čtvrtek 30. srpna 2012

Preview: Řečkovice B, RST

Vždy před hracím víkendem jsem psal po celé 4 předcházející sezony preview před zápasem. Váhám, zda ho psát i tuto sezonu. Každopádně pár informací ohledně neděle bychom si říct měli.


Naši soupeři budou Řečkovice B a RST.

Řečkovice B – celek, odkud k nám přišel Mirek. S tímto týmem jsme se ještě na kolbišti nikdy nesetkali a proto je těžké odhadnout šance obou týmů. Navíc je začátek sezony, oba týmy mohli projít obměnami – u nás se to stalo. Každopádně dobrý vstup do soutěže by se šikl jako sůl.

RST – tréninkový partner. S RST jsme již kdysi změřili síly v jednom z turnajů a tuším, že jsme vyhráli. Byla však naprosto odlišná sestava a tak opírat se o tento úspěch by bylo špatné.

Sestava pro neděli by měla být snad kompletní: Nekwish – Ríša, Sykec, Michaldo, Prochy – Milan, Petr, Mirek, Pája. Jediným, kdo prozatím účast nepotvrdil je Tomáš.

S rozvržením pozic byl trochu problém, ale nakonec jsem to poskládal tak, jak je napsáno výše. Obrana bude Ríša, Sykec, Michaldo a Prochy.  V útoku Milan, Mirek, Petr, Pája a Tomáš. Jedinou změnou, jaká může nastat je, že by Prochy šel do útoku a místo něj bych šel do obrany já. To bude upřesněno na místě.

Začátek prvního zápasu je v 15:30, sraz tedy bude v 15:00 na Okruhu! Mezi zápasy je jednozápasová pauza. Druhý špíl by měl odstartovat v 17:15. Konec akce v 18:00.

Na úvod sezony nevím co mám čekat. Nejlépe asi nic. Dnes se uvidíme na tréninku vlastně podruhé – s některými poprvé a tak se dá neděle považovat za křest ohněm. Do sezony skočíme rovnýma nohama s takřka nesehraným týmem. Uvidíme, jak se s tímto handicapem dokážeme sami porvat.

!!POZOR!! V neděli před špílem budu rozdávat nové modré dresy, bílé trenky a štulpny. Vemte si prosím všichni i náhradní černé trenky, pokud máte. Jak už jsem psal v minulých článcích, bílé trenky jsou nepříjemně průsvitné, tak pokud se všichni dohodnem, odehrajeme to v černých trenkách. Díky! 

Finanční dar předán

Dne 26.8.byla ukončena sbírka na Nekwishovo futsalové vybavení a včera byl předán šek s vybranou penížní částkou Nekwishovi. Chtěl bych velice poděkovat všem, kdo se podílel na utvoření moc pěkné sumy 1797 Kč. Nekwish z ní měl a má jistě radost.
Částka padne na chrániče, rukavice, trenky atd.

Jsem rád, že se zapojilo i mnoho lidí působících již mimo klub. Ještě jednou velké díky!



Změny a upřesnění pravidel futsalu

1. Hry se zúčastňuje 5 hráčů a max. 9 náhradníků (dříve pouze 7 náhradníků).
2. Brankař- během 4 vteřin může i několikrát míč pustit na zem a znovu chytit do rukou
- pokud má míč pod rukou, nebo pod jinou částí těla, tak má míč v moci a protivník s ním nemůže hrát
- první dotyk u dvojího hraní se počítá i na soupeřově polovině. tzn. že nesmí na své polovině hrát podruhé. na soupeřově může hrát libovolně
- dvojí hraní není  - když zahraje míčem podruhé po vyražené střele,
- pokud se míč k němu dostane náhodně.
3.  Skluz- skluz jako pojem v pravidlech již neexistuje - posuzuje se jako nedovolené odebrání míče s dřívějším dotykem soupeřova těla (teckling). A posuzuje jako zákrok na PVK.
(pravidlo 12, 1.část ). Zákroky dle tohoto pravidla je nutno rozlišovat: čistý (bez postihu)– nedbalý (pouze PVK) – bezohledný (PVK +ŽK) – násilný, (PVK +ČK).
4.  Poločas, nebo utkání končí když se míče dotkne brankář, NEBO JINÝ HRÁČ BRÁNÍCÍHO TÝMU, tyč, břevno, nebo země a poté je dosaženo branky. Branka platí. Myšleno tak, že útočník před závěrečný hvizdem, nebo klaksonem vystřelí na branku soupeře a během střely utkání ukončí hvizd, nebo klakson časomíry. Rozhodčí musí počkat jak tato situace dopadne. Pokud míč tečují obránci, nebo brankař, nebo tyč i břevno v libovolné kombinaci, tak se musí uznat branka.
5. Míč rozhodčího - pokud je po dopadu na zem docíleno branky, tak se zahrává výhoz od soupeřovy branky
- pokud je po dopadu na zem docíleno vlastní branky, tak se zahrává rohový kop

středa 29. srpna 2012

Nový ročník Tipovačky je tu!


