úterý 26. června 2012

Statistiky hráčů klubu od jejich příchodu - porovnání sezón

Další vlna statistik, tentokrát už poslední. Aktivní hráči klubu mají možnost nahlédnou do své klubové historie a porovnat si výkonnost jednotlivých sezon u týmu k datu 30.6.2012.

 

Rezervačka ve Freelandu


Včera jsem zařídil rezervačku na sobotní schůzi klubu. Tentokrát se bude konat v restauračním zařízení Freeland na ulici Beethovenova 7. Hospoda je v centru, přímo naproti hospodě má sídlo Český rozhlas.
Máme rezervačku pro 8-10 lidí, nás je v týmu 8, přičemž jedinou omluvenku jsem obdržel od Ríši. Dále možná přijde Olin, tak ať si má kam sednout.. Jestli dojde ještě někdo jiný, nevím..

Co se týče cen, tak Vás možná až tak dvakrát nepotěším, je to klasika, žádná hitparáda. Téměř každý den je tam nějaká akce ne panáka za polovic, bohužel zelená byla ve středu, na sobotu vychází Fernet Z, který jsem ještě neochutnal a mám to v plánu..

Rezervačka je zamluvená na 20 hodinu, proto prosím všechny, aby se snažili dojít na čas, ať tam nesedím jako trdlo po 20 hodině sám. Děkuji.

Poslední, veledůležitou věcí je, že na Kozina Cup konaný na začátku července jsou potřeba dresy. Prosím tedy všechny přítomné, aby své dresy + trenky s sebou donesli. Děkuji!

pátek 22. června 2012

Statistiky hráčů v soutěžních zápasech od založení klubu

Vytvořil jsem statistiky všech hráčů, kteří za nás do současné doby hráli v soutěžních zápasech a zařadil každého jednotlivce do příslušné kolonky v tabulce dle odehraných zápasů, dosavadních střelců klubu, asistentů při brankách a konečně i celkového kanadského bodování.

Je to zajímavá podívaná. Především mě zaráží fakt, že hráči, co v klubu ukončili působnost například před půl druhým rokem, či vloni stále figurují v mnoha tabulkách tak vysoko.

Odehraná utkání
Na špici jsou tři jména, která byla napsána na vůbec první soupisce klubu v roce 2008. Jsou to poslední přeživší z první mateřské sestavy klubu po jeho vzniku. Dále nesledují hráči, kteří stále aktivně za klub hrají.

Střelci klubu
Na druhé a třetím místě jsou Mrazič s Olinem. Ti si svými dobrými výkony nahrabali branky v minulých sezonách. Dlouho se nedařilo jejich náskok zúžit až konečně letos se to povedlo Michaldovi, který se přiblížil na dostřel tří branek ke třetímu Olivovi.

Asistence při brance
Druhá pozice patří Vláďovi a to s velkým náskokem, který bude jen těžko kdy překonán. Sedmnáct asistencí je skutečně mnoho a to jak pro Petra, tak pro Michalda, kteří jsou na čísle 13.
 
Kanadské bodování klubu
Kapitola sama o sobě. Historicky druhý nejúspěšnější hráč klubu je Vláďa. Dále následují Mrazič o Olinem a už zle dotírající Michaldo. S odstupem pokukují Petr, Boris a Ríša. Za zmínku stojí i Nekwish, který se pomaloučku jako plž plazí vpřed a na futsalovou legendu Davida Ace Gerrard Plcha ztrácí už jen jediný bod.

čtvrtek 21. června 2012

Co dál? Odpovědi

Ke článku „Co dál?“ se dosud, za týden od zveřejnění vyjádřili tři hráči. Více asi čekat ani nemůžu, protože jsou to stále Ti samí, co na stránky chodí a k běžným věcem na diskuzi se vesměs vyjadřují.  Dovolím si tedy reagovat na Vaše podněty.

Vláďa – myslím, že brát zodpovědnost za neúspěch celého týmu na sebe není na místě. Asi je správné vyvodit nějaký důsledek vůči sobě, pokud se skutečně osobně nedaří, ale že by tím tým utrpěl tak, aby to mělo destruktivní účinky globálně, to asi ne. Jak jsem napsal, těch atributů, proč se nedařilo je více a Vláďova střelecká dieta je jen jedna z více aspektů. To, že ve trojce to půjde samo asi podlehlo více lidí. Je škoda, že jsme se z facky nedokázali oklepat a zahrát vícekrát týmově. Vláďa píše, že ve třetí třídě je málo zápasů a doplatil mimo jiné i na nerozehranost a nesehranost. S tímto musím souhlasit. Ve třetí třídě se hrají jen dvě třetiny zápasů, než porce ve vyšších třídách. Ovšem na druhou stranu tréninky byly každý týden a tak nerozehranost beru jen jako slabou omluvu. Pokud bychom všichni pravidelně chodili na zápasy a především tréninky, byly by jsme spolu v kontaktu minimálně 6x v měsíci. Každou středu na tréninku (4x v měsíci) a jednou za 14dní na zápasech. Myslím, že je to dostatečná porce k trénování a sehrávání se. Na druhou stranu více soutěžních zápasů a adrenalinu, který jej provází žádný trénink nenahradí. Dostáváme se k důležité věci, Vláďově boji, kdy mu na jednom rameni tančí panáček Carpe Diem a na druhém panáček budoucnosti. Vláďa projevil touhu zahrát si jinou soutěž, na druhou stranu cítí závazek ke Carpe Diem. Zde, v tomto problému bych chtěl udělat jasno a vyřknout důležitou větu. Závazek vůči klubu není v tuto chvíli na místě. Pro Tvůj klid duše zde prohlašuji, že pokud odejdeš z vlastní vůle, nebudu brát Tvé jednání jako žádný podraz. Kamarádi jsme a doufám i zůstaneme dál, ať věc dopadne jakkoliv. Pokud by se klub udržel dále na nohách, je více než jasné, že ne v sestavě jaké je nyní. A v tomto si naopak nebudu brát tentokrát servítky já. Stále nejsem rozhodnutý, kam klub nasměrovat, ale může se stát že ten co by po sezoně odešel můžeš být třeba i Ty, nebo kdokoliv jiný a proto odhoďme v příštích týdnech laskavosti a pomyslné závazky a zachovejme se tak, aby situace vyhovovala každému. Nerad bych se dočkal situace, kdy se navzájem překvapíme a budeme na sebe koukat jako puci. Stejně jako Ty máš zájem hrát jinde, i já bych měl v plánu tým provzdušnit a jistotu pokračování nemá nikdo, závazek nezávazek. Jistotu pokračování zatím totiž nemá ani samotný klub.

