středa 26. září 2012

Preview: Bolest, Storks


V neděli se střetneme na Okruhu se třetí Bolestí a po zápase pauzy změříme síly se čtvrtými Storks.

Sestava bude tentokrát ochuzená o Milana a zřejmě i Prochyho. Oba se vydávají na Slovensko (snad ne za novým angažmá). V přítomnosti zápasů jsou zatím zapsány 4 jména, která stopro dojdou – Sykec, Mira, Petr a Pája. Dá se ale předpokládat, že se připíší i ostatní – Tomáš, Michaldo, Ríša a Nekwish. Předběžně tedy počítám se sedmi lidmi do pole.

Bolestí jsme se kdysi střetli v některém z turnajů (výhra), ale opět musí použít už otřepanou větu – byli jsme v naprosto jiné sestavě. Bude to boj týmů z horní poloviny tabulky a tak se čeká vyrovnaná podívaná.

Stejně vyrovnaná podívaná by mohla být i druhá nedělní bitva. Soupeřem nám bude Storks. Se Storks jsme se utkali ve své první sezoně a ze dvou duelů získali 4 body, po remíze 3:3 a výhře 7:1.

V neděli se sejdeme v 10 hodin na hřišti. V 10:30 začíná náš první zápas.

úterý 25. září 2012

Tipovačka

Tím, že se k Tipování nedostala hned trojice tipérů pohybujícíh se v popředí tabulky, nastal v pořadí pořádný humbuk. Olin s Dubem odjeli na slunnou dovolenou do ostřelované Sýrie a Michaldo to asi opět nestihl. Každopádně propad všech tří borců dal šanci dalším..za bukem číhajících lidem. Ve vedení se poprvné osamostatnil Vláďa.
Dnes to bude opět všehochuť, pár zápasů z naší soutěže a pár z té evropské. Šlágry kola se hrají jak v anglické lize, tak v té naší. Na závěr si proklepnem Petra, který po minulém víkendu se namlsal pocitu po vstřelení mnoha branek a bude si to chtít dozajista zopakovat.

ARSENAL vs. CHELSEA
SLÁVIA vs. SPARTA
MODŘICE vs. BOLEST
STORKS vs. RST
BOSONOHY vs. ETHANOL
VSTŘELÍ O VÍKENDU PETR 2 BRANKY? Ano: 1, Ne: 2

čtvrtek 20. září 2012

Dnešní trénink

Dnešní trénink mě dělá trochu vrásky. Je nás totiž dosta málo.. Situaci řeším a doufám, že se dnes slezeme v počtu alespoň dostatečném..

Omluvili se: Tomáš, Petr, Sykec.
Nechodí: Ríša.
Dojdou: Milan, Michaldo, Mirek, Pája, Ondra.

Ondra: jistě jste si všimli, že před nedávnem přiletěl na naši diskuzi dotaz, zda ještě sháníme posilu. Ondrovi jsem odpověděl na email, že jsme plní, ale pokud má zájem, může si přijít zahrát na trénink. Myslím, že pokud by byl Ondra novej Neymar, mohl by dostat po dohodě rady starčích u nás šanci. Každopádně abych vše uvedl na pravou míru, Ondra si jde jen zahrát až poté se rozhodnem, zda chceme ještě jednoho hráče, nebo jestli necháme počet hráčů stejný.

Kdo ještě neví: Nekwish, Prochy - oba mě mají dát vědět během dne. Nekwishe postilhla horká nemoc a Prochy bude déle v práci a dojde podle toho, kdy skončí.

Na impuls nepříznivě vyhlížející situace jsem včera požádal Dejva z Antabusu, zda by nám dvěma hráči vypomohli. Dejv by mě měl taktéž dnes dát vědět, jak to dopadlo a zda můžou, nebo ne.

O aktualitách kolem dnešního tréninku Vás budu informovat na diskuzi (do 15ti hodin, poté už nebudu u PC). Pokud by náhodou byl trénink zrušen, obešlu Vás esemeskou.

středa 19. září 2012

Kanadské bodování

Máme za sebou druhý úspěšný víkend, kde jsme si téměř všichni připsali mnoho kanadských bodů. V tabulce došlo k velkým obratům a skokům. A po 4 odehraných utkáních už všichni z týmu bodovali, což nebývalo v minulosti pravidlem.