Zdravím všechny příznivce hry Tipovačka. Začátek sezony je tu a s ní by měl přijít i nový – již třetí ročník tipovací soutěže, která nás provází celou sezonou.
Jelikož máme v týmu mnoho nových tváří, z nichž by se někdo mohl chtít soutěže zúčastnit, krátce vysvětlím pravidla soutěže..O co tedy kráčí?

Hra je dobrovolná! Tipovat může kdokoliv!
Hra začíná naším vstupem do podzimní, potažmo jarní části soutěže. Je tedy rozdělena na dvě části a ctí zimní pauzu. První kolo proběhne tento víkend – 1.-2.září, poslední podzimní kolo proběhne 10.-11.listopadu. Stejný postup je i na jaře s tím, že s koncem naší soutěže končí i tato hra a dozvíme se konečného vítěze.

Nejpozději do středy je v odkazu „Tipovačka“ na pravé liště stránek vypsáno 6 zajímavých víkendových zápasů světového fotbalu, či tradičního brněnského futsalu.

Vaším úkolem, pokud se chcete hry zúčastnit je, do pátku do 24:00 napsat své tipy na zveřejněné zápasy a to ve formátu buď výhry domácích – 1, remízy – 0, nebo výhry hostů – 2. 10, ani 02 není přípustná. Konečný produkt, který bude započítán je tedy například takovýto: 1,0,1,2,2,1.(pokud by Vám nešel Váš tip vložit, znamená to, že máte navlas stejný tip jako někdo jiný...postačí, když za svůj tip dáte třeba tečku, nebo mezi jednotlivými tipy nedáte čárku - 101221)

V případě, že je jakýkoliv vybraný zápas zrušen, nebo nemůže splnit funkci pro to, jak byl vypsán (např.tip na střelce a on nakonec nehrál), onen zápas bude anulován.

Většinou z kraje týdne se v odkazu objeví vyhodnocení všech soutěžících v aktuální tabulce a do středy se objeví další šestice nových zápasů.

Správce hry (jako já) má právo na veškerou úpravu soutěže prospívající poklidnému a dobrému duchu soutěže.

Vítězové minulých ročníků:
2010-2011 – Olin
2011 – 2012 – Vláďa L.

Uvidíme, jaký ohlas bude mít letošní soutěž. Byl jsem velice mile překvapen loňskem, kdy se do soutěže zapojilo rovných deset lidí!. Pokud bych ji letos měl dělat pro dva, nebo tři, rozmýšlel bych zrušení. Nechme tomu však čas, uvidíme v pátek, kolik tipů se sejde..

Jelikož je na začátku téměř všech soutěží, bude jistě těžší odhadnout správný výsledek.. Veškeré dostupné informace ohledně futsalu najdete zde: www.futsalbrno.cz, a pro fotbal kdekoliv jinde, třeba www.eurofotbal.cz.  

LIVERPOOL vs. ARSENAL
INTER MILÁN vs. AS ŘÍM
BRNO vs. Č.BUDĚJOVICE
CARPE DIEM  vs. ŘEČKOVICE B
CARPE DIEM vs. RST
Vstřelí náš nový útočník MIREK o víkendu dvě branky? Ano:1, Ne: 2

Hodně štěstí!

neděle 26. srpna 2012

Naše skupina kompletní, změny v rozpisu zápasů!


Opět velké změny. Teď už to vypadá, že to budou změny konečné a ve všech směrech to se jeví, že jsou kladné změny.
Jak už jsem však napsal minulý článek, finální uzavření rozpisu bude až k 31.8.

Co se tedy změnilo?
Byl téměř kompletně překopán rozpis zápasů, co se týče časů a soupeřů (datumy nezměněny). Ten nejnovější – aktuální rozpis už visí na pravé straně našich webovek. Z něj jednoznačně vyplývá, že skutečně začínáme už příští neděli 2.9.

Druhá novinka je to, že abychom mohli začít onoho 2.9., musel k nám do skupiny přibýt celek. Nakonec nepřibyl celek jeden, ale rovnou dva. My – 3A třída jako jediná bude 12ti týmová. Pozitivní na tom je skutečnost, že si zahrajeme tedy celkem o dva zápasy více, než bylo doposud ve 3.třídě běžné. (doplnění třídy předcházel rozpad jedné z 3.tříd a zredukování počtu z 6ti na 5)

Jaké týmy k nám přibyli? Je to Totenrum – celek, který jsme porazili na zimním Brno Open a je to tým, který lze porazit. Druhým nováčkem v naší skupině je perličkou, jedná se o našeho nového tréninkového partnera – celek RST. A aby toho nebylo málo, právě s RST se střetneme už tuto neděli. Ve čtvrtek si s tímto sparingem střihneme trénink a v neděli naostro zápas sezony (ten druhý ze dvou). Pro Mirka a pro Prochyho bude určitě pikantní už první zápas sezony předcházející střetnutí s RST, tento špíl si rozdáme karty s Řečkovicemi B, odkud Mirek přestoupil a Prochy tam také hrával.