Petr – sdílím Tvé přesvědčení, že skončit s klubem by byla škoda. Je to moje srdeční záležitost a vlastní dítě, které jsem počal s Olinem. Osud tomu chtěl, že se nakonec toto pomyslné manželství rozpadlo a Olda se se mnou nechal rozvést. Je však důležité pochopit jednu věc. Jako vedoucí klubu musím mít z vedení také radost a mít sílu na další pokračování. Elán do vedení mě výrazně ukrojila už minulá sezona, kdy jsem už okrajově přemýšlel, že to zabalím. Nakonec jsem svolil a pokračoval s tím, že letos hrajeme třetí třídu a sezona bude víceméně hraná pro radost. Cítím však po skončení sezony radost? Necítím.Výsledkem sezony bylo utrápené hraní v druhé polovině tabulky, zničené tréninky Antabusu a povětšinou neutrální atmosféra v klubu s občasným vybočením do spodnějších pater, tedy pesimismu a handrkování. Chybí mě u našeho týmu asi to nejdůležitější. Týmový duch, v tom je zahrnuté vše. Docházka na klubové akce, radost ze hry samotné, ochota pro klub udělat více, než jen standard. Už to opakuji poněkolikáté, ale ten klub není jen můj a vy moji hráči, ten klub je všech našich hráčů a kdokoliv kdo by přišel s jakýmkoliv vylepšením, novým nápadem, novým schopným hráčem, nápadem jak klub pozvednout na vyšší úroveň by byl vyslechnut a podpořen. Vy jste tým a já jen ten, co zařizuje věci kolem.
Je jisté, že tým nebude pokračovat ve stejné sestavě a jak by řek Karel Šíp, chtělo by to nejméně šest změn v sestavě :-)) a nás je sedm..:-)), ne, to ne, ale  každopádně pokud chci, aby týmový duch se značně pootočil, minimálně tři změny kádr potřebuje, na jakýchkoliv postech a jakýchkoliv hráčů. I odchod třeba nejlepšího hráče, nebo druhého či třetího tým bezprostředně oživí. A jsme u další otázky, kde vzít nové hráče.. A to je ten kámen úrazu. Mě se Ti hráči už nechtějí shánět, nemám na to sílu stále dokola někoho přivádět do týmu, který se buď chytí nebo nechytí.. Nechce se mě v tuto chvíli zařizovat zase vše odznova a budovat tak vše prakticky od píky.. Nechávám tomu stále čas, rozhodnutí padne až toho 30.tého, každopádně chci, abys Petře pochopil, že vedení klubu není jen to, že jsi na soupisce napsán v kolonce „vedoucí klubu“, ale obnáší to mnohem více a jsou to především starosti, kterými nevím zda mám chuť opět procházet..

Michaldo – souhlasím, že v tuto chvíli nemáme v týmu hráče jako v minulosti, můj Kamínkovský sen se postupně rozplynul, když odešel nejprve Lukáš, pak Olin a nakonec Mrazič. Myslím, že v sestavě se všemi, tak jak jsem napsal by vše bylo jiné. Vraťme se do reality, sestav je nyní úplně jiná. Sice nemáme tak výrazné persóny, jak jsme psali, ale přesto mám za to, že například Ty jsi hráč vysoké kvality, který stále neukázal, co vlastně umí. Občas máš záblesk geniality a z toho hraješ fotbal jak legendární bavič Petr Novotný.
Nové složení týmu je nutností, jak už jsem psal výše, k tomu už není potřeba se více vyjadřovat a k poslední věcí, ke které ses vyjádřil je to, že nejsme tým. I o tomto už zde padlo pár slov. Je to pravda, více říct nemůžu a pokud se pokračovat bude, chtěl bych tento důležitý aspekt týmu nastartovat.

Pro všechny – konečné rozhodnutí padne snad toho třicátého. Nemám v plánu dělat schůzi dlouhou jako minulej rok. Statistiky zde již byly zveřejněny, proto není potřeba je dále rozpitvávat. Můj názor na nynější situaci také znáte, půjde tedy především o to, se nějak dohodnout, nebo nedohodnout. Každý nechť příjde s názorem a rozhodnutím, já tak učiním také.

Článek bych zakončil tím, že bych nechtěl, aby toho 30.tého to byla jen schůze, jak bylo stále psáno, ale také jako rozlučka se sezonou 2011-2012, takže všeobecné veselí a burajé oslavy.

Pokud máte co k tématu říct, stále je možnost se vyjádřit v kolonce "Co dál" v pravé liště..

středa 20. června 2012

Statistiky sezony 2011 - 2012


Vlna nových článků a informací pokračuje, dneska statistikami hráčů klubu v sezoně 2011-2012.
Statistiky se budou zaobírat počtem odehraných zápasů, střelci sezony, asistentům sezony, informacemi o brankářích klubu, párem klubových statistika nakonec vše shrne kanadské bodování klubu.

