úterý 31. července 2012

Ethanol do 3A, zítra je trénink

Ethanol je další klub do naší skupiny 3A. S Ethanolem jsme se střetli už minulou sezonu na Kamínkách a bylo to snimi střídavě oblačno. Jedna výhra, jedna prohra. Stále nepotvrzené zústávají Bosonohy B, pokud potvrdí, naše skupina bude kompletní.

Jen připomínám zítřejší trénink, začátek ve 20:30, sraz ve 20:20 na místě - Okruh.

pondělí 30. července 2012

Hory se pohnuly! Carpe Diem skončilo v turnaji na 2.místě!


V sobotu jsme úspěšně odehráli turnaj O Lamí Kopýtko, ročník 2012. Více než klasické Carpe Diem se jednalo spíše o partu dobrých kamarádů z Kamínek, původně zamýšlených při zakládání klubu (většina z nich zde i působili v různých časech a ročnících)  + tři hráči současného klubu. Můžeme tedy tým, který turnaj odehrál nazývat třeba AS Carpe Diem (AS = All Stars).

Na turnaji jsme vybojovali výborné 2.místo, což je historický úspěch. Padli jsme až ve finále s týmem Troubsko a to skórem 2:4. Do té doby jsme v turnaji neztratili bod a byli jasně nejlepší celek na turnaji, který zápasy vyhrával rozdílem jedné, či dvou tříd. Velkým specifikem turnaje se stalo to, že naše základní skupina byla nejtěžší, což dokázalo to, že všichni 4 postupující se opět střetli v semifinále. Nikdo jiný z jiné skupiny se do bojů o první 4 místa neprodral. Nejlepším brankářem turnaje byl vyhlášen náš Nekwish, který inkasoval skutečně poskrovnu. O nejlepšího střelce se dlouho ucházel Lukáš a jeho korunovali mu chyběla pouze jediná branka. Skončil s 12ti brankami na druhém místě, jelikož soupeř měl více odehraných utkání, než jiný střelec s 12ti. Celkově se turnaj velmi povedl, organizace ze strany pořadatele sice trochu pokulhávala, ale jedná se bezesporu o nejúspěšnější turnaj klubu od jeho založení. K úplné spokojenosti chybělo jediné, chyběla tomu skutečně už jen ta třešnička na dortu, vítězství ve finále, po kterém jsme několikrát lapali.

Sestava: Nekwish – Vláďa M., Olin, Pája – Lukáš, Petr, Mrazič.

Naše základní skupina čítala čtyři další celky: Direct Signs, Troubsko, Fincentrum a Brno City. Je paradoxem, že po nás asi nejlepší celek skupiny tým Brno City si odnesl černého Petra a nepostoupil.

Základní skupina začala soubojem s týmem Troubsko, za které nastoupilo i pár hráčů Slovanu Brno, takže bylo proč se alespoň trochu obávat. Průběh zápasu však vyzněl zcela jasně v náš prospěch. Troubsko se nedostalo prakticky k ničemu a my soupeře roznesli šesti brankami, přičemž jsme inkasovali jen jednou. Výtečný vstup do turnaje a uklidnění po profesorském výkonu.
AS Carpe Diem vs. Troubsko 6:1
branky: Lukáš 2, Pája, Vláďa, Martin, Olin.

Hned druhý zápas měl prověřit, jestli na tom jsme skutečně tak, jak jsme se představili v úvodním střetnutí. Narazili jsme totiž na předloňského vítěze a loňského bronzistu, tým Direct Signs. Obavy o výsledek jsme smázli po pár minutách a zvučné jméno tamního turnaje jsme uzemnili celkem osmi knedlíky ke guláši, který jsme právě servírovali. Inkasovali jsme pouze dvakrát a zaslouženě si odnesli další tři body. Výsledek 8:2 nad favoritem turnaje náhle otočil role a do favorita turnaje jsme se pasovali sami. Bezchybný výkon.
AS Carpe Diem vs. Direkt Signs 8:2
branky: Lukáš 3, Pája 2, Vláďa, Olin, Petr.

Díky lehkému postupovému klíči jsme již téměř měli jistotu postupu a tak jsme do souboje s týmem Brno City mohli jít s klidem. Brno City byl dle našeho názoru nejtěžší a nejnebezpečnější soupeř, se kterým jsme se v základní skupině a vlastně i v celém turnaji střetli. Výsledek 0:0 trval až do konce zápasu, aby v poslední minutě rozhodl střelec našeho týmu, Lukáš. Hubené vítězství nás už nadobro katapultovalo mezi postupující týmy.
AS Carpe Diem vs. Brno City 1:0
branka: Lukáš

Poslední zápas základní skupiny byl s týmem ve žlutozelené kombinaci barev s názvem  Fincentrum. Celek složený z podivínů, z nichž vyčníval (nikoliv svou výškou) „trávnínář“. Na hlavě měl sestřih ala golfové odpaliště, přičemž při odpalu míčku z trávníku odlétávají místo drnů trávy negativní emoce. Přemotivovanost však nebyla na místě. Soupeře jsme ztrestali debaklem 6:0 a tak i tento soupeř odcházel ze hřiště s brekem. Opět výtečný výkon.
AS Carpe Diem vs. Fincentrum 6:0
branky: Petr 3, Lukáš 2, Olin. 