Čekání na úvod sezony je příjemná záležitost, ovšem stále ještě mám trochu vrásky z příprav. Zřejmě ve středu se mě má ozvat Sykec ohledně potisku dresů, doufám tedy, že se do neděle vše stihne a já Vám dresy budu moct předat přímo na první špíl, jak je v plánu. Dále mě čeká příjemná záležitost, předání vybrané peníze ze sbírky našemu gološovi, Nekwishovi.

Sledujte stránky, budu zde doplňovat nadále aktuality týkající se neděle a sezony všeobecně.

čtvrtek 23. srpna 2012

Důležité informace !!!


Včera jsem byl na předsezonní schůzi všech vedoucích  klubů, účastnících se letošního ročníku soutěží. Na schůzi jsem se dozvěděl plno nových informací, které zásadně ovlivňují i nás. Je proto nutné, aby jste tento článek dočetli až do konce..

Včerejším dnem jsem zaplatil startovné 8700Kč za naše mužstvo + 1000Kč vybraných na zapsání hráče na soupisku. Do soutěže jsme tedy právoplatně přihlášeni.

Změna rozpisu.. asi největší ránu utržil dosud zveřejněný rozpis zápasů. Mnoho zápasů je překopáno a tak to, co bylo dosud vidno na pravé straně naší úvodní stránky webovek už neplatí (nyní je aktualizováno). Ba co víc, je dosti možné, že se náš úvodní zápas přesune až na 15. září.. Proč tomu tak je?
Z naší skupiny se odhlásil Poclain B. Je tedy v rozpisech po tomto týmu prozatím díra. Týmy si během zveřejnění předběžného rozpisu podali žádosti o různá přesunutí zápasů a tak bychom dle toho aktualizovaného neměli 2.9 hrát s Bolestí, ale právě s Poclainem B. Na uzavření soutěží a rozpisu má Z.Polák (předseda BAF) ještě týden, do 31.8. Pokud se do té doby nenajde celek, který by se přihlásil do naší skupiny, 2.9 hrát nebudeme a naše úvodní střetnutí odehrajeme až onoho 15.9. Je vše zatím jasné?
Další malou změnou v rozpise je druhý a třetí hrací víkend všech týmů, který si týmy Špilberk a St.Lískovec vymodlili navzájem přesunout. Zápasy třetího hracího víkendu by se tedy měli hrát ten druhý a naopak. Časy zápasů se budou posunovat podle toho, zda se přihlásí ten poslední tým, co v rozpise chybí (po Poclainu B), nebo nepřihlásí. Aby nevznikaly případné prostoje, časový harmonogram bude upraven.

Budu pravidelně sledovat stránky BAF, kde se během tohoto týdne ještě budou dít věci. Sledujte stránky, každou novinku se Vám budu pokoušet sdělit co nejdříve, ať se máte čas podle toho zařídit. Sledujte rovněž rozlosování (datumy a časy) v mém rozpise na pravé straně stránek, budu jej průběžně aktualizovat tak, jak se budu dozvídat novinky.

Méně podstatnou věcí je to, že klub Bosonohy A (krajský přebor) ukončil svoji činnost. To se dotýká i Bosonoh B v naší skupině. Z Béčka u nás se stává Áčko Bosonoh. To by nemuselo nic znamenat, ovšem nevěřím, že všichni Áčkaři si našli nové působiště v odpovídající výkonností třídě.. je tedy možné, že za tým v naší skupině občas nastoupí i nějaký ten hráč z kraje.. Je to sice jen domněnka, která se ale lehce může změnit v realitu.

Další pro nás asi nepodstatnou věcí je to, že ve 2.třídě se zřejmě v nejbližších dnech uvolní dvě místa. Má nás to zajímat? Já myslím, že ani moc ne. Máme z půlky novou sestavu a na druhou třídu bych to hned takhle zhurta neviděl. Tento postup by s sebou nesl i řadu jiných věcí, než jen to, že bychom hráli výše. Startovné je zde vyšší, takže bych od Vás musel ještě pár penízků vybrat, hráli bychom s těžšími soupeři a v neposlední řadě bych měl zmínit i pozitivum, že bychom hráli o 10 zápasů v sezoně více. Nechám to na Vás, jestli se k tomu chcete vyjádřit. Pokud by všichni chtěli mermomocí hrát 2.třídu, pokusil bych se to zařídit. Musela by to však být blesková akce, jak od Vás, tak ode mě.