Jediným, kdo odehrál plný počet utkání v sezoně je Petr. Odehrál všech 18 utkání z 18 možných. Petr přišel v polovině minulé sezony a už vloni dokázal, že je to zodpovědný chodič, pro kterého je klub v prioritách na vysokém místě. Díky Petře.
Rovných 17 utkání odehrál Pája a Nekwish. Každý z nás zmeškal pouze jediné utkání, já vinou zlomeného malíčku, Nekwish vinou červené karty.
16 utkání z 18ti má na kontě Michlado, 15.jich jich má Boris a 14.Vláďa s Ríšou. I to jsou slušné porce, ovšem na jaře byla jejich občasná absence znát především díky malému počtu hráčů klubu. Na jaře nás bylo do pole pouze 7, tak pokud dva, nebo tři hráči chyběli najednou, bylo zle.
Na 7 utkáních skončil Sykec, který tak navázal na častou absenci v minulé druhé polovině sezony, kdy do klubu přišel.
Sváru, Martina V. a Ondru nebudu rozebírat, v týmu byli krátkou dobu a je to tedy bezpředmětné.

Tabulku střelců jsem počtvrté po sobě vyhrál já, král Pája. Tentokrát s drtivým náskokem na druhého Ríšu a třetího Petra. Z 18ti utkání jsem vstřelil 20 branek. Ríša s Petrem jich mají na kontě 8. Co k tomu říct, na jednu stranu mám radost, že se mi povedlo obhájit prvenství v této statistice, na druhou bych byl rád, kdyby za mnou byli hráči třeba s 15ti brankami. Náš klub by totiž jistě nebyl na celkovém 6 místě, ale třeba na čtvrtém, nebo třetím. Branky našemu klubu zkrátka stále chybí.
Dále následuje Michaldo se 7.brankami, Vláďa s 6ti a Boris se 4mi zásahy. Nekwish vstřelil jednu branku a Sykec doplatil na anulaci zápasu s S.Morganou a nepřipsal si tedy žádnou branku.

V tabulce asistentů svým mocným tažením v posledním víkendu zajistil vítězství Vláďa, o odehrané zápasy přede mnou. Oba máme na kontě 12 asistencí, Vláďa za 14 odehraných utkání, já za 17náct. Petr si na třetím místě připsal asistencí 9, Michaldo 5 a Boris 3. Dvě asistence si připisuje Nekwish a žádnou Sykec.

Statistiky gomanů, nebo spíše golmana. Drtivé procento sezony odehrál v bráně Nekwish, Boris zaskočil pouze při Nekwishově vykartování v onom zápase a při stopce v zápase následujícím.
Nekwish obdržel 54 branek za 17 utkání, což činí 3,12 branky na zápas. Vychytal třikrát čisté konto.
Boris odehrál v bráně 2 utkání a v nich 4krát inkasoval, průměr má tedy 2 branky na zápas.

Naše oficiální skóre klubu v této sezoně zní 68:57. Pokud však odečteme dvě kontumační výhry 5:0, dostaneme titěrný rozdíl ve skóre, jedinou branku. Skutečně naše skóre tedy zní 58:57.
Při vstřelených 58 brankách v 18ti utkáních, dostaneme průměr 3,22 branky na zápas vstřelených.
Při obdržených 57 brankách v 18ti utkáních, dostaneme průměr 3,16 branky na zápas obdržených.

Jaro se nám nepovedlo, připsali jsme si pouhé tři výhry a šest porážek. Získali jsme tedy jen 9 bodů + 3 body po kontumaci. Komplet tedy 12 bodů.
Na podzim jsme si vedli o něco lépe. Regulérně jsme získali 13 bodů (3 výhry a1  remíza) + 3 body po kontumaci. Komplet tedy 16 bodů.

Kanadské bodování, nejsměrodatnější statistika, kdo týmu jak bodově přispívá. Kanadské bodování jsem s velkým náskokem vyhrál počtvrté po sobě já, král Pája. Zde ovšem platí to, co jsem psal u střelců, byl bych rád, kdybych na špici s někým soupeřil a nebyl tam osamocen jako kůl v poltě.
Na druhém místě se umístil Petr, který dle mého měl velmi slušnou sezonu. Na třetí místo se díky poslednímu víkendu dotáhl Vláďa, ovšem díky méně vstřeleným brankám zůstává za Petrem. Dále je s odstupem Michaldo, Ríša a Boris. Na golmana husarský kousek se povedl Nekwishovi, který nastřádal tři kanadské body. Na nule skončil poslední Sykec.

Jen pro zajímavost uvádím i tabulku kanadského bodování podzimu + jara.

Toť vše z klubových statistik sezony, ještě zde plánuji vystavit statistiky jednotlivců ve všech soutěžních sezonách, které odehráli. Je zde krásně naservírované srovnání, jak si kdo vedl ve které sezoně, zda se mu třeba vloni vedlo lépe, nebo si může porovnat své vstřelené branky, či odehrané zápasy.

Tím, že jsem zde uveřejnil statistiky klubu už nyní, na schůzi se o nich už netřeba více bavit, nebo pokud chcete, jen okrajově.. Kdo by se taky chtěl stále bavit jen o mě, že? :-)

úterý 19. června 2012

Co dál?