Do Play Off jsme se tedy kvalifikovali s plným počtem bodů, bez ztráty kytičky a z prvního místa. V týmu vládla pohoda, po zdařilých špílech i natěšenost na play off a všeobecně dobrá nálada. Energii ubíralo snad jen dvěstěstupňové horko. Kdo by to byl čekal, že po tak hladkém průběhu základní skupiny jsme vlastně narazili současně na nejsilnější celky, co se ten den na turnaji sešli, což dokládá složení pozdějšího semifinále. Los nás vsunul lvovi do tlamy a my z ní vyšli se vztyčenou hlavou a navíc v roli favorita na celkové vítězství.
Chtěl bych vyzdvihnout to, že jsme skutečně utvořili herní celek. V naší hře nebylo slabého místa. Každý z šesti v poli se zapojil do kombinace, bránění a všeho co bylo nutné. Futsalové kategorie, ve kterých jednotliví hráči hrají byli smazány a všichni si rozuměli, jako by spolu hráli odjakživa. Ano, nás pět lidí z Kamínek by se dalo brát s rezervou, protože jsme spolu prožili dlouhé roky na Old Školforu, ale třeba Petr s námi nikdy nehrál a přitom zapadl, jako by to byl rodný bratr. Standardně výborné výkony předváděl Nekwish, který v případě nouze podržel skvostnými zákroky.

Play Off nám přisoudil jako prvního soupeře do osmifinále celek König. Snad ztuhlost po hodinu a půl trvající pauze zapříčinila, že jsme poprvé v turnaji inkasovali jako první a prohrávali 0:1. Začáteční slabá nervozita odezněla po vyrovnání a následný brankostroj se zastavil na hodnotě 5ti kusů. Opět jednoznačné vítězství, převaha, zkrátka koncert.
AS Carpe Diem vs. König 5:1
branky: Vláďa, Lukáš, Pája, Martin, Olin.

Čtvrtfinále už měl být těžší oříšek. Ani ne tak proto, že by nám tým s názvem NoName naháněl strach, ale proto, že do brány si na turnaj přišel zachytat legendární šedý vlk, někdejší opora Slovanu – Jara. Přesto, že dlouho nepadla branka, nakonec se rafička v Jarových hodinkách protočila pozpátku celkem 4krát. Nekwish opět uhájil čistý štít. Kvalita byla na naší straně a opět jsme proklouzli s klidem už do semifinále.
AS Carpe Diem vs. NoName 4:0
branky: Petr, Olin, Vláďa, Lukáš.

Vždy bývá ošidné hrát na turnaji s jedním celkem dvakrát. To se nám bohužel stalo i v semifinále a později i ve finále. V semifinále na nás čekal Direct Signs. Bylo tu už trochu jiné kafé, než ve skupině. Soupeř posílil o dobrého brankáře, kterého si vypůjčili z některého z vypadnuvších týmů (což je samozřejmě zakázáno), a šlo se do boje. Zápas to byl vyrovnaný, ale rozhodla zřejmě kvalita hráčů a naše menší chybovost. Do soupeřovi brány se dvakrát trefil Lukáš, po pěkných kombinacích. Vedení 2:0 nakonec bylo pár minut před koncem zkorigováno kontaktní brankou na 1:2, což však už nic neřešilo. Vedení jsme si zkušeně pohlídali a postoupili do bájného finále.
AS Carpe Diem vs. Direkt Signs 2:1
branky: Lukáš 2

Finále! Ve finále jsme obdrželi soupeře z Troubska, kterého jsme ztrapnili v základní skupině. Byli jsme tedy papírovými favority, ale v takovémto utkání se může stát cokoliv. Do utkání jsme vstoupili s grácií a otevřeli skóre trefou Olina, po chvíli jsme si však bohužel ztečovanou střelu srazili do brány. Zodpovědnost na svá bedra opět úspěšně přesunul zadák (nick podle oblíbenosti análního styku) Olin, který zasunul utěšenou střelu přes obránce k tyčce. Opět jsme vedli a měli k vytouženému triumfu blíže. Soupeř se nevzdal a záhy vyrovnal z úhlu. Míč šťastně doskákal za záda Nekwishe. Plichtou skončil i poločas, ve kterém jsme měli navrch a už dávno mohli zápas rozhodnout. Jak už to tak bývá, tak i na nás padlo hovno z hůry a po střele z notné dálky inkasovali potřetí. Prohrávání v druhém poločase bylo nepříjemné, nikoliv neřešitelné. Naskytli se nám opět dvě či tři vyložené šance, ale jako by se náš stroj trochu zadrhl, zřejmě z neklidu, o co všechno jde. Při hraní bez brankáře jsme bohužel inkasovali počtvrté a bylo rozhodnuto.Utkání skončilo výsledkem 2:4. Vítězství slaví Troubsko.
AS Carpe Diem vs. Troubsko 2:4
branky: Olin 2

Je na místě říci, že jsme byli v utkání lepším týmem, nebezpečnějším, útočnějším, ovšem méně produktivní, což nás stálo turnajový titul. Za výsledky v turnaji jsme si rozhodně vítězství zasloužili, jeden jediný zápas, který jsme možná odehráli lépe, než ty předchozí, skončil neúspěchem. Nezbývá nám však nic jiného, než pogratulovat soupeři k vítězství a užívat si alespoň druhého místa.