Poslední věcí, důležitou je to, že už máme dresy! Včera jsem je obdržel a mám k nim tři připomínky. Bohužel dvě negativní, jednu pozitivní. Začnu tou dobrou.. dresy jsou skutečně krásné. Myslím, že jsme vybrali moc dobře. Prvním negativem je to, že mě přijdou celkem malé. Mám objednané XL a když to na sebe natáhnu, su jako ve šprcce. No dobře, trochu přeháním, ale oproti oranžovému původnímu dresu, který mám, je tento nejméně o číslo menší (nebo že bych přibral?). My, s vypracovanější postavou budeme mít možná trochu problém. No však uvidíte sami. A tou druhou nepříjemností je to, že bílé trenky jsou drsně průhledné. Když jsem si je zkoušel, měl jsem pod nimi zelené trencle a byly vidět skoro tak dobře, jako bych ty bílé futsalové skoro neměl a hrál v zelených. Doporučuji tedy hrát pod trenkami buď nahý, anebo s bílými trenkami, či slipami. Potisknout dresy je v plánu příští týden.

Někteří z Vás si už možná všimli, že jsem nedávnou dokoupil slibované rozlišováky (3ks). Máme jich tedy nyní 8, konečně!

Tak to je tak v kostce vše, co jsem měl na srdci. Sledujte tedy stránky a rozpis zápasů. Ten definitivní bude zveřejněn BAFem až 1.9., do té doby se může cokoliv změnit..

středa 22. srpna 2012

Zítra je první trénink

Zítřejším dnem odstartuje letošní porce tréninků. A hned na úvod budu řešit situaci, abychom se alespoň slezli..

Potvrzení hráči: Michaldo, Milan, Prochy, Mirek a Pája.
Omluvení borci: Petr, Sykec, Nekwish.
Dnes dá vědět: Tomáš (rodinná oslava)
Asi nedají vědět, neozývají se: Ríša.

Jak vidno, je nás všehovšudy 5 lidí, navíc bez golmana. (s Tomášem možná 6)
To, že nemáme dále tréninky s Antabusem se může zprvu jevit jako velká škoda, na druhou stranu z toho můžou těžit oba mančafty. Bylo dohodnuto, že pokud v úterý bude mít málo lidí na tréninku Antabus, je možná výpomoc z naší strany (stejně tomu bylo i včera - Pája, Milan). Na druhou stranu, pokud nás bude ve čtvrtek málo, vypomůže nám naopak svými silami Antabus. Sice jsem si takto první trénink nepředstavoval (že nebudeme zcela Carpe Diem), ale nedá se nic dělat.. Požádal jsem Antabus o výpomoc 2 lidí a čekám na odpověď. Výsledek se dočtete na diskuzi.

Situace příští čtvrtek 30.8.by se měla změnit k lepšímu, bude už Petr, možná Sykec a účast potvrdil i Nekwish. Věřím, že zítřek je vyjímka na úvod..

Zítra se na Vás budu těšit. Sraz v 19:20 na místě.

úterý 21. srpna 2012

V neděli končí sbírka na Nekwishovo vybavení

Jen chci připomenout, že sbírka na Nekwishe za pár dní skončí, přesně touto nedělí – 26.8.2012. Kdo by tedy chtěl ještě jakkoliv přispět, samozřejmě může. 

Stav konta k 21.srpnu činí 1433Kč. 
Více informací v sekci „sbírka“ na pravé liště.

pondělí 20. srpna 2012

Hodně dobrej videoklip..

Včera mě Lucka pustila na youtube nějakej videoklip, že tuto dobrou písničku slyšela několikrát v rádiu a že ji zajímá, kdo to zpívá..
Našli jsme ji a zpěváci jsou Vojta Dyk, Xindl X, Dan Bárta a dále neznámí interpreti (prozatím), jinak skupina The Tap Tap. Každopádně musím dát za pravdu Lucce, že je to fakt povedené dílko, o které se s Vámi chci podělit.. Řiditel autobusu!


Zde je vysvětlení skupiny The Tap Tap, o čem vlastně píseň pojednává..:  Jedná se o to, že někteří lidé se specifickým tělesným postižením používají jako kompenzační pomůcku malé dětské kolo. Kolo jako sportovní náčiní v Praze není možné přepravovat v autobusech. Jako kompenzační pomůcku ale samozřejmně ano. Situace je jasně popsaná ve Smluvních přepravních podmínkách DPP v článku 6 odstavci 15. Někteří řidiči ale stále předpisy svého zaměstnavatele neznají a odmítají handicapované s malým dětským kolem přepravovat. S pozdravem Šimon Ornest & The Tap Tap

neděle 19. srpna 2012

Milan - poslední posila pro tuto sezónu

S potěšením Vám - týmu můžu sdělit, že včera došlo k dohodě i s Milanem Ličákem a tak i tento borec bude posilou pro příští ročník naší soutěže. Z médií jsem se nedávno dozvěděl, že o Milana měl velký zájem brazilský celek Corinthians, nakonec se však Milan rozhodl pro to nejlepší co mohl, pro nás.