Letošní sezonu považuji za velké zklamání. Asi jsem před sezonou správně neodhadl, na co tým skutečně má a jak se bude v letošním ročníku prezentovat. Napomohlo tomu mnoho věcí, které postupně doplňovali mozaiku neúspěchu, až jsme skončili tam, kde jsem si nikdy nepředstavoval, že skončíme. Na chvostu tabulky třetí třídy.
Z týmu se vytratil týmový duch a na zápas chodí spíše než kamarádský kolektiv četa pracovních kolegů, což je špatně. Klub tímto nešvarem onemocněl už v průběhu minulé sezony a tato jen prohloubila krizi, ve které se nyní nacházíme.
Jednoduše nemáme konkurenceschopný tým, který by bojoval o návrat do druhé třídy, nebo v horším případě bojoval v horní polovině tabulky. Musím si přiznat, že kvalita hráčů našeho klubu není taková, jakou bych si představoval. Hráči, kteří vloni tým táhli a na které jsem sázel, letos jako by odumřeli. Mám na mysli například Vláďu, který téměř celou sezonu tahá nohy z medu. Žádná vstřelená branka za jarní část (3 na podzim) je toho dostatečným důkazem. Michaldo má dle mého názoru na o mnoho více, než předvádí. Naopak třeba Petr velmi mile překvapuje a letos se mu nebývale daří. Každý máme svůj standard, který se snažíme předvést. Nemůžeme zde bodově srovnávat například Vláďu se Sykecem, oba mají standard posazený jinde a od každého je i jiné očekávání, tím i přínos týmu. Vybral jsem jen pár jmen, což neznamená, že sezona je zpackaná kvůli nim. Futsal je týmová hra a za výsledky v tabulce je zodpovědný celý tým, tedy i já.
Kapitolou sama o sobě jsou naše tréninky, které jen přililo bahno do močálu, ve kterém se pomalu utápíme.
Zkrátka všechno špatně a zase špatně! Letošní sezona byla dle mého názoru omyl a vzala mě příliš mnoho elánu k pokračování v tomto sajrajtu.

Byl bych rád, kdyby jste se podělili o své pocity z letošní sezony na diskuzi, jak to vidíte dál, co by jste změnili a třeba jaké máte plány do budoucna. Navrhněte řešení, nebo jak to celé vidíte vy.

Chtěl bych Vás, kterým by to mohlo být líto lehce připravit na fakt, který možná tušíte a už nějakou dobu vidí ve vzduchu..Vážně uvažuji o ukončení působnosti klubu.

Stále však nejsem stoprocentně  rozhodnut, zda bude tým pokračovat, nebo jak vůbec dál. Rád bych v rozhodování čerpal i z Vašich podnětů a názorů. Vše si nechám projít hlavou a pak možná i kulku. Pokud bych viděl perspektivu pokračovat i nadále, tak v žádném případě v sestavě, jakou jsme měli letos. 

Předem děkuji za názory..

Králem Tipovačky 2011 - 2012 je Vláďa!


Tipovačka skončila. Svoji nadvláďu i v posledním kole potvrdil Vláďa a i přesto, že stejný bodový zisk získali další čtyři borci, s tabulkou to už vůbec neposunulo. Letošním králem Tipérů je tedy Vláďa, který získal 76 bodů. S velkým odstupem, který ještě nedávno tak velký nebyl, ale postupně se utvářel, skončil Dub a to se 67 body. Na třetím místě se umístil Olin s 63 body, který si dělal dlouho zálusk na druhé Dubovo místo, ovšem dotáhnout ztrátu se mu tentokrát nepodařilo. Čtvrtou pozici jsem uhájil já Pája s rovnými 60 body. Poslední kola Tipovačky mě celkem šly a snad pokud by trvala soutěž ještě o něco déle, atakoval bych i Olina, ztráta totiž už činila pouhé tři body. Těsně za mnou se umístil dotírající Daníček, jeho konto je zatíženo 59 body. O dva body méně má šestý Petr, tedy 57 bodů. Po celou dobu Tipovačky to byl souboj právě nás tří Dan, Petr a Pája o umístění pod pódiem. Dá se říci, že míchanice postů se už delší dobu odehrávala právě zde, jinde byl posun, či sestup v tabulce jen sporadicky. Sedmé místo patří Sykecovi, který doplatil na svůj pozdější start v Tipovačce, jeho 44 bodů je zhruba za 2 třetiny soutěže. Osmé až desáté místo patří Martinovi V.  (22b), Nekwishovi (6b) a Mrazičovi (4b), kteří se do soutěže zapojili jen v pár případech.
.
Velká gratulace vítězi Vláďovi a také soutěžícím borcům na druhém a třetím místě. Věřím, že se Vám soutěž líbila.
Král Tipovačky 2011 – 2012 je VLÁĎA!

pondělí 18. června 2012

Drulac - závan minulosti


Je tomu už aspoň 10 let, možná míň, možná víc, co dnešní špílmachr Slovanu Brno Mrazič a režisér hry Carpe Diem Pája brázdili pažit novolískoveckého Okruhu v jasně žlutých dresech klubu Drulac

Drulac
Nebyla to lehká doba, 65 kilo vážící Pája si v tom čase poškodil vazy v koleni (asi po roce působení v klubu) a na 6 let dal futsalu vale, Martin ujel na hašišových muffinech a zbytek kývl na nabídku Slovanu Brno, který ještě tehdy v soutěžích něco znamenal a lidově řečeno Drulac schlamstl i s chlupama zřejmě Michala Poláka z Oblé. Z dob slavných časů Drulacu jsem však vyškrábl ze svého album historickou fotku, která zachycuje složení tehdejšího týmu.

V bráně se skvěl duch týmu Roman Štrof, dále jsme v týmu mohli spatřit Culiše, Michala Poláka z Kamínek, Michala Poláka z Oblé, legendárního Lotuse, Vláďu Mrázka, našeho Ríšu, Martina Mraziče a mě Páju. Do týmu ještě tehdy patřil dnes už světoznámá tipující chobotnice Paul, nebo chcete li Honza, který taktéž nakonec doplatil na poškozené koleno (jediný na fotce není).

fotka:
zleva nahoře: Michal Polák obl., Culiš, Ríša, Lotus, Pája.
zleva dole: Vláďa M., Roman, Mrazič, Michal Polák kam.