Trošku statistik: V turnaji jsme odehráli celkem 8 utkání. Na hřišti jsme při tom parnu strávili úctyhodných 170 minut, což je bez 10 minut tři hodiny! Do brány soupeře jsme se trefili 34krát, inkasovali celkem 9krát, z toho jednou do prázdné brány při power play. Nekwish tedy v osmi utkáních inkasoval pouze 8krát (3x čisté konto), za což mu právem náleží pohár pro nejlepšího brankaře turnaje! Gratulace!
Branky jsme si rozdělili takto: Lukáš 12, Olin 7, Petr 5, Pája a Vláďa 4, Mrazič 2. Tento počin však nelze brát až tak doslova, protože mnohdy se stalo, že střelec zasouval míč po rozebrání obrany skutečně do prázdné a na brance měl mnohem větší podíl nahrávající. Skutečně se mnohdy jednalo o vypracované akce až domů, do kuchyně…

Děkuji všem, kdo se na turnaji podílel na skvělé reprezentaci klubu. Petr hrál fantasticky, Lukáš si zastřílel a dostál své reputace hvězdy, Olin tým ukázkově táhl zezadu (:-)), Vláďa byl velká jistota tak jak ho známe, El Niňo Mrazič nazul střílky a urputně bojoval o každý míč a o Nekwishovi už toho bylo napsáno tolik, že jakýkoliv superlativ by byl výsměchem. Poděkování také patří našim dvěma fanynkám Lucce a Nikole, kteří po celou dobu fandili, seč jim síly dovolili. U mě Lucka fungovala i jako utěšitelka, když jsem si rozbil koleno a křičel jako malej fracek.

Z turnaje jsme si odvezli skutečně velký pohár (velikost cca 2,5 černošského údu), míč Adidas - Tango12 vel.4 (tzn.že se domluvíme, zda ještě kupovat nový), láhev Jim Beam (kterou sbalil Lukáš) a Bohemia Sekt, který jsme nalili do poháru a společně vypili a na co nesmím zapomenout, z turnaje jsme si odvezl na ksichtě a za krkem zuhelnatělý škvarek, což bych celkem oželel. Naštěstí jsme nebyl sám.

Takže ještě jednou…a naposled! Carpe Diem uhrálo 2.místo na turnaji O Lamí Kopýtko! Sláva!

(kompletní statistiky skupiny + play off a fotogalerii dodám později)

pondělí 23. července 2012

Rozlosování turnaje O Lamí Kopýtko

Známe soupeře i rozlosování sobotního turnaje O Lamí Kopýtko. Soupeři z pětičlenné skupiny jistě prověří naše schopnosti, jedná se totiž o kvalitní celky, ovšem postupový klíč je vcelku lehký, nesmíme skončit poslední. Pouze pátý tým ze skupiny nepostoupí do play off.

Soupeře nám los nadělil tyto:
Troubsko - při naší účasti před dvěma roky skončilo Troubsko na celkovém druhém místě. Vloni se turnaje neúčastnilo. V dresu Troubska se v bráně tehdy obějevil Roman Štrof.

Direct Signs - předloňský vítěz, loňský bronzový účastník.

Brno City - párkrát jsme si s nimi byli zahrát na Kamínkách - trénink

Fincentrum - neznámý soupeř

Rozpis utkání:

B. skupina                 Hřiště 2
09:00  – 09:20           Troubsko - Direct
09:25  – 09:45           Brno city - Fincentrum
09:50  – 10:10           Troubsko - Carpe Diem
10:15  – 10:35           Direct - Fincentrum
10:40  – 11:00            Brno City - Troubsko
11:05  – 11:25            Carpe Diem - Direct
11:30  – 11:50            Fincentrum - Troubsko
11:55  – 12:15            Carpe Diem - Brno City
12:20  – 12:40            Fincentrum - Carpe Diem
12:45  – 13:05            Direct - Brno City

 Play off začíná ve 14:00.

Sraz je v 9:20 na místě.

pátek 20. července 2012

Známe kluby v naší skupině 3A

Už jen jediné jméno není známo v naší skupině 3A, kterou si příští ročník zahrajeme. Stále nepotvrzené jsou Bosonohy B, jsou však zařazené v naší skupině, vloni hráli také 3A tak se dá předpokládat, že pokračovat budou. Čeká nás těžký ročník, ze dvou třetin se skupina 3A třídy od loňska nezměnila, co se týče přihlášených týmu. Nováčci ve skupině jsou prozatím pouze 3 týmy – Psychotip, Poclain B a Carpe Diem. Na poslední jedenácté jméno si budeme muset počkat.

Bosonohy B - (4.místo ve 3A.třídě)- zatím nepotvrzené

Špilberk - (5.místo ve 3A.třídě)

Bolest - (6.místo ve 3A.třídě)

Storks - (7.místo ve 3A.třídě)

Řečkovice B – (9.místo ve 3A třídě)

Blajkec Modřice – (10.místo ve 3A.třídě)

St.Lískovec – (11.místo ve 3A.třídě)

Psychotip – (3.místo ve 3E.třídě)

Poclain B – (9.místo ve 2B.třídě)

Carpe Diem – (6.místo ve 3F.třídě)

čtvrtek 19. července 2012

!!Důležité!! Trénink 1.srpna


Konečně Vám můžu sdělit konkrétní informace ohledně plánovaného tréninku, kde se sejdeme s novými hráči – potenciálními posilami našeho klubu.

Toto „seznamovací“ rande proběhne ve středu dne 1.srpna, na hřišti Rybnická 75, též známé místo pod názvem Okruh.
Začátek tréninku je ve 20:30, proto prosím o dochvilnost, buďte tam prosím o 10 minut dřív.

Volal jsem Víťovi z Antabusu, zda by byli ochotni nám dělat na tréninku partnera. Víťa žádost vyvěsil u nich na stránkách a nyní se k věci vyjadřují hráči. Vypadá to zatím slibně.

Včera jsem obepisoval všechny esemeskou, nebo se s Vámi spojil jinak, abych věděl naši účast. Naše účast bude téměř kompletní, chybět bude pouze Michaldo, který v tu dobu odjíždí na tréninkový tábor do Paraguaye. Zprávu jsem ještě neobdržel od Nekwishe, ale věřím, že půjde i on. Účast potvrdili: Petr, Ríša, Sykec, Prochy, Mirek a já.