Vítězství vůle

Mnozí z Vás to už ví a kdo to neví, ten se to teď dozví. Mnohokrát jsem se snažil shodit pár kil, aby se mě líp běhalo a vůbec, vše jde líp když člověk není jako buřt. Po mnoha marných pokusech, kdy jsem vydržel u "diety" maximálně dva dny jsem se zapřel a povedl se mě solidní kousek.

Nejednalo se ani tak o dietu jako takovou, jen jsem trochu radikálněji učecal svoji životosprávu. Jíst pravidelně po menších dávkách a večer se vyhnout chipsům a jiným laskominám.

Z původních 100 kilo s němiž jsem odehrál celé 4 minulé sezony se mě podařilo shodit 13 kilo váhy, tudíž nyní vážím 87 kg a je to poznat. Nejen ve futsale, kde se mě hraje skutečně lépe, ale také celkově, v osobním životě. 

Ke snížení váhy mě vedly tři věci. 
1) sázka s Martinem Mrázkem, že shodím 7 kilo v domluveném časovém rozmezí - zvládl jsem.
2) už mě nebavilo se o hubnutí bavit jen u piva - jedno takové posezení to vše odstartovalo (14.7.)
3) aby se mě lépe hrál futsal a celkově se cítil lépe

O zmíněných 13 kg váhy jsem přišel přesně během 2 měsíců. Začátek mé kůry byl 15.července a tak nějak jsem ji ukončil nyní - 15.září. Můj původní záměr bylo váhu zredukovat na 85 kg, což by bylo pro mě ideální, ale třeba se tam za pár týdnů dokodrcám.

Doufám, že váhu opět rychle nenaberu nazpět, to víte.. gulášek a pizza se už třesou.. starej Pája je zpátky!! Každopádně to, co se mě povedlo považuji za své velké vítězství! Vítězství vůle!

úterý 18. září 2012

Hladoví tygři


Hladoví tygři vypuštění z klece. Jiné přirovnání našeho mančaftu by bylo asi nepřijatelné. Zavětříme kořist, lovíme kořist, usmrtíme kořist, rozporcujeme kořist, pozřeme kořist. Náš Celek Carpe Diem o víkendu opět vyučoval na hřišti Svážná nezkušené školáky, jak že se ten futsal vlastně hraje. Rozjetá mašina přejela své soupeře ve velkém stylu a uštědřila herní debakl jak svému soupeři v prvním utkání, tak svému druhému soupeři, zde se však už jednalo i o radikální debakl výsledkový.

Náš tým zkrátka řádil, dařilo se všem a svým výrazným gólovým příspěvkem do futsalové řezanice přispěl i Mira - též známý pod pseudonymem Mirinda a to hned ve čtyřech případech. Zřejmě se v blízkosti opět nenacházel kryptonyt. Řádil totiž opět superman Pája, jinak si totiž nelez vyložit sprchu tří branek, kterou rozšířil svoji albumovou sbírku už na 7 kousků a nadále vede střelce v celé soutěži. Další tři branky vsítil Petr. Dokonalý výkon však podalo mnoho z nás a o sekanou ze soupeře se postaral celý náš mančaft. Děkuji Vám za to, je to příjemný pocit pro mně a jistě i pro Vás.

Sestava před úvodním duelem doznala pár změn. Problém s 9ti lidmi v poli se nakonec sám vyřešil. Tomáš se ráno omluvil ze zápasu a tak nás mělo být 8 do pole, což je ideál. Při sumírování sestavy kdo kde bude hrát se z prvního zápasu omluvil Ríša a vzápětí i Sykec. Oba však přislíbili svoji maličkost do druhého zápasu hrajícího se za hodinu a  půl. Nakonec jsme tedy v prvním zápase nastoupili takto: Nekwish – Prochy, Michaldo, Pája – Petr, Milan, Mirek.