Kozina Cup přihlášen

Dnes jsem přihlásil tradiční turnaj Kozina Cup v Oleksovicích, konaný nedaleko Znojma, ve čtvrtek 5.července na Cyrdu a Metůdka.
Turnaje se letos zúčastníme již popáté, ovšem jen jednou se nám podařilo výrazněji zabodovat. V roce 2010 jsme si odnesli pohár (který mimochodem dodnes nemám v poličce) za krásné třetí místo. Každý rok ovšem turnaj přinese mnoho zajímavostí a je nač vzpomínat. Například vloni byl naším triumfem vítezství v prvním kole play off nad jasně favorizovaným celkem z Okříšek, tamními Rebely, který rok nazpět celý turnaj vyhrál a pravidelně se umisťuje dlouhodobě mezi nejlepšími třemi mužstvy.Neopomenutelnou složkou turnaje je i večerní zábava ve vsi.
Prozatím nahlášená sestava je tato: Nekwish, Lukáš, Olin, Dan, Vláďa a Dub. Jedná se o poslepovanou sestavu převážně bývalých členů Carpe Diem. Já osobně ještě nevím, zda pojedu, nebo ne. Su dohodlej s některými z Vás, že dám vědět 30. na schůzi klubu. Pokud nepojedu, Vláďa má za mě náhradu.
Startovné činí 1000 korun a je nutné ho zaplatit do konce tohoto měsíce na číslo účtu 4880475001/5500. Do placení tentokrát nebudu zapojovat Michalda, proto se Vy, kdo jste se přihlásili do turnaje domluvte a startovné v termínu prosím zaplaťe. Pokud bych jel, peníze Vám dám posléze..

Sezona skončila výpraskem španělů..


V neděli skončila sezona 2011-2012. Po dlouhé době jsme se opět sešli na zápasech všichni, tedy celý tým a dokráčeli tak společně k celkovému šestému místu v tabulce naší 3F třídy.

K posunutí na šesté místo nám postačilo porazit klub Madrid B, který toho času byl právě tři body před námi. Při naší výhře by lepší vzájemný zápas rozhodl o posunutí před ně. Ve druhém zápase s Žabinskými Vlky C už šlo pouze o čest, zisk bodů byl v tu chvíli pro oba týmy už nicneřešící.
Sestava: Nekwish – Boris, Ríša, Sykec, Michaldo, Vláďa, Petr a Pája.

Do zápasu s Madridem B jsme vstoupili v parném dni dobře. Už od začátku jsem pocítil, že bychom to mohli být právě my, kdo bude určovat ráz zápasu a i přes mé zaváhání ve středu hřiště, když jsem podklouzl a soupeř z protiútoku skóroval,nijak nenarušil naši pozitivní myšlení a touhu bodovat. Mému podklouznutí se z lavičky smály dvě Madridské dívčiny, což mě vnitřně trošku rozladilo.. podklouznout přece může každý.. Říkal jsem si, až se dostanu k míči tak je normálně našiju :-)), ale nakonec jsem zvolil konzervativnější řešení, odpověděl jsem kvartetem hřebíků do rakve španělů, což mě přivedlo téměř až na vrchol blaha.
Zápas jen všeobecně shrnu, po celou hrací dobu jsme byli mnohem lepším týmem, kombinace nám vycházeli, vyráželi jsme do smrtících brejků, zakončovali. Dokonce i Vláďa, který se mnohdy po pažitu pohybuje jako těhotná fenka jezevčíka se nechal strnout zápasem a patřil mezi nejlepší na hřišti. Jeho dvě branky a úctyhodné 4 asistence jsou tomu důkazem. Velice překvapil Michaldo, kterému vycházeli samostatné průniky a tak snad si už konečně začne trochu věřit. Sebedůvěra je velice důležitá, což potvrzuji možná i sám na sobě. Je možné, že se na hřišti občas trochu chovám jako sobec…uznávám, že někdy toho kličkování je trochu více než by mělo být, ale na druhou stranu cítím, že pokud osud někdy nevezmu do rukou sám, tak se z místa nehneme. A s tím je spojená i moje sebedůvěra, pokud bych ji neměl, nikdy byl se do kliček a průniků nepouštěl a tým by dal o poznání méně branek, než má nyní na kontě. Jistě mi tedy tento nešvar odpustíte. Ze zápasu bych vyzdvihl dobrý týmový výkon všech hráčů, ojedinělou asistenci Nekwishe u branky Petra a Nekwishovu chytnutou penaltu.
Oba poločasy jsme vyhráli shodně 5:1 a na konci utkání zobrazoval ukazatel stavu skle 10:2, což se řadí mezi naši historicky nejvyšší výhry. Sled branek si bohužel nepamatuju, proto je zde zveřejním tak, jak jsem si je po zápase zapsal.. Jestli někdo dal branku jako třetí, nebo jako šestej je v tuto chvíli asi šumák.
Carpe Diem vs. Madrid B 10:2 (5:1)
branky: Boris (Vláďa), Vláďa (Pája), Michaldo (Vláďa), Pája (Vláďa), Pája (Vláďa), Pája (Michaldo), Michaldo, Pája (Boris), Petr (Nekwish), Vláďa (Michal).