Včera jsem rovněž obepsal emailem všechny nové hráče – 5 borců, co se nám přihlásili. V obsáhlejším emailu pojednávajícím o tom, co by případný vstup do klubu obnášel a info o tríninku, jsem poprosil o potvrzení účasti na tomto tréninku. Nyní čekám na odpovědi.


Lidé, co se přihlásili:

Lukáš  - 20let, od 10 do 17 velký fotbal za Most

Jarda - 27let, hrával velký fotbal jako stoper

Martin a Lukáš - 24 let, ?? let, hrávali fotbal, teď lenoší

Jirka - 26 let, hrával fotbal, malou kopanou, futsal


Takže 1.srpna ve 20:30 na Okruhu se uvidíme v sestavě Nekwish – Petr, Ríša, Sykec, Prochy, Mirek, Pája + noví hráči, kteří potvrdí svoji účast.

středa 18. července 2012

Přihlášen turnaj O Lamí Kopýtko


Dne 28.7.se pár z nás zúčastní turnaje konaného v Bystrci – O Lamí Kopýtko. Jedná se o jednodenní turnaj na umělé trávě. Dnes jsem turnaj přihlásil.

Většina oslovených ze současného týmu v daný termín nemůže, proto bylo zašmátráno do historických análů klubu a vytaženo pár jmen především z dob slavných časů let devadesátých, z řad borců tehdejší Kamínkovské sqadry.

Z našeho týmu se turnaje zúčastní Nekwish, Petr a Pája, zbytek z časových důvodů nemůže. Hráti budou bývalí členi klubu a kamínkovští kamarádi  Mrazič, Lukáš a Olin - Ti mě účast přislíbili. Poslední zbylé místo je rezervováno pro Vláďu Mrázka, o tom budu mít informaci až zítra, zda bude hrát. Pokud ne, Olin má v plánu vzít Duba.

Propozice k turnaji naleznete zde, tak jmenovaní výše na to koukněte, prosím: http://www.fclamy.cz/kopytko2rocnik.php

Startovné je vy výši 950Kč, při plánovaném počtu 6+1 to dělá 136Kč na osobu. Startovné zaplatím přes účet a prosím všechny, aby si částku 136Kč připravili na turnaj, budu ji od Vás vybírat.

Až budou bližší informace k turnaji – rozdělení skupin a časy zápasů, budu Vás o tom zde na stránkách informovat. Howg!

pondělí 16. července 2012

Rozhodnutí: hřiště, dresy, placení..

Je nejvyšší čas rozhodnout, kde budeme v příští sezoně hrát a v neposlední řadě také v čem. Bohužel jsem prozatím neobdržel názor Nekwishe a Ríši, přesto mám směle nadpoloviční většinu názorů Vás hráčů a tak se může rozhodnout i bez těchto dvou.

HŘIŠTE, ČASY:
Ve výběru hřiště jsme se celkem shodli, padaly návrhy převážně na hřiště Okruh/Svážná, Kamínky, nebo třeba Srbská.
Nakonec nejvíce žádané bylo hřiště na Okruhu / Svážné s tím, že polovina zápasů se odehraje na Okruhu, polovina na Svážné. Co se týče časů, většině by vyhovovalo nedělní odpoledne.

Takto bude odeslána přihláška do příštího ročníku 2012/2013. Skupina A – Okruh, Svážná, neděle odpoledne.

DRESY:
V dresech byl až do samého konce pěknej maglajz. Samozřejmě v dobrým slova smyslu, bojovalo se do poslední kapky.. Od každého jsem chtěl pořadí od 1.do 3.místa, jak se Vám dresy líbí..s tím, že ten, co se Vám líbil nejvíce, dostal 3 body, druhej 2 body a ten co se Vám líbil nejméně, dostal 1 bod. V tabulce se můžete podívat, jak to celé dopadlo..

Objednávat se tedy budou dresy bílé v kombinaci s červenou. Zjistím, za jak dlouho by byly vyhotoveny a jak se platí.. Od Vás požaduji, aby jste se koukli na tabulku velikostí dresů a v nově vytvořeném odkazu na pravé straně napsali, jakou chcete objednat.

Vypadá to tedy, že sakum prdum bude startovné, dres, příspěvek na nový míč a na 3ks rozlišováků stát na osobu 1.600Kč. Tuto sumu od každého potřebuji nejpozději do 15.srpna, ovšem čím dříve tím lépe!

Tuto částku prosím uhraďte převodem na účet, 78-0370990267/0100 – Komerční banka, nebo po dohodě přímo mě osobně. Pokud budete platit převodem, napište do vzkazu pro příjemce svoje jméno, ať vím, od koho peníze jsou.

Doufám, že je vše jasné, pokud není, tak pište, volejte, otravujte mě..

Na Kozina Cupu do osmifinále

Našim borcům reprezentující klub Carpe Diem na turnaji v Oleksovicích se podařilo uspět. Osmifinálová účast na Kozina Cupu 2012, tedy postup ze skupiny (3.místo z 5ti) se dá považovat za dobrý počin. V rozhodujícím utkání se ke mě z doslechu dostalo, že za neúspěchem stál rozhodčí, který zápas absolutně nezvládl a už na začátku utkání asi spolkl píšťalku.

sestava: Nekwish - Dub, Dan, Olin, Vláďa, Lukáš, David.

1.zápas
CD vs. Izolace Stehlík 0:4
V zápase si CD prý moc neškrtlo, soupeř byl o mnoho lepší, což dokazují na turnaji už řádku let. Jsou zřejmě nejúspěšnějším celkem od vzniku turnaje, loňský vítěz. 