V tuto chvíli je nás tedy 9 lidí do pole a 1 brankář, což je po minulé sezoně, kterou jsme vesměs celou odehráli v počtu 7+1 dobrá zpráva. Víme, jak to vloni bylo, mnoho zápasů s jedním na střídání a jeden z víkendů, kdy jsme hráli s týmy ze spodní poloviny tabulky dokonce nebyl na střídání nikdo a my tak zbytečně ztráceli body. To se věřím letos opakovat nebude..

Sestava pro příští ročník tedy zní takto: 
Nekwish
Sykec
Ríša
Michaldo
Petr
Pája
Prochy
Mirek
Tomáš
Milan

Když se vrátím o dva měsíce zpět, zdálo se být takřka nemožné, abychom sehnali hráče do příští sezonu v dostatečném množství. Situace vypadala všelijak a stál před námi těžký úkol, sehnat v tehdejším počtu 5ti lidí další tři obstojné kvality k doplnění kádru. Dnes můžu prohlásit, že se nám situace podařila zvládnout a do nové sezony vstoupíme hned se 4mi novými tvářemi. Je mi jasné, že takřka polovina týmu je nová a úvodní zápasy tomu asi budou odpovídat, ale také věřím, že se nám podaří v průběhu sezony výkony stabilizovat a budeme hrát důstojnou roli v tabulce 3A třídy. 

Chtěl bych poděkovat všem, kdo se jakkoliv podílel na shánění nových hráčů, počínaje vyvěšením inzerátů a osobním oslovením konče. Situace Vám nebyla lhostejná a za to Vám patří velký dík.

S novými tvářemi bychom se měli vidět už za pár dnů, na čtvrtečním tréninku.

Milana vítám v klubu a rovněž se těším na dobrou a pohodovou spolupráci.

pátek 17. srpna 2012

Třetí posila podepsána

Plácli jsme si. Po příchodu Mirka a Prochyho je dnešním dnem klub posílen o třetí postavu, dlouholetého fotbalistu a futsalistu v jedné osobně, Tomáše Mendela

Tomášovi je 30 let a za svůj bohatý fotbalový život nasbíral tolik zkušeností, že by je mohl prodávat na Zelném trhu.Vystřídal několik mančaftů, od dnes již zaniklé Motivace, po klub Dream Snů, který se po minulé sezoně rozpadl. Jeho kroky mířili díky našemu inzerátu přímo k nám, což je jistě pozitivní. Co hodnotím velmi kladně je to, že Tomáš se řadí mezi kliďase a stejně jako já nemá rád drbání a hádání se při zápase. I díky tomuto věřím, že to bude od sezóny skutečně velká posila, která vystuží naše útočné vozby. 

Vítám Tomáše v klubu a těším se na úspěšnou spolupráci.

čtvrtek 16. srpna 2012

Tréninky DOMLUVENY!

Konečně se mě podařilo domluvit pravidelné tréninky.. Včera jsem obepsal pár týmů a ozval se mě celek RST (3.třída), že by měli zájem s námi trénovat, ovšem hřiště jsme neměli ani my, ani oni. Zavolal jsem tedy na Boby a domluvil i hřiště. Po dnech nezdarů se konečně na mě usmálo štěstí a během půl dne domluvil tréninkového partnera i tréninkové hřiště..

A jak to tedy bude vypadat?
Tréninky budou každý čtvrtek od 19:30 na umělé trávě Boby (za hotelem). Pro ty, kdo za nás hrál v minulé sezoně je hřiště dobře známé. Pro nové tváře.. jedná se o hřiště s umělou trávou s mírně většími štětinkami, než je třeba na Okruhu. Z vlastní zkušenosti však můžu říct, že to hru nijak nenaborává a na terén si lze jednoduše zvyknout. Nemusíte mít obavu.

Hřiště tedy můžeme obývat od 19:30 až do 21:00. Pokud však budeme chtít skončit ve 20:30, je tu i tato možnost. Cena hřiště je 450 na hodinu a půl (do 21:00), nebo 300 (do 20:30). Sprchy jsou v areálu.

Dále bylo domluveno s RST, že vždy budeme cca 10-15 minut nacvičovat rozehrání standartek a pak se vrhnem na špíl.

První trénink bude příští čtvrtek 23.srpna od 19:30. Sraz na trénink bude vždy 15 minut před samotnou akcí!! Ať v půl začneme trénovat..