Druhý zápas s Žabinskými Vlky C byl už nad naše síly. Nad moje rozhodně ano, v prvním zápase jsem se doslova uvařil a moje účinkování na hřišti nebylo snad nikdy delší, než dvě minuty. Podobně, nebo možná o něco lépe na tom byli i ostatní hráči. Zápasy byl v režii ŽV, i když jsme se s vypětím všech sil snažili vzdorovat. Čerství Vlci se dostali do vedení 0:1 a tento stav vydržel až do poločasu. Náš tým byl vesměs unavený a jak už jsem psal, v zápase prakticky už o nic nešlo. Zkraje druhé půle jsme inkasovali podruhé a zápas se začal jevit jako rozhodnutý. Zdramatizování však přišlo záhy. Asi moje nejpěknější trefa sezony. Ihned po rozehrání po inkasovaném gólu jsem z půlky hřiště natáhl katapult a poslal nechytatelnou dělovku k tyči. Taková střela se podaří jednou za sto let, kdybych ji měl opakovat, tak se mě to nepodaří co je rok dlouhej. Jsem rád, že to takto vyšlo, nebyla to žádná upachtěná střela bodlem, co ještě dvakrát skočí, ale regulérní dělo nártem k tyčce od půlky. Komické bylo, že hráči našeho týmu už po rozehrání asi tušili, co chci udělat a všichni křičeli Pájo Néé! Poté jsem upadl do euforie, ze které jsem se do konce zápasu neprobral. :-)) Sníženo na 1:2. Za pár chvil ovšem byl opět rozdíl branek o dvě, po chybě jsme inkasovali. A následně znovu. Zápas se už jen dohrával. Na konci zápasu jsme ještě opět zkorigovali stav, kdy po závaru jsem se ok odraženému míči dostal já, a pumelicí přes chumel vystřelil asi o 30 čísel vedle tyče, tam však naštěstí stál Ríša, který jen nastavil nohu a míč mu ji trefil.  V úplném závěru zápas ukončila poslední trefa do naší brány. Utkání skončilo zaslouženě 2:5, stejně jako na podzim.

Carpe Diem vs. Žabinští Vlci C 2:5 (0:1)
branky: Pája (Petr), Ríša (Pája)

Děkuji celému týmu za výkon v posledním víkendu sezony. Sykec odehrál velmi dobře svůj post, Boris, Petr a Ríša také. Bodový zisk Michalda a Vládi byl nadstandardní. Všichni si však odehráli svoje a v úmorném počasí, ze kterého mám mimochodem ksicht jako topinku, odvedli maximum.

Víkend se sice povedl, ale jedna vlaštovka jako nedělá, jak se říká. Nejde celou sezonu hodit za hlavu a opájet se podařeným desetigólovým přídělem, proto dále platí to, co jsem napsal v článku „Co dál“..

Sezona sice skončila, ovšem zde na stránkách ještě nějaký čas bude pokračovat. Chystám vystavení sezónních statistik, osobních statistik hráčů, informace o Kozina Cupu a mnoho dalších článků…

sobota 16. června 2012

Kauza odečtení bodů vyřešena


Chtěl bych poděkovat Michaldovi a Olivovi za pomoc při řešení zapeklitého případu ohledně odpočtu bodů v kauze Santa Morgana. Moc jste mě pomohli a došel jsem po dvou bezesných nocích r rozřešení.
Michaldo navrhnul všechno smazat, jako by zápas nebyl. Olda vlastně něco podobného s tím, že bych se měl řídit dle statistik BAFU.
Řídil jsem se tedy dle jejich rad a výsledek je následující..

Z klubových statistik nám odečítám jednu prohru (2:8) z podzimu a přičítám místo ní kontumační výhru 5:0. Jelikož se kontumační výhry nezapočítavají do našich odehraných zápasů, máme v tuto chvíli odehráno 197 zápasů a zápasy nedělní budou naše 198 a 199.

Co se týče hráčských statistik, dojde k anulování branek Páji a Sykece a rovněž asistence Martina V. Řídil jsem se oficiálními statistikami BAF, kde mám uvedenou o branku méně, než skutečně letos mám a Sykec zde není uveden vůbec. Dá se tedy předpokládat, že Z.Polák oběma branku již odečetl.

Tímto končím tuto kauzu, spadl mi kámen ze srdce.

středa 13. června 2012

Čachry po vyřazení Santy Morgany


Vyřazením Santy Morgany ze soutěže se stalo mnohé v tabulce naší třídy, tak i ve statistikách klubových které vedu. Začněme ale popořadě.

Na podzim jsme se Santou Morganou prohráli vysoko 2:8. Jelikož byl tento zápas dodatečně kontumován, do tabulky naší třídy jsme získali 3 body. Skóre 2:8 se odečetlo a připsalo nové 5:0.
Stejně tomu je i nyní na jaře, ze zápas se Santou Morganou, který se neodehrál jsme si připsali do tabulky 3F třídy další tři body a dále opět skóre 5:0.

Celkově jsme tedy na první zápase dosti vydělali. Ten druhý mají všechny týmy kontumované stejně. Bodově tedy profitovaly celky, které na podzim se S.Morganou ztratili, ten kdo ji porazil, zůstal na svém.

Co to provedlo s tabulkou? Máme nyní 25 bodů a jsme sedmí. Máme ovšem stále šanci na konečné umístění na 6.místě. Ztrácíme na Madrid B před námi jen tři body a v neděli hrajeme právě s nimi o tuto pozici. Druhý zápas Madridu B je s All Inem, kde se dá předpokládat, že body nezískají. Stejně tak jako my s Žabinskými Vlky.

Aktuální a správná tabulka naší skupiny po opravách.
Druhá strana mince, ta méně příjemná je ta, že pokud jsou zápasy kontumovány a původní výsledky smazány, musí se vše projevit i do osobních statistik hráčů, kterým budou kanadské body odečteny. Ani tak nejde o mě, že jsem dal jednu ze dvou branek, kterou si odečtu, ale spíše o velkého smolaře Sykece. Ten v zápase s tímto týmem zaznamenal svůj jediný bod v historii vsítěním naší druhé branky. Posledním, komu se zpětně odečte kanadský bod za asistenci je Martin Vonšák. U druhé naší branky asistence nebyla.

Shrňme si to tedy:

Odečty:
z tabulky 3F třídy odečítáme 1 prohru.
odečítáme skóre 2:8
Pája: -1 branka
Sykec: -1 branka
Martin V.: -1 asistence.

Příčty:
Do tabulky 3F třídy přičítáme 2 výhry.
Připisujeme si 6 bodů.
Připisujeme si skóre 10:0.

Jasným kladem je, že Nekwishovi se umázne z obdržených branek nepěkných 8 tref.