Zápas s Totenrumem začal naším velkým náporem a stejně tak i skončil. Po celý zápas jsme byli mnohem lepším týmem, který se však dokázal prosadil pouze ve třech případech. Dvakrát v první půli a jednou v půli druhé. Nekwish se musel v bráně zřejmě nudit protože chytal místo míčů otravné mouchy kroužící kolem hovna které soupeř předvedl, ovšem nudit ho jistě nemohla naše hra. Profesorská hra. Po úvodní šanci, kdy jsem po lahůdkové akci, kterou mi připravil zřejmě Petr, trefil spojnici. Druhý pokus však vyšel. Sice ne mě, ale Mirkovi. Dostal jsem míč na stranu k rohovému praporku, tam jsem si zkušeně utřel z obráncem prcku kvalitní šoulandou k čáře a naservíroval míč samotnému Mirovi na zadní tyči. Dám všechno za to, že se Mirek u zadní tyče musel už dlouho bát, tak osamocen tam byl. Nebyl tedy žádný problém otevřít skóre. Do poločasu jsem ještě skóre navýšili. A byl to Petr, který nemilosrdně trestal. Dravý Mirek nejprve knokautoval brankáře do nehybné pozice na zemi a připravil tak ornou půdu pro Petra. Je pravda, že branku jsem pořádně neviděl, ale zdá se mi, že Petr už poté střílel do prázdné branky. Na co si však vzpomínám je řev brankáře, který pištěl jako makak. Stejně mu to bylo k hovnu, kolem kterého se točil celý tento špíl. Vedení dva nula v poločase v souvislosti s naší převahou byl dokonale naředěný a nepřekonatelný vinný střik, který jsme si po konečném hvizdu mohli s chutí dát. Po převaze i ve druhém poločase stojí za zmínku jen třetí branka v síti Totenrumu. A že opět patřila do učebnic základních škol není třeba dlouho povídat. Stylem "pojď sem – kam jdeš" jsem umyl obránce a míč vložil do už tolikrát oslavovaného Petrova katapultu. Ten se v podobných záležitostech nemýlí a tak nás neomylně poslal do tříbrankového vedení. Zazněl hvizd rozhodčího a my s klidem si připsali další tři body do tabulky.
Carpe Diem vs. Totenrum 3:0 (2:0)
Mirek (Pája), Petr (Mirek), Petr (Pája)

Tým Psychotip byl pro nás velkou neznámou. V minulé ročníku skončil na výborném třetím místě ve své 3.třídě a tak se dal očekávat vyrovnaný duel. Opak byl pravdou, Psychotip jsme rozdrtili ve hmoždíři, který Milan přivezl až ze Slovenska. Utkání se stalo exhibicí po dosažení zhruba 5, nebo 6 branky. Odevzdaný soupeř se nám od této chvíle oddal jako háravá fenka nedrženému psíku a my tím vykročili ke hvězdám, které znamenají svět. Ale popořadě. V zápase již nastoupil Ríša i Sykec. Branka na 1:0 padla po Prochyho pumelici, kterou vyrazil gólman soupeře. Na moji dorážku, kterou jsem s námahou vystřelil už nestačil. Byla do protipohybu a ač se nejednalo o nijak svižnou střelu, svoji roli splnila. Co se však nestalo, po ojedinělé akci Nekwish inkasoval. Ale jak, krucinál. Pokazil jsem mu druhé čisté konto tím, že jsem se snažil zabránit přihrávce na zadní tyč. Míč jsem nešťastně tečoval do vlastní sítě, za což se Nekwishovi dodatečně ještě jednou omlouvám. Akce na 2:1 byla však už opět výstavní. Takzvaný Tic-Tac gól zaplněným tribunám naservíroval naturalizovaný brazilec Michaldo s El Fenoménem Pájou. Akce na jeden dotek – narážečka dokonale vyšla a především díky Michaldovi jsem si mohl připsat druhou čárku na účtě. Pokud bychom rychle vstřelili třetí branku, soupeře bychom zdeptali, to bylo jasné. Stalo se. Opět brilantní akce. U rohového praporku jsem soupeři prohodil míč houslemi a mezi druhým obráncem a brankářem prostrčil míč na Ríšu. Ten se už před zívající bránou nemýlil. Čtvrtá branka padla dosti kuriózně, když Michal vyslal střelu z úhlu, která ještě byl brankářem zblokována, ovšem ten míč napálil přímo do Mirka, který se před ním motal jak hovno u splavu. Balón zaplul do sítě a my slavili čtvrtý úspěch. Výsledkem 4:1 skončil i poločas, po kterém nebylo co řešit. Bohužel si nepamatuji dvě neslující branky. Jednu vstřelil opět Mirek po asistenci Ríši, další Petr po asistenci Sykece. Každopádně to usmolenci určitě nebyli, to bych si pamatoval. Branku na už ani nevím kolik vstřelil Mirek po rozehrání nepřímého kopu, když nejprve Prochy trefil zeď a poté odražený míč messenger Mira u tyče bezpečně doručil do sítované schránky. Osmá branka padla po parádním vybídnutí Ríši přihrávkou mě do běhu. Já se v souboji s posledním obráncem projel na tříkolce a nechytatelně zavěsil míč přízení střelou k protilehlé tyči. Účet zápasu na konečných 9:1 uzavřel Prochy., který si branku skutečně přál a tak si ji i vymodlil. Po rozehrání rohu a mém pokusu nepokusu doskákal míč až k Prochymu a ten nepokryt vystřihl fenomenální housle zmatenému brankáři, který celý zápas působil, jako by utekl z cirkusu, který právě staví naproti Baumaxu. Deklasovali jsme tedy soupeře 9:1 v jednoznačném utkání.
Carpe Diem vs. Psychotip 9:1 (4:1)
Pája (Prochy), Pája (Michaldo), Ríša (Pája), Mira(Michaldo), Mira (Ríša), Petr (Sykec), Pája (Ríša), Mirek (Prochy), Prochy (Pája)