2.zápas
CD vs. PK Třebušice 0:0
Bezbranková remíza. Za bod mohou být hráči vděčni kouzelníkovi Nekwishovi, který lapil v zápase penaltu. 

3.zápas
CD vs. SK Vranovice 1:0
Jediným střelcem utkání je stal Lukáš po nahrávce Olina.

4.zápas
CD vs. Sjetý Gumy 4:1
Jednoznačné utkání pro náš celek. Branky si hráči připisovali v tomto pořadí: Lukáš (Olin), Vláďa (Lukáš), Lukáš (david) a David (Dub). David byl Vláďův kámoš, který týmu vypomohl. Prý především poslední branka stála za to, asistence i vsítění bylo hlavou.

OF
CD vs. Pohodáři 0:2
CD i přes snahu kapitulovalo. Auty se prý rozehráývaly 3 metry za čárou a podobné excesy byly na denním pořádku. Pořadatel se každý rok oháněl větou, že turnaj pískají školení rozhodčí s vysokou kvalitou, tak pokud toto byl školený rozhodčí, tak si užíznu ucho. Velké emoční napětí nevydržel Vláďa, který se nakonec vykartoval.

A takto skončil další ročník ságy Kozina Cup. Hráči si šli večer spravit chuť na místní zábavu, kde si jistě opět polili jazyk, jen co je pravda..

pátek 13. července 2012

Máme dvě znamenité posily

Z pravomoci krále klubu mi svěřené bych Vás milerád seznámil, že jsem do klubu přijal dvě nová jména. Je mi jasné, co bylo prvotně domluvené, že hráče nejprve vyzkoušíme a dále vybereme, to je v plánu stále, ovšem dvě místa pro nové posily jsem již zaplnil.

Doufám, že mi to nemáte za zlé. Nejde o to, aby se splnil nějaký plán „zkušebního“ tréninku, ale v prvé řadě jde o to, abychom sehnali kvalitní posily do klubu a pokud se mě nabídla možnost přijmout dva kvalitní, zkušené a ozkoušené hráče okamžitě, tuto možnost jsem využil. Věřím, že to chápete.
Ohledně přijímání dalších nových tváří se pozastavím na konci článku.

O koho se tedy jedná?
Mirek Halm
Ty hráče mi seslalo samo nebe. Ani za prase bych nevěřil, kdo že se mě ozve. Dva kámoši z mých mladých let, se kterými jsem brázdil škváru ve velkém fotbale, v Tatranu Starý Lískovec. S oběma hráči se znám snad polovinu svého života a svedli jsme proti sobě nespočet legendárních chlapeckých bitev Kamínky versus Oblá ,jak ve fotbale na betonu Old Školfordu (nyní hřiště Kamínky), tak brutální řežby „na Drakovi“ v hokeji. Kamínkovské hráče - Olina, Lukáše, Mraziče a Ríšu už jistě napadá, kdo by naše dvě posily mohly být.. Pro ostatní představuji dvě věhlasné legendy opředené slavnými pověstmi, které v příštím ročníku budou oblékat dres Carpe Diem, jedná se o Mirka Halma a Pavla Procházku.

Pavel Procházka - Prochy
Vše vzniklo tak, jak vlastně mělo, na stránkách BAF jsem vyvěsil inzerát a ozval se mě na něj Mirek, že by měl zájem hrát. Ovšem v tu chvíli jsme ani jeden nevěděli, že se vlastně známe a o koho vzájemně jde. Až po icq jsem podle jména poznal, že jde o Mirka Halma, se kterým se znám z dětství, už snad skoro 18 let. Slovo dalo slovo a po chvíli bylo jasné, že se jedná o oboustranný zájem. Jako bonus, velice významný bonus mi Mirek sdělil, že je tu možnost, že by za nás hrál i Prochy - Pavel Procházka - další z kvarteta našich sportovních soupeřů. z dětství. Získáním obou dvou by bylo doslova vytrhnutí trnu z paty, pomyslel jsem si. Po dvoudenním jednání s oběma došlo k podpisu smluv a tak v příští sezoně se můžeme těšit z přítomnosti obou hráčů.

Jak Prochy, tak Mirek mají zkušenosti jak z velkého fotbalu, tak i z futsalu. Jejich poslední futsalové působiště bylo v Řečkovicích před dvěma, nebo třemi lety. Jejich odchod se váže k neshodám s trenérem, kterého po každém z tréninků tloukli, dokud oba nevyhodil. Futsalový um se však nezapomíná a tak si můžeme jen gratulovat, získali jsme výrazné nové hráče do svých řad. Těším se na vzájemnou spolupráci a vítám oba hráče v klubu.
 
Co se týče výběru nových tváří, míst v tuto chvíli ubylo, to je jasně patrné z článku. Je však nutné stále někoho přijmout, počet volných míst se ovšem snížil na 1-2 hráče. Stále se mě nedaří spojit se s Ríšou, abychom se domluvili, jak to bude dál a jak to vidí dál. Na tom bude závislý i počet nově přijatých. Je otázkou, zda stále inzerovat, že sháníme nové hráče. V tuto chvíli jsou na maximálně dvě volná místa a pět přihlášených neozkoušených hráčů. Je to dostatečný počet pro to, abychom z 5ti vyselektovali 1, nebo 2 hráče? Dle mého názoru ano. A dle Vašeho?

Mirku a Prochy, tím to jste právoplatnými členy klubu, tak bych byl rád, kdyby jste se pokud možno vyjadřovali k věcem na diskuzi..tzn.kde a kdy by jste chtěli hrát soutěž atd..díky!