S tréninky vyvěšuji na pravé liště odkaz "PŘÍTOMNOST TRÉNINKY" (stejně jako přítomnost na zápasy), kde se každý z klubu pište, zda na akci dojdete. minimální lhůta pro zveřejnění, zda dojdete, nebo ne je den předem!! Tzn., ve středu večer bych měl vědět počet, kolik lidí dorazí na trénink.

Tak to je vše, doufám, že se tréninky budou dařit a nedopadnou stejně, jako X krát předtím..

Současná situace.. Důležité!


Do začátku soutěže, potažmo do konce přestupového termínu zbývá něco kolem 14ti dní. Je proto na místě si stanovit nějaký mezník, který uzavře soupisku, se kterou budeme startovat v následujícím ročníku. Tím bych chtěl i reagovat na zbylé adepty, kteří by měli eventuální zájem za nás od září nastoupit. (Milan + Prochyho známí)

Tento mezník stanovuji na pondělí 20.srpna! V tento den chci mít od všech, co nastoupí vybrané startovné ve výši 1600Kč + vyřízené přestupové lístky. Co částka 1600Kč vše zahrnuje se dočtete v jednom z minulých článků.
Pondělí 20.srpna je stanovené také proto, že budu odesílat na svaz přestupní lístky (uzavření přestupů je 31.srpna) k vyřízení přestupu, tak aby se vše během 10ti dnů v klidu zvládlo a všichni příchozí mohli v pohodě od září hrát v našich barvách. O dresech se dočtete níže.

Jaká je situace?
Včera nás bylo stále „jen“ 7+1, tedy 7 hráčů do pole + 1 brankář. V tuto chvíli je více než slibně rozjednán nový muž – Tomáš, který minulou sezonu působil u druhotřídového klubu Dream Snů. Tomášovi je 30 let a má fotbalové a futsalové zkušenosti. V pondělí se sejdeme, domluvíme podrobnosti (vstup do klubu, odevzdání startovného) a s největší pravděpodobností si i plácneme. O všem budete informováni příští týden. S Tomášem nás tedy bude 8 do pole.

Příchod Milana se komplikuje tím, že se nám zatím nedaří i přes velkou snahu splašit tréninkového partnera. Je tedy na Milanovi, zda se rozhodne nám věřit a svolí k domluvě i bez předchozí tréninkové zkoušky, nebo ne. Je dosti pravděpodobné, že do pondělka trénink nebude a já v tento den musím mít vybrané startovné a být si vším jistý. Pokud se Milan rozhodne kladně, rád bych se s ním v pondělí sešel, kde by jsme případně domluvili podrobnosti vstupu a vybrali startovné. Vstup Milana do klubu by byl bez potíží, jelikož není registrovaný u jiného klubu hrající vyšší soutěž.

Prochy by v těchto dnech - snad do pátku, měl vědět resumé dvou hráčů, kteří se rozhodují, zda by za nás chtěli hrát. Každopádně zde se už situace mírně komplikuje, protože hráči hrají v současnosti za klub z vyšší soutěže (jsou registrovaní), takže by bylo nutné do pondělka rovněž vyřídit přestupové karty u jejich mateřských klubů, což někdy bývá problém, také vzhledem k tak šibeničnímu termínu. No, uvidíme s čím Prochy přijde.

Ať už se Milan, či Prochyho hráči rozhodnou jakkoliv, chtěl bych pro příští sezonu buď 9 hráčů, nebo maximálně 10 hráčů do pole. S jedenácti už by to bylo celkem maso, kdybychom se náhodou na zápasech sešli v takovémto počtu.

Příchodem nových hráčů, nad počet 8 lidí do pole vzniká ještě jeden malý problém, který však jde dočasně řešit. V dobu objednávání dresů jsem nevěděl počet lidí, kolik se objeví od nové sezony v našich barvách. V tuto chvíli je objednáno a zadáno ve výrobě 8  kompletů dresů (objednávka 7.8.), tzn. 7 pro ty, co si jej objednali + 1 objednán naslepo, který připadne zřejmě Tomášovi, pokud v pondělí vše dobře dopadne (dresy by měli být hotové příští týden). Jestli přijdou další hráči, budou se muset přiobjednat komplety navíc, což se do začátku soutěže 2.září zřejmě nestihne. (vyřízení objednávky trvá cca 14 dní, v pondělí 20.srpna chci mít jasno v soupisce – počtu hráčů -> objednání dresů pro nové lidi). V prvním zápase sezony s Bolestí 2.9. bychom tedy museli situaci řešit u hráčů bez dresu nějak operativně, to už by se vymyslelo.