Branky možná šly v trochu jiném sledu, ale na to sere pes. Všem děkuji za předvedený výkon a už se moc těším na naše další setkání. Těm, co víkend příliš nevyšel – tím myslím bodově, tak ti nezoufejte, určitě se prosadíte příště. Futsal je kolektivní hra a víkendové výhry jsou výhry nás všech. Je jedno, kdo dá branku..hlavní je, že nás to baví a těší..

Co naše řádění udělalo s tabulkou? Stále ji vedeme s plným počtem bodů a s impozantním skórem 20:4. Příště nás však čeká asi už trochu jiný pistáciový oříšek. Čtvrtí Storks a třetí Bolest.

Tipovačka

Na čele Tipvačky se osamostatnili dvě osoby. Je to tatáž dvojice, která minulou hrací sezonu ovládla a tak věřme, že se nepodaří pánům Vláďovi a Dubovi udělat to samé i letos. Byla by to nuda, nemyslíte? Tím, že netipoval Michaldo, dostal se sice do bezvýznamné ztráty, ale každopádně z první pozice se propadl až na šestou. Hned následující kolo to však může napravit.
Do dalšího kola jsem vybral zápasy z různých evropských lig, do kterých jsme letos ještě nenahlídli.V šestém tiupu jsem si vzal na paškál našeho kamaráda a bývalého členka našeho klubu Martina Mrázka.

HAMBURK vs. DORTMUND
LIVERPOOL vs. MAN UTD.
MAN CITY vs. ARSENAL
BRNO vs. JIHLAVA
PSV vs. FEYENOORD
VSTŘELÍ MARTIN M. O VÍKENDU V ZÁPASECH ALESPOŇ DVĚ BRANKY? ANO: 1, NE: 2
(Martin má zatím odehráno za Slovan Brno (1B.třída) 4 utkání se 4 vstřelenými brankami - udrží si i po nastávajícím víkendu průměr branku na zápas? Soupeři Slovanu budou SK Lišeň C a Gladiators B)
http://www.futsalbrno.cz/tabulka/2/

Hodně štěstí!!

čtvrtek 13. září 2012

9 lidí do pole na sobotních zápasech?


Dnes na tréninku jsem chtěl probrat a poradit se s Vámi o důležité věci a to z poskládání lidí v počtu devíti do pole. Trénink byl však zrušen a tak to probereme tady. Ze zkušeností vím, že pokud se hraje v devíti (točení 5ti útočníků), je v tom příšernej maglajz. Na druhou stranu zase nechci nikoho nechat sedět, aby se počet zredukoval na potřebných a kladně ozkoušených 8 lidí (4+4střídající). Řešení se nabízejí tři.

  1. Hrají se dva zápasy, v každém zápase by stál jeden útočník. Tzn.že dva útočníci by v sobotu odehráli pouze jedno utkání.
  2. Každý útočník, krom jednoho by nehrál poločas. Jsou čtyři poločasy, v každém by stál jeden útočník. Kdo by byl ten jediný šťastlivec,co by odehrál všechny 4 poločasy bychom se dohodli..
  3. Nechat to tak a střídat v 5ti útočnících, nehledě na chaos. Leda že by se střídali dva útočníci spolu a další tři ve trojici, každopádně by to nějakej systém chtělo mít.
Co si o tom myslíte? Vše píšu jen ze své zkušenosti, jelikož jsem okusil už hrát se čtyřmi v poli a 5ti na lavičce..nebylo to pravý ořechový a musíte mě dát za pravdu, že jak jsme hráli před 14ti dny, že se střídal hráč za hráče a každém věděl za koho jde, byl celkem dobře pochopitelný, zvládnutelnýý a také precizně zvládnutý.