Toť vše. Doufám, že jsem vše udělal v souladu s platným řádem FIFA a Sepp Blatter mi nebude zase volat.

Preview: Madrid B, Žabinští Vlci C


Zápasy s Madridem B a Žabinskými Vlky C zakončíme letošní sezonu. Někomu možná spadl kámen ze srdce, někomu to může být líto, je to ovšem fakt, se kterým nelez nic udělat.
Předpokládám, že sestava bude minimálně ve stejném počtu jako minule, tedy s dvěma na střídání. Omluvenku zatím od nikoho nemám, tak je možný stav i tři na střídání, pokud se sejdeme všichni.
Na podzim jsme s Madridem B vyválčili hubenou výhru 2:1 po těžkém boji, s Vlky jsme dokázali zahrát dobrý poločas (2:1), poté jsme kapitulovali díky vyčerpanému fyzickému fondu a kvalitě soupeře. Zápas nakonec skončil 2:5. V obou utkáních tehdy za nás nastoupil Ondra, pro něž byl zápas s madridskými premiéra a zápas s žabinskými derniéra.

Vzhledem ke kvalitě s jakou se na jaře prezentujeme nepředpokládám, že by se nám podařilo výrazněji bodovat. Věřím však, že alespoň s Madridem B odehrajeme solidní utkání. V zápase s Vlky to už zřejmě nebude v našich rukou..

Zápas s ŽV C bude historicky dvousté utkání celkem, ke kterému nastoupil celek Carpe Diem za své více než čtyřleté působení.

Hned tři hráči z klubu si při nástupu do druhého utkání s ŽV C odbudou svá malá jubilea. Vláďa a Nekwish nastoupí v 60 soutěžním utkání od jejich vstupu do klubu. Sykec odehraje své 10 soutěžní utkání od vstupu do klubu.

Ríšovi chybí jediný bod k dosažení bájné hranice 20 soutěžních kanadských bodů.

Pájovi chybí jediný bod k dosažení hranice 100 soutěžních kanadských bodů.

Sraz na zápas je v 10:00, hrajeme v 10:30.

úterý 12. června 2012

Malá úprava Tipovačky

Omlouvám se, teď jsem zjistil, že zápasů k tipování  je v "Tipovací místnosti" jen jedenáct  místo slibovaných dvanácti. Vzhledem k tomu, že už lidé odtipovali, nebudu už počet měnit a zápas Madrid B vs.Carpe Diem (který byl ve článku) zařazovat.
Bude se tedy tipovat jen na 11 zápasů zveřejněných v Tipovacím odkazu.

pondělí 11. června 2012

Finále Tipovačky


S končící sezonou zde máme i finále Tipovací soutěže, která nás provázela celou letošní futsalovou sezonou 2011 / 2012. Věřím, že Vás tato soutěž bavila a věřím i v to, že některé bohužel i mnohem více, než naše futsalová soutěž samotná.
Poslední tipovací kolo bude jak už jsem sliboval dvanáctizápasové. Vláďa je zatím králem letošní Tipovačky se sesadit z trůnu by ho mohl jen skutečný kolaps.
Tipovačka bude nyní roztažena hned do čtyř dnů, od pátku až do pondělí. Proto i teď bude platit, že uzávěrka kola je v pátek s osmnáctou hodinou.

Ukrajina vs. Francie
Švédsko vs. Anglie
ČR vs. Polsko
Řecko vs. Rusko
Portugalsko vs. Nizozemí
Dánsko vs. Německo
Chorvatsko vs. Španělsko
Itálie vs. Irsko
Blue Flames B vs. All In
Ethanol vs. Predators
Madrid B vs. Carpe Diem - z tipovačky odstraněno
Podaří se Ríšovi připsat si v neděli (v kterémkoliv utkání) alespoň jeden kanadský bod? Ano: 1, Ne: 2

Tréninky skončily


Nedělními zápasy končí sezona a s ní i z velké části naší vinou zpackané tréninky. Antabusu už sezona skončila právě odehraným víkendem, nám skončí za pár dní.
Nebudu se opakovat a hudrovat.. zkrátka jsme to posrali, lidi od nás nechodili a Antabusu tak značně znepříjemnili život. Lidé nechodili z různých důvodů, na něž mám svůj osobní názor, rozvádět ho zde však nebudu…možná na posezónní schůzi.

Na závěr bych chtěl Antabusu popřát to nejlepší do příští sezony, mnohem lepšího a zodpovědnějšího tréninkového partnera, než jsme byli my a zároveň se naposled omluvit za to, co jsme letos předvedli. Hodně štěstí.

čtvrtek 7. června 2012

Výhra 4:3 nad Ethanolem


Bylo nedělní dopoledne a já jel z Adamov směr Brno. Právě jsem projížděl přes Bílovice a v tom mě napadla doslova spásná myšlenka. Zastavím se v tamním kostele a pomodlím se za náš dnešní výkon. Zastavil jsem, vešel do kostela a zaklekl do lavice, kde byla připravená Bible. Odříkal jsem pár veršů ze strany 666 a celou motlitbu ukončil slovy „ať to ti blbci dnes zase neposerou… ámen.“ Tato malá epizoda během jízdy do Brna mě naplnila přesvědčením, že dnes budeme pro Ethanol skutečně velkým kokosovým oříškem. Bibli jsem si z kostela vypůjčil, abych si z ní mohl předčítat před zápasem a v přestávce přesně tak, jak to dělává Jarda Jágr.

V sestavě týmu chyběl pouze Boris, který se opět už podruhé v sezoně tak strašlivě sežral, že zapomněl, jak se náš tým vůbec jmenuje a do telefonu zněl jako kdyby zvracel kůň. Jistě pochopíte, že domluva po telefonu se zhulákaným člověkem je o rozum, proto jsem Borise požádal, aby mi svůj vzkaz poslal esemeskou. Asi po hodině mi přišlo: „Zadrabbbec Píjo. Dresskaq nebojodu, obluv mu. Brois.“  
Sestava tedy zněla takto: Nekwish – Ríša, Michaldo, Sykec – Petr, Vláďa, Pája.