S přihlédnutím k výše uvedeným skutečnostem Vás, kterých se to týká žádám o rychlou spolupráci a brzké vyjádření. V pondělí vše uzavírám a začínám řešit věci dále.. Odeslání přestupních lístků, případné doobjednání kompletů dresů, ve středu odevzdání startovného..  

Tréninky jsou stále v řešení..

úterý 14. srpna 2012

Stále nemáme partnera pro trénink


Shánění partnera pro pravidelný trénink je zatím na bodě mrazu. Není pravdou, že bych se nesnažil, ale zatím se nepodařilo nikoho ulovit. 

Oslovil jsem Antabus, našeho dlouholetého partnera. Ten si již sehnal nového tréninkového partnera – na moji radu po minulé sezoně. Bohužel. Dále jsem psal známému z týmu Brno City – Kovinovi. Ten mi na esemesku nereagoval. Jako třetí pokus byl náš hráč z první sezony David Gerrard Plch. Minulou sezonu hrál za tým Restart. Ten mi pro změnu nebere telefon..
Co tedy dál? Rád bych do akce zapojil i Vás. Pokud by jste o někom věděli, nebo měli možnost ze někde zeptat, udělejte to a dejte info do placu. Díky

Poslední možností je, že bychom se vystavili opět na stránky BAFu, že hledáme partnera pro trénink, ovšem že nemáme hřiště..takže by jsme se museli k někomu přisomrovat.. :-) Radši bych to ale hnal cestou pozeptání po kamarádech, uvidíme, jak se situace vyvine.

Na tréninku zatím visí i případný příchod Milana. Chceme si jít zatrénovat, abychom zjistili zda futsalové sympatie jsou z oboustranné. Na tomto je závislý jeho eventuální příchod do klubu. A když už jsme u toho, jednání probíhá i u Prochyho, který má na háčku nějaké hráče. Rozhodnutí o sestavě však musí padnou v nejbližších dnech, protože přestupový termín končí 31.srpna 2012. (pro ty, co jsou někde registrovaní)

čtvrtek 9. srpna 2012

Veřejná, dobrovolná sbírka


Rozhodl jsem se, že uspořádám veřejnou a dobrovolnou sbírku pro našeho brankáře -  Nekwishe, který jak už asi všichni víte před nedávnem vyhořel. Nemyslím pracovně, nebo nedej bože v bráně při zápase, ale regulérně doma.  Nejedná se mě o pomoc finanční jako takovou, ale o výpomoc na futsalové vybavení, které mu kompletně shořelo a potřebuje ho do nové sezony.. Věřte, že vybavení pro brankáře je mnohem dražší, než pro řadového hráče.. Dres, různé chrániče, trenky, rukavice, atd...

Jak už jsem naznačil, tak sbírka je dobrovolná. Přispět může každý, i třeba kamarádi.  Noví hráči Nekwishe neznají a tak je pochopitelné, že chtít po nich příspěvek, je ode mne nemístné. Ovšem dobročinnosti se meze nekladou a třeba pokud i oni budou chtít něco přisypat, budu jen rád..

Minimální darovaná suma je 150 korun, maximální neexistuje, je to na Vás.

Aby to mělo nějakou úroveň, tak šek s vybranou částkou bude Nekwishovi slavnostně předán někdy ke konci měsíce..

A teď to nejlepší… :-)) peníze posílejte na můj účet 78-0370990267 / 0100 (Komerční banka) :-)), do zprávy pro příjemce třeba napište „sbírka“, nebo něco takového.. Vaše čísla účtů neznám a pokud se mě tam ani nezobrazí, může být Váš dar anonymní, pokud chcete. (pokud by někdo chtěl přispět třeba 20.000):-) Stav konta budu aktuálně doplňovat do příslušného odkazu na stránkách.

Serióznost akce zaručena!


Soutěž rozlosována!

Známe termíny zápasů podzimní části naší soutěže. Naše pouť letošní sezonou začíná už za 24 dní! Svoje první střetnutí odehrajeme na hřišti Rybnická - Okruh v neděli, dne 2.9. s klubem Bolest. Naopak poslední zápas podzimní části odehrajeme 11.11. opět na Rybnické s klubem Storks. Malou změnou je i to, že jeden víkend odehrajeme místo obligátní neděle už v sobotu. Jaký je tedy konkrétní rozpis zápasů?