Výše napsané řádky se nemusí týkat jen útočníků, ale i obránců. Pokud by někdo (byť ze zdravotních důvodů) chtěl třeba poločas stát, sestava se může dle toho upravit.

Nyní je sestava takováto: Nekwish – Michaldo, Sykec, Ríša, Prochy – Petr, Pája, Milan, Mira, Tomáš.

Je mi to vcelku jedno, záleží na Vás, pokud by jste uvítali hrát v 9ti, přijmu to. Vyjádřete se prosím, co si myslíte, že by bylo nejlepší..

p.s.: v žádném případě nechci, aby někdo zůstal doma, chci Vás na zápase všechny! :-)

úterý 11. září 2012

Preview: Totenrum, Psychotip


Aktuální preview před víkendovými zápasy provedu už dnes, v úterý. Je to z prostého důvodu, po mnoha letech odehraje svoje soutěžní utkání už v sobotu! A navíc na hřišti SVÁŽNÁ!

Tak tedy..v sobotu nás čeká dvojzápas. První zápas zahájíme ve 12:15 a soupeř bude nebezpečný Totenrum. Po zápase volna nás uvítá celek Psychotip.

Totenrum minulé kolo hrál pouze jedno utkání, které skončilo remízou 1:1. Plichtu uhráli se Storks, které mám v mysli uložený za lehce nadprůměrný celek v naší skupině, dle výsledků minulých sezon.

To Psychotip má odehrán, stejně jako my, dva zápasy. Se Špilberkem prohráli 1:2 a Modřice porazili 5:3. V tabulce mu zatím náleží 5.místo.

Ještě jsem se nezmínil o sestavě. V tuto chvíli nejsem obeznámen o jakékoliv omluvence. I Ríša mě volal, že v sobotu dorazí, takže pokud se někdo ve čtvrtek nezraní, nebo neobnoví bolístku z minula, budeme kompletní. Je na zvážení, jak budeme hrát s pěti útočníky. Věc dořešíme buď ve čtvrtek, nebo přímo v sobotu před zápasem.

Hřiště Svážná. Nachází se u Základní školy Svážná. Sportovní areál by měl být nový, zrekonstruovaný. Nebyl jsem tam cca 3 roky, tak nevím, kudy se do areálu poleze (původně zespoda od silnice). Doporučuji tedy všem, aby byli na místě včas, nebo možná s lehkým předstihem..
ZŠ Svážná je vzdálená cca 3 km od Okruhu. Pokud někdo pojede trolejbudem, dostane se tam č.26 z města, nebo busem 50 z Komárova. Vystoupí na zastávce Oblá, přejde silnic a půjde cca 300m stále rovně dolů, pak už to nejde minout.
http://www.mapy.cz/#q=z%25C5%25A1%2520sv%25C3%25A1%25C5%25BEn%25C3%25A1%2520brno&t=s&x=16.555959&y=49.174790&z=15&d=firm_356544_1 

Sraz na zápas je v 11:45 na místě. A pro jistotu ještě jednou, hrajeme vyjímečně v SOBOTU!!

pondělí 10. září 2012

Tipovačka

Do jedobodového vedení před zbytekem pole se po právě skončeném víkendu dostala čtveřice Vláďa, Dub, Olin a Michaldo. Tedy trojici, která vládla soutěži i v minulém ročníku doplňuje na čele nováček Michaldo. Mnoho tipujících však má ztrátu pouze jednoho bodu a tak se dá předpokládat, že každým kolem se pořadí bude pekelně míchat. Přece jen je začátek hry.
O víkednu nás čeká druhý díl seriálu naší futsalové soutěže a většina z nabízených tipů se také této soutěže bude týkat. Prostudujte tedy bedlivě tabulku 3A třídy a sestavte své tipy obezřetně.

