádří až si bude jistý, zda kotník může zatížit, nebo ne.

Kdo by měl stoprocentně přijít je Mira, Prochy, Tomáš, Milan, Ríša a Pája. S Nekwishem by nás bylo 6 do pole + gološ, se Sykcem 7 do pole + gološ. Obě varianty jsou stále ještě dobré, pokud vypadne ještě někdo další, máme trochu problém.
Dobrou zprávou při této marodce je to, že hrajeme pouze jeden zápas.

V neděli se budu těšit. Sraz je v 16:45 na hřišti SVÁŽNÁ !!!!

středa 3. října 2012

Kanadské bodování

Opět přináším tabulku s aktuálním kanadským bodování. Ještě jednou apeluji na všechny hráče, co v neděli hráli, aby se přiznali, kdo že mě nahrál na první branku. Tato asistence není v kanadském bodování započítána, protože se k ní nikdo nehlásí. Rád bych ji někomu připsal..

úterý 2. října 2012

Důležité info, prosím čtěte..


Krom uveřejněného článku k Vám mám dnes důležité věci. Nezačnu podle důležitosti, ale podle toho, co nejvíce hoří..

  1. Dnešní výpomoc Antabusu – Antabus dnes opět potřebuje výpomoc na trénink. Chodí jich málo a máme nepsanou domluvu, že pokud nás, nebo jich bude málo, na trénincích se doplníme (úterý / čtvrtek). Jejich vedoucí mě poprosil o dva lidi, z nichž jeden budu já a druhého hledám. Pokud z Vás má někdo zájem si jít dnes zahrát, ať napíše na diskuzi k tomuto článku. Začátek je v 19:30 na Boby. Sraz v 19:20.
  1. Čtvrteční trénink – jelikož se potácíme v monstrózní marodce, bylo by záhodno, aby jste už nyní s předstihem napsali v „přítomnosti tréninků“ a „přítomnosti zápasů“ svoji účast v tomto týdnu. Především však čtvrteční trénink. Potřebuju co nejdříve vědět počet – který bude zřejmě nevalný, abych požádal naopak Antabus o čtvrteční výpomoc.
  1. Marodka – velká nepříjemnost. Týmem zmítá solidní marodka a i když není ohrožen nedělní zápas, rád bych si udělal ve všem jasno. V neděli nenastoupí Petr (kotník), na 90procent Michaldo (nemoc), zřejmě Sykec (kotník) se kterým budu dnes mluvit a to je doufám vše. Prochyho zranění snad není tak vážné.. Zapište se tedy prosím do příslušných odkazů ať je všeobecný přehled.. Děkuji.

Utkání s Bolestí skutečně bolelo


Kromě nepříjemného zranění Petra, o kterém jsem psal v minulém článku, se zranil i Prochy. Dle jeho vyjádření naštěstí není jeho zranění kolene tak vážné, jak se zdálo.. Když se po zemi smýkal jako pravěký mop to vypadalo, že udeřila jeho poslední hodinka. Díky bohu tomu tak není a po pár dnech odpočinku se na jeho finesy budeme moci těšit už snad následující neděli.

Tuto neděli jsme si však vybrali smůlu a to vrchovatě. Nevím, zda jste to zpozorovali, ale na zápasy jsem došel s novým batohem. Ten batoh jsem si přinesl proto, abych si v něm odnesl body. Nakonec jsem si v něm odnášel „pouze“ body dva a také pocit malé křivdy. Futsaloví Bohové nám tentokrát nepřáli..

V úvodním duelu s Bolestí se toho událo tolik, co se často neuděje ani za polovinu sezony. Byli jsme nuceni se vyrovnat s nečekanou absencí Nekwishe, svědky jsme byli dvou zranění našich forvardů, dále se mohly přeplněné tribuny těšit z dokonalého obratu ve skóre a jako návdavkem šokující drama v poslední dvouminutovce. Co jiného si nezaujatý divák může přát než to, co se odehrálo včera kolem 11 dopolední ve svatostánku na Okruhu.