2.9. - neděle, hřiště Okruh
15:30 CD vs. BOLEST

15.9. - sobota, hřiště Svážná
14:00 CD vs. ŘEČKOVICE B
15:30 CD vs. BOSONOHY B

30.9. - neděle, hřiště Okruh
10:30 CD vs. POCLAIN B
12:15 CD vs. BLAJKEC MODŘICE

7.10. - neděle, hřiště Svážná
9:00 CD vs. ŠPILBERK
9:45 CD vs. ST.LÍSKOVEC

21.10. - neděle, hřiště Okruh
13:00 CD vs. PSYCHOTIP
14:45 CD vs. ETHANOL

11.11. - neděle, hřiště Okruh
14:45 CD vs. STORKS

Současně s vyvěšením tohoto rozpisu zakládám v pravé liště na hlavní stránce odkaz, který už dobře znáte. A ti co ho neznají, tak se seznámí. Jedná se o tzv. PŘÍTOMNOST NA ZÁPASECH. Pokud už nyní víte, že v některý termín nebudete moct dojít, napište to tam, ať se o tom ví dopředu. Jinak v tomto odkazu se vždy každý potvrdí, že na zápas dojde nejpozději 2 dny před zápasem. TJ. pokud je zápas v neděli, do pátku k uvedenému datu zápasu napište - ano jdu / ne nejdu. Ať víme počet.. Děkuji!

pondělí 6. srpna 2012

!! DŮLEŽITÉ !! Výběr dresů - pokus druhý

Tak pánové, dozvěděl jsem se, že dresy velikosti Mirka (vel.M) a Prochyho (vel.L) nejsou skladem a v dohledné době ani nebudou (snad koncem září)..
Jsou tu dvě varianty a do jedné se budeme muset pustit, protože je nejvyšší čas dresy objednat, aby byli na sezonu připraveny..
  • buď počkáme na naše bíločervené dresy do konce září a pár prvních zápasů odehrajem ve starých oranžových
  • nebo využijeme aktuální nabídky dresů, které jsou k dispozici ve velikostech, které požadujeme.. 
Musím zklamat Prochyho, protože jeho vytoužená kombinace žluté s modrou rovněž na skladě není, nabídnuty mi byli tyto dvě kombinace:

tmavěmodrá / bílá
červená / žlutá / modrá

Chěl bych Vás poprosit o co nejrychlejší reakci, co by jste zvolili. V pravé liště je vytvořen nový odkaz, kde napište prosím svoje resumé.. Pokud se shodneme v nadpoloviční většině, objednám to, na čem se shodneme.. Není možné čekat na Michalda, který je do půlky měsíce na dovolené, či na Ríšu, který na stránky zavítá jednou za uherskej rok.
Pokud se nebudeme moct shodnout a každej bude chtít něco jiného, rozhodnutí zřejmě bude na mě..
.
MJ. můj jasný vítěz je nečekat na naše dresy do konce září a objednat příjemnou argentinskou kombinaci tmavěmodré s bílou.. ale třeba mě přehlasujete... :-)

neděle 5. srpna 2012

Pasti jsou prázdné, prozatím..

Dnešním dnem můžu konečně napsat, jak že dopadlo naše první výběrové řízení. Žádná sláva! Z původních pěti přihlášených se na zkušební trénink dostavili dva lidé. Martin a Jirka.

Společně s nimi poprvé za náš tým nastoupil Mirek a Prochy. Oba potvrdili svoji extratřídu a vše naznačuje tomu, že v sezoně budou výraznými osobnosti týmu.

Martin - nebyl vybán z naší strany. Bohužel to tak musím napsat, ale mám za to, že by nebyl posilou týmu v tom pravém slova smyslu. Kontakt na Martina byl předán dál, týmu Blajkec Modřice, který mě požádal o kontakty na nevybrané lidi. Blajkec je shodou okolností v naší skupině a tak je možné, že si to přímo s Martinem rozdáme v blížící se soutěži.

Jirka - schopný sportsman silně připomínající vzezřením ruského tenistu Davyděnka. Fyzička super, herně na tom také není vůbec špatně...jen to má jeden háček. Je to až velký sportsmen, kterého to táhne nejen k futsalu, ale i k ostatním sportům, které zaberou moře času. Po dnešní telefonické dohodě bylo rozhodnuto, že ani Jirka nebude podzimní posilou týmu.. Důvod: za náš tým by nebyl schopen hrát pravidelně, což je na jak jistě uznáte, na hovno. Byla vyjádřena oboustranná možnost, že by za nás hrál od jarní části, ovšem vše záleží na vytíženosti Jirky.

Dvě jména si tedy můžeme škrtnout. V současnosti nás tedy stále je 7 hráčů, což je málo. 
Nevěšme však hlavu, své sítě rozhodil jak Prochy, tak Mirek a navíc je ode dneška ve slibném jednání příchod slovenského snipera Milana, který se mi ozval.

Začínám však řešit další důležitou věc.. Stále častěji narážím a skoňuji v souvislosti se všemi hráči klubu slovo trénink. Už jsem se párkrát v tomto tématu naživo spálil a tak zatím váhám někoho oslovit, třeba i Antabus (což už by mi bylo trapné). Chtěl bych od Vás vědět, zda chcete pravidelné tréninky a zda budete chodit.. Pište na diskuzi.