PLZEŇ vs. SPARTA PRAHA
BOLEST vs.ŠPILBERK
ŘEČKOVICE B vs.RST
STORKS vs.PSYCHOTIP
CARPE DIEM vs. TOTENRUM
Podaří se o víkendu bodovat (góly, nebo asistence) alespoň ve dvou případech MILANOVI?

pátek 7. září 2012

Vadný tým

Po nedělních zápasech a včerješím tréninku je více než polovina týmu vadná. Nemocensky vadná. Doufám, že se dáme brzo do kupy a ve čtvrtek budeme všichni oukej.

Michaldo - malíček na ruce (pořezaný od dopisního papíru)
Prochy - palec na noze (upadla zavařovačka)
Mirek - malíček na noze (ta stejná zavařovačka)
Sykec - bolesti ve stehně (příliš obtažené nové trenky)
Petr - nemocný (běhal v parku nahý jen v baloňáku)
Pája - bolest holeně, koňár na stehně, naržené zápěstí (pád z balkonu)
Tomáš - modřina jako pěst na kyčli (domácí násilí)

Relativně zdraví jedinci: Nekwish, Ríša, Milan.

středa 5. září 2012

Kanadské bodování po prvních zápasech

Neoddělitelnou součástí našeho klubu jsou i statistiky, které pravidelně vedu každou sezonu. Jsem na ně tak trochu úchyl. Nejinak tomu bude i tuto sezonu, proto Vám nyní přináším kanadské bodování týmu po odehrání úvodních dvou zápasů. Kanadské bodování berte jen jako zpestření probíhající sezony, ovšem ten, kdo skončí na posledním místě, dostane od všech na konci sezony deku..

úterý 4. září 2012

Tipovačka

Tipovačka tento týden bude mát uzávěrku už v pátek ve 20:00 hodin. O víkendu se totiž nehrají evropské soutěže, ale je reprezentační přestávka..a vetšina kvalifikačních utkání na MS se uděje už v pátek.
V čele souětže Tipovačka je po prvním tipovacím víkendu Dub se 4mi body. Všichni ostatní jsou v závěsu...ovšem už po příští neděli může být vše úplně jinak. Zde jsou zápasy k pátečnímu, respektive víkendovému tipování..

Nizozemsko vs. Turecko
Bulharsko vs. Itálie
Lotyšsko vs. Řecko
Brazílie vs. Jihoafrická republika
Dánsko vs. Česká Republika
Kolik vstřelí ČR v zápase s Dánskem branek? 
1: 0-1
2: 2 a více

Vstup do sezony v jednotlivých ročnících

Vstup do letošní sezony se nám povedl. Dokonce se jedná o nejlepší úvod sezony, odkdy naše jméno klubu brázdí futsalové tabulky brněnských soutěží. Jen pro zajímavost jsem vypsal naše úvodní zápasy sezony od roku 2008.

2008/2009 - 3A brněnská třída
CD vs. Storks 3:3
CD vs. United 6:0
4 body (9:3)

2009/2010 - 2D brněnská třída
CD vs. Jezdci 2:2
CD vs. Kormidlo B 5:7
1 bod (5:9)
 
2010/2011 - 2D brněnská třída
CD vs. Red Devils 1:2
CD vs. Fauna B 2:1
3 body (3:3)

2011/2012 - 3F brněnská třída
CD vs. Blue Flames B 0:1
CD vs. All In 1:5
0 bodů (1:6)
 
2012/2013 - 3A brněnská třda
CD vs. Řečkovice B 4:1
CD vs. RST 4:2
6 bodů (8:3)

pondělí 3. září 2012

Gladiátoři


Jako slavní gladiátoři si počínali hráči Carpe Diem ve svém úvodním vystoupení sezony. V nových dresech, s novými hráči, s čerstvými silami a znovu nalezenou chutí do futsalu doslova zlikvidovali na úvod oba soupeře. 

Původně jsme měli být v plném počtu, tedy v devíti lidí do pole a s Nekwishem. Nakonec se z osobních důvodů omluvil Ríša a tak jsme mohli nastoupit se čtyřmi lidmi na hřišti a čtyřmi střídajícími. Sestava co se týče postu doznala malé úpravy, kdy jsem se z útoku stáhl na oba zápasy do obrany a nakonec tedy zněla takto: Nekwish – Sykec, Prochy, Michaldo, Pája – Milan, Tomáš, Petr, Mirek.