Prvním šokem, který se stal byla nečekaná absence Nekwishe v prvním zápase. Nekwish zaspal a stihl by to až na druhý špíl, což se i stalo. Do brány se tedy s naším první soupeřem – Bolestí - postavil Ríša a sestava tedy musela být operativně překopána. Zněla takto: Ríša – Michaldo, Pája, Prochy – Mirek, Petr, Tomáš.
Do utkání jsme vkročili nešťastně a po dvou chybách, kdy jsme se jednou nedokázali zastoupit dostatečně v obraně (z protiútoku), ve druhém případě jsme nechali tancovat útočníka Bolesti mezi dvěma hráči téměř bez povšimnutí a následná střela byla velmi dobře umístěná, jsme prohrávali už 0:2. Častokrát se stalo, že výsledek 0:2 pro nás býval v minulých sezonách neřešitelný voříšek a mnozí z týmu se už viděli ve sprše, ač byl začátek zápasu.. Teď je však Carpe Diem jiné, dynamické, schopné odpovědi. Náš tým dostal Bolest pod ústavičný tlak, který korunoval snižující brankou na 1:2. Od rohového praporku centroval skrz jesle obránce Pája na Mirka, který po zpracování patičkou dopravil míč do sítě. Troufám si říct, že v celém utkání jsme byli opět lepším týmem, ale jak už jsem psal na začátku, štěstí nám tentokrát kamsi ufrnklo. Poločas skončil tedy poprvé v této sezoně v náš neprospěch. Druhé dějství jsme zahájili brilantní akcí na jejímž začátku byl opět Pája. Stejně jako v minulém špíle i tentokrát si Pája nezapomněl do pověstného batohu, o kterém se zmiňuji na začátku, přibalit koloběžku. Projel se na ní zhruba 10 metrů před bránou, tím si vychutnal obránce a následnou nahrávkou pod sebe našel opět nekrytého Mirka. Mirek zkušeně zakončil. Vyrovnání je tu. Snad v polovině druhé půle jsme opět zvedli prapor. Tentokrát to byl Tomáš, který si se mnou vyměnil na půlce míč a poté nádherně umístil táhlou střelou míč k tyčce. Pohledná akce, anarchie v ochozech, konfety, papírky, světlice, pyroshow…však to znáte..  Dochází ke zranění Petra (kotník) a po chvíli i Prochyho (koleno). Byly dvě minuty do konce a my drželi tři body doslova pod krkem. Tu se ale stroj zadřel a rozjeté Carpe Diem si samo vrazilo třísku do zadku. Střela po zemi s parametry pomalé nahrávky Ríša nezkrotil, nebo lépe řečeno podcenil a míč mu projel pod nohou na brankové čáře. Vyrovnání na 3:3 v ten nejhorší okamžik. Byly jsme však stále odhodláni body získat a prakticky z protiútoku se nám podařilo nemožné. Skromnost stranou, dle mého názoru se mě povedla přihrávka, která se podaří skutečně málokomu a málokdy. Z půlky jsem poslal mezi obránci nahrávku na Michalda, který se obloukem blížil k místu určení. Akci bych přirovnal k vypuštění rakety k tryskáče, který si přesně na tisícinu vteřiny najde svůj cíl. Michaldo přebírá míč a je sám před brankářem. Situaci řeší jako hladová hyena. Z brankáře trhá maso zaživa, krade body do mého batohu a jakoby mimochodem dává krásný gól.. Vedeme 4:32 asi 30 vteřin před koncem. To, co jsem před pár řádky označil jako nemožné, je proti další záležitosti už jen výsměchem. Poslední akce zápasu. Tuším, že to bylo takto.. Brankář Bolesti vyhazuje míč (nebo obránce Bolesti z vlastní poloviny centruje) na naši bránu. Míč letí vzduchem, poslední Michaldo podbíhá míč – netrefuje hlavou a jaksi pofidérně se míč odráží asi do zad útočníka Bolesti. Ríša šel do vzduchu do souboje taktéž.. Na míč nedosáhl a na odraz od zad soupeře už nezareagoval. Míč se rychlostí mlže dosoukal za brankovou čáru. Tragédie!! Zářný příklad, jak je možné ztratit zápas v posledních vteřinách..  No, nedá se nic dělat, uhráli jsme remízu po slušném výkonu, který však měl být korunován třemi body, na tom se asi shodneme všichni. Soupeř byl hratelný a body jsme mu protentokrát doslova vnutili.
Mj.děkuji Ríšovi, že se postavil mezi tři tyče. Po celý zápas chytal výborně, škoda chybky v závěru.
Carpe Diem vs. Bolest 4:4 (1:2)
branky: Mirek (Pája), Mirek (Pája), Tomáš (Pája), Michaldo (Pája).