Do zápasu s Ethanolem, se kterým jsme na podzim prohráli vysoko 1:5 jsme opět nevstoupili šťastně. A díky Bohu si to ani nepamatuju jak. Prostě jsme nějak prohrávali 0:1 asi po někoho chybě. Co si však pamatuju celkem dobře je sled našich branek. Nejprve jsme se dostali do přečíslení 2 na 1 ve dvojici Pája – Vláďa. Od kohosi jsme převzal za půlkou míč, při útoku po straně jsme přehodil nohu posledního soupeře dloubákem na Vláďu běžícího na druhé straně, ten zpracoval a akci se snažil už z bezprostřední blízkosti vyšperkovat přihrávkou opět na mě. Přihrávku však zblokoval brankáře, následný odraz Vláďa opět neusměrnil do sítě a vyšel tedy až třetí pokus, kdy se míč konečně dostal k původnímu adresátovi. Míč jsme za záda soupeře uklidil já. Vedení na 2:1 na sebe nenechalo dlouho čekat, byla to nejhezčí akce utkání. Z obrany nahrávám středem Petrovi na hrušku a jako salašnický pes sprintuju dopředu, Petr mi nezištně z první naráží do strany a já i přes tísnění obráncem z deseti metrů vymetám pavučinu mezi nohama brankáře. Prudká střela na kterou golman vůbec nestačil reagovat. Vedení 3:1 přišlo záhy. Téměř totožná akce jako při první brance. Na půlce přebírám míč a v přečíslení dva na jednoho si počínáme nečekaně dobře. Míč dloubákem přes nohu posílám na po straně běžícího Petra, (obránce tečuje rukou, ovšem rozhodčí správě pouští výhodu) ten mi míč před bránou vrací a já uklízím. Zde se Petrovi povedlo to, co Vláďovi při první brance ne, dokonale mě našel na zadní tyčce a vedení o dvě branky bylo realitou. Takto skončil první poločas, pohodlným vedením o dvě branky. Brankou na 3:1 jsem uzavřel svůj hattrick, který je v našem týmu skutečně raritou.
Nebyli bychom to ale my, abychom si dobře rozehraný zápas nezkomplikovali. Přesto, že jsme v první i v druhé polovině převážně vládli my, byl to soupeř, který skóroval. A v obou případech po strandartce. Nejprve po přímáku, kde jsem nohou lehce přizvedl míč v domnění, že zabráním brance. Nekwish na míč nedosáhl a v druhém případě míč projel Nekwishovi u tyče pod rukama opět po přímáku ze středu hřiště. I přes naši mírnou převahu se asi od poloviny druhé půle hrálo vlastně od začátku. Touha po bodech se však nakonec přiklonila k nám. A opět padla branka po standartce. Míč jsme si postavil a vystřelil se snahou obstřelit zeď. To se mi sice nepovedlo, ale míč se od zdi odrazil opět ke mně a na druhý pokus jsme se již nemýli. Sice tam došlo asi ke dvěma tečím, ovšem situace se odehrála tak bleskově, že nikdo na moji dorážku nedokázal reagovat. Po tomto gólu jsem nezvykle dokonce projevil emoce a vyprskl jsem radostí. Moje „vyslinění“ pocítil i brankář Ethanolu, který se až do konce zápasu otíral na obličeji. Měl jsem radost, že stále máme naději na tříbodový zisk. Ethanol se pokusil zvýšit otáčky, což se mu celkem povedlo, ale naše obrana si již vítězství nenechala vzít. Za zmínku stojí ještě faul nefaul na půlce, kdy Petr zcela čistě obral posledního obránce Ethanolu a mohl se řítit sám na brankáře. Rozhodčí na protilehlé straně však viděl neexistující faul a zadul do flétny. I rozhodčí na naší straně hřiště uznal, že jeho kolega je nezkušený konópek a kokot. Nu což, výhru jsme ubránili a po měsíci čekání si připsali výhru. Mnozí z nás už zapomněli, jak tento pocit chutná a všichni jsme si připoměli, že je to pocit pěkný. Díky všem za předvedený výkon.

Carpe Diem vs. Ethanol 4:3 (3:1)
branky: Pája (Vláďa), Pája (Petr), Pája (Petr), Pája.

V tabulce k žádným výrazným změnám nedošlo, ale co jsem se díval na stránky BAF, tak ta tabulka je jakýsi pojebaná. Určitě nemáme 25 bodů, ale jen 22 a skóre také nesedí. Zdeněk Polák se nedávno svěřil, že si nyní častěji než dříve vaří čaj z durmanu, tak snad proto..

Moje 4 branky v utkání jsou pro mě sice povzbuzením, ale v tuto ani jinou chvíli osobní úspěchy necením nad úspěchy týmu. Mnohem větší radost bych měl, kdybychom měli o dvě výhry více, než teď a hráli důstojný střed tabulky. Přesto bych chtěl poděkovat týmu, který se na tomto malém osobním úspěchu podíleli a umožnili mi ho.

Za 10 dnů nás čeká závěrečné boje sezony. Bude to těžký dvojzápas s týmem Madrid B a Žabinští Vlci C.

pondělí 4. června 2012

Tipovačka

Polsko vs. Řecko
Rusko vs.Česká Republika
Nizozemí vs. Dánsko
Německo vs. Portugalsko
Španělsko vs. Itálie
Bude v zápase Rusko vs. ČR odpísnána penalta? Ano: 1 , Ne: 2

Dnes jsem vybral do tipovačky pouze zápasy blížícího se Mistrovství Evropy ve fotbale.Uzávěrka tipovačky je tedy logicky posunuta na pátek a to na 18:00, pozdějc ani ťuk.