Útočná vozba vyjma Petra byla tedy zbrusu nová a tak jsem osobně nevěděl, jak se situace na hřišti vyvrbí. Budeme se opět střelecky trápit, nebo někdo z nových tváří dokáže tým svým střeleckým koncertem vyburcovat? Nakonec se ukázalo, že všichni nově příchozí do týmu naprosto ukázkově zapadli a utvořili nebezpečný jedovatý celek. Bodový zisk si připsal téměř celý tým a pokud někdo vyšel naprázdno, tak pouze proto, že nebyl ve správný čas na správném místě. V žádném případě se nejedná o špatný výkon, nebo něco podobného, ba naopak. Výborně a především kompaktně, z čehož mám největší radost zahráli všichni.

Na úvod sezony nás čekal celek Řečkovic B. Počáteční nervozitu smázlo asi kvarteto ucházejících šancí na naší straně, bohužel neproměných. Soupeř se k naší bráně dostával jen sporadicky a byli jsme to my, kdo určoval tempo zápasu a kdo mě míč na kopačkách po delší dobu. Pokud už šla na naši bránu střela, tak ji zlikvidoval výborný Nekwish, který byl rovněž ve zbrusu novém brankářském vybavení. Byl to zkrátka kocour vzhledem i zákroky. I přes mnoho šancí se nám nepodařilo zlomit prokletí první branky. Bezbrankovou plichtou skončil i první poločas, ovšem asi ve všech dřímal pocit, že prohra s tímto soupeřem by byla zbytečná ztráta. Byli jsme lepší. Vše podstatné si na nás připravil až druhý poločas. A byl to Michaldo, který poprvé zcela elegantně pozvedl náš prapor k nebesům. Po mém rozehrání autu z poloviny soupeře až na střed hřiště, si Michaldo míč zpracoval, tělem naznačil přihrávku zpět na mě. Tím zmátl soupeře a lišáckou klikou si míč stáhl pod sebe. Nezastavitelný Michaldo se řítil vstříc vedení, které zajistil po krásné a umístěné střele k tyči. Opravdu pěkný okamžik. Nedá se říci, že bychom polevili, ale Řečkovicím se po ojedinělé akci podařilo vyrovnat. Mohl za to drobný prohřešek v obraně, kdy jsme nedostatečně rychle nepokryli hráče. Až do té chvíle na svůj první hvězdný okamžik čekal Tomáš. Tuším, že od Petra dostal míč na střed před pokutové území, kde si ho dobře pokryl, vnikl do vápna, kde ho srazila zboku kosa. Jasná penalta! K exekuci byl vybrán už tradiční střelec penalt Nekwish, který bezpečně poslal míč k tyčce. Vyrovnání Řečkovicím vydrželo snad dvě tři minutky, poté Nekwish zaťal do živého a opět strhl vedení na naši stranu. Asi v polovině druhého poločasu nepokryla obrana soupeře rychlý protiútok, který nádhernou střelou zakončoval Tomáš. Brankář jeho střelu pouze ztlumil až k mé noze na zadní tyči. Já, sice s malými problémy zkrotil letící míč a už s lehkostí ho dopravil do sítě. Zdálo se být rozhodnuto. Tým byl očividně odhodlaný vítězství nepustit a asi si ani nic jiného, než zisk tří bodů nepřipouštěl. Náš tlak do konce utkání vyvrcholil čtvrtou trefou, kdy se do přečíslení dostali Sykec s Milanem. Už když Sykec přicházel na Stadion Okruhu jsem si všiml, že je všude nějak divně čímsi pomazaný, jako kdyby právě smažil řízky, nebo se hrabal v oleji auta…ale až při této akci mě to doklaplo, ta pointa! Sykec byl totiž včera všemi mastmi mazaný, což dokázal při bleskovém řešení přečíslení. Míč si potáhl a po sprintu přes půl hřiště nezištně naservíroval míč na zadní tyč, kde se už nemýlil Milan. Míč zametl do brány s velkým přehledem. Výsledkem 4:1 utkání skončilo a my zaslouženě utrhli první tři hrušky z jabloně.
Carpe Diem vs. Řečkovice B 4:1 (0:0)
branky: Michaldo (Pája), Nekwish (p), Pája (Tomáš), Milan (Sykec)  