čtvrtek 12. července 2012

Odchod Borise a Vládi


Rád bych se oficiálně rozloučil touto cestou s dvěma borci, kteří po dlouhá léta působili v klubu a přinesli do týmu mnoho dobrého. Jedná se o Borise a Vláďu, kteří ukončili svoji působnost u klubu dnem 30.6. na vlastní žádost. Aby však byla zachována korektnost a férovnost i z mé strany, tak pro pořádek uvádím, že jejich jména by však stejně semlela mašina, která si vyžaduje tým kadeřnickou terminologií lehce provzdušnit.

Faktem však zůstává, že oba borci pro klub udělali neocenitelné služby jako po stránce kakrádské, tak po stránce futsalové. Od dob, co znám tyto dva hráče, připadám si jako člověk mnohem bohatší, mám větší radost ze života a velké životní rozhodnutí se stávají maličkostmi.. No dobře, přestanu žvástat..

Boris je jedním z posledních tří mohykánů, kteří byli u zrodu klubu v roce 2008. Jedná se o neústupného obránce se zabijáckou intuicí, čichem na asistence a vynikajícím přehledem ve hře.. Pravidelně si v sezonách připisoval od 3 do 7 branek a jel si vlastně stále tu svoji odrhovačku řečeno v kladném slova smyslu. Stabilní výkony byly jeho devízou a každý věděl, co od něm má čekat. Svoji první asistenci v klubu, což je raritou, nasbíral až ve své čtvrté sezoně. Nesmím opomenout jeho památnou roli brnkáře, kterou vždy zvládl s nadhledem.
Za jeho odchodem z klubu stojí především jeho nová, nejdůležitější životní role. Role otce. Začátkem roku je stal otce Zuzanky a je jasné, že takového zaměstnání zabere skutečně moc času a na futsal by nezbyl čas tak, jak si ho vyžaduje.

Vláďa přišel do klubu v roce 2009 (přivedl ho Boris), do druhé sezony klubu, hned po postupu ze 3. do 2.třídy. První sezona ve „dvojce“nebyla ještě tak oslnivá, jakou předvedl tu následující. To se stal asi nejobávanějším hráčem týmu, nebál bych se říct to spojení… všech dob! Jeho přínos byl neoddiskutovatelný a s 11ti brankami a 10ti asistencemi se zařadil mezi vůdce klubu na úroveň legendárního El Fenomeno Páji. Poslední sezona 2011-2012 však Vládu zastihla v mírném útlumu a přesto že jsme hráli opět 3.třídu, do které jsme spadl. Takové věci se stávají a toto rozhodně nebyl důvod, proč by padlo jeho jméno na špalek. V týmu jsou lidé s menším přínosem pro klub pokud by odchody záležely na tomto, zbyl bych v týmu osamocen.
Vláďa se nakonec sám rozhodl, že u týmu už dále nebude pokračovat, což bylo naznačováno už delší dobu.  Za jeho rohodnutím stála především ztráta motivace, touha si zahrát za jinou barikádou a to, že nefungujeme jako tým. Dne 30.6.2012 se stal jeho odchod realitou.

Oběma hráčům upřímě děkuji a přeji mnoho štěstí do budoucna, ať ve sportovním životě, nebo v tom osobním. Svět se nezbořil a nezboří, rád si s Vámi půjdu kopnout někdy třeba na turnaj, nebo kdo ví, třeba po čase opět v nějakém klubu..

středa 11. července 2012

Výběr hřiště a časů pro příští sezonu


Třetina července je za námi a proto by bylo dobré se předběžně domluvit na hřišti a víkendových časech, ve kterých chceme hrávat.
Tímto oslovuji radu starších – Nekwishe, Sykece, Petr, Michalda a Ríšu, aby se na diskuzi vyjádřili a sdělili své pocity.

Zde je výběr:
Skupina A: na Rybnické a Svážné, hrací dny jsou sobota a neděle          
Skupina B: v Řečkovicích, hrací den je neděle               
Skupina C: na Srbská, hrací dny jsou sobota a neděle  
Skupina D: v Komárově, hrací dny jsou sobota a neděle            
Skupina E: na Kneslové - Černovice, hrací den je neděle           
Skupina F: na Kamínkách, hrací den je neděle

Dále je možné si zaškrtnout kolonku, zda chceme hrát spíše dopoledne, nebo odpoledne…k tomu se také vyjádřete..pokud ne, budu brát, že je Vám to jedno..
Další možností je uvedení, zda chceme hrát pouze v sobotu, či pouze v neděli. Všimněte si, že toto je v závislosti na výběru hřiště..

Můj názor:
Je mi to celkem jedno. Nejnovější a nejhezčí hřiště je asi na Kamínkách, ale asi nechci hrát s týmy stejnými jako vloni. Dosud jsou do této skupiny přihlášeni dva účastníci a oba jsou jiní, takže vyčkáme času a pokud se skupina obmění, byla by to dobrá varianta.

Dále se mi zamlouvá skupina A. Zavzpomínání na první sezonu ve svatostánku na Okruhu a tréninkovém stanovišti na Svážné. I tato varianta přichází v úvahu jako jedna z nejlepších..

Ostatní hřiště jsou mi celkem šumák, jen v Řečkovicích je už nahlášeno 9 týmů z 11ti, takže tam se dostat by bylo asi těžké. Věřím však, že do Řečkovic se nikomu nechce.

Dále je nutné se dívat na hrací dny, sobota / neděle. I toto je mi letos celkem jedno, klidně bych byl pro obměnu a hraní v sobotu, ale je mi to vážně fuk. To samé platí i pro výběr dopoledne / odpoledne. V těchto dvou věcech se podřídím většině.