Sestava pro druhý zápas: Nekwish - Ríša, Pája, Michaldo - Petr, Pája, Tomáš, Mirek. (oba zranění se rozhodli nastoupit a Nekwish dorazil)
Po hodinové pauze následoval zápas se Storks a ani zde jsme nezachytili začátek a celkem brzo prohrávali. Bohužel si ani za prase nevzpomenu, jak branka padla.. No..něco mě říká, že Michaldo se vytáhl z obrany do útoku a nikdo ho v obraně nezastoupil. Bohužel, toto bychom ještě měli vypilovat a říct si, jak to by to bylo nejlepší hrát. Vše podstatné v utkání se odehrálo v první půli. Zde chci apelovat na všechny přítomné, aby se ozvali, kdo že mě asistoval u mé první branky. Z leva jsem obdržel míč na střed hřiště při přečíslení a těsně před obráncem jsem míč trkl zhruba z 10ti metrů šajtlí. Mičuda po zemi doslova přijela k pravé tyčce. Ležící golman nedokázal na umístěnou střelu reagovat. Po chvíli jsme se ujali vedení..teď mě napadá, že v obou střetnutích se nám podařilo obrátit výsledek, což je chvályhodné.. Míč na polovině soupeře má Tomáš, já s mohutným křikem se rozbíhám z obrany sprintem (nebo to aspoň sprint měl být) kupředu a nabíhám do volného prostoru podél čáry. Tomáš mě umě našel příklepem a já nekompromisně posla míč jeslemi prudce za záda golmana. Pěkná, rychlá, moderní akce a především vedení 2:1. Před koncem poločasu jsme se dočkali vyrovnání. Nebezpečnou střelu výborně vyrazil Nekwish, ale na dorážku už byl krátký. Nikdo z bránících hráčů nedokázal reagovat a míč odkopnout, blíže byl totiž postavený útočící Stork a tak poločas skončil smírně, plichtou 2:2. V druhé půli branka nepadla i přes naši velkou snahu a asi tři vyložené šance. V druhé půli jsme byli vítězství jednoznačně blíže my, soupeře jsme mačkali často jako citrón, ovšem šťáva jaksi netekla. Je to škoda, protože i v tomto utkání se daly ty tři body urvat..
Carpe Diem vs. Stroks 2:2 (2:2)
branky: Pája ( --- ), Pája (Tomáš)

Nu což, z neděle si tedy odnášíme 2 body a pocit uhájené neporanitelnosti. Pohled na tabulku je stále velice příjemný. Vévodíme 3A.třídě s mírným náskokem. Tato ztráta nás může mrzet, protože pokud bychom měli o 4 body více, náš náskok už by byl velice luxusní jak na druhou příčku tak až propastný na tu třetí. Takto máme na druhé místo 2 body a na třetí 3 body náskoku. Každopádně příští kolo hrajeme pouze 1 utkání – ostatní dvě, důležitou věcí zůstává fakt, že se střetne druhý Špilberk se třetím Storksem, takže si navzájem vezmou body. Pokud se nám podaří nad Modřicemi zvítězit, první pozici bychom uhájit měli i po neděli.