Po hodinové pauze nás čekal druhý, zajímavý soupeř. Náš tréninkový partner RST. Už z tréninků bylo patrné, že i s tímto soupeřem bychom si mohli poradit. Zápas jsme však nezačali vůbec dobře. Z první střeli jsme inkasovali. Nemastná neslaná střela z úhlu byla tak dlouho kontrolována Nekwishem, až zaplula k zadní tyčce. Úsměvný okamžik, který nakonec neměl žádný vliv na náš triumf. Vyrovnáno bylo zhruba po pěti minutách. Z restauračního zařízení Okruh jsem zaslechl hrát Osudovou a jako by se ve mě přepnul vypínač, odražený míč střely Tomáše jsem po odskoku vší silou napálil cca z 14ti metrů a ta nádherně zaplula k levé tyčce. Před brankářem se míč ještě nepříjemně odrazil od země, což zákrok ještě znepříjemnilo. Doslova lahůdku si pro fotbalové a futsalové fajnšmekry připravil český kolumbijec, nebo jen bijec Petr Radamel Balhárek. Při mém rozehrání rohu jsem uviděl, jak Petr vehementně gestikuluje a nabádá mě svým třesoucím se obočím k přelobování obrany a tak i nabitím jeho katapultu. Kdo si byl s námi asi před rokem zahrát přátelsky s týmem Brno City na Kamínkách, ten ví, co se v Petrově noze skrývá. Roh se povedl tak, jak už by se nepovedl z 99případů ze sta. Skutečně jsem Petrovi nabil pěkným lobem za obranu a vytáhlý střelec nabombil z první ze vzduchu míč přímo do bránu. Míč div neprotrhl síť. Střela skutečně jako z katapultu znamenala vedení 2:1. Tímto vedením bylo i ukončeno první dějství. I druhý poločas přinesl mnoho zajímavého. Do vedení nás poslal brejk, kdy jsem si míč vyměnil s Petrem a nakonec jsem v běhu sám zakončil mým tradičním bodýlkem k tyči.Brankář neměl šanci. Soupeř se ovšem nevzdal a dále se pokoušel o zvrat. Na dobrou cestu k vyrovnání ho nasměrovala akce asi 8 minut před koncem. Zde se šikovný útočník obtočil kolem jednoho z našich obránců a skóroval. Snížení na rozdíl jedné branky sice bylo nepříjemné, ale při dodržení taktiky a zodpovědného hraní si mohl jít soupeř pískat. O to víc, že prakticky po rozehrání bylo skóre opět o dvě branky. Po křídelní akci mě pěkně přes celou šíři našel Tomáš a já svoji jedovatou prudkou střelou nártem míč před vsítěním otřel o tyč a tím poslal golmana RST na nanuka. Výstavní nechytatelná střela znamenala konečné uklidnění a umravnění soupeřova tlaku. Z pohledu soupeře je to asi skličující se celý zápas snažit, nakonec dát branku a prakticky z protiútoku opět inkasovat. Tak se stalo a my už výsledek 4:2 do konce zápasu nepustili. Po výborném výkonu v obou zápasech jsme si i v tom druhém mohli utrhnout pověstné hruštičky z jabloně.
Carpe Diem vs. RST 4:2 (2:1)
Pája (Tomáš), Petr (Pája), Pája (Petr), Pája (Tomáš)

Za zmínku stojí, že Nekwish dostal v prvním zápase do kulí, nemyslíte? Dále bych chtěl pochválit všechny nové hráče. Dodrželi, nebo spíše splnili přesně to, co jsem od nich očekával a jak jsem si představoval, že budou v týmu působit. Mirek se dostal do pár krásných šanci po neméně krásných kličkách, Prochy tvrdil muziku zezadu a byl mnohdy mozkem útočných i obraných operací, Milan se zápas od zápasu (včetně tréninků) jeví ve stále lepším a lepším světle, což potvrdil i nyní. Dovoluje si stále více a týmu to zcela jasně prospívá a Tomáš – bleskové křídlo přinesl do týmu výborný zodpovědný herní přístup, rychlost a neotálení v zakončení. Tradičně dobrý výkon předvedli klubové stálice Petr, Nekwish, Michaldo a Sykec.

Co tento výsledek na úvod znamená? Že po X letech se objevilo jméno Carpe Diem na špici soutěžní tabulky. Vím, že to asi nepotrvá dlouho a tým se může posunout někam směrem dolů, proto je potřeba si tento okamžik užít a uchovat pro příští generace.

Děkuji týmu za příkladnou reprezentaci barev Carpe Diem!

Kompletní fotogalerii dodám posléze..