Pokud však bych musel hlasovat, tak takto:
  1. Rybnická a Svážná
  2. Kamínky
  3. Srbská

Sobota / odpoledne.

DŮLEŽITÉ!! Startovné, dresy...


Konečně jsem se dostal k předběžnému výpočtu startovného pro příští sezonu 2012 – 2013. Jelikož jsme se stali nejtrestanějším týmem minulé sezony, dostali jsme trest 1000 korun o což je navýšené startovné.. Činí tedy na klub 8700Kč.

Tato částka bude rozdělena mezi všechny hráče rovnoměrně. V tuto chvíli ještě nevím, kolik nás nakonec bude. Jak jsem psal, optimum pro mě je 8+1(9hráčů), ovšem vypracoval jsem varianty i 7+1(8 hráčů) a 9+1(10 hráčů). Pro každou z variant je zde jasná částka pro každého.

Tradičním sezónním poplatkem je 100 korun za zapsání hráče na soupisku.

Dále je v plánu zakoupení nových dresů, pokud se tak už finálně dohodneme. Nákup bych směřoval na první polovinu srpna, až odzkoušíme hráče a dohodneme se s nimi na příchod do klubu. Jedná se o komplet dres + trenky + štulpny. U hráčů činí cena za komplet 400 korun a u brankáře 600 korun za dres. Dále je do částky zapracováno poštovné. Dresů se koupí pouze tolik, kolik budeme mít hráčů a dres po zaplacení je vlastnictvím hráče. Pokud by hráč z klubu odcházel, dres si buď nechá, nebo bude vyplacen, dle dohody.

Dále jsem se dohodli na nákupu 3ks rozlišováků (100Kč / 1ks) a nový míč, který stojí 790Kč – klasika Mimas. Zde je konečná částka 1100Kč a taktéž bude rozdělena rovnoměrně mezi všechny hráče podle toho, kolik nás nakonec bude.

Jasno by mělo být na začátku srpna, po zkušebním tréninku.

Každopádně si částky prohlédněte v tabulce, komu se něco nelíbí anebo má něco k částkám, nechť se samozřejmě ozve. Částka od každého musí být vybrána do 16.srpna, kolem 20.srpna je totiž předsezónní schůze všech klubů, kde bude startovné zaplaceno.

Veškeré nejasnosti zodpovím..


pondělí 2. července 2012

Výběr dresů

Lidi, vím že je to celkem brzo, ale proč bychom už nyní předběžně nevybrali dresy, které by se nám případně líbily pro příští sezonu.

Tentokrát zde nebudu uveřejňovat milion dresů, jako tomu bylo při našem prvním výběru, ale dám sem tři, které mě padly do oka jak barevně, tak cenou. Třeba se na nějakém shodneme a dresy budeme mít hotové.. 
Stejně tak zde (ze stejného shopu, tj. společné poštovné) uvádím dva dresy pro Nekwishe, které by se barevně hodily k našim hráčským. Třeba se bude některý z nich líbit a pokud ne, budeme hledat dále. A asi by to chtělo i brankářské trenky a ocelové štulpny, že?

Cena za hráčský komplet - dres, trnky a štulpny je 399
Cena za brankářský dres je 579Kč

Uvádím zde i tabulku velikostí jak pro hráčské, tak pro brankářské dresy.

Napište na diskuzi svůj názor a případně pořadí, jak se Vám které dresy líbí.. Díky. 


dres hráč č.1
dres hráč č.2
dres hráč č.3
dres brankář č.1

dres brankář č.2

velikosti hráč

velikosti brankář

Zpracování a shrnutí posezonní schůze


Máme za sebou posezonní schůzi. Rád bych zde shrnul to, o čem jsme v sobotu hovořili, k čemu jsme dospěli a jak to teda skutečně bude dál.

Jako první bod bylo krátké zhodnocení sezony 2011-2012. Bylo zopakováno vlastně to, co se již objevilo ve článku cca 14 dní nazpět. Sezona podle mého pohledu nebyla povedená a snad se nespletu, že mnohé z nás ani příliš nebavila. Bylo konstatováno, že jsme navázali na začínající nevalnou situaci, která začala „rozkvétat“ už během minulé sezony. Tato sezona byla jen jejím pokračováním, čemuž se musí udělat přítrž, pokud má klub fungovat dále. Moje podmínka, pokud mám setrvat v klubu, že kádr musí být obměněn s vírou, že nové tváře do týmu přinesou i nové nápady a především jinou atmosféru. Zda se tak stane, je zatím ve hvězdách.

Druhý bod bylo předložení statistik sezony 2011 – 2012, které se rovněž objevili už na stránkách zhruba týden nazpět. Listy byly volně k nahlédnutí, žádný komentář k nim nepadl, nebo si to alespoň nevybavuji.

Třetí, nejdůležitější bod schůze s názvem „Co dál“ nám vzalo dobrou třičtvrtěhodinku a skutečně bylo o čem hovořit. Bylo předneseno několik bodů, které měli být odsouhlaseny, nebo naopak neodsouhlaseny.

  1. Bude klub pokračovat, nebo bude ukončen, či přerušen na dobu nezbytně nutnou (zřejmě 1 rok).
Ještě, než došlo k hlasování se vyjádřil Boris a Vláďa, že v klubu dále pokračovat nebudou. Každý z jiných důvodů, které plně chápu. Vláďa především proto, že nejsme tým, což mu musím dát za pravdu, dosud jsme k týmu měli skutečně daleko, ale nejen z důvodů, které uvádí, je toho skutečně mnoho, co je špatně a je potřeba na tom zapracovat. Dále padla výtka k tomu, že si nechodíme věci vyříkat po zápase a poté na sebe štěkáme na stránkách. Boris odchází z obdobných důvodů, ke kterému přidal ještě nejdůležitější věc, od nedávna je otec na plný úvazek. Oba borce chápu a mají vesměs pravdu.
Hlasování od této tedy bylo pouze v rukou zbylých 5ti hráčů – Nekwish, Michaldo, Petr, Sykec a Pája. Bylo jednomyslně odsouhlaseno, že přítomní chtějí pokračovat i v příští sezoně.  

  1. Kdo z přítomných chce zůstat v klubu, kdo má jiné plány a chce tým opustit.
Všech pět hráčů se vyjádřilo, že chce v klubu zůstat. Boris a Vláďa své už řekli v předchozím, bodě. S jediným nezúčastněným Ríšou se chystám v nejbližší době promluvit.
Jelikož jsem o variantě odchodů hráčů dlouho uvažovat a strávil tím mnoho času, zdálo se mi férové, abych s mým plánem seznámil i ostatní. Po nervózním úvodu zazněly jména plánovaný k odchodu: Boris, Vláďa, Ríša dle toho, jak se dohodneme a Sykec jakbysmet. Sdělením jmen hráčů o kterých jsem rozhodl, nebo jsem uvažoval, jsem nechtěl nikoho ranit, či mu naznačit, že by mě v týmu zavazel,...to ani v nejmenším, ale na druhou stranu se musí pochopit, že změnou jednoho hráče se klub neokysličí a pokud má dojít k výraznému obratu, vyžaduje si to výrazné změny. Odchody hráčů tedy nejsou v žádném případě mířeny proti nim osobně, ale proto, že v klubu změna nastat musí a potřebuju do týmu zkrátka nasoukat nový náboj.

  1. Jakým způsobem bude klub pokračovat - tři varianty.
a)      klub ponechat a začít shánět nové hráče
Tato varianta s sebou přináší velké množství komplikací, přesto se stal jednomyslně vítězem. Podmínkou je sehnání 3-4 nových hráčů a to nejlépe do konce července. S tímto je totiž spojené i přihlášení samotného klubu do nového ročníku. Závazná přihláška musí být do konce července odevzdána. Čím dříve se podá, tím je vetší možnost výběru skupin a časů. V případě, že se dostatečný počet nových, solidních hráčů nesežene, klub přeruší svoji působnost na 1 rok a dále se uvidí. Během naší výluky by si každý jistě našel jiný klub, či jinou zálibu..s tím by se počítalo. Zhruba za necelý rok bych se každého zeptal, zda má zájem opět hrát za Carpe Diem, nebo chce zůstat ve svém stávajícím působišti. Vše by probíhalo dle svobodné vůle, ale na vše by bylo relativně dost času, ne jako nyní.
Po schválení tohoto podbodu bylo řečené nesledující. Každý z hráčů se aktivně zapojí do shánění nových hráčů. Jelikož je posezonní pauza, bude „zkouška“ talentů směřována na první týden v srpnu (dle inzerátu) a dále na turnaje konající se závěru srpna a na začátku září.

b)      klub ponechat a sloučit se s jiným týmem
Bod sloučení s jiným týmem je byla brána jako varianta č.2 a stejně tak se k ní vyjádřili i všichni přítomní. V prvé řadě je záchrana klubu novými hráči a až poté přichází nouzová varianta sloučení se. Podmínka zůstalo, že v názvu by zůstal nějak zakomponován náš název Carpe Diem.

c)      klub ponechat a nechat se pozřít Slovanem, kterému bychom dělali C tým.
Třetí podbod v sobě skrýval nejistou variantu dělat Slovanu tým C. Slovan o této variantě zatím ani neuvažovat, návrh přišel spíše jen od Olina, že by se zeptal, nakonec však byl tento návrh smeten ze stolu i z toho důvodu, že bychom ztratili název Carpe Diem, což je synonymum pro slovo hrdost a jeho ztrátou bychom o tu svoji zřejmě přišli už dočiasta.

  1. Vize do budoucna
Vizí do budoucna, nebo lépe řečeno do nové sezony jsou takové, že budeme minimálně v počtu 8+1. Z toho neslevím.
Dále byl předběžně schválen nákup nových dresů. Našel jsem moc pěkné dva komplety. Komplet by vycházel zhruba na 400 korun. Potisk by zřejmě mohl zajistit Sykec gratis, za což bych byl velmi vděčný. Je nutné dokoupit 3ks rozlišováků a pokud bychom se později domluvili, tak i nový míč.
Dále byla řeč směřována na docházku tréninků a zápasů. Budou jasně stanovená pravidla ohledně omluv na tyto akce, pokud se nedomluvím s někým osobně. Na pořadu by mohlo být i zavedení finančních postihů za flákání, stejně jako to mají v jiných klubech a třeba i v Antabusu. Dále bylo prohovořeny i průběhy tréninků. Pokud nějaké v budoucnu budou, všichni jsme se shodli, že se bude nejprve nacvičovat, poté hrát.

Tímto skončila posezonní schůze klubu. Dohodou, že to zkusíme i v příští sezoně, pokud seženeme schopné nové hráče. Pokud se tak nestane, klub bude na rok rozpuštěn a poté se uvidí. Klubovou loď opustil Boris a Vláďa. S Ríšou se domluvím, jak dál. Odchozím děkuji za jejich neocenitelné služby klubu a někdy v budoucnu jim věnuji oslavný článek, tak jak si to Vláďa na schůzi vydupal. :-)

Prosím všechny, aby nadále sledovali stránky, je nutné se průběžně domlouvat a informovat o stavu „náboru“ nových členů a o přihlášení do nového ročníku.