V tabulce nejlepších střelců soutěže máme také své významné zastoupení. Růžky vystrkuje „El Niňo“ Mirek Torres Halm, který má na kontě už 6 branek a na celkové třetí místo, které patří hráči Výplachovi z Bosonoh, ztrácí jedinou branku. O první místo s devíti trefami se dělí hráč Faistl ze Starého Lískovce a El Fenomeno z Carpe Diem.

Ještě Vám dlužím malé vysvětlení. Mnozí se mě ptali, zda jsme po utkání, ať prvním, nebo druhém naštvaný. Naštvaný jsem nebyl!! Jen zdrchaný a trochu zklamaný.. každopádně naštvaný ne! K naštvanosti nebyl sebemenší důvod, všichni hráli skvěle, jen chyběla kapka štěstí. Mírný smutek po tak nešikovném průběhu, jaký jsme zažili je přece na místě, nemyslíte? Každý kdo tam byl musel také cítil alespoň trošku zklamání. V obou utkáních jsme sahali po třech bodech, nakonec máme dva.. Nedá se nic dělat a bojovat dál..

Už v neděli hrajeme další střetnutí, v netradičním čase 17:15 na hřišti Svážná. Týmem zmítá silná marodka, tak doufám, že se slezeme v ucházejícím počtu. O marodce napíšu v dalším článku..

Napište, kdo mě asistoval u první branky v utkání se Stroks – děkuji!!

pondělí 1. října 2012

Tipovačka

Nebojte se, víkendový článek taky bude, ale až o něco později, nemám teď tolik času, abych tomu věnoval obligátní dvouhodinovku a tak chci nejprve napsat pár důležitým malých článků. Jedním z nich je pokračování naší Tipovačky, v niž v čele soutěže doplnil Vláďu grandiózní a vysoce nedoceněný tipér Pája. Oba mají 14 bodů. V závěsu je Mirek a dále už je vše odstupňováno po bodu, či dvou. V minulém víkendu nikdo výrazně neujel dopředu, ani vzad. Tipovačku zřejmě už vzdal Michaldo a možná i Dub, byl bych rád, kdybych se mýlil..

V násleujícím víkendu pokračuje naše 3A třída dalším kolem, proto se budou i nabízené zápasy točit především kolem ní. Jistě zajímavý duel bude souboj druhého týmu se třetím, tedy Špilberku se Storks. My - Carpe Diem máme na programu jediné střetnutí a to s Modřicemi. Na pořadu evropských lig jsou však naplánována dvě velká střetnutí. Barcelona doma hostí Real Madrid a stejně tak zajímavé bude i milánské derby mezi AC a Interem.

AC MILÁN vs. INTER MILÁN
BARCELONA vs. REAL MADRID
STORKS vs. ŠPILBERK
TOTENRUM vs. RST
CARPE DIEM vs. BL.MODŘICE
Vstřelí v neděli TOMÁŠ branku v utkání s Modřicemi? Ano: 1, Ne: 2

Petr je mimo hru


Petr je mimo hru. Bohužel včerejší Petrovo zranění, které si přivodil jak jinak, než v utkání s Bolestí se ukázalo být vážné a tak je možné, že ten náš výborný hráč si už podzimní část nezahraje.

Včera mi Petr večer sdělil, že jede z pohotovosti se sádrou na noze. Diagnóza zní silný výron v kotníku. Štěstí je, že nemá poškozené vazy. Vzhledem k tomu, že podzimní část sezony končí za 6 týdnů a sádru na noze Petrovi nechají týdny 4, dá se tušit, že je to bohužel Petrova podzimní konečná. Po sundání sádry je končetina ztuhlá a okamžité nastoupení není zkrátka možné.  
Zranění se stalo dosti nevině, Petr po výskoku nešťastně dopadl na vnější stranu nohy a podvrknutí bylo na světě.

Je to nemilá záležitost. Přeji Petrovi brzké a hladké uzdravení.

V utkání se zranil i Prochy, doufám, že jeho zdravotní stav bude mít lepší prognózu.. Až budu mít více info, dám